pavlinda Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 γεια σας.εχω ενα μίνι λάπτοπ της hp,και βρίσκομαι στο εξωτερικό. συνδέομαι στο ίντερνετ με καλώδιο(το rj45) το οποίο είναι αρκετά κοντό, μερικά εκατοστά. αγόρασα 2 μεγαλύτερα 2 και 5 μέτρων με τα οποία το λάπτοπ δεν μπαίνει στο ίντερνετ. ενώ η φίλη μου που έχει κανονικό λάπτοπ μπορεί να μπει στο ίντερνετ και με τα 3 καλώδια. τι φταίει? έχω τρελαθεί! μήπως επειδή είναι μίνι λάπτοπ χρειάζεται και μίνι καλώδιο? έχει πρόβλημα η θύρα έθερνετ?
JERONIMO888 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Υπαρχουν δυο ειδη καλωδιων το rj45 kai to rj11 που ειναι το γνωστο τηλεφωνικο καλωδιο μηπως πηρες αυτο και ενω το mini δεν εχει υποδοχη για rj11 το λαπτοπ εχει και τα δυο?
JERONIMO888 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Υπαρχουν δυο ειδη καλωδιων το rj45 kai to rj11 που ειναι το γνωστο τηλεφωνικο καλωδιο μηπως πηρες αυτο και ενω το mini δεν εχει υποδοχη για rj11 το λαπτοπ εχει και τα δυο?
pavlinda Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 μου ειπαν οτι ειτε το καλωδιο ειναι rj11 ειτε rj45 το ιδιο ειναι. τωρα οσο για τα μινι λαπτοπ δε ξερω αν οντως εχουν ιντερνετ μονο με rj11. ξερει καποιος?
pavlinda Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 μου ειπαν οτι ειτε το καλωδιο ειναι rj11 ειτε rj45 το ιδιο ειναι. τωρα οσο για τα μινι λαπτοπ δε ξερω αν οντως εχουν ιντερνετ μονο με rj11. ξερει καποιος?
TheELF Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Αν και τα τρία καλώδια έχουν ακριβός το ίδιο μέγεθος τότε είναι ίδια και δεν μας νοιάζει αν είναι rj11 ή rj45.(ίσως θα μας βοηθούσε να μας έλεγες το μοντέλο;κάπου σε κάποιο αυτοκόλλητο θα υπάρχει.)
TheELF Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Αν και τα τρία καλώδια έχουν ακριβός το ίδιο μέγεθος τότε είναι ίδια και δεν μας νοιάζει αν είναι rj11 ή rj45.(ίσως θα μας βοηθούσε να μας έλεγες το μοντέλο;κάπου σε κάποιο αυτοκόλλητο θα υπάρχει.)
pavlinda Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 το λαπτοπ που εχω ειναι αυτο http://www.skroutz.gr/s/89371/HP-Compaq-Mini-110-1160EV.html# και το θεμα μου ειναι οτι μονο με το κοντο καλωδιο εχω ιντερνετ. οταν βαζω το αλλο το πιο μακρυ δεν εχω. δεν ειναι περιεργο. και λογω του οτι ειναι κοντο με περιοριζει σε ενα συγκεκριμενο μερος στο γραφειο μου.εχω δοκιμασει τα απειρα καλωδια. θα το πεταξω τα νευρα μου!
pavlinda Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2010 το λαπτοπ που εχω ειναι αυτο http://www.skroutz.gr/s/89371/HP-Compaq-Mini-110-1160EV.html# και το θεμα μου ειναι οτι μονο με το κοντο καλωδιο εχω ιντερνετ. οταν βαζω το αλλο το πιο μακρυ δεν εχω. δεν ειναι περιεργο. και λογω του οτι ειναι κοντο με περιοριζει σε ενα συγκεκριμενο μερος στο γραφειο μου.εχω δοκιμασει τα απειρα καλωδια. θα το πεταξω τα νευρα μου!
pavlinda Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 κανεις δεν ξερει? μα καλα μονο εγω εχω αυτο το προβλημα σε ολον τον πλανητη?
JERONIMO888 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Μπορεις να τραβηξεις φωτογραφια τα 2 καλωδια και να μας τα ποσταρεις εδω?
carib Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 κανεις δεν ξερει? μα καλα μονο εγω εχω αυτο το προβλημα σε ολον τον πλανητη? Αν είναι ίδια τα καλώδια τότε έπρεπε να συνδέεται και με τα 3 κανονικά. Το μήκος σε τόσο κοντά καλώδια δεν έπρεπε να παίζει ρόλο Όταν συνδέεις ένα από τα προβληματικά καλώδια σου εμφανίζει ένδειξη κάτω δεξιά ότι συνδέθηκε καλώδιο δικτύου? Τα συνδέεις στην ίδια υποδοχή ή τα καινούρια συνδέονται σε διαφορετική από το παλιό?
leonas Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Αν είναι ίδια τα καλώδια τότε έπρεπε να συνδέεται και με τα 3 κανονικά. Το μήκος σε τόσο κοντά καλώδια δεν έπρεπε να παίζει ρόλο Όταν συνδέεις ένα από τα προβληματικά καλώδια σου εμφανίζει ένδειξη κάτω δεξιά ότι συνδέθηκε καλώδιο δικτύου? Τα συνδέεις στην ίδια υποδοχή ή τα καινούρια συνδέονται σε διαφορετική από το παλιό? Για να πώ και εγώ την γνώμη μου.......και το μήκος και ο τύπος του καλωδίου παίζει ρόλο!!Στην συγκεκριμένη περίπτωση το μήκος είναι μέσα στο όρια. ΕΛΑ όμως που το RJ11 ΔΕΝ είναι καλώδιο για ethernet θύρα!!! αλλα το RJ45 δηλαδή CAT5 η CAT6 ???? To καλώδιο RJ11 είναι τηλεφωνικό καλώδιο κουμπώνει σε άλλη θύρα στο laptop μας!! και ΔΕΝ ειναι καλώδιο δικτύου Υ.Γ: Πάνω σε κάθε τύπου καλώδιο σας έχω Hyperlink για πληροφορίες
stefoss Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 γεια σας.εχω ενα μίνι λάπτοπ της hp,και βρίσκομαι στο εξωτερικό. συνδέομαι στο ίντερνετ με καλώδιο(το rj45) το οποίο είναι αρκετά κοντό, μερικά εκατοστά. αγόρασα 2 μεγαλύτερα 2 και 5 μέτρων με τα οποία το λάπτοπ δεν μπαίνει στο ίντερνετ. ενώ η φίλη μου που έχει κανονικό λάπτοπ μπορεί να μπει στο ίντερνετ και με τα 3 καλώδια. τι φταίει? έχω τρελαθεί! μήπως επειδή είναι μίνι λάπτοπ χρειάζεται και μίνι καλώδιο? έχει πρόβλημα η θύρα έθερνετ? Από τη στιγμή που έχεις internet με το "μικρό" καλώδιο η θύρα είναι εντάξει. Υποψιάζομαι κάτι αλλά επειδή θα έπιανε πολύ χώρο να το περιγράψω με λόγια, σου στέλνω το παρακάτω link http://www.incentre.net/content/view/75/2/ για βοήθεια. Θα πρέπει να τσεκάρεις και τα 3 καλώδια ώς εξής: τα διπλώνεις και φέρνεις τα άκρα τους (rj-45 plug) ακριβώς το ένα δίπλα στο άλλο. Τα clips τους να κοιτάνε προς τα κάτω. Παρατήρησε τα χρώματα των εσωτερικών μικρών καλωδίων που το κάθε ένα περιέχει. Είναι τα χρώματα με την ίδια σειρά και στα 2 plug του κάθε καλωδίου? πχ αν το πρώτο αριστερά (όπως τα κοιτάς) στο αριστερό plug είναι πορτοκαλί-άσπρο, τί χρώμα έχει το πρώτο αριστερά στο δεξιό plug? Κάν το και εδώ είμαστε
pavlinda Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 λεει κανονικα οτι συνδέθηκε το καλώδιο δικτύου.στην ιδια υποδοχη τα βαζω. ανεβαζω και φωτογραφια να δειτε.με το μπλε(κοντο) εχω ιντερνετ, με το μαυρο (μακρυ δεν εχω). η διαφορα ειναι οτι στο μπλε μεσα υπαρχουν 4 μικρα χρωματιστα καλωδιακια ενω στο μαυρο 8. το 3ο γκριζο καλωδιο ειναι το rj11 τηλεφωνου και φυσικα δε συνδεεται με αυτο στο ιντερνετ. ---------- Προσθήκη στις 21:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:07 ---------- σας αναλυω πως ειναι το καθε καλωδιο.το μπλε με το οποιο εχω κανονικα ιντερνετ εχει 4 χρωματιστα καλωδιακια μεσα:ασπρο-πορτοκαλι-γαλαζιο-μπλε. το μαυρο εχει 8 με τη σειρα: πορτοκαλι-πορτοκαλι-πρασινο-γαλαζιο-ασπρο-πρασινο-ασπρο-καφε.ιδια ειναι και στις 2 πλευρες. οταν το συνδεω γραφει οτι συνδεθηκε κανονικα αλλα εγω ιντερνετ δεν εχω. τις φωτογραφιες θα τις ανεβασω αργοτερα γιατι με τοσο αργο ιντερνετ που εχει η εστια σε αυτην την κωλοχωρα δε γινεται δουλεια!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.