Panahs Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Η γιαγιά μου επιθυμεί (η ίδια) να πάει σε κάτι τέτοιο, όπου θα μπορεί να κάνει παρέα με άλλες γιαγιάδες και (ίσως) θα μπορούν να την προσέχουν σε κάποια πράγματα περισσότερο. Έχετε κάτι να προτείνετε? Γνωρίζετε κάποιες πληροφορίες? Μπορεί να πάει σε κάτι τέτοιο και να είναι όντως καλά? Το λέω γιατί είχα περάσει μια φορά από το γηροκομείο στη Μεσογείων για μια δουλειά και μου φάνηκε ότι ήταν καλά...
Panahs Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Η γιαγιά μου επιθυμεί (η ίδια) να πάει σε κάτι τέτοιο, όπου θα μπορεί να κάνει παρέα με άλλες γιαγιάδες και (ίσως) θα μπορούν να την προσέχουν σε κάποια πράγματα περισσότερο. Έχετε κάτι να προτείνετε? Γνωρίζετε κάποιες πληροφορίες? Μπορεί να πάει σε κάτι τέτοιο και να είναι όντως καλά? Το λέω γιατί είχα περάσει μια φορά από το γηροκομείο στη Μεσογείων για μια δουλειά και μου φάνηκε ότι ήταν καλά...
slygeo87 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Εξαρτάται τι γερόντισσες θα 'χει εκεί πέρα. Μπορεί να είναι και κατάκοιτες. Το επίπεδο των υπαλλήλων σίγουρα είναι ρηχό πάντως, δεν θα περάσει και γαμάουα.
slygeo87 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Εξαρτάται τι γερόντισσες θα 'χει εκεί πέρα. Μπορεί να είναι και κατάκοιτες. Το επίπεδο των υπαλλήλων σίγουρα είναι ρηχό πάντως, δεν θα περάσει και γαμάουα.
Draculina Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Η δική μου γιαγιά είναι σε οίκο ευγηρίας. Ευχαριστημένη για την ώρα. Έχει σχεδον αποκλειστικά γερόντισσες, >80. Μόνο 2-3 είναι κατάκοιτες. Οι υπόλοιπες απλά έχουν πολύ προχωρημένα γεράματα, χρειάζονται φροντίδα και κάποια κοινωνικοποίηση με συνομίληκες. Τρώνε παρέα, βλέπουν τηλεόραση, συζητάνε για παιδιά και εγγόνια, τα κλασικά. Δυστυχώς το ίδρυμα είναι κέντρο κατάκεντρο στη Θεσσαλ, οπότε χώρο δεν έχουν να βολτάρουν όσες μπορούν. Το προσωπικό είναι οκ από άποψη συμπεριφοράς. Απο άποψη κατάρτισης, έχει ανειδίκευτο προσωπικό και νοσηλευτές. Δεν χρειαστήκαμε κάτι ιδιαίτερο για την ώρα οπότε δεν μπορώ να κρίνω. Καθαρό είναι και γενικά τις προσέχουν. Είναι και ιδωτική επιχείρηση βλέπεις, θέλουν να κρατήσουν τον κόσμο τους. Πάντως αφού το πρότεινε μόνη της και δεν έχει πρόβλημα να αφήσει το σπίτι της θα το πρότεινα. Απλά να βρείτε ένα ίδρυμα με ευγενικό προσωπικό, καθαρό, με γερόντισσες σε καλή σχετικά κατάσταση από άποψη υγείας και ενδεχομένως με περισσότερο χώρο από αυτό που επιλέξαμε εμείς.
Draculina Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Η δική μου γιαγιά είναι σε οίκο ευγηρίας. Ευχαριστημένη για την ώρα. Έχει σχεδον αποκλειστικά γερόντισσες, >80. Μόνο 2-3 είναι κατάκοιτες. Οι υπόλοιπες απλά έχουν πολύ προχωρημένα γεράματα, χρειάζονται φροντίδα και κάποια κοινωνικοποίηση με συνομίληκες. Τρώνε παρέα, βλέπουν τηλεόραση, συζητάνε για παιδιά και εγγόνια, τα κλασικά. Δυστυχώς το ίδρυμα είναι κέντρο κατάκεντρο στη Θεσσαλ, οπότε χώρο δεν έχουν να βολτάρουν όσες μπορούν. Το προσωπικό είναι οκ από άποψη συμπεριφοράς. Απο άποψη κατάρτισης, έχει ανειδίκευτο προσωπικό και νοσηλευτές. Δεν χρειαστήκαμε κάτι ιδιαίτερο για την ώρα οπότε δεν μπορώ να κρίνω. Καθαρό είναι και γενικά τις προσέχουν. Είναι και ιδωτική επιχείρηση βλέπεις, θέλουν να κρατήσουν τον κόσμο τους. Πάντως αφού το πρότεινε μόνη της και δεν έχει πρόβλημα να αφήσει το σπίτι της θα το πρότεινα. Απλά να βρείτε ένα ίδρυμα με ευγενικό προσωπικό, καθαρό, με γερόντισσες σε καλή σχετικά κατάσταση από άποψη υγείας και ενδεχομένως με περισσότερο χώρο από αυτό που επιλέξαμε εμείς.
Panos.Powers Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Παιδιά ενδιαφέρομαι για καποιο γηροκομείο ή οίκο ευγηρίας καθως η γιαγια μου εχει ανοια και δεν μπορεί να μένει μόνη της καθόλου στο σπίτι , δεν μπορεί ούτε τα βασικά , ενώ σηκώνεται και 7-8 φορες το βράδυ . Αν κάποιος ξέρει για κάποιο κέντρο και αν μπορεί να μου πει ποιες είναι οι τιμές στο περίπου ας απαντήσει , ευχαριστώ πολύ .
REDODIN7 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2013 Παιδιά ενδιαφέρομαι για καποιο γηροκομείο ή οίκο ευγηρίας καθως η γιαγια μου εχει ανοια και δεν μπορεί να μένει μόνη της καθόλου στο σπίτι , δεν μπορεί ούτε τα βασικά , ενώ σηκώνεται και 7-8 φορες το βράδυ . Αν κάποιος ξέρει για κάποιο κέντρο και αν μπορεί να μου πει ποιες είναι οι τιμές στο περίπου ας απαντήσει , ευχαριστώ πολύ . Εχω τον μπαμπα μου ανοια σχετικα μικρο 65 ειναι δυστηχως δεν δεχονται ατομα με ανοια, πρεπει να πας σε ψυχολικες-ψυχιατρικες κλινηκες. Παντος παιδια να ξερετε οτι τα λεφτα ειναι αρκετα
a_f_a Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2024 Να μην ανοίγω άλλο θέμα. Γνωρίζετε γηροκομία ξενοδοχειακών προδιαγραφών στην Αθήνα που θα μπορούσε να πάει άτομο 75 ετών, πιο πολύ ως "υποστηριζομενη διαβιωση"; Υπάρχουν ενδείξεις για αρχες άνοιας, η άρνηση για εξετάσεις επίσης υπαρκτή ενώ και εγω και η αδερφή μου ζούμε στο εξωτερικό. Ωσο είμαστε Ελλάδα τώρα θα προσπαθήσουμε να τη δει γιατρός. Ακόμα εξυπηρετήται, δεν ειναι άμεσο το πρόβλημα, αλλά δε ξέρουμε κατα πόσο οι εξελίξεις θα μας προλάβουν και θα ήθελα ίσως να επισκευθώ καποια γηροκομεία όσο ειμαι εδώ για να έχω μια ιδεά. ενδεικτικά έχω βρει https://www.restion.gr/ υπάρχει και ένα καταπληκτικό στη καλαμάτα αλλά μακριά.. https://papadopoulion.gr/ Ευχαριστώ
Balrog Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Άμα ψάχνεις για καταπληκτικά από άποψη εγκαταστάσεων και δεν σε πειράζει να δίνεις 3+ υπάρχει και το Αρήτη στο Γέρακα. Αλλά σε όλα τα γηροκομεία που είχα πάρει πέρυσι, δεν έβρισκα εύκολα θέση και με έβαζαν σε λίστα αναμονής. Αν είναι όντως στην αρχή της άνοιας, δηλαδή σκοράρει πάνω από 25 στα 30 στα απλά τεστάκια (Mini Mental - MMSE), αυτό λέγεται ήπια γνωσιακή διαταραχή (Mild Cognitive Impairment - MCI) και υπάρχουν φάρμακα που μπορεί να πάρει κανείς για να προλάβει την περαιτέρω συσσώρευση πρωτεϊνών στις συνάψεις (β-αμυλοειδούς, ταυ πρωτεϊνης) - εφόσον οφείλεται (και;) στο Alzheimer's. Αυτά ονομάζονται BACE Inhibitors, αλλά δυστυχώς δεν είναι κατ' ανάγκην αποτελεσματικά, ίσως επειδή η άνοια (που είναι σύμπτωμα και όχι πάθηση) είναι πολυσύνθετης αιτιολογίας. Μπορεί να οφείλεται στο Alzheimer's, μπορεί να είναι αγγειακή ή και τα δύο (μικτή), ενώ υπάρχουν και άλλες παθήσεις που προκαλούν την κατάσταση της στέρησης του νου (ά-νοια), π.χ. τα σωμάτια Lewy. Επιπλέον η θεωρία του αμυλοειδούς (amyloid hypothesis) τελεί υπό αμφισβήτηση τελευταία. Στα έχω γράψει και στα αγγλικά για να τα γκουγκκλάρεις πιο εύκολα. Κοίτα να την πας σε σοβαρό νευρολόγο, ενδεχομένως σε περισσότερους του ενός, γιατί κυκλοφορούν πολλά ζώα που σε ξεπετάνε με μια συνταγογράφηση αναστολέα χολινεστεράσης. 5 1
lector Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δες το Grand Care στον Αγ. Δημητριο. Ειχε παει ο πατερας μου ο συχωρεμενος για ενα διαστημα (κατοπιν εγκεφαλικου) και μειναμε ευχαριστημενοι. 1
blackhill66 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Eιχα την γιαγια σε ενα στο μοσχατο(μεγαλοχαρη) μια χαρα ηταν, τιμη γυρω στα 1000 1
bill999r Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 21 ώρες πριν, a_f_a είπε Να μην ανοίγω άλλο θέμα. Γνωρίζετε γηροκομία ξενοδοχειακών προδιαγραφών στην Αθήνα που θα μπορούσε να πάει άτομο 75 ετών, πιο πολύ ως "υποστηριζομενη διαβιωση"; Υπάρχουν ενδείξεις για αρχες άνοιας, η άρνηση για εξετάσεις επίσης υπαρκτή ενώ και εγω και η αδερφή μου ζούμε στο εξωτερικό. Ωσο είμαστε Ελλάδα τώρα θα προσπαθήσουμε να τη δει γιατρός. Ακόμα εξυπηρετήται, δεν ειναι άμεσο το πρόβλημα, αλλά δε ξέρουμε κατα πόσο οι εξελίξεις θα μας προλάβουν και θα ήθελα ίσως να επισκευθώ καποια γηροκομεία όσο ειμαι εδώ για να έχω μια ιδεά. ενδεικτικά έχω βρει https://www.restion.gr/ υπάρχει και ένα καταπληκτικό στη καλαμάτα αλλά μακριά.. https://papadopoulion.gr/ Ευχαριστώ Φίλε μου αν σε παίρνει για ρεστειον είναι σε άλλο επίπεδο. Δεν έχω δει πολλά γηροκομεία αλλά από αυτά που έχω δει το ρεστειον είναι έτη φωτός μακριά. Μιλάμε για χλιδή σε όλους τους χώρους, με αρκετό προσωπικό και πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης και δραστηριότητες για τους φιλοξενούμενους. Βέβαια θέλει πολύ δυνατό πορτοφόλι. 1
a_f_a Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 21 hours ago, Balrog said: Άμα ψάχνεις για καταπληκτικά από άποψη εγκαταστάσεων και δεν σε πειράζει να δίνεις 3+ υπάρχει και το Αρήτη στο Γέρακα. Αλλά σε όλα τα γηροκομεία που είχα πάρει πέρυσι, δεν έβρισκα εύκολα θέση και με έβαζαν σε λίστα αναμονής. Αν είναι όντως στην αρχή της άνοιας, δηλαδή σκοράρει πάνω από 25 στα 30 στα απλά τεστάκια (Mini Mental - MMSE), αυτό λέγεται ήπια γνωσιακή διαταραχή (Mild Cognitive Impairment - MCI) και υπάρχουν φάρμακα που μπορεί να πάρει κανείς για να προλάβει την περαιτέρω συσσώρευση πρωτεϊνών στις συνάψεις (β-αμυλοειδούς, ταυ πρωτεϊνης) - εφόσον οφείλεται (και;) στο Alzheimer's. Αυτά ονομάζονται BACE Inhibitors, αλλά δυστυχώς δεν είναι κατ' ανάγκην αποτελεσματικά, ίσως επειδή η άνοια (που είναι σύμπτωμα και όχι πάθηση) είναι πολυσύνθετης αιτιολογίας. Μπορεί να οφείλεται στο Alzheimer's, μπορεί να είναι αγγειακή ή και τα δύο (μικτή), ενώ υπάρχουν και άλλες παθήσεις που προκαλούν την κατάσταση της στέρησης του νου (ά-νοια), π.χ. τα σωμάτια Lewy. Επιπλέον η θεωρία του αμυλοειδούς (amyloid hypothesis) τελεί υπό αμφισβήτηση τελευταία. Στα έχω γράψει και στα αγγλικά για να τα γκουγκκλάρεις πιο εύκολα. Κοίτα να την πας σε σοβαρό νευρολόγο, ενδεχομένως σε περισσότερους του ενός, γιατί κυκλοφορούν πολλά ζώα που σε ξεπετάνε με μια συνταγογράφηση αναστολέα χολινεστεράσης. Σε υπερ-ευχαριστώ για το χρόνο που αφιέρωσες να γράψεις όλα τα παραπάνω. Της μίλησα και σήμερα (η μητέρα μου ειναι), καταλαβαίνει οτι έχει κάποιο προβλημα, απλά μου είπε θα κάνει τις εξετάσεις και θα παέι σε νευρολόγο με την υποστήριξη φίλων της, αφού ξαναφύγουμε και ηρεμίσει. Το κατανοώ και έχει δίκιο. Και εγώ νομίζω θα ήθελα μαζί μου να ειναι κάποιος φίλος μου και όχι παιδί μου. Τώρα ειναι και μια περίοδος έντασης. Θείος μου, δε ξέρω την ακριβή διάγνωση, επίσης διαγνώστικε με σχετική διαταραχή και η θεία μου λέει οτι με τη φαρμακευτική αγωγή έχει καλύτερη λειτουργία. Και πάλι σε ευχαριστώ θερμά. 3 hours ago, lector said: Δες το Grand Care στον Αγ. Δημητριο. Ειχε παει ο πατερας μου ο συχωρεμενος για ενα διαστημα (κατοπιν εγκεφαλικου) και μειναμε ευχαριστημενοι. Σε ευχαριστω πολύ για τη πρόταση. Να είστε όλοι στην οικογένειά σας καλά να τον θυμάστε... 2 hours ago, blackhill66 said: Eιχα την γιαγια σε ενα στο μοσχατο(μεγαλοχαρη) μια χαρα ηταν, τιμη γυρω στα 1000 Σε ευχαριστω πολύ και εσένα για τη πρόταση. Νομίζω έχω δεί περαστικός το παράρτημα στη Γλυφάδα. 2 hours ago, bill999r said: Φίλε μου αν σε παίρνει για ρεστειον είναι σε άλλο επίπεδο. ...Βέβαια θέλει πολύ δυνατό πορτοφόλι. Σε ευχαριστω πολύ για τη πληροφορία. Εχεις μήπως προσωπική άποψη; Ειχες κάποιο συγγενή σου; Το ξέρω οι τιμές σε αυτά ξεκινάνε απο περ. 2.000 και πάνε +++ ανάλογα. 3
bill999r Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, a_f_a είπε ευχαριστω πολύ για τη πληροφορία. Εχεις μήπως προσωπική άποψη; Ειχες κάποιο συγγενή σου; Το ξέρω οι τιμές σε αυτά ξεκινάνε απο περ. 2.000 και πάνε +++ ανάλογα. Δεν είχα συγγενή μου, αλλά την γιαγιά ενός πολύ καλού μου φίλου την οποία την επισκεφτηκαμε μερικές φορές. Είχε άνοια αλλά σε στάδιο που τουλάχιστον κινητικά ήταν άριστη. Οι εγκαταστάσεις ήταν υπερσύγχρονες, υπερπολυτελείς και παντακαθαρες. Το προσωπικό πάντα τυπικό και γενικά προσεγμένο. Συνήθως πηγαίναμε τα απογεύματα και εκείνη την ώρα οι τρόφιμοι κατέβαιναν συνήθως στο σαλόνι όπου είχαν τις παρέες τους. Εμείς παίρναμε την γιαγιά κ την πήγαιναμε μια βόλτα να ξεμουδιασει, ανάλογα βέβαια και την διάθεση διότι η νόσος είχε αρκετές μεταπτώσεις. Όμως στη βόλτα έβλεπα και το ίδιο το προσωπικότητα με αμαξίδια να προαυλιζει όσους είχαν μειωμένη κινητικότητα. Γενικά η όλη εντύπωση ήταν άριστη. Επίσης η γιαγιά του φίλου μου έμενε σε δικό της μονοκλινο ( μιας κ βρίσκονται πολύ καλά οικονομικά) το οποίο ήταν επιπέδου πενταστερου ξενοδοχείου. Πάντως πιστεύω ότι πρέπει να τα επισκεφθείς από κοντά κ να δεις μόνος σου τις εγκαταστάσεις αλλά τους υπεύθυνους και να καταλήξεις σε αυτό που τελικά θα εμπιστευτείς. Οκ καλές οι εγκαταστάσεις και η εξωτερική εικόνα, αλλά από την άλλη τους εμπιστεύεσαι τον άνθρωπο σου και αυτό που μετράει είναι να έχει μια καλή αξιοπρεπή διαβίωση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα