Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα ethernet;

pavlinda

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρώτον πρέπει να σου φύγει η σκέψη ότι μπορεί να ευθύνεται κάποια ρύθμιση αν ήταν έτσι δεν θα δούλευε με κανένα καλώδιο,αφού δουλεύει με το κοντό καλώδιο η ρυθμίσεις είναι εν τάξη.

Πάρε το καλώδιο που σου δουλεύει,βάλτο σε μια όμορφη τσαντούλα κατά προτίμηση μαζί και με το μίνι-τοπ σου και πάνε σε κάποιο κατάστημα με υπολογιστές και πες τους τα βάσανά σου(βασικά πες τους ότι θες ολόιδιο καλώδιο στο μακρύτερο του) αν θες γράψε και το μοντέλο από το ρούτερ σου,μπας και πέσεις σε κάποιο σχετικό και ξέρη τη παίζει,μέσο τηλεδιάγνωσης βλέπεις ότι είναι πολύ δίσκολα τα πράγματα.Βέβαια μπορείς να δοκιμάσεις να στείλεις μήνυμα στον "Super-goofy" poulinos(κάνε αναζήτηση για τα μηνύματα του να καταλάβεις) που είναι αρχηγός σε αυτά,αν δεν τα καταφέρει αυτός το ξεχνάς μέσου forum να βρεις άκρη.

Belle chance.(ή κάπως έτσι)

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

bonne chance,χαχα ευχαριστω θα τον ψαξω.αν και με τους γαλλους δε βγαζω ακρη παλι λαθος καλωδιο θα μου δωσουν.

Δημοσ.

Δεδομένα μέχρι τώρα:

1.Παίζει με straight through καλώδιο. Λογικό και αναμενόμενο.

2.Το καλώδιο που δε παίζει είναι επίσης straight through. Επομένως αποκλείουμε τη περίπτωση να προσπαθούσες με λάθος τύπο καλωδίου.

3.Απ τη στιγμή που παίζει με το ένα καλώδιο, η κάρτα δικτύου και οι ρυθμίσεις είναι σωστές.

Από τα παραπάνω θα έβγαινε το συμπέρασμα ότι το καλώδιο που δε παίζει ναι μεν είναι σωστού τύπου (straight through) αλλά προβληματικό.

Όμως λες ότι παίζει σε άλλο laptop? Σίγουρα?

Εδώ αρχίζουν τα μεταφυσικά. Μ αυτά τα δεδομένα το πρόβλημα είναι σα να το δημιουργούν τα "επιπλέον καλωδιάκια" που έχει το καλώδιο που δε παίζει (βέβαια κανονικά έτσι είναι τα καλώδια ethernet..). Επομένως μια σκέψη είναι να έχει πρόβλημα η κάρτα δικτύου σε κάποιο από τα επιπλέον pin που χρησιμοποιούνται με το καλώδιο που δε παίζει (έως απίθανο..) ή να είναι κάποια ρύθμιση στο driver της κάρτας δικτύου (λιγότερο απίθανο).

Δημοσ.

εγω αυτο που εχω καταλαβει επειδη δοκιμασα και τα 2 καλωδια σε αλλα λαπτοπ ειναι οτι το δικο μου λαπτοπ δε διαβαζει τα καλωδια που εχουν πανω απο 4 καλωδιακια μεσα.αρα πρεπει να αλλαξω λαπτοπ.

Δημοσ.
εγω αυτο που εχω καταλαβει επειδη δοκιμασα και τα 2 καλωδια σε αλλα λαπτοπ ειναι οτι το δικο μου λαπτοπ δε διαβαζει τα καλωδια που εχουν πανω απο 4 καλωδιακια μεσα.αρα πρεπει να αλλαξω λαπτοπ.

Εδώ που φτάσαμε...πριν αλλάξεις laptop κάνε τα εξής:

1. Κόψε τα έπιπλέον καλωδιάκια στο καλώδιο που δε παίζει. Πάρε ένα ψαλιδάκι, κόψε μια λωρίδα γύρω-γύρω στο περίβλημα και κόψτα τα.

2. Βρες κάποιον να σου φτιάξει ένα custom καλώδιο με 4 καλωδιάκια στο μήκος που θέλεις.

3. Δοκίμασε ασύρματη σύνδεση αν έχεις ασύρματο router.

Δημοσ.

2. Βρες κάποιον να σου φτιάξει ένα custom καλώδιο με 4 καλωδιάκια στο μήκος που θέλεις...

αυτό δεν το έπιασα. αλλά θα προσπαθήσω να κάνω αυτό που με είπες να κόψω δηλαδή 4 καλωδιάκια.και ο θεός βοηθός.(και από τις 2 πλευρές?)

δεν έχω πάντως ασύρματο.αν είχα δεν θα σας τα έπρηζα τώρα.

---------- Προσθήκη στις 03:03 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 02:53 ----------

τα εκοψα αλλα τζιφος.τωρα δεν κανει καν συνδεση.εχω αρχισει να εχω προβλημα με τη μεση μου γιατι το λαπτοπ δεν φτανει μεχρι το κρεβατι μου που ειμαι πιο ανετα.και ξοδευω παρα πολλες ωρες στον υπολογιστη λογω εργασιων και ψυχαγωγιας.

τι αλλο να κανω????εχω παρει 100 καλωδια κανενα δε ταιριαζει!!

Δημοσ.

τι αλλο να κανω????εχω παρει 100 καλωδια κανενα δε ταιριαζει!!

Τι να πω...δυσκολεύομαι να το χωνέψω ότι η κάρτα δικτύου σου έχει πρόβλημα με τα κανονικά καλώδια ethernet. Θεωρώ πιο λογικό να είναι θέμα κάποιας ρύθμισης ή driver της κάρτας αλλά ίσως η πιο εύκολη λύση είναι να έχεις ασύρματη σύνδεση.

Θα χρειαστείς έναν ασύρματο router και μια usb ασύρματη κάρτα δικτύου αν το netbook σου δεν έχει. Ψάξε για μεταχειρισμένα, δε θα κοστίσουν πολύ.

Αν σκεφτώ κάτι άλλο θα επανέλθω.Φεύγω για δουλειά:-)

Δημοσ.

Λοιπον, επειδη εχω διαβασει καποια κινεζικα σε αυτο το post, κατσε να σου πω και εγω την αποψη μου

1) Κατα πρώτον τα RJ11 και RJ45 ΔΕΝ ειναι ιδια...στο RJ45 καλώδια ειναι "στριμμενα" ανα ζεύγη και στην συνέχεια όλη η τετράδα για να μην δημιουργούνται παρεμβολές απο τα μαγνητικά πεδία. Εκτός αυτού, Τα καλώδια μέσα στο RJ45 ΔΕΝ εχουν ίδιο μήκος οπως αναφέρθηκε, μιας και η στροφή που κάνουν είναι διαφορετική για κάθε ζεύγος. Το RJ11 είναι ποιο λεπτό αρα στις μεγάλες αποστάσεις δεν θα σου έπαιζε. Άντε και κατάφερες να το κουμπώσεις στην RJ45, κάτι το οποιο γίνεται, ΔΕΝ προκειται να πάρεις ίντερνετ ουτε στην ύπνο σου αφού

α) Το RJ45 εχει 8 καλώδια, απο τα οποια στα δίκτυα CAT5 χρησιμοποιούνται τα 4, αυτά που βρίσκονται στις θέσεις 1-2-3-6.

β) Το RJ11 ακόμα και αν εχει 4 καλωδια μέσα, μπορει να κουμπώσει σε 3 διαφορετικές θέσεις μέσα σε μια θύρα RJ45, στην μέση χρησιμοποιώντας τα pins 3-4-5-6 οποτε το 1-2 που χρειαζεται ΔΕΝ παιζει, στο 2-3-4-5 οποτε λείπουν τα 1-6, και τέλος στο 4-5-6-7 που σου λείπουν τα 1-2-3.

Το σενάριο βάζω RJ11 και παίζει λοιπόν το ξεχνάμε

2) To "γιατι δεν τον στέλνετε να πάρει ενα πάρει ενα κανονικό καλώδιο cross" μάλιστα επίσης δεν παίζει. απο την πρώτη φωτο φαίνεται οτι τουλάχιστον το ενα ειναι αγοραστό (εκτος αν υπάρχει πένσα που σφραγίζει τα καλώδια όπως το μαύρο, η δική μου δεν το κάνει). Ειδικά στο cross, αυτό χρησιμοποιείται σε περίπτωση που θες να συνδέσεις router-switch, switch-switch κ.α. Πλέον αυτή η λύση παίζει γιατί όλες οι νέες συσκευές εχουν auto-sense και κανουν το cross αυτόματα. Θεωρούμε οτι το φορητό μιας και ειναι νεας γενιάς το κάνει, παρόλα αυτά εγώ πάλι straight θα έβαζα γιατι το cross γίνεται μέσω driver νομίζω, και εαν δεν γίνεται, σιγουρα αλλάζει

3) Μην αλλάξεις ρυθμίσεις εαν παίζει με το ενα καλωδιο και οτι με το άλλο, το μηχάνημα σε θέμα ρυθμίσεων μάλλον είναι οκ.

Οι περιπτώσεις μπορώ να σκεφτω, 1) η κάρτα να είναι "γκολ" ή να έχει κάποιο βραχυκύκλωμα,γι'αυτό κολλάει οταν βάλεις 8άρι καλώδιο.Δές για αρχή τα πινάκια στην μεριά του υπολογιστή εαν είναι οκ, μήπως κάποιο έχει στραβώσει και κάνει επαφή με άλλο.Αφού το συνδέσεις δες το λαμπάκι στο router σου αν ανάβει οταν βάζεις τα 2 καλώδια 2) βγάλε και ξαναπέρνα το πρόγραμμα της κάρτας. 3) Πήγαινε σε ενα κατάστημα και ζήτα να σου τσεκάρουν το καλώδιο, υπάρχει σχετικό μηχανηματάκι 4)Το μηχάνημα έχει ασύρματο δίκτυο, το δοκίμασες?

Δημοσ.

Μα mpentenis το κόλλημα που φάγαμε όλοι είναι ότι δουλεύει κανονικότατα το internet με το κοντό καλώδιο,οπότε τα σενάριά σου για "γκολ κάρτα" και driver δεν μου φαίνονται να στέκουν,τα έχουμε πει αλώστε.

Δημοσ.

δεν υπαρχει ασυρματο ιντερνετ.απλα υπαρχει μια τρυπα στον τοιχο για να βαζω το καλωδιο και να πιασω ιντερνετ.μενω σε φοιτητικη εστια οπου το ιντερνετ τα βραδια ειναι αργο σαν να μη μου εφταναν ολα τα αλλα.εχω δωσει και ποσα λεφτα να αγορασω καλωδια και τα οποια δε λειτουργουν.το μονο που μπορω να κανω ειναι να περιμενω τα χριστουγεννα που θα ερθει ο αδερφος μου να μου φερει αλλο λαπτοπ.τι αλλο να κανω πια?

ολα τα υπολοιπα που μου λετε μου φαινονται κινεζικα μιας και δεν τα καταλαβαινω.

Δημοσ.

μια χαρά στέκουν αν η κάρτα βγάζει λιγότερο ρεύμα απο αυτό που χρειάζεται οποτε δεν φτάνει το σήμα αρκετά μακριά

μην σου φαινεται παράξενο...

Δημοσ.
μια χαρά στέκουν αν η κάρτα βγάζει λιγότερο ρεύμα απο αυτό που χρειάζεται οποτε δεν φτάνει το σήμα αρκετά μακριά

μην σου φαινεται παράξενο...

Το είχα πει και αυτό στο ποστ #17,αν και είναι πολύ ακραίο.

Δημοσ.

Μια λεπτομέρεια: τα καλώδια που δουλεύουν με το laptop της φίλης σου αλλά όχι με το δικό σου τα δοκιμάσατε στη δική σου "πρίζα" ή η φίλη σου είναι σε άλλο δωμάτιο και τα δοκιμάσατε εκεί?

Δημοσ.

ααα δηλαδη μπορει να φταιει και η πριζα? οχι η αληθεια ειναι οτι το λαπτοπ μου στο δωματιο της δεν το δοκιμασα.θα το κανω αυριο και θα σας πω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...