Προς το περιεχόμενο

Insomnia Top 100 Movies of All Time: The Countdown!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, επίτηδες έβαλα και τα άλλα δύο Lοrd, βοηθούσε και η θέση τους, ώστε πλέον να μην έχουμε να γκρινιάξουμε και γι' αυτά που περιμένουμε. Οπότε Κάιζερ σκέψου ότι το κακό πέρασε. :-)

Τέλος πάντων, σοβαρά τώρα, έλεγα και στον Kasrith ότι από δω και πέρα όλες οι ταινίες έχουν ψηφιστεί από 12 άτομα και πάνω, η πρώτη 10άδα από τουλάχιστον 20 άτομα. Οι διαφορές ως επί το πλείστον μεγαλύτερες και οι ταινίες όπως και να το κάνουμε πολύ μεγάλες, ανεξαρτήτως γούστου. Άντε 2-3 να σηκώσουν ψιλή κουβέντα, αλλά όπου και να ναι το Donnie Darko (DD) ή το Ρέκβιεμ, δε νομίζω να ξενερώσει κανείς. Επίσης η πρώτη 20άδα ως επί το πλείστον είναι πολύ δυνατή.

Άποψή μου είναι ότι η Έβδομη Σφραγίδα και η Οδύσσεια έπρεπε να είναι στην πρώτη δεκάδα και είναι κρίμα που δεν είναι, και το Ψυχώ, ο Εξορκιστής, και δυο-τρεις άλλες θα πρεπε να ναι στην πρώτη 25άδα. Αλλά από την άλλη εδώ είναι ένα τεχνολογικό φόρουμ, και ψηφίζουμε αγαπημένες ταινίες ever. Ο καθένας το ορίζει διαφορετικά. Από την άλλη, κάποιοι μπορεί να μην έχουν δει καν αυτές τις ταινίες, ή να τις ξεκίνησαν από το hype και βλαστήμαγαν.

Οι επόμενες δύο δόσεις θα είναι 29-26 και 25-21, δεν ξέρω πότε, αύριο μάλλον οι πρώτες 4 και μεθαύριο οι υπόλοιπες. Το Top 20 θα πάει 2 ταινίες τη μέρα, αφ' ενός γιατί όταν δίνω 10 ταινίες μαζί παίρνει χρόνο, αφ' ετέρου (και σημαντικότερο) πλέον το 90% των ταινιών που έμειναν έχουν γράψει ιστορία με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, οπότε θα θελα να κάνω παρουσίαση άνετη και να χω χρόνο να τη δουλέψω.

Μπορεί πριν το Top 20 να βγάλω μια παρουσίαση των γιγάντων που δεν μπήκαν καν στο Top 100. Πχ. Raging Bull (γελάνε και τα τσιμέντα δηλαδή), Casablanca, L.A. Confidential, κτλ.

• Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λοιπόν, επίτηδες έβαλα και τα άλλα δύο Lοrd, βοηθούσε και η θέση τους, ώστε πλέον να μην έχουμε να γκρινιάξουμε και γι' αυτά που περιμένουμε. Οπότε Κάιζερ σκέψου ότι το κακό πέρασε. :-)

Τέλος πάντων, σοβαρά τώρα, έλεγα και στον Kasrith ότι από δω και πέρα όλες οι ταινίες έχουν ψηφιστεί από 12 άτομα και πάνω, η πρώτη 10άδα από τουλάχιστον 20 άτομα. Οι διαφορές ως επί το πλείστον μεγαλύτερες και οι ταινίες όπως και να το κάνουμε πολύ μεγάλες, ανεξαρτήτως γούστου. Άντε 2-3 να σηκώσουν ψιλή κουβέντα, αλλά όπου και να ναι το Donnie Darko (DD) ή το Ρέκβιεμ, δε νομίζω να ξενερώσει κανείς. Επίσης η πρώτη 20άδα ως επί το πλείστον είναι πολύ δυνατή.

Άποψή μου είναι ότι η Έβδομη Σφραγίδα και η Οδύσσεια έπρεπε να είναι στην πρώτη δεκάδα και είναι κρίμα που δεν είναι, και το Ψυχώ, ο Εξορκιστής, και δυο-τρεις άλλες θα πρεπε να ναι στην πρώτη 25άδα. Αλλά από την άλλη εδώ είναι ένα τεχνολογικό φόρουμ, και ψηφίζουμε αγαπημένες ταινίες ever. Ο καθένας το ορίζει διαφορετικά. Από την άλλη, κάποιοι μπορεί να μην έχουν δει καν αυτές τις ταινίες, ή να τις ξεκίνησαν από το hype και βλαστήμαγαν.

Οι επόμενες δύο δόσεις θα είναι 29-26 και 25-21, δεν ξέρω πότε, αύριο μάλλον οι πρώτες 4 και μεθαύριο οι υπόλοιπες. Το Top 20 θα πάει 2 ταινίες τη μέρα, αφ' ενός γιατί όταν δίνω 10 ταινίες μαζί παίρνει χρόνο, αφ' ετέρου (και σημαντικότερο) πλέον το 90% των ταινιών που έμειναν έχουν γράψει ιστορία με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, οπότε θα θελα να κάνω παρουσίαση άνετη και να χω χρόνο να τη δουλέψω.

Μπορεί πριν το Top 20 να βγάλω μια παρουσίαση των γιγάντων που δεν μπήκαν καν στο Top 100. Πχ. Raging Bull (γελάνε και τα τσιμέντα δηλαδή), Casablanca, L.A. Confidential, κτλ.

Δημοσ.

Με άλλα λόγια μας λες να πάμε για ύπνο? :-D

---------- Προσθήκη στις 01:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:19 ----------

Ρε συ 2 τη μέρα θα βγάλουμε φλύκταινες!! :-D:-D:-D

Δε μας λυπάσαι ε?

Δημοσ.

Με άλλα λόγια μας λες να πάμε για ύπνο? :-D

---------- Προσθήκη στις 01:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:19 ----------

Ρε συ 2 τη μέρα θα βγάλουμε φλύκταινες!! :-D:-D:-D

Δε μας λυπάσαι ε?

Δημοσ.

:shock::shock: .Οχι ρε φουστη μου, εχει φυγει πιο πισω ? (θεωρησα ιεροσυλια να ξανακοιταξω πισω απο το 100 ):-(

Δημοσ.

:shock::shock: .Οχι ρε φουστη μου, εχει φυγει πιο πισω ? (θεωρησα ιεροσυλια να ξανακοιταξω πισω απο το 100 ):-(

Δημοσ.

εδω ξεμεινε το paths of glory που θεωρειται η καλυτερη (αντι)πολεμικη ταινια

και ειναι και kubrick ΑΚΟΥΣ kaisersoze???

Δημοσ.

εδω ξεμεινε το paths of glory που θεωρειται η καλυτερη (αντι)πολεμικη ταινια

και ειναι και kubrick ΑΚΟΥΣ kaisersoze???

Δημοσ.

καλά, ο Kurosawa έχει κάνει και 10 ταινίες καλύτερες απ'το dersu uzala (κουλτουροflame κι έτσι).

ευκαιρια να βγαλουμε και τοπ 100 "καλυτερες" ! :-D

(λέμε τώρα) όταν γίνει αυτό και τα αποτελέσματα είναι κατά 87,43% ίδια θα πέσουν και οι τελευταίες μάσκες.

on a sidenote κάτι άλλο ήθελα να γράψω περί τοπ, αγαπημένων και καλύτερων αλλά τέσπα. ο konnak που έχει στήσει όλη αυτή τη διαδικασία δε φταίει σε τίποτα και του αξίζουν συγχαρητήρια και σεβασμός :-)

Δημοσ.

καλά, ο Kurosawa έχει κάνει και 10 ταινίες καλύτερες απ'το dersu uzala (κουλτουροflame κι έτσι).

ευκαιρια να βγαλουμε και τοπ 100 "καλυτερες" ! :-D

(λέμε τώρα) όταν γίνει αυτό και τα αποτελέσματα είναι κατά 87,43% ίδια θα πέσουν και οι τελευταίες μάσκες.

on a sidenote κάτι άλλο ήθελα να γράψω περί τοπ, αγαπημένων και καλύτερων αλλά τέσπα. ο konnak που έχει στήσει όλη αυτή τη διαδικασία δε φταίει σε τίποτα και του αξίζουν συγχαρητήρια και σεβασμός :-)

Δημοσ.

Τώρα που τις βλέπω όλες στο πρώτο πόστ μαζεμένες έχω να πω το εξής.Πολύ καλό και λογικό βγαίνει το top100 τελικά.Μέχρι στιγμής τουλάχιστον.Να δούμε και τα πιο πάνω αν και κάτι μου λέει για 3άδα dark knight,fight club,inception.Αναμένουμε να δούμε και σε τι θέση πλασαρίστηκαν οι πίθηκοι και το Blade Runner!:-D

Δημοσ.

Τώρα που τις βλέπω όλες στο πρώτο πόστ μαζεμένες έχω να πω το εξής.Πολύ καλό και λογικό βγαίνει το top100 τελικά.Μέχρι στιγμής τουλάχιστον.Να δούμε και τα πιο πάνω αν και κάτι μου λέει για 3άδα dark knight,fight club,inception.Αναμένουμε να δούμε και σε τι θέση πλασαρίστηκαν οι πίθηκοι και το Blade Runner!:-D

Δημοσ.

Εμένα πάντως μου αρέσει το όλο θεματάκι, το ότι οι άρχοντες θα ήταν στο top το ξέραμε, τώρα αν θα ταν στο 70 ή στο 30 μικρή σημασία έχει, αφού δεν είναι στο 10 ξέρω γω που θα έριχνα cancel σε όλο το εγχείρημα, lol. Παρ' όλα αυτά ήταν ευκαιρία να ανακαλύψουμε ταινίες που δεν έχουμε δει ή αγνοούσαμε το ποιόν τους. Πχ. είχα κατεβασμένα σε high definition τα Fountain και Prestige, δε θυμάμαι γιατί και πώς αλλά δεν τα είχα δει. Είδα ότι υπήρχαν στοχευμένοι ψήφοι από διαφορετικά μέλη και λέω για να κάτσω να τις τσεκάρω. Ο καθένας για κάποιο λόγο μπορεί να μην έχει δει μια ταινία που θεωρείται απίστευτη και αυτό το τόπικ να είναι αφορμή να τη δει τελικά. Και επειδή όλη η προετοιμασία είναι διαφορετική, είναι και πιο πιθανό να του αρέσει - θα ξέρει τι να περιμένει, θα ξέρει γιατί να τη δει.

Συμφωνώ με την ιδέα μου :lol: να βγάλω Top Κομμένες, θα το κάνω παράλληλα με τις πρώτες 20: κάθε μέρα θα βάζω 2 (ή 3) από τις πρώτες 20 και ταυτόχρονα μία μεγάλη, αδίκως κομμένη, ταινία που δεν μπήκε στο Top 100.

Σ' αυτό το σημείο να πω ότι θα ήταν πολύ ωραίο κάποιος που έχει βάλει πολύ ψηλά στη λίστα του κάποια ταινία που δεν μπήκε στο Top 100 να μου στείλει μια παρουσίασή της να την βάλω στις Top Κομμένες. Πχ. ο Κάιζερ για το Lawrence of Arabia, o ANHLIKOS για το Elephant Man, o bluesattack για το Dersu Uzala, o gsarig για το La Double Vie de Veronique ή το Come and See, o the_end για το Ikiru, κτλ. Ειδικά για ταινίες που βάλατε ψηλά και δεν είναι και τόσο γνωστές (πχ. ο Λώρενς είναι κλασική). Πάντως εγώ κάποιες τις έχω ξεχωρίσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...