Προς το περιεχόμενο

Insomnia Top 100 Movies of All Time: The Countdown!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και ο Αγγελόπουλος και οι υπόλοιποι βαρεμένοι σκηνοθέτες

Ε, τώρα!

Απλα δεν ειναι σοβαρο επιχειρημα "Οι Αρχοντες ειναι φοβερη μεταφορα ενος βιβλιου του οχι τυχαιου Τολκιν"

Σιγα τον συγγραφεα.

Και η υπερ-απλούστευση που κάνεις δεν είναι σοβαρή πάντως.

Άσε που το πρώτο φάουλ γίνεται στο ότι χρησιμοποιείτε πολλοί υποτιμητικά τον όρο "παραμύθια", λες και το παραμύθι σημαίνει "μη σοβαρό". Το παραμύθι μπορεί να περιέχει τους εξαιρετικότερους συμβολισμούς και να έχει μια διαχρονικότητα που πχ δεν θα μπορούσε ποτέ να φτάσει ένα έργο όπως το Inception λόγου χάρη. Το γεγονός πως τα λέμε στα παιδάκια, δε γίνεται επειδή είναι απλά ώστε να τα καταλαβαίνουν. Είναι επειδή είναι ατόφιο χρυσάφι σε νοήματα και στους συνειρμούς που σε βοηθάνε να κάνεις, οι οποίοι έχουν ευεργετική επίδραση στον ψυχισμό σου.

Ο Τόλκιν έχει μελετήσει τέτοια πράγματα και τα έχει συμπεριλάβει στα έργα του, κλέβοντας πράγματα από λαϊκές παραδόσεις. Και καλά έκανε. Έτσι πρέπει να κάνουν όλοι οι καλλιτέχνες. Να παίρνουν και να μετατρέπουν σε έργα την "καθαρή" τέχνη, την λαϊκή, την παραδοσιακή. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να φτιάξει κάτι από το πουθενά, κάνει λάθος. Πάντα η παράδοση έχει τη σοφία χιλιάδων ανθρώπων μέσα της, και όχι ενός.

ΥΓ. Στο νούμερο ένα είναι το Fight Club. Έχω παρακολουθήσει αρκετές τέτοιες λίστες, ώστε να το ξέρω. :-) (ίσως)

ΥΓ2. Εγώ άνετα ψήφιζα Dersu Uzala. Αγαπημένες ταινίες δε είπαμε ότι θα βάλουμε;

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Και ο Αγγελόπουλος και οι υπόλοιποι βαρεμένοι σκηνοθέτες

Ε, τώρα!

Απλα δεν ειναι σοβαρο επιχειρημα "Οι Αρχοντες ειναι φοβερη μεταφορα ενος βιβλιου του οχι τυχαιου Τολκιν"

Σιγα τον συγγραφεα.

Και η υπερ-απλούστευση που κάνεις δεν είναι σοβαρή πάντως.

Άσε που το πρώτο φάουλ γίνεται στο ότι χρησιμοποιείτε πολλοί υποτιμητικά τον όρο "παραμύθια", λες και το παραμύθι σημαίνει "μη σοβαρό". Το παραμύθι μπορεί να περιέχει τους εξαιρετικότερους συμβολισμούς και να έχει μια διαχρονικότητα που πχ δεν θα μπορούσε ποτέ να φτάσει ένα έργο όπως το Inception λόγου χάρη. Το γεγονός πως τα λέμε στα παιδάκια, δε γίνεται επειδή είναι απλά ώστε να τα καταλαβαίνουν. Είναι επειδή είναι ατόφιο χρυσάφι σε νοήματα και στους συνειρμούς που σε βοηθάνε να κάνεις, οι οποίοι έχουν ευεργετική επίδραση στον ψυχισμό σου.

Ο Τόλκιν έχει μελετήσει τέτοια πράγματα και τα έχει συμπεριλάβει στα έργα του, κλέβοντας πράγματα από λαϊκές παραδόσεις. Και καλά έκανε. Έτσι πρέπει να κάνουν όλοι οι καλλιτέχνες. Να παίρνουν και να μετατρέπουν σε έργα την "καθαρή" τέχνη, την λαϊκή, την παραδοσιακή. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να φτιάξει κάτι από το πουθενά, κάνει λάθος. Πάντα η παράδοση έχει τη σοφία χιλιάδων ανθρώπων μέσα της, και όχι ενός.

ΥΓ. Στο νούμερο ένα είναι το Fight Club. Έχω παρακολουθήσει αρκετές τέτοιες λίστες, ώστε να το ξέρω. :-) (ίσως)

ΥΓ2. Εγώ άνετα ψήφιζα Dersu Uzala. Αγαπημένες ταινίες δε είπαμε ότι θα βάλουμε;

Δημοσ.

Γενικώς να μην υποτιμούμε τα παραμύθια λέω εγώ... όχι μόνο τον Άρχοντα. Μέχρι εκεί όμως, όχι να τα βγάλουμε και νο.1 :-D

off topic: Εσύ Manuel δε ψήφισες στο τοπ20 series όμως και θα χάσουμε τη πρωτιά... το πιασες ε? ;)

Δημοσ.

Γενικώς να μην υποτιμούμε τα παραμύθια λέω εγώ... όχι μόνο τον Άρχοντα. Μέχρι εκεί όμως, όχι να τα βγάλουμε και νο.1 :-D

off topic: Εσύ Manuel δε ψήφισες στο τοπ20 series όμως και θα χάσουμε τη πρωτιά... το πιασες ε? ;)

Δημοσ.

Ούτε εδώ ψήφισα. :-) Δεν τα πάω καλά με τις λίστες. Νιώθω άσχημα.

Δημοσ.

Ούτε εδώ ψήφισα. :-) Δεν τα πάω καλά με τις λίστες. Νιώθω άσχημα.

Δημοσ.

Ντροπή και έλεος που δώσατε ίδιες ψήφους στο Toy Story με το τρισάθλιο Wall-E που είναι η μεγαλύτερη μούφα καρτούν μετά το Happy Feet. Και 255ο το Mary and Max?

Έχω ενα ντεζαβου οτι έχω ξαναγκρινιάξει για το θέμα... Α ναι, στα όσκαρ..

Δημοσ.

Ντροπή και έλεος που δώσατε ίδιες ψήφους στο Toy Story με το τρισάθλιο Wall-E που είναι η μεγαλύτερη μούφα καρτούν μετά το Happy Feet. Και 255ο το Mary and Max?

Έχω ενα ντεζαβου οτι έχω ξαναγκρινιάξει για το θέμα... Α ναι, στα όσκαρ..

Δημοσ.

Να υποθεσω οτι ειναι κριτηριο το "I m batman"*** για να ψηφισει κανεις ταινια... και "να κανει σα παρατημενη γκομενα" για αλλες...

Αλλα ενα ποταπο βιβλιο απο ενα αποτυχημενο συγγραφεα που σε λιγο θα μας πειτε εσεις τα φαν μποις οτι ειναι και μια απο τις βασεις των μυθιστορηματων φαντασιας δεν ειναι κριτηριο... οκ

Καπου εδω λεω αστειο ποδοσφαιρικου υφους? :-)

Flame για το flame ... σα να λεμε θαψιμο για το θαψιμο.... σταθερη αξια :whistle:

Btw και το DD (Dungeons & Dragons ,παιχνιδι..) εχει γινει ταινια.... αλλα δε το ψηφισε ανθρωπος ... (και ουτε προκειται....ελπιζω) οπως και το spiderman και δε ξερω γω τι αλλη μεταφορα με μεγαλη βαση-γκαμα φαν-μποις ....

***Coolest line evah :-)

Δημοσ.

Να υποθεσω οτι ειναι κριτηριο το "I m batman"*** για να ψηφισει κανεις ταινια... και "να κανει σα παρατημενη γκομενα" για αλλες...

Αλλα ενα ποταπο βιβλιο απο ενα αποτυχημενο συγγραφεα που σε λιγο θα μας πειτε εσεις τα φαν μποις οτι ειναι και μια απο τις βασεις των μυθιστορηματων φαντασιας δεν ειναι κριτηριο... οκ

Καπου εδω λεω αστειο ποδοσφαιρικου υφους? :-)

Flame για το flame ... σα να λεμε θαψιμο για το θαψιμο.... σταθερη αξια :whistle:

Btw και το DD (Dungeons & Dragons ,παιχνιδι..) εχει γινει ταινια.... αλλα δε το ψηφισε ανθρωπος ... (και ουτε προκειται....ελπιζω) οπως και το spiderman και δε ξερω γω τι αλλη μεταφορα με μεγαλη βαση-γκαμα φαν-μποις ....

***Coolest line evah :-)

Δημοσ.
το τρισάθλιο Wall-E που είναι η μεγαλύτερη μούφα καρτούν μετά το Happy Feet

My head just exploded.

(έχω όμως την υποψία ότι κάνεις πλάκα)

Δημοσ.
το τρισάθλιο Wall-E που είναι η μεγαλύτερη μούφα καρτούν μετά το Happy Feet

My head just exploded.

(έχω όμως την υποψία ότι κάνεις πλάκα)

Δημοσ.
Γελανε οι πλανητες και τα αστρα

Τα κοκκαλα των αδελφων Λουμιερ τριζουν

Ρε τον Κιουμπρικ στο #35

Konnak, επειδη εχω μονο ενα λογο πλεον να συνεχισω να ασχολουμαι, πες μου με πμ αν το DD ειναι τουλαχιστον στο Τοπ3, μην πω στο #1. Πραγματικα, αφου εχουμε ξεφτιλισει καθε εννοια αντικειμενικοτητας και αληθειας, τουλαχιστον να το φχαριστηθουμε

Φίλε κάπου το έχεις χάσει. Μιλάμε για τις αγαπημένες μας ταινίες, δλδ είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟ.

:lol:

lynchfactor1.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...