a_f_a Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες που μετέφερες. Φυσικά θα επισκευθώ πρώτα. Το συγκεκριμένο, ενα βασικό πρόβλημα ειναι η απόσταση. Αν κάποια φίλη της ή κάποιος ξάδερφός μου που ίσως να πηγαίνει που και που να βλέπει πώς είναι, ειναι απόσταση. Θα το κοιτάξω. 1
phanispal Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Αν μπορούσαμε να γνωρίζουμε σε ποια δεν υπάρχει κακοποίηση καλά θα ήταν, γιατί βιτρίνα όλα καλή έχουν, πιο μέσα τι γίνεται είναι το θέμα. 3
a_f_a Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Πολύ σωστό αυτό. Σαν εναλλακτική και πιθανό σενάριο, υπάρχει ενα γηροκομείο που έχουμε ιδία εμπειρία απο άλλο συγγενικό πρόσωπο και που η μητέρα μου το είχε βρει πριν κάποια χρόνια για το συγγενή. Αλλά ειναι αρκετά στενόχωρο και σα χώρος οχι τόσο φροντισμένος. Απλά μια σκέψη ειναι όσο το μυαλό θα δουλεύει αλλά θα θέλει μια βοηθεια να ειναι σε ένα χωρο πιο φροντισμένο και πιο ανοιχτό, αργότερα ίσως να μεταφερόταν όταν πια η αντίληψη δεν ειναι πια σε ικανοποιητικό επίπεδο και η φροντίδα - μη κακοποίηση ειναι πιο σημαντικα στοιχεία. Αρκετοί από όσο ξέρω έχουν αλλάξει γηροκομεία ανάλογα και με τις εκάστοτε ανάγκες και αλλαγές στον άνθρωπο που πρέπει να φροντιστεί. 1
vagos789 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Στις 14/7/2024 στις 10:18 ΜΜ, a_f_a είπε Να μην ανοίγω άλλο θέμα. Γνωρίζετε γηροκομία ξενοδοχειακών προδιαγραφών στην Αθήνα που θα μπορούσε να πάει άτομο 75 ετών, πιο πολύ ως "υποστηριζομενη διαβιωση"; Υπάρχουν ενδείξεις για αρχες άνοιας, η άρνηση για εξετάσεις επίσης υπαρκτή ενώ και εγω και η αδερφή μου ζούμε στο εξωτερικό. Ωσο είμαστε Ελλάδα τώρα θα προσπαθήσουμε να τη δει γιατρός. Ακόμα εξυπηρετήται, δεν ειναι άμεσο το πρόβλημα, αλλά δε ξέρουμε κατα πόσο οι εξελίξεις θα μας προλάβουν και θα ήθελα ίσως να επισκευθώ καποια γηροκομεία όσο ειμαι εδώ για να έχω μια ιδεά. ενδεικτικά έχω βρει https://www.restion.gr/ υπάρχει και ένα καταπληκτικό στη καλαμάτα αλλά μακριά.. https://papadopoulion.gr/ Ευχαριστώ Το Ρεστιον εχει κυριως εβραιους ενοικους (και ο χορηγος εβραιος ειναι)ειναι ακριβο και σχετικα προσφατα που ειχα ρωτησει δεν ειχανε καν θεση. Για ανοια υπαρχουν και εξειδικευμενα γηροκομεια και ειναι προτιμοτερα ενδεχομενως. Θα πρεπει να προετοιμασετε το ατομο για ενα τετοιο ενδεχομενο,καθως να συζητησετε και την εναλλακτικη να ειναι με μια εσωτερικη στο σπιτι (συνηθως ειναι πιο ευκολο αυτο για τους ηλικιωμενους,αλλα απαιτει περισσοτερη ενασχοληση απο εσας)
a_f_a Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 47 minutes ago, vagos789 said: Το Ρεστιον εχει κυριως εβραιους ενοικους (και ο χορηγος εβραιος ειναι)ειναι ακριβο και σχετικα προσφατα που ειχα ρωτησει δεν ειχανε καν θεση. Για ανοια υπαρχουν και εξειδικευμενα γηροκομεια και ειναι προτιμοτερα ενδεχομενως. Θα πρεπει να προετοιμασετε το ατομο για ενα τετοιο ενδεχομενο,καθως να συζητησετε και την εναλλακτικη να ειναι με μια εσωτερικη στο σπιτι (συνηθως ειναι πιο ευκολο αυτο για τους ηλικιωμενους,αλλα απαιτει περισσοτερη ενασχοληση απο εσας) Σωστό για το Ρεστιο, αλλά διαβασα οτι πια έχει ανοιξει για όλους. Βεβαια η διαθεσιμότητα ειναι άλλο θέμα. Δυστυχώς επειδή μένουμε εξωτερικό, μόνιμη βοηθός στο σπίτι ειναι πιο δύσκολο, για εμάς, γιατί δε θα είμαστε εδώ. Σε όσα λες, έχεις απόλυτο δίκιο. Βεβαια, τις πιο πολλές φορές, ειναι δύσκολη η μετάβαση για όλους.
haris_216 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 6 ώρες πριν, phanispal είπε Αν μπορούσαμε να γνωρίζουμε σε ποια δεν υπάρχει κακοποίηση καλά θα ήταν, γιατί βιτρίνα όλα καλή έχουν, πιο μέσα τι γίνεται είναι το θέμα. Σημαντική παρατήρηση. Σε πολλά η (ξενοδοχειακή) εικόνα μπορεί να είναι τέλεια αλλά σημασία έχει και τι γίνεται, όσο μπορούμε να το ξέρουμε, πίσω από τις κλειστές πόρτες. Πχ κάτι μάλλον συνηθισμένο σε κάποιες μονάδες είναι και η χορήγηση ηρεμιστικών, ακόμα και αν δεν απαιτείται από την κατάσταση του ασθενούς/φιλοξενούμενου, προκειμένου να είναι πιο "ήρεμος" και άρα πιο εύκολη η δουλειά του προσωπικού. 1
vagos789 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 16 λεπτά πριν, haris_216 είπε Πχ κάτι μάλλον συνηθισμένο σε κάποιες μονάδες είναι και η χορήγηση ηρεμιστικών, ακόμα και αν δεν απαιτείται από την κατάσταση του ασθενούς/φιλοξενούμενου, προκειμένου να είναι πιο "ήρεμος" και άρα πιο εύκολη η δουλειά του προσωπικού Αν καποιος ενοικος ειναι ζορικος ειναι πολυ πιθανο να του χορηγηθουν,ειδικα στην αρχη.Ομως το αν αυτο ειναι κακοποιηση ειναι μεγαλη συζητηση.Αν δεν υπαρχει εναλλακτικη,τοτε ειναι μια αναγκαια πρακτικη. 1
haris_216 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 9 λεπτά πριν, vagos789 είπε Αν καποιος ενοικος ειναι ζορικος ειναι πολυ πιθανο να του χορηγηθουν,ειδικα στην αρχη.Ομως το αν αυτο ειναι κακοποιηση ειναι μεγαλη συζητηση.Αν δεν υπαρχει εναλλακτικη,τοτε ειναι μια αναγκαια πρακτικη. Αν ξαναδιαβάσεις το ποστ μου θα δεις ότι αναφέρομαι σε περιπτώσεις που ίσως να μην απαιτείται παρά μόνο για την ευκολία του προσωπικού/μονάδας και όχι από την κατάσταση του ασθενούς. Επίσης το τι εστί "ζόρικος" σηκώνει πολύ πιο μεγάλη συζήτηση κι έχει μεγάλα περιθώρια ερμηνείας. Και για να μην κοροϊδευόμαστε, μια μονάδα με "ήσυχους" ενοίκους χρειάζεται πολύ λιγότερο προσωπικό για την λειτουργία της. 1
a_f_a Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Εχετε πολύ δίκιο και οι 2. Είναι βέβαια θέμα ερμηνιών. Γιατί ειναι ως ένα σημείο λογικό να προσπαθήσου να κρατήσουν "ήρεμο" ένα άνθρωπο, ωστόσο, το πώς, σε τί ποσοστό και γιατί ειναι θέμα ερμηνειών. Δύσκολα ενα γηροκομείο θα φροντίσει ενα άνθρωπο, όπως θα τον φρόντιζε ενα αγαπημένο πρόσωπο (αλλά και μεχρι πότε και πόση υπομονή), αλλά από την άλλη ο/η τρόφιμος, θα ειναι πιο ασφαλής από ότι μονος/μόνη στο σπίτι. Οι εποχές, οι δομές έχουν αλλάξει, με τη φυγή κόσμου έξω (που νομιζω θα ενταθεί στο σύντομο μέλλον), θα αφήσει πολλούς υπερηλικες μόνους πίσω στη χώρα. Στο κύκλο μας έχουμε άλλες 2 οικογένειες που ξέρω που τα παιδιά έχουν φυγει έξω και οι γονείς ειναι πίσω. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2024 από a_f_a
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα