crisadoum Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Περίμενα κάτι πιο "σοβαρό". Τι εννοείς ''πιο σοβαρο''??? Θεματικά?Ερμηνευτικά? Σκηνοθετικά?
konnak Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 20: Braveheart (1995) (454 βαθμοί) IMDb Top 250 #86 Ψηφίστηκε από: billvwrulez, SlimData, hanzo, nikos21aek, roulaana, demessakis, DeadOrganPlayer, norita, Kakashi, Pitzimpitzidis, Kasrith, BaLsAmoMenos, gioti, Proaskos. .......Η ταινία του Μελ Γκίμπσον αφηγείται την ιστορία του Γουίλιαμ Γουάλας, ενός Σκοτσέζου ο οποίος ηγήθηκε του αγώνα των Σκοτζέζων για ανεξαρτησία.. από τους Άγγλους τον 13ο αιώνα. Πασίγνωστη ταινία, με εντυπωσιακές και βί- αιες σκηνές μαχών, η οποία σαν ένας μεσαιωνικός ύμνος προς την ελευθερία... γνώρισε τεράστια επιτυχία δίνοντας την ευκαιρία στον Μελ Γκίμπσον να συνεχί- σει την ενασχόλησή του με την σκηνοθεσία.......................................... Trailer: 19: Scarface (1983) Ο Σημαδεμένος (457 βαθμοί) IMDb Top 250 #161 Ψηφίστηκε από: mamatecuba, billvwrulez, nikos21aek, Kakashi, Kasrith, PCM, Ntinaras, DeadOrganPlayer, ANHLIKOS, NemeSis1990, hanzo, ocSe7en, roulaana, SlimData, fullon. .......Ο Σημαδεμένος όταν έγινε θεωρούνταν ότι θα ακολουθούσε περισσότερο το νουάρ ύφος της πρωτότυπης ταινίας του Χάουρντ Χοκς του 1930 (δεδομέ-. νης και της προηγούμενης δουλειάς του Ντε Πάλμα). Αντ' αυτού, είχαμε μια έ- ντονη και βίαιη σκιαγράφηση του Αμερικάνικου Ονείρου στην αρχή των 80s, το οποίο είχε σε περίοπτη θέση τα ναρκωτικά και τη δράση των καρτέλ και των.. βαρώνων που είχαν στήσει το κύκλωμα διακίνησής του στις ΗΠΑ. Η ταινία πα- ρακολουθεί όλη την πορεία του Τόνι Μοντάνα, πρόσφυγα από την Κούβα, από το γκέτο προσφύγων μέχρι και την κορυφή του κυκλώματος διακίνησης κοκαΐ- νης του Μαϊάμι και της Δυτικής Ακτής. Ο Ντε Πάλμα με όπλα την τολμηρή και σοκαριστική σκηνοθεσία και την πολύ δυνατή ερμηνεία του Αλ Πατσίνο στον ί- σως πιο αβανταδόρικο ρόλο του, φτιάχνει μια ταινία που βρίθει από την αισθη- τική και την φιλοσοφία των 80s αλλά και την έξαρση εκείνης της περιόδου στη χρήση των ναρκωτικών και την παντοδυναμία των κυκλωμάτων διακίνησής τους. Trailer: 18: Schindler's List (1993) Λίστα του Σίντλερ, Η (457 βαθμοί) IMDb Top 250 #7 Ψηφίστηκε από: konnak, ocSe7en, roulaana, SlimData, ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ, bluesattack, liopyr, Kakashi, seishirosakura, Proaskos, orotoi, mamatecuba, Chrisxxx, gioti, Ntinaras. .......Η ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ ασχολείται με μία από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της ανθρωπότητας, το ολοκαύτωμα, όπως και πολλές άλλες ταινίες που έχουν βγει κατά καιρούς. Η ιστορία επί τροχάδην καλύπ- τει όλη την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και διαδραματίζεται κατά κύριο λόγο στην Πολωνία (συγκεκριμένα στην Κρακοβία και το στρατόπεδο του Πλάσκοφ), όπου το Σεπτέμβριο του 1939 εισβάλλουν οι Γερμανοί, ενώ δίνεται εντολή στους Εβραίους να συγκεντρωθούν στα μεγάλα αστικά κέ-... ντρα και υποχρεώνονται να φορούν το άστρο του Δαβίδ, οι περιουσίες τους δημεύονται, ενώ περιορίζονται πολλές από τις ατομικές τους ελευθερίες. Το 1941 δημιουργείται το γκέτο της Κρακοβίας. Ο Όσκαρ Σίντλερ είναι ένας επι- χειρηματίας που βλέπει την επέκταση των Γερμανών και την έξαρση του πο-. λέμου ως επιχειρηματική ευκαιρία για να πλουτίσει. Με εβραϊκά χρήματα α-. γοράζει ένα παλιό εργοστάσιο, στο οποίο αρχίζει να κατασκευάζει εμαγιέ.... σκεύη για το γερμανικό στρατό. Απασχολεί αποκλειστικά Εβραίους, επειδή... το μεροκάματό τους είναι χαμηλό. Μετά την αιματηρή εκκένωση του γκέτο το 1943 οι εργαζόμενοι μεταφέρονται σε κοντινό στρατόπεδο καταναγκαστικών. έργων. Άλλοι πεθαίνουν, άλλοι μεταφέρονται στα στρατόπεδα του θανάτου.. .......Η ιστορία συνεχίζεται και φτάνει μέχρι και το τέλος του πολέμου. Την. ταινία προσωπικά (μιας και την ψήφισα στο #1 μου) τη θεωρώ ένα εικαστι-. κό αριστούργημα: η ασπρόμαυρη φωτογραφία του Γιάνους Καμίνσκι είναι εκ- πληκτική, με αποτέλεσμα η κινηματογράφηση να είναι απίστευτα υψηλού επι- πέδου (τα πλάνα είναι εντυπωσιακά, η κινηματογράφηση πολυπληθών σκη-.. νών κόβουν την ανάσα, και πολλές φορές η ταινία φαντάζει να είναι γυρισμέ- νη με κάποια steadycam που έφερε κάποιος από τους ήρωες της εποχής, σαν ντοκιμαντέρ). Ο Σπίλμπεργκ σκηνοθετεί με ανατριχιαστικά ρεαλιστική ωμότη- τα βίαιες σκηνές (όπως και στη Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν αργότερα), α- ναπαριστόντας τις θηριωδίες των Γερμανών και κυρίως την φιγούρα του πα-. ράφρονα Άμον Γκεθ, Γερμανού αξιωματικού που ήταν ο άρχων του στρατοπέ- δου συγκέντρωσης, καθώς και τη σχέση του με τον Σίντλερ..................... .......Όταν πρωτοείδα τη Λίστα του Σίντλερ ήμουν μικρός και είχε τεράστιο... αντίκτυπο στην ψυχοσύνθεσή μου. Δεν είχα δει πολλές ταινίες, και ακόμα δεν είχα διαβάσει σύγχρονη ιστορία. Το μεγαλείο της σκηνοθεσίας, της φωτογρα- φίας, των εικόνων και των πλάνων δε το διέκρινα τότε, αυτό που διέκρινα ή-. ταν μια ματιά στην αποτρόπαια φύση του ανθρώπου. Χωρίς ενδοσκόπηση, με απλή παράθεση εικόνων και ήχων, σκηνών και συναισθημάτων, της πιο βίαιης φύσης του ζωώδους ανθρώπου, του ναδίρ στο οποίο έφτασε η ανθρωπότητα,. ένα ναδίρ που κατέβηκε ακόμα πιο κάτω λίγο αργότερα με τις δύο βόμβες. Ο. φίλος Sellers κάποια στιγμή ανέφερε ότι η Λίστα του Σίντλερ δε θα ήταν ποτέ. #1 στη λίστα του γιατί φέρει ιστορικές ανακρίβειες. Κάποιοι άλλοι σίγουρα... μπορούν να επιχειρηματολογήσουν αντίστοιχα λέγοντας ότι ανάμεσα σε τόσες γενοκτονίες, το ολοκαύτωμα έχει πάρει σαφώς και συντριπτικό μερίδιο προβο- λής, για πιθανότατα πολιτικούς λόγους. Κάποιος άλλος θα πει ότι η Λίστα του Σίντλερ δεν εμβαθύνει πολιτικά και ανθρωπιστικά, παρουσιάζει το αρχέτυπο.. καλός ή κακός και, έχοντας υπόψιν και την καταγωγή του Σπίλμπεργκ, φέρει. συγκεκριμένη προδιάθεση και πιθανόν είναι μεροληπτική. Τώρα πια, σχεδόν... δύο δεκαετίες απ' όταν την πρωτοείδα, και μετά από πολλές ακόμα θεάσεις,.. έχω στην καρδιά μου μια ξεχωριστή θέση για μια ταινία που μέσα από τον δι-. ωγμό των Εβραίων μιλά για όλες τις άλλες γενοκτονίες, μέσα από τον ιδεατό... Σίντλερ που δημιουργεί μιλά για τους ανθρώπους που μπορούν να αλλάξουν... και να κοιτάξουν κατάματα και να συνειδητοποιήσουν τον ξεπεσμό τους, και να τείνουν χείρα βοηθείας, όσο μπορούν. Το μότο "Όποιος σώζει μια ζωή, σώζει.. τον κόσμο όλον" είναι αντιπροσωπευτικό. Για μένα, όλο αυτό το πακέτο, το α- παράμιλλο εικαστικό μέρος, η καταπληκτική μουσική, οι υπέροχες ερμηνείες ό- λων, από τον συγκλονιστικό Λίαμ Νίσον, τον υπέροχο Μπεν Κίνγκσλεϊ, τον πα- ράφρονα Ρέιφ Φάινς μέχρι τον τελευταίο κομπάρσο που εκτελέστηκε και στα.. λίγα δευτερόλεπτα που εμφανίστηκε ίσα που προλάβαμε ένα κοντινό στα δα-... κρυσμένα μάτια του, το συναίσθημα καθ' όλη τη διάρκεια, το σπαρακτικό φινά- λε με τον μονόλογο του Σίντλερ, το κοριτσάκι με το κόκκινο παλτό, και τόσα... άλλα, είναι στο #1 της λίστας μου, ακόμα και αν ξέρω ότι δεν είναι ούτε καν... κοντά σε ταινίες σαν την Οδύσσεια του Διαστήματος................................ ΥΓ: Δεν είμαι Εβραίος. ............................................................. Trailer:
Sellers Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δεν ξεκινήσαμε καλά. Πολύ βαρετούλικο το Braveheart και ο Γκίμπσον είναι απο τους πιο ηλίθιος ανθρώπους στο Χόλιγουντ, να μην πω στον πλανήτη και αδικήσω άλλους πιο ηλίθιους. (ΧαχΧΑΧΑ, μην θυμηθώ πάλι το επεισόδιο στο south park που τον ξέσκισαν με αφορμή την υπερβλακεία με τα πάθη του Χριστού.) Άντε με τον μαλάκα. Συνέχεια καλή, πολύ καλή. Και η λίστα για μένα παίρνει ένα ατόφιο 8 προς 9. Μείον ένα για το θέμα του που του δίνει το αβαντάζ της ''καλής'' ταινίας, και άλλο ένα μείον που ''χρωματίζεται'' υπερ των Εβραίων όπως όλες όσες έχω δει άλλωστε.
klainmaingr Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Τι εννοείς ''πιο σοβαρο''??? Θεματικά?Ερμηνευτικά? Σκηνοθετικά? Ατμοσφαιρικά. Δεν βρήκα ιδιαίτερο νόημα στην ταινία και σε ένα καλό ποσοστό της την βρήκα χαζοχαρούμενη. Όταν διαβάζεις την περιγραφή και βλέπεις οτι κάποιος προκαλεί τον θάνατο σε μια πατρίδα σκάκι περιμένεις και αντίστοιχη συνέχεια ατμοσφαιρικά και όχι τον χάρο να πριονίζει ένα δέντρο, ούτε ένα χοντρό ατάλαντο να χαριεντίζεται με μια σουηδέζα μίλφ της εποχής... :\ Περίμενα κάτι πιο "dark" απο την περιγραφή.. Τέλος πάντων δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός μιας και την είδα 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία της και μετά και απο overhype εδώ.
konnak Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 και άλλο ένα μείον που ''χρωματίζεται'' υπερ των Εβραίων όπως όλες όσες έχω δει άλλωστε. Εντάξει, όχι ότι χρωματίζεται υπέρ των Εβραίων, δηλαδή τι αντίλογος πχ. μπορεί να υπάρξει; Ότι δεν του κατσε η γκόμενα του Άμον Γκεθ το προηγούμενο βράδυ και είχε και αυτός τα δίκια του; Θέλω να πω, δεν χρωματίζεται, ότι εκμεταλλεύεται το θέμα, ναι, αλλά ότι το ίδιο θέμα είναι τραβηγμένο υπέρ των Εβραίων δεν το δέχομαι, δυστυχώς οι κτηνωδίες, οι θάλαμοι αερίων, οι εκτελέσεις, το ολοκαύτωμα, έγιναν.
liopyr Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Εντάξει, όχι ότι χρωματίζεται υπέρ των Εβραίων, δηλαδή τι αντίλογος πχ. μπορεί να υπάρξει;
DeadOrganPlayer Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Έχουμε μπει πολύ δυνατά πλέον. Ταινίες του 9,5/10 και οι 3. Το Schindler's List δε το ψήφισα, κακώς τώρα που το σκέφτομαι. Η παρουσίαση από τον konnak (σχεδόν με συγκίνησε) πολύ καλή όπως και η ταινία. Το Scarface πρέπει να το έχω δει γύρω στις 10 φορές ενώ το Braveheart 5-6. Και τα ξαναβλέπω και τα 3 αυτή τη στιγμή άμα λάχει... και back to back αν θέλετε Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2010 από DeadOrganPlayer
demessakis Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μερικά στατιστικά: Εμφανίσεις ανά δεκαετία: 1924 - 1929 : 1 1930 - 1939 : 5 1940 - 1949 : 10 1950 - 1959 : 37 1960 - 1969 : 57 1970 - 1979 : 51 1980 - 1989 : 94 1990 - 1999 : 195 2000 - 2009 : 370 2010 : 16 Αριθμός ταινιών που έχουν εμφανιστεί μέχρι τώρα: 836 Αριθμός ταινιών που έχει εμφανιστεί, μέχρι στιγμής, ενώ παράλληλα βρίσκεται στο top250 του IMDb: 155 Το έτος από το οποίο, έχουν εμφανιστεί οι περισσότερες ταινίες μέχρι στιγμής, είναι το 2004, με 45 ταινίες, ενώ ακολουθούν από κοντά οι χρονιές 2005 με 44 και το 2007 με 42. Ενώ δεν έχουν εμφανιστεί ταινίες, από 15 διαφορετικές χρονιές (από το 1924-2010) με πιο πρόσφατη, το 1951.
Kakashi Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Έχω ακόμα 12 απο τις 17 που μένουν.. Τόσο ψηλά πάντως το Twelve Monkeys δε το περίμενα!
DeadOrganPlayer Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Εγώ έχω 14/17 (και 16/20), πάρε να χείς. Αν εξαιρέσουμε τον Pitzimpitzidi που πρέπει να έχει 100/100 καλά πάμε...
Kakashi Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Εγώ έχω 14/17 (και 16/20), πάρε να χείς. Αν εξαιρέσουμε τον Pitzimpitzidi που πρέπει να έχει 100/100 καλά πάμε... Είχα 15/20 Καλά ο Pitzi δε παίζεται..
konnak Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Κι όμως, ο Pitzi δεν έχει ψηφίσει τις περισσότερες ταινίες στο Top 100. Συγκεκριμένα, το μέλος mamatecuba έχει ψηφίσει 38 από τις 100 ταινίες του Top, και στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν BaLsAmoMenos, gioti, Pitzimpitzidis και seishirosakura, που έχουν ψηφίσει 36 από τις Top 100 ταινίες. Στον αντίποδα, τα μέλη Achilleas007, Iron_man21 και Τοξοβόλος_UK (ο οποίος όμως έστειλε μόνο 11 ταινίες) έχουν ψηφίσει μόλις 3 από τις 100 πρώτες ταινίες.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Τότε πρέπει να έχει χτυπήσει ο δαίμων του τυπογραφείου γιατί παντού βλέπουμε αυτό το όνομα...εφιάλτης μας έχει γίνει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα