vaggos37 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Η μουσική μου προέρχεται από πολλές πηγές, με αποτέλεσμα κάποια τραγούδια να ακούγεται κανονικά και κάποια λιγότερο ή περισσότερο (στην ίδια ένταση πάντα). Θέλω να μου προτείνεται κάποιο πρόγραμμα για να τα κάνω normalize δηλαδή στην ίδια ένταση να ακούγονται όλα το ίδιο, χωρίς όμως να αλλοιωθεί η ποιότητά τους, για να μην χρειάζεται κάθε τρεις και λίγο να αυξομειώνω την ένταση των ηχείων. Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jakegate7 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 mp3gain is your answer. Με λένε δημήτρη και είμαι καλά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Το iTunes έχει επιλογή για volume normalise, θαρρώ. Για δες το... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggos37 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 mp3gain is your answer.Με λένε δημήτρη και είμαι καλά! Το είχα δοκιμάσει αυτό, αλλά δεν είδα διαφορά... Μήπως μπορείς να μου πεις τι ρυθμίσεις πρέπει να βάλω για να έχω όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα (π.χ.: πόσα db, κτλ)...? ---------- Προσθήκη στις 23:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:50 ---------- Το iTunes έχει επιλογή για volume normalise, θαρρώ.Για δες το... Δεν βρίσκω κάτι... Μπορείς να μου πεις πώς θα το βρω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jakegate7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 δε το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ-δεν πολυασχολούμαι με μουσική. απλά το θυμόμουν από παλιότερες αναφορές. περίμενε από κάποιον που το γνωρίζει για περισσότερες πληροφορίες edit:έχει στο wiki θέμα για το mp3gain,κοίτα εδώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Μάλλον εννοεί το sound check στην καρτέλα playback του iTunes preferences. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggos37 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Μάλλον εννοεί το sound check στην καρτέλα playback του iTunes preferences. Αυτό είναι μόνιμο ή λειτουργεί μόνο όταν ακούω μουσική εντός του iTunes? Δηλαδή αν δώσω σε κάποιον άλλο τη μουσική μου θα ακούγονται όπως και σε μένα μετά τη ρύθμιση αυτή? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atheatos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Αυτό είναι μόνιμο ή λειτουργεί μόνο όταν ακούω μουσική εντός του iTunes? Δηλαδή αν δώσω σε κάποιον άλλο τη μουσική μου θα ακούγονται όπως και σε μένα μετά τη ρύθμιση αυτή? Θα σε γελάσω...δεν ξέρω αν τα κάνεις convert μέσο iTunes πχ.ACC αλλαξει ο ήχος.Γιατί λογικά αφορά το playback μόνο του iTunes. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warewolf Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Οταν κανουμε normalise σε ενα κομματι στην ουσια μειωνουμε την διαφορα εντασης μεταξυ του χαμηλοτερου ηχου και του υψηλοτερου peak, κατι σαν δυναμικη συμπιεση δηλαδη. Δεν θα το προτεινα. Αντιθετως, το mp3 gain χωρις να πειραζει την δυναμικη και χωρις να χανεται κατι σε ποιοτητα σε επανακωδικοποιηση, μπορει να φερνει στην ιδια σταθμη db ολα τα τραγουδια, δηλαδη αυτο ακριβως που θες. Εξ'ορισμου στο προγραμμα ειναι τα 89 db ωστε να αποτρεπεται το κλιπαρισμα στα τραγουδια. Μην εκπλαγεις οταν το χρησιμοποιησεις και δεις τραγουδια με 95, 100 ακομα και 110 db (εκει να δεις κλιπαρισμα). το mp3 gain χρειαζεσαι ακριβως λοιπον για το προβλημα σου, μιας και η χρηση του εξυπηρετει 2 πραγματα. 1) τη μειωση των db για να μην κλιπαρουν τα τραγουδια 2) να κανεις ολα τα τραγουδια να εχουν τα ιδια db σταθμης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 αυτο μπορει να το κανει μαζικα η θελει ενα ενα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warewolf Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 εχει επιλογη να επιλεγεις καποιο folder ή κομματια απο οπου θες και να τα κανει ολα μαζι. εσυ, απλα ρυθμιζεις επανω δεξια τα επιθυμητα db και υστερα αυτο κανει analyse και σου δειχνει ποσο θα κοψει ή θα αυξησει σε καποιο κομματι. ειναι πανευκολο, δωρεαν και δεν αλλοιωνει την ποιοτητα των mp3 οσες φορες κι αν το χρησιμοποιησεις επανω στο ιδιο κομματι. πειραματισου λοιπον και σε ελαχιστα λεπτα θα εχεις τα τραγουδια σου ετοιμα. tip: Αν ακους τα τραγουδια σου σε ακουστικα με φορητες συσκευες, θα σου προτεινα να ανεβασεις λιγακι τα db απο 89 σε 92 π.χ. γιατι ενδεχεται να τα ακους χαμηλα σε σταθμες. οταν το κομματι κλιπαρει εκει που του εχεις ζητησει σε db, αυτο θα σε προειδοποιησει εμφανιζοντας σου με κοκκινα γραμματα-αριθμους τα κομματια που κλιπαρουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Οταν κανουμε normalise σε ενα κομματι στην ουσια μειωνουμε την διαφορα εντασης μεταξυ του χαμηλοτερου ηχου και του υψηλοτερου peak, κατι σαν δυναμικη συμπιεση δηλαδη. Αν και δεν είναι το θέμα αυτό εδώ... Τσου. Αυτό που λες είναι λάθος. Ψάξε (διάβασε) λίγο καλύτερα τι ακριβώς είναι η κανονικοποίηση και τι η διαφοροποίηση του κέρδους στον ήχο. ---------- Προσθήκη στις 03:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:17 ---------- tip: Αν ακους τα τραγουδια σου σε ακουστικα με φορητες συσκευες, θα σου προτεινα να ανεβασεις λιγακι τα db απο 89 σε 92 π.χ. γιατι ενδεχεται να τα ακους χαμηλα σε σταθμες. οταν το κομματι κλιπαρει εκει που του εχεις ζητησει σε db, αυτο θα σε προειδοποιησει εμφανιζοντας σου με κοκκινα γραμματα-αριθμους τα κομματια που κλιπαρουν. Χε... και πάλι λάθος. Δεν ακούς χαμηλά σε στάθμες επειδή ακούς από ακουστικά. Χώρια ότι αυτή και μόνο η πρόταση είναι εντελώς "μπακάλικη".. δεν είναι τόσο απλό και ΟΧΙ ακούς το ΙΔΙΟ αλλά ΜΟΝΟ σε ορισμένες συχνότητες - μπάντες συχνοτήτων. Με αποτέλεσμα να σου φαίνεται ότι δεν ακούς το ίδιο. Άρα, ΜΗΝ δυναμώνεις την "ένταση" όταν δεν ακούς με ακουστικά, πείραξε λίγο το equaliser. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warewolf Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Αν και δεν είναι το θέμα αυτό εδώ... Τσου. Αυτό που λες είναι λάθος. Ψάξε (διάβασε) λίγο καλύτερα τι ακριβώς είναι η κανονικοποίηση και τι η διαφοροποίηση του κέρδους στον ήχο. ---------- Προσθήκη στις 03:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:17 ---------- Χε... και πάλι λάθος. Δεν ακούς χαμηλά σε στάθμες επειδή ακούς από ακουστικά. Χώρια ότι αυτή και μόνο η πρόταση είναι εντελώς "μπακάλικη".. δεν είναι τόσο απλό και ΟΧΙ ακούς το ΙΔΙΟ αλλά ΜΟΝΟ σε ορισμένες συχνότητες - μπάντες συχνοτήτων. Με αποτέλεσμα να σου φαίνεται ότι δεν ακούς το ίδιο. Άρα, ΜΗΝ δυναμώνεις την "ένταση" όταν δεν ακούς με ακουστικά, πείραξε λίγο το equaliser. καλε μου φιλε,εχεις δικιο. Οταν εγραφα ''Οταν κανουμε normalise σε ενα κομματι στην ουσια μειωνουμε την διαφορα εντασης μεταξυ του χαμηλοτερου ηχου και του υψηλοτερου peak'' σκεφτομουν το compression και οχι το normalize. Aπλα ειχα στο μυαλο μου τα παρακατω για αυτο εκανα αυτη τη λανθασμενη διατυπωση. 1) Καποια προγραμματα εκτος απο normalize κανουν ορισμενες φορες και δυναμικη συμπιεση. εξαρταται απο πιο software θα κανεις normalize. επειδη δεν γνωριζω τι θα χρησιμοποιησει για αυτο του το ειπα. υπαρχουν καποια προγραμματακια οπου δυστυχως συνδιαζουν normalize και δυναμικη συμπιεση 2 σε 1 ενα πραγμα. Δεν εννοουσα οτι το normalize αυτο καθ'αυτο κανει δυναμικη συμπιεση. απλα αν μπλεξει χωρις να γνωριζει σε normalize, peak normalize , και διαφορα φιλτρα dcr που εχουν πολλα προγραμματακια επεξεργασιας ηχου, ισως τελικα χαλουσε το αρχειο ηχο με αυξημενο θορυβο λογω normalize, μειωμενη dr λογω καποιου compression filter κλπ κλπ. (ειχα καποτε πετυχει ενα audio προγραμματακι δεν θυμαμαι ποιο, οπου ειχε ενα κουμπι που ελεγε ''fix it'' και ενω ελεγε οτι εκανε normalization, αυτο εφαρμοζε normalize, Compressor και Limiter μαζι. Αν δεν επεκταθηκα, ηταν γιατι δεν ηθελα να δημιουργησω ενα μεγαλο κατεβατο post, για να του πω απλα να βαλει mp3gain. 2) Δεν ειπα ποτέ οτι απο ακουστικα ακους χαμηλα. Ομως πειραματιζομενος κατα καιρους με το mp3gain (φτιαχνοντας mp3 για ενα φιλο μου) ειχα παραπονα οτι με τα 89 db του ειχαν μειωθει οι σταθμες. Επειδη μερικες φορητες συσκευες δεν εχουν δυνατα ενισχυτικα (εκει το πηγαινα , οχι στα ακουστικα) υπαρχει περιπτωση να κοψεις πολυ τα db με το mp3gain με αποτελεσμα ακομα και στο τερμα να βαλεις το ποντεσιομετρο, να ακους σχεδον στη μεση της εντασης απο πριν. Επειδη τα κλιπαρισμενα τραγουδια βρισκονται παντου (σε mp3, cd κλπ) πολλες φορες και με ευθυνη των ηχοληπτων, λιγο πολυ εχουμε συνηθησει να ακουμε τα κομματια κλιπαρισμενα. Οποτε θεωρησα σκοπιμο να του πω , να μην μειωσει υπερβολικα με το mp3gain τα db ωστε να μην κλιπαρουν (αφου εστω ενα ελαφρο κλιπαρισμα ισως δεν το αντιλαμβανοταν καν) γιατι υπαρχει περιπτωση να δυσαρεστηθει απο την τελικη ενταση απο το player του. Εγω δεν εχω προβλημα να τα κανω και 89 και λιγοτερα db αφου τα ενισχυτικα μου ειναι δυνατα και μπορω να ανεβασω τις σταθμες. Δεν γνωριζω ομως αυτος που θα παιξει, για αυτο το λογο του ειπα κι ολας να πειραματιστει με τα db του mp3gain. Στο αρχικο του ποστ εκανε λογο για να παιζουν στις ιδιες σταθμες, ενω δεν εκανε αναφορα οτι τον ενοχλει κλιπαρισμα. Το θεωρησα δευτερευον λοιπον, και του προτεινα τα 92 db σαν χρυση τομη εντασης/κλιπαρισματος. Οπως και να εχει, σκοπος μου ηταν να του πω οτι το mp3gain θα του κανει αυτο που θελει (regain στις σταθμες του) και δεν θα βλαψει την ποιοτητα των mp3 του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaggos37 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Πρώτα απ' όλα σας ευχαριστώ όλους, μιας και έμαθα και 2-3 πράγματα παραπάνω σήμερα... Εφόσον καταλήξαμε στο ότι το καλύτερο πρόγραμμα είναι το MacMP3Gain, έχω κι εδώ κάποιες απορίες, μιας και είναι αρκετά διαφορετικό από την Windows έκδοσή του. Θέλω να φτιάξω όλη μου τη μουσική με ένα κλικ, οπότε έβαλα όλα τα MP3 σε ένα φάκελο (τα έχω κάνει και backup για σιγουριά), αλλά σε ποιο Mode να εφαρμόσω τα 92db? Album Gain Mode ή Radio Gain Mode? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Timonkaipumpa Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 καλε μου φιλε,εχεις δικιο. Οταν εγραφα ''Οταν κανουμε normalise σε ενα κομματι στην ουσια μειωνουμε την διαφορα εντασης μεταξυ του χαμηλοτερου ηχου και του υψηλοτερου peak'' σκεφτομουν το compression και οχι το normalize. Aπλα ειχα στο μυαλο μου τα παρακατω για αυτο εκανα αυτη τη λανθασμενη διατυπωση. 1) Καποια προγραμματα εκτος απο normalize κανουν ορισμενες φορες και δυναμικη συμπιεση. εξαρταται απο πιο software θα κανεις normalize. επειδη δεν γνωριζω τι θα χρησιμοποιησει για αυτο του το ειπα. υπαρχουν καποια προγραμματακια οπου δυστυχως συνδιαζουν normalize και δυναμικη συμπιεση 2 σε 1 ενα πραγμα. Δεν εννοουσα οτι το normalize αυτο καθ'αυτο κανει δυναμικη συμπιεση. απλα αν μπλεξει χωρις να γνωριζει σε normalize, peak normalize , και διαφορα φιλτρα dcr που εχουν πολλα προγραμματακια επεξεργασιας ηχου, ισως τελικα χαλουσε το αρχειο ηχο με αυξημενο θορυβο λογω normalize, μειωμενη dr λογω καποιου compression filter κλπ κλπ. (ειχα καποτε πετυχει ενα audio προγραμματακι δεν θυμαμαι ποιο, οπου ειχε ενα κουμπι που ελεγε ''fix it'' και ενω ελεγε οτι εκανε normalization, αυτο εφαρμοζε normalize, Compressor και Limiter μαζι. Αν δεν επεκταθηκα, ηταν γιατι δεν ηθελα να δημιουργησω ενα μεγαλο κατεβατο post, για να του πω απλα να βαλει mp3gain. 2) Δεν ειπα ποτέ οτι απο ακουστικα ακους χαμηλα. Ομως πειραματιζομενος κατα καιρους με το mp3gain (φτιαχνοντας mp3 για ενα φιλο μου) ειχα παραπονα οτι με τα 89 db του ειχαν μειωθει οι σταθμες. Επειδη μερικες φορητες συσκευες δεν εχουν δυνατα ενισχυτικα (εκει το πηγαινα , οχι στα ακουστικα) υπαρχει περιπτωση να κοψεις πολυ τα db με το mp3gain με αποτελεσμα ακομα και στο τερμα να βαλεις το ποντεσιομετρο, να ακους σχεδον στη μεση της εντασης απο πριν. Επειδη τα κλιπαρισμενα τραγουδια βρισκονται παντου (σε mp3, cd κλπ) πολλες φορες και με ευθυνη των ηχοληπτων, λιγο πολυ εχουμε συνηθησει να ακουμε τα κομματια κλιπαρισμενα. Οποτε θεωρησα σκοπιμο να του πω , να μην μειωσει υπερβολικα με το mp3gain τα db ωστε να μην κλιπαρουν (αφου εστω ενα ελαφρο κλιπαρισμα ισως δεν το αντιλαμβανοταν καν) γιατι υπαρχει περιπτωση να δυσαρεστηθει απο την τελικη ενταση απο το player του. Εγω δεν εχω προβλημα να τα κανω και 89 και λιγοτερα db αφου τα ενισχυτικα μου ειναι δυνατα και μπορω να ανεβασω τις σταθμες. Δεν γνωριζω ομως αυτος που θα παιξει, για αυτο το λογο του ειπα κι ολας να πειραματιστει με τα db του mp3gain. Στο αρχικο του ποστ εκανε λογο για να παιζουν στις ιδιες σταθμες, ενω δεν εκανε αναφορα οτι τον ενοχλει κλιπαρισμα. Το θεωρησα δευτερευον λοιπον, και του προτεινα τα 92 db σαν χρυση τομη εντασης/κλιπαρισματος. Οπως και να εχει, σκοπος μου ηταν να του πω οτι το mp3gain θα του κανει αυτο που θελει (regain στις σταθμες του) και δεν θα βλαψει την ποιοτητα των mp3 του. ΟΚ τώρα Μόνο που τα 92dB τι dB είναι; Γιατί μου φαίνεται ότι ίσως υπάρχει ένα μπλέξιμο και εκεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.