Προς το περιεχόμενο

Insomnia Top 100 Movies of All Time: The Countdown!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Ψηφίσαμε τις αγαπημένες μας ταινίες. (Αγαπημένες = Θα τις βλέπαμε ξανά και ξανά)

Αν γίνει ποτέ, "Insomnia Top 100 best movies", όπου θα πρέπει κάποιος να "μαντέψει" ποιες θα βγουν πρώτες, τότε ίσως ναι, να έχουμε ενστάσεις για τις θέσεις που θα πάρουν κάποιες ταινίες (αν και πάλι αρκετά αριστουργήματα, δεν θα λάβουν την σωστή θέση, λόγω παλαιότητας/μη εμπορικότητας). Αλλά όπως και να' χει, είτε συμφωνούμε είτε όχι, όπως έκαναν τα αδέρφια με ταινίες τύπου A-Team, είναι εύκολο να αλλάξει η κατάταξη από ένα δείγμα 50 ατόμων, πόσω μάλλον από φίλους που ψηφίσαν κοινές ταινίες.

Τέλος, δεν έχει τόση σημασία, για την θέση που έλαβε κάποια ταινία, όσο η υπενθύμιση της κάθε ταινίας (ή ακόμη και η προτροπή, για να δούμε κάποιες από αυτές).

Διάβασα κάποια σχόλια για το Forrest Gump και για το Braveheart, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η πρώτη, "δίνει γροθιά" (αν μου επιτραπέι η έκφραση) στο αμερικάνικο όνειρο (όπως και το Fight Club), που πιο πετυχημένα, δεν το έχω δει σε ταινία. Για την δεύτερη, να πω πως, αν κι εγώ δεν συμπαθώ τον Mel Gibson, έχει κάνει μια πολύ αξιόλογη ταινία, όπου δυστυχώς για μερικούς, δεν είναι κεντρικός ήρωας, κάποιος Αμερικάνος, ούτε καν Άγγλος, αντιθέτως δείχνει την ιστορία κάποιου Σκοτσέζου, που πολέμησε κατά των Άγγλων, και το δείχνει αρκετά σκληρά και επιτυχημένα (μία ένσταση για την τελευταία μελό σκηνή). Που μόνο από αυτό, αξίζει να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται.

ΥΓ. Αν αναγραμματίσεις το όνομα "Mel Gibson", βγάζει ως αποτέλεσμα "Βig Melons"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Κι όμως, ο Pitzi δεν έχει ψηφίσει τις περισσότερες ταινίες στο Top 100.

Συγκεκριμένα, το μέλος mamatecuba έχει ψηφίσει 38 από τις 100 ταινίες του Top, και στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν BaLsAmoMenos, gioti, Pitzimpitzidis και seishirosakura, που έχουν ψηφίσει 36 από τις Top 100 ταινίες.

Στον αντίποδα, τα μέλη Achilleas007, Iron_man21 και Τοξοβόλος_UK (ο οποίος όμως έστειλε μόνο 11 ταινίες) έχουν ψηφίσει μόλις 3 από τις 100 πρώτες ταινίες.

:cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

why being so different from the others

ρε γαμ*το σε κανέναν δεν άρεσε το the A-Team[:-D] [πιστεύω πως είναι από τα καλύτερα <<remake>> που έχουν φτιαχτεί].Πιστεύω επίσης πως ταινίες που πέρασαν το A-team αλλά και πάλι δεν μπήκαν στα top 100[αλλα και αρκετές που μπήκαν] ήταν σκέτες βλακείες.Αλλά τι να κάνουμε.αυτές άρεσαν στον κόσμο.ο καθένας ψηφίζει ότι του άρεσε προσωπικά ασχέτως αν η ταινία είναι του 1924 η του 2010 η remake η καμιά σε style scary movie η σεξουαλικού περιεχομένου .

Επεξ/σία από Achilleas007
Δημοσ.

1ον

Καπως πολυ Mainstream επιλογες αλλα οκ, αρκετα λογικες, νομιζω αρχιζει να "εκλογικευεται η κατασταση"

2ον ελα μωρη Donny, αντεχεις ακομα?

Δημοσ.

yeap :-)

μεγάλη έκλπηξη, και ήμουν τόσο απαισιόδοξος για την θέση που θα πάρει,

δεν ξέρω γιατί αλλα δεν το έβλεπα ούτε για 50αδα!!!

πολύ χαίρομαι που βγήκα ψεύτης!

Δημοσ.
Έχουμε μπει πολύ δυνατά πλέον. Ταινίες του 9,5/10 και οι 3. Το Schindler's List δε το ψήφισα, κακώς τώρα που το σκέφτομαι. Η παρουσίαση από τον konnak (σχεδόν με συγκίνησε) πολύ καλή όπως και η ταινία. Το Scarface πρέπει να το έχω δει γύρω στις 10 φορές ενώ το Braveheart 5-6. Και τα ξαναβλέπω και τα 3 αυτή τη στιγμή άμα λάχει... και back to back αν θέλετε :-D

Tοny montana never die !!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

17:

619646

Inception (2010)

(461 βαθμοί)

IMDb Top 250 #4

619490

Ψηφίστηκε από: Kasrith, Proaskos, Chrisxxx, PCM, theok2005, nikos21aek, Nikos7Bouzouxis, ANHLIKOS, Oscar_Mike, DeadOrganPlayer, SlimData, mamatecuba, seishirosakura, elbarto.

Trailer #1:

Trailer #2:

16:

619645

Requiem for a Dream (2000)

Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο

(462 βαθμοί)

IMDb Top 250 #61

619490

Ψηφίστηκε από: BaLsAmoMenos, orotoi, DeadOrganPlayer, Kakashi, NemeSis1990, elbarto, seishirosakura, Chrisxxx, mamatecuba, Pitzimpitzidis, gioti, ANHLIKOS, roulaana, salamalekum, tr3quart1sta, Material_Defender_1032.

.......Μια βαθιά τραγική και σοκαριστική ματιά στη μάστιγα των ναρκωτικών και

παντός είδους εξάρτησης και εθισμού, αν και η διαδικασία που οδηγεί εκεί δε σκι-

αγραφείται ιδιαίτερα. Αντιθέτως, καταγράφεται με θρησκευτική ευλάβεια όλη η..

μετέπειτα πορεία του εθισμένου ατόμου, η έλλειψη στόχων ή η υπερβολική προ-..

σκόληση σε στόχους που γίνονται αυτοσκοπός, η απογοήτευση, η ανία, η μοναξιά,

κτλ. Προσωπικά δε μπορώ να γράψω περισσότερα, καταλαβαίνω ότι η ταινία εί-

ναι δημοφιλής αλλά προσωπικά τη θεωρώ υπερεκτιμημένη, ενώ μου άρεσαν όλες οι

υπόλοιπες δουλειές του Αρονόφσκι θεωρώ ότι σ' αυτή προσπαθεί να βγάλει όλη τη

βιρτουoζιτέ του και δεν εξυπηρετεί τόσο τον σκοπό, σαν γράψιμο θεωρώ μια ταινία

για το ίδιο θέμα σαν το Trainspotting πολύ πιο ειλικρινής και συγκεντρωμένη.......

Trailer:

15:

619644

Donnie Darko (2001)

Ντόνι Ντάρκο

(472 βαθμοί)

IMDb Top 250 #130

619490

Ψηφίστηκε από: Oscar_Mike619499, Material_Defender_1032, Nikos7Bouzouxis, gioti, KaizerSoze, DeadOrganPlayer, elbarto, hanzo, BaLsAmoMenos, Ntinaras, ANHLIKOS, seishirosakura, roulaana, konnak.

........Το Ντόνι Ντάρκο του Ρίτσαρντ Κέλλυ πολλές φορές αναφέρεται σε

συζητήσεις περί ταινιών cult. Και δεν είναι περίεργο, μιας και απέτυχε πα-

ταγωδώς στις αίθουσες και άρχισε να μαθαίνεται από στόμα σε στόμα, σε

άλλη αγορά, αυτή του βίντεο. Ακόμα και σήμερα που πλέον είναι αρκετά..

γνωστό και δημοφιλές (είναι και στο Top 250 του IMDb) το χαρακτηρίζουν

πολλοί "κρυμμένο διαμαντάκι". Τι είναι λοιπόν αυτό το μυστηριώδες Ντόνι.

Ντάρκο; Teen movie; Ταινία επιστημονικής φαντασίας; Ταινία φαντασίας;

Ταινία τρόμου; Θρίλερ; Ταινία-γρίφος; Περίεργη ταινία για ειδικό κοινό...

σαν τις υπόλοιπες του Κέλλυ; Μάλλον είναι λίγο από όλα. Σίγουρα η ταινία

είναι μια εμπειρία που ο καθένας τη βιώνει διαφορετικά. Προσωπική άποψη

(και μάλλον και όσων άλλων την ψήφισαν) είναι ότι πρόκειται για μία ιδιο-.

φυή σύλληψη, μια ιστορία που φέρει από πίσω τόνους μυθολογίας και α-...

παιτεί (και αντέχει) πολλές θεάσεις μέχρι να την κατανοήσεις πλήρως......

Trailer #1:

Trailer #2:

Επεξ/σία από konnak
Δημοσ.

Τρελά αγαπημένες ταινίες και οι 3 (ειδικά το Requiem και το DD, για το Inception θα αποφανθούν οι ιστορικοί του μέλλοντος). Θεωρώ πάντως φοβερή έκπληξη τη 15η θέση του DD, δε περίμενα να είναι τόσο δημοφιλής. Μη ξεχνάμε και ποιές ταινίες έχει αφήσει πίσω ε...

Το Requiem το είχα δει σινεμά όταν σπούδαζα Αγγλία χωρίς να ξέρω σχεδόν τίποτα για τη ταινία, είχα πάει μάλιστα θυμάμαι μόνος μου να το δω και όταν βγήκα έκανα ώρες να συνέλθω. Ένιωθα σα να με είχε πατήσει τρένο.

Δημοσ.

Το Donnie Darko είναι από τις ελάχιστες ταινίες που έκλεισα στην μέση και δε μπορώ μάλιστα να θυμηθώ για ποιο λόγο.

Θα του δώσω άλλη μία ευκαιρία.

Το requiem το θεωρώ επίσης εξαιρετικά υπερτιμημένο, νομίζω η πιο αποτυχημένη προσπάθεια που θα μπορούσε να κάνει ο Αρονόφσκι.

Σαν να έκλεψε κάποιος το στυλ του δλδ και να γύρισε ταινία.

Δημοσ.
Το Donnie Darko είναι από τις ελάχιστες ταινίες που έκλεισα στην μέση και δε μπορώ μάλιστα να θυμηθώ για ποιο λόγο.

Θα του δώσω άλλη μία ευκαιρία.

Και γω!!

Ισως να ψηφισα πολύ ψηλα το Inception και να μην το αξιζε..

Δημοσ.

Η αλήθεια ειναι πως το Donnie Darko ειναι μια ταινία που πρεπει να την αρχίσεις με διάθεση για να τη δεις μεχρι το τελος και οχι "κατσε να δω τίποτα να περάσει η ώρα". Αν κάνεις το δεύτερο, ισως βαρεθείς στην αρχή.

Δημοσ.

Το επόμενο πακέτο θα είναι 14-11 για να ανοίξουμε το δρόμο για τη 10άδα.

Η 14η έχει 500 βαθμούς και η 11η 532. Όλες πολύ κοντά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...