nurse Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Νέο λάπτοπ σε ups χωρίς μπαταρία. Γίνεται; Επειδή το χρησιμοποιώ και ως επιτραπέζιο υπολογιστή και περνάει αρκετό χρόνο πάνω στο γραφείο συνδεδεμένο σε ups, σκέφτηκα να αφαιρέσω τη μπαταρία του και να το έχω συνέχεια στη παροχή ρεύματος. Λέτε να δημιουργήσω πρόβλημα στο λάπτοπ ή στη μπαταρία του; Εάν αυτό επιτρέπεται, τη μπαταρία θα πρέπει να την έχω φυλαγμένη φορτισμένη, μισοφορτισμένη ή άδεια; Ο τύπος της μπαταρίας είναι Li-ion 3620mAh (δεν καταλαβαίνω πόσα cel είναι). Ευχαριστώ.
geovala Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δεν θα πάθει τίποτα το laptop, και εγώ έτσι το έχω απλά μια φορά στις 2-3 βδομάδες δούλευε την μπαταρία γιατί άμα την αφήσεις άδεια μετά "δεν θα μπορεί να την φορτίσει".
nurse Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Ωραία. Και για να είμαι σίγουρος, τη μπαταρία να την αφήσω εκτός πλήρως φορτισμένη και μια στο τόσο να τη λειτουργώ. Είναι αυτό οκ;
orck Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Μια χαρα τα λες. Το μια στο τοσο μπορει να ειναι μια φορα το εξαμηνο. Δεν θελει κατι παραπανω. Προσεξε κατι ομως. Δεν θα επιβαρυνεις την μπαταρια του φορητου σου αλλα θα επιβαρυνεις την μπαταρια του UPS σου. Ειναι σχεδον μια η αλλη. Στο τελος (περιπου σε 2 χρονια) θα εχεις μια χαλασμενη μπαταρια.
cxmgp Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Νομιζω πως πρεπει να την αφησεις ... ουτε εντελως γεματη ουτε αδεια. Αλλα μια στο τοσο να την χρησιμοποιεις
nurse Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Έτσι και αλλιώς το UPS χρησιμοποιείται για την υποστήριξη και άλλων μικροσυσκευών. Το άλλο που θα ήθελα να ρωτήσω είναι πως καταλαβαίνω πόσων κελιών είναι η μπαταρία.
orck Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Πες μας την χωρητικοτητα της και ποσο αγορασες το φορητο. Κατα 99% ειναι 6 κελιων, η 9 κελιων ειναι πιο μεγαλη, συνηθως εξεχει απο πισω και πωλειται σαν εξτρα για οποιον επιθυμει επιπλεον αυονομια. Η μπαταρια Li-Ion παθαινει ζημια εαν πεσει κατω απο τα 3V περιπου το καθε κελι, αυτο σε μια φορτισμενη μπαταρια θελει πανω απο χρονο να συμβει, μια μισο φορτισμενη χαλαει σαφως πιο συντομα. Η γνωμη μου ειναι ΠΛΗΡΗΣ φορτιση και μετα αφαιρεση της. Ετσι το εχω κανει και εγω.
nurse Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Πες μας την χωρητικοτητα της και ποσο αγορασες το φορητο.Κατα 99% ειναι 6 κελιων, η 9 κελιων ειναι πιο μεγαλη, συνηθως εξεχει απο πισω και πωλειται σαν εξτρα για οποιον επιθυμει επιπλεον αυονομια. Η μπαταρια Li-Ion παθαινει ζημια εαν πεσει κατω απο τα 3V περιπου το καθε κελι, αυτο σε μια φορτισμενη μπαταρια θελει πανω απο χρονο να συμβει, μια μισο φορτισμενη χαλαει σαφως πιο συντομα. Η γνωμη μου ειναι ΠΛΗΡΗΣ φορτιση και μετα αφαιρεση της. Ετσι το εχω κανει και εγω. (από αρχικό ποστ) "Ο τύπος της μπαταρίας είναι Li-ion 3620mAh (δεν καταλαβαίνω πόσα cel είναι)."
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.