manosal Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα σας, Παρακαλώ θα ήθελα εάν μπορούσατε να μου απαντήσετε σε κάποιες ερωτήσεις που δεν έχω καταλάβει σχετικά με το joomla. Είμαι ερασιτέχνης και ασχολούμουν μόνο με html άρα ξέρω μόνο την φιλοσοφία του html δηλαδή το αρχείο ανέβασμα στο ftp και όλα έτρεχαν μια χαρά αλλά τώρα έχω μπερδευτεί πολύ. Καταρχάς από ότι έχω καταλάβει το joomla είναι μια online εφαρμογή ανεβάζεις τα αρχεία σου στο control panel του hosting σου και τρέχεις την εφαρμογή μετά χρειάζεται να κάνει κάτι για να δημοσιεύσεις την σελίδα σου?? δηλαδή άν έχεις μισοτελειωμένη την δουλειά φαίνεται μισή?? Δέυτερον από ένα tutorial έκανα τις απαραίτητες ρυθμίσεις (wampserver) και τρέχω offline το joomla για να το μάθω, μετά πώς δημοσιεύω??? από ότι είδα όταν έκανα στο wampserver setup το joomla μου είπε δώσε όνομα του site δηλαδή άν θέλω να επεξεργαστώ και άλλο όνομα θα πρέπει να κάνω απεγκατάσταση το προηγούμενο, πάντα για offline μιλαω.
leukonas Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Φίλε μου διάβασε αυτό http://www.joomla.gr/about-joomla Το joomla είναι εργαλείο διαχείρησης περιεχομένου (cms - content management system) Απο κει και πέρα με αυτό μπορείς να δημιουργείς σελίδες και να τις γεμίζεις με περιεχόμενο,να κάνεις publish το περιεχόμενο,να ορίζεις δικαιώματα και χρήστες και διάφορα άλλα τέτοια κόλπα.Υποστηρίζει επίσης modules και plugins με τα οποία μπορείς να ομορφύνεις και να δόσεις και παραπάνω λειτουργικότιτα στο site σου.
manosal Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Thanxx φίλε για την απάντηση αλλά δεν μου λύθηκαν οι συγκεκριμένες απορίες που είχα παραπάνω. Βασικά δεν έχω χώρο στο net για να πειραματιστώ γιαυτό και οι απορίες
leukonas Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Τι ακριβώς δεν σου λύθηκε? Αυτό με την μισοτελειωμένη δουλεία είναι αυτό που σου έγραψα για το publish.Εφόσον κάνεις publish κάτι ειναι διαθέσιμο στο κοινό.Όσο είναι unpublished μπορείς να το θεωρείς ως μισοτελιομένη δουλειά. Τι ενοείς πως το το δημοσιέυεις?Εφόσον το έχεις στήσει στο μηχάνημα σου μετα χρειάζεται να βγάλεις το μηχάνημα σου έξω με κάποιον τρόπο.Υπάρχει η λύση του no-ip η οποία σου δίνει ένα dns name για να μπορείς να πάιζεις χωρίς να έχει στατική ip.Απο κει και πέρα θα πρέπει ο apache σου να φένεται απο έξω (ρυθμίσεις στο firewall και port forwarding αν έχεις router). Για να αλλάξεις όνομα δεν χρειάζεται να κάνεις επανεγκατάσταση. http://kb.siteground.com/article/does_domain_name_change_affect_joomla_installation.html
manosal Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 thanxxx η απάντηση σου με κατατόπισε κάπως σόρρυ για τις απορίες αλλά είμαι ακόμα στην αρχή, βασικά τώρα βρήκα έναν free hosting που σου δίνει και mysql και ανεβάζω εκεί το joomla για να το ψάξω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.