GIANNIS400 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 ...αν παίζεις 1:1 @ 400 δώσ' τους το deafult ρεύμα+timming. Τα 3.6 έρχονται αρκετά εύκολα και αν είναι τίμιο κομμάτι (και δεν χρειάζεται ρεύματα πολλά) ούτε ψύκτρα δεν είναι απαραίτητο να αλλάξεις εχω τις ram τις υπογραφής μου, απ οτι μου είπαν ποιο πάνω 1:1 πρέπει να παιζω.Εκάνα αυτα που ειπες με τα ρεύματα αλλα μάπα το καρπουζι, τωρα που σου γράφω παρακαλάω να μην κάνει επαννεκίνηση, εκανε είδη μία.Δεν ξερω γιατι όταν το πάΩ 9 Χ 400 στα 3,6 δλδ μου κάνει επαννεκινησεις και στα 9χ385 3,5ghz μου παιζει κανονικα. ---------- Προσθήκη στις 22:23 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:15 ---------- Εννοώ ότι το VID που βλέπεις στο coretemp@load (1.250) είναι το μεγαλύτερο vid. Πιθανότατα να μπορείς να δεις και ένα μικρότερο όταν είσαι σε idle (με χ6 multi). Κατά τα άλλα - αν θέλεις να ανέβεις και άλλο, ξεκίνα με ΜCH core 1.2 Cpu termination ~1.3 Cpu Vcore 1.3 και λογικά μπορεί να φτάσεις και στα 4 με αυτές τις ρυθμίσεις. Μετά ξεκινάς το finetune κατεβάζοντας ρεύματα & testάροντας. Αν και κάπου ~3.8 λογικά οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να γίνονται απαγορευτικές. Πειραματίσου, και αν κολλήσεις be back και αν δε παιρνει πολυ γ΄ραψιμο πες λίγο τι ειναι αυτα τα 3, εκτος απ το cpu vcore που νομίζω οτι το ξέρω, η τάση λειτουργείας επεξεργαστη δεν ειναι/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 εχω τις ram τις υπογραφής μου, απ οτι μου είπαν ποιο πάνω 1:1 πρέπει να παιζω.Εκάνα αυτα που ειπες με τα ρεύματα αλλα μάπα το καρπουζι, τωρα που σου γράφω παρακαλάω να μην κάνει επαννεκίνηση, εκανε είδη μία.Δεν ξερω γιατι όταν το πάΩ 9 Χ 400 στα 3,6 δλδ μου κάνει επαννεκινησεις και στα 9χ385 3,5ghz μου παιζει κανονικα. ...γιατί αφήνεις τις καημένες τις μνήμες και πηγαίνουν στον θεο, όπως φαίνεται στην 2. που προσπαθείς να κάνεις 934@4-4-4-12 Εκεί στο system memory multiplier λογικά διαλέγεις που θέλεις να παίζουν. Μπορείς να πας σε 9 Χ 400 με 1:1 και με μνήμες @ 800 σε 4-4-4-12 ή σε 9 Χ 400 με 6:5 και με μνήμες @ 960 σε 5-5-5-15 ( τα κλάσματα/διαιρέτες μπορεί να αναφέρονται και ανάποδα, fsb:ram ή ram:fsb ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GIANNIS400 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 ...γιατί αφήνεις τις καημένες τις μνήμες και πηγαίνουν στον θεο, όπως φαίνεται στην 2. που προσπαθείς να κάνεις 934@4-4-4-12 Εκεί στο system memory multiplier λογικά διαλέγεις που θέλεις να παίζουν. Μπορείς να πας σε 9 Χ 400 με 1:1 και με μνήμες @ 800 σε 4-4-4-12 ή σε 9 Χ 400 με 6:5 και με μνήμες @ 960 σε 5-5-5-15 ( τα κλάσματα/διαιρέτες μπορεί να αναφέρονται και ανάποδα, fsb:ram ή ram:fsb ) έκανα αυτα που είπες και τα ρύθμισα με τον πρώτο τρόπο με αποτελέσμα να δουλεύουν ολα καλα στα 3,6ghz.. τερμα οι επαννεκινησεις στα 3,6ghz και δουλευω 1:1 . Αλλα στο cpuz δειχνει τις ραμ5-5-5-15 και στο bios 4-4-4-12... ,γραφω απ την δουλεια, μετα που θα πάω σπίτι θα στο δειξω και σε εικονα τό cpuz. Kαι απο θερμοκρασίες 40 -45, πριν το ανέβασμα ηταν 38-42. Σε περιπτωση που θέλω να πάω 3,9ghz, μπορω να πειραξω μνήμες και επεξεργαστη? πρέπει να σηκώσω ρεύματα.. και πως θα το κάνω αυτό? εν τέλη ευχαριστω φιλε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GIANNIS400 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 ...γιατί αφήνεις τις καημένες τις μνήμες και πηγαίνουν στον θεο, όπως φαίνεται στην 2. που προσπαθείς να κάνεις 934@4-4-4-12 Εκεί στο system memory multiplier λογικά διαλέγεις που θέλεις να παίζουν. Μπορείς να πας σε 9 Χ 400 με 1:1 και με μνήμες @ 800 σε 4-4-4-12 ή σε 9 Χ 400 με 6:5 και με μνήμες @ 960 σε 5-5-5-15 ( τα κλάσματα/διαιρέτες μπορεί να αναφέρονται και ανάποδα, fsb:ram ή ram:fsb ) έκανα αυτα που είπες και τα ρύθμισα με τον πρώτο τρόπο με αποτελέσμα να δουλεύουν ολα καλα στα 3,6ghz.. τερμα οι επαννεκινησεις στα 3,6ghz και δουλευω 1:1 . Αλλα στο cpuz δειχνει τις ραμ5-5-5-15 και στο bios 4-4-4-12... ,γραφω απ την δουλεια, μετα που θα πάω σπίτι θα στο δειξω και σε εικονα τό cpuz. Kαι απο θερμοκρασίες 40 -45, πριν το ανέβασμα ηταν 38-42. Σε περιπτωση που θέλω να πάω 3,9ghz, μπορω να πειραξω μνήμες και επεξεργαστη? πρέπει να σηκώσω ρεύματα.. και πως θα το κάνω αυτό? εν τέλη ευχαριστω φιλε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Εξαρτάται απ' τις μνήμες σου από εδώ και πέρα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Εξαρτάται απ' τις μνήμες σου από εδώ και πέρα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GIANNIS400 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Εξαρτάται απ' τις μνήμες σου από εδώ και πέρα.. ενώεις πρέπει να τις δοκιμάσω, και πως γίνετε αυτο? ανεβενω σε ταση? τι πειραζω.. και πειραζω μονο ταση μνημων.. επεξεργαστη δεν πειράζω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GIANNIS400 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Εξαρτάται απ' τις μνήμες σου από εδώ και πέρα.. ενώεις πρέπει να τις δοκιμάσω, και πως γίνετε αυτο? ανεβενω σε ταση? τι πειραζω.. και πειραζω μονο ταση μνημων.. επεξεργαστη δεν πειράζω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Συνέχισε να ανεβάζεις FSB για να ανεβάσεις τον επεξεργαστή κι άλλο, και παράλληλα θα ανεβαίνουν οι μνήμες. Θυμήσου να παίζεις με 1:1. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Συνέχισε να ανεβάζεις FSB για να ανεβάσεις τον επεξεργαστή κι άλλο, και παράλληλα θα ανεβαίνουν οι μνήμες. Θυμήσου να παίζεις με 1:1. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GIANNIS400 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Συνέχισε να ανεβάζεις FSB για να ανεβάσεις τον επεξεργαστή κι άλλο, και παράλληλα θα ανεβαίνουν οι μνήμες.Θυμήσου να παίζεις με 1:1. ααα ετσι ειναι το κόλπο λοιπόν , να τα κρατάς αυτα 1:1... και ολα αυτα δεν θέλουν Ενίσχυση τάσης φίλε? δλδ μέχρι τα 4ghz θα με βγάλει με το ίδια τάση στην cpu kai stis RAM? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Το πιθανότερο είναι πως θα χρειαστεί αύξηση τάσης, τόσο στον επεξεργαστή, όσο και στις μνήμες. Βλέποντας και κάνοντας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GIANNIS400 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Το πιθανότερο είναι πως θα χρειαστεί αύξηση τάσης, τόσο στον επεξεργαστή, όσο και στις μνήμες.Βλέποντας και κάνοντας και απο που θα το καταλάβω αυτο οτι χρειαζετε τάση, πως θα το δω? και ποιες τάσης θα ανεβάσω με βάση το bios? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
caution Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Η τάση Vcore του cpu είναι η "CPU Vcore" και των μνημών η "DRAM Voltage". Για τα 4005Mhz ( 445 Χ 9 ) βάλε αρχικά ένα "μεγάλο" Vcore (~1.35) και ~2V στις μνήμες και μετά μπορείς να αρχίζεις με μικρά βήματα να κατεβάζεις το Vcore μέχρι να δεις (με μερικές loopες linx) που χάνεται η σταθερότητα, οπότε και βρήκες το ελάχιστο ρεύμα για το cpu@4GHz. Κατόπιν με τον ίδιο τρόπο (+memtest) μπορείς να ελέγξεις και τις μνήμες και να βρεις το ελλάχιστο ρεύμα για τα 445Χ2=980 Ακόμα θα βοηθούσε να κάνεις: (εικόνα 3) Load Line Calibration -> Enabled CPU Termination -> 1.3 MCH Core -> 1.2 happy O/Cing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Ό,τι είπε ο caution, περιμένουμε αποτελέσματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.