Προς το περιεχόμενο

Από που αγοράζουμε mac? Ελλάδα ή εξωτερικό;

spargy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Όπως έγραψα παραπάνω το Amazon UK χρεώνει 23% ΦΠΑ, δεν γνωρίζω όμως άλλα καταστήματα τι κάνουν (πχ notebook.de).

Οι αποδείξεις από εταιρίες εκτός Ελλάδος δεν ίσχυουν για την εφορία.

Palp αυτο πως το γνωριζεις?

Μηπως ξερεις για ποιο λογο γινεται??

Δεν μπορω να σκεφτω κατι εντιμο.

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν εννοείς για τις αποδείξεις, είναι για τον ίδιο λόγο που δεν μετράνε οι αποδείξεις των ΔΕΚΟ/κινητής τηλεφωνίας/internet. Ο σκοπός της συγκέντρωσης αποδείξεων είναι για να πιεστούν οι ελληνικές επιχειρήσεις να κόβουν αποδείξεις μέσω από την απαίτηση των καταναλωτών για τη συγκέντρωση του αφορολογήτου, και την αύξηση των εσόδων του κράτους μέσω του ΦΠΑ. Οι ΔΕΚΟ κτλ που έτσι και αλλιώς κόβουν αποδείξεις μέσω των λογαριασμών τους και οι ξένες εταιρίες δεν τους ενδιαφέρουν.

Αν εννοείς γιατί το Amazon χρεώνει 23% για αποστολές στην Ελλάδα, είναι υποχρεωμένοι από το ευρωπαϊκό νόμο link, όπως και όλες οι εταιρίες που κάνουν πωλήσεις σε τρίτες χώρες πρέπει να κάνουν το ίδιο (δεν είμαι σίγουρο αν θα πρέπει να έχουν από ένα τζίρο και πάνω για να ακολουθείται αυτή η διαδικασία).

Δημοσ.
Δηλαδη αμα παρω http://www.amazon.co.uk/MacBook-13inch-GeForce-graphics-battery/dp/B003H05K14/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1287432132&sr=8-1 θα μου ερθει οσο ακριβως λεει χωρις τελωνεια και εχτρα χρεωσεις?

Υπολόγισε +5.5% εξτρά λόγω διαφοράς ΦΠΑ (και τα ότι μεταφορικά).

898,40/1,175*1,23/0,87=~1080 Ευρώ + μεταφορικά (που είναι μηδέν τώρα; )

Δημοσ.
Πραγματικά πρέπει να κάνουν κάτι οι mods με αυτό το θέμα έχω κουραστεί να διαβάζω post και νέα θέματα που αφορούν την αγορά mac hardware και απο πού ! Έλεος ... ας επικεντρωθούμε σε πιο ουσιατικά πράγματα, ας γίνει ένα ξεχωριστό sub-forum που να αφορά αποκλειστικά τη αγορά mac ή ένας οδηγός για αγορές απο εξωτερικό..

Και ένα sticky με τα πρώτα βήματα που πρέπει να γίνουν μετά την αγορά σχετικά με το θέμα της μπαταρίας κτλπ. Πως περνάει κάποιος το bootcamp και τέτοια....

Δημοσ.
Δηλαδη αμα παρω http://www.amazon.co.uk/MacBook-13inch-GeForce-graphics-battery/dp/B003H05K14/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1287432132&sr=8-1 θα μου ερθει οσο ακριβως λεει χωρις τελωνεια και εχτρα χρεωσεις?

Θα σου βγει £940.45 ακριβως. Τα μεταφορικα για αγορες ανω των £25 ειναι δωρεαν

Δημοσ.

Θα σου βγει £940.45 ακριβως. Τα μεταφορικα για αγορες ανω των £25 ειναι δωρεαν

Δημοσ.

Για μην ανοίγω άλλο θέμα σε ένα μήνα απο Σήμερα θα πάω Καναδά για πρωτοχρονιά και θα πάρω το νέο MacBook air σε λογική τιμή 1200$ Όταν θα επιστρέφω στην Ελλάδα λέτε να με σταματήσουν για τελονιό; Το κουτί του είναι σαν το iPad (λίγο πιο μεγάλο) θα το κρατάω μαζί μου.

Δημοσ.
Για μην ανοίγω άλλο θέμα σε ένα μήνα απο Σήμερα θα πάω Καναδά για πρωτοχρονιά και θα πάρω το νέο MacBook air σε λογική τιμή 1200$ Όταν θα επιστρέφω στην Ελλάδα λέτε να με σταματήσουν για τελονιό; Το κουτί του είναι σαν το iPad (λίγο πιο μεγάλο) θα το κρατάω μαζί μου.

Θα βρεις αρκετές πληροφορίες σε αυτό το thread.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...