Προς το περιεχόμενο

Ενοικιαστης και κοινόχρηστα

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εάν ένας ενοικιαστής δεν πληρώνει τα κοινόχρηστα στον διαχειριστή για πάνω από τρεις μήνες, τότε είναι υποχρεωμένος να τα καταβάλει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος;

Δημοσ.

ναι.

Πέρυσι ένας ιδιοκτήτης στην πολυκατοικία μου πλήρωσε κάπου 1000 ευρώ τόνγκα που άφησε ο ενοικιαστής του. Του υπέγραψα (σαν διαχειριστής) ότι τα πλήρωσε αυτός, για να τον κυνηγήσει νομικά. Αλλά μάλλον τα @@ του θα πάρει.

---------- Προσθήκη στις 14:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:32 ----------

ασυμφωνία απόψεων :-D

Δημοσ.
ναι.

Πέρυσι ένας ιδιοκτήτης στην πολυκατοικία μου πλήρωσε κάπου 1000 ευρώ τόνγκα που άφησε ο ενοικιαστής του. Του υπέγραψα (σαν διαχειριστής) ότι τα πλήρωσε αυτός, για να τον κυνηγήσει νομικά. Αλλά μάλλον τα @@ του θα πάρει.

---------- Προσθήκη στις 14:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:32 ----------

ασυμφωνία απόψεων :-D

Τον πιάσατε κώτσο.

Σε μας τροποποιήσαμε το καταστατικό για νάχουμε νομιμοφανείς διαδικασίες.:mrgreen:

Δημοσ.

η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδέα τι γράφει το καταστατικό μας επί του θέματος. Θα τσεκάρω. Πάντως μόνος του ήρθε, όταν τον ενημέρωσα ότι ο ενοικιαστής του ρίχνει κουμπουριές, και με πλήρωσε.

Δημοσ.
η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ιδέα τι γράφει το καταστατικό μας επί του θέματος. Θα τσεκάρω. Πάντως μόνος του ήρθε, όταν τον ενημέρωσα ότι ο ενοικιαστής του ρίχνει κουμπουριές, και με πλήρωσε.

Μεταξύ μας,έτσι είναι το σωστό,όπως και απο καιρού εις καιρόν να κοιτάει και τη ΔΕΗ αν πληρώνεται ή είναι "κομμένο" και συνεχίζει "να έχει ρεύμα",γιατί τότε δεν πρόκειται μόνο για τη ΔΕΗ αλλά και για ένα σωρό φόρους ακινήτων που επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη αν δεν τακτοποιηθούν.

Σε ανάλογη δικιά μου περίπτωση (σαν ιδιοκτήτης) ξηγήθηκα αναλόγως και τάπαιρνα απ' τον ενοικιαστή μαζί με το νοίκι,γιατί κάποτε του στείλαν κατα λάθος διαφορετική απόδειξη και μουλάρωσε...

Τελικά αν υπάρχει κατανόηση και κοινή λογική,στα @@μας κι οι νόμοι κι οι υπονόμοι (οι αρουραίοι είν΄ωραίοι στους υπονόμους δίχως νόμους...)

Δημοσ.

Μα δεν υπάρχει κάποιο νομικό προηγούμενο που να το γνωριζει κάποιος;

Δημοσ.

"Τελικός υπόχρεος για τις οικονομικές εκκρεμότητες απέναντι στη Διαχείριση της Πολυκατοικίας είναι πάντα ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ. Στην περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν καταβάλλει τα χρωστούμενα τότε ο ιδιοκτήτης πρέπει να τακτοποιησει τα χρωστουμενα του ενοικιαστη του και κατοπιν να στραφει νομικα εναντιον του. "

Το βρήκα κάπου στο web...

Δημοσ.

Αν έχουμε ένα διαμέρισμα και το νοικιάζουμε σε κάποιους.Και θέλουμε μετά από κάποιον καιρό να μεταφερθούμε εμείς μέσα εκεί..Σε πόσο χρόνο πιο πριν πρέπει να ειδοποιήσουμε τους νοικάρηδες για να φύγουν;;

(όχι να σπάσουμε συμβόλαιο αν είναι στην μέση)

Δημοσ.

6 μήνες πρίν.

και εφόσον δεν έχεις άλλο ακίνητο στην ίδια πόλη ή προάστιο της. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το ακίνητο εντός 4 μηνών για 2 τουλάχιστον χρόνια αλλιώς πληρώνεις σε αυτόν που έδιωξες τα έξοδα της μετακόμισης και 24 ενοίκια!!!

Δημοσ.
6 μήνες πρίν.

και εφόσον δεν έχεις άλλο ακίνητο στην ίδια πόλη ή προάστιο της. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το ακίνητο εντός 4 μηνών για 2 τουλάχιστον χρόνια αλλιώς πληρώνεις σε αυτόν που έδιωξες τα έξοδα της μετακόμισης και 24 ενοίκια!!!

Μάλιστα.Ευχαριστώ φίλε μου :-).Ναι για να μπω εγω το είπα.Όχι δεν υπάρχει άλλο ακίνητο μας εκεί.Ναι για μόνιμη κατοικία το θέλω.Εντάξει σε 1.5χρόνο που το χρειάζομαι πιστεύω θα ενημερώσουμε με τον καιρό,αφού έχω εκφράσει επιθυμία για εκεί.Κατάλαβα.

Παράδειγμα..Ενω εγω θέλω πχ,τον Φεβρουάριο του 2012,να μπω,και το συμβόλαιο τους λίγει ξέρω γω Δεκέμβριο 2011,απλά τους έχω ενημερώσει και δεν το ανανεώνουμε;Και ακολουθείτε η διαδικασία που είπες,σωστά;

(τις ημερομηνίες έτσι τις είπα,δεν ξέρω)

Δημοσ.

ακριβώς. Ενημέρωσέ τους 6 μήνες πρίν την λήξη του συμβολαίου ότι δεν θα ανανεώσετε γιατί το θες για ιδιοκατοίκηση για να έχουν το χρόνο να βρουν καινούργιο σπίτι.

Απλά για να είσαι καλυμμένος σου είπα και το ότι 4 μήνες αφότου φύγουν πρέπει να το χρησιμοποιήσεις (εκτός φυσικά της περίπτωσης "ανωτέρας βίας"). Όχι οτι θα ασχοληθεί και κανένας αλλά αν τύχει και στραβώσουν και ξέρουν το νόμο, είναι δυνατόν να το ψάξουν για να πάρουν την χοντρή αποζημίωση.

Δημοσ.

ακριβώς. Ενημέρωσέ τους 6 μήνες πρίν την λήξη του συμβολαίου ότι δεν θα ανανεώσετε γιατί το θες για ιδιοκατοίκηση για να έχουν το χρόνο να βρουν καινούργιο σπίτι.

Απλά για να είσαι καλυμμένος σου είπα και το ότι 4 μήνες αφότου φύγουν πρέπει να το χρησιμοποιήσεις (εκτός φυσικά της περίπτωσης "ανωτέρας βίας"). Όχι οτι θα ασχοληθεί και κανένας αλλά αν τύχει και στραβώσουν και ξέρουν το νόμο, είναι δυνατόν να το ψάξουν για να πάρουν την χοντρή αποζημίωση.

Δημοσ.
"Τελικός υπόχρεος για τις οικονομικές εκκρεμότητες απέναντι στη Διαχείριση της Πολυκατοικίας είναι πάντα ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ. Στην περίπτωση που ο ενοικιαστής δεν καταβάλλει τα χρωστούμενα τότε ο ιδιοκτήτης πρέπει να τακτοποιησει τα χρωστουμενα του ενοικιαστη του και κατοπιν να στραφει νομικα εναντιον του. "

Εδώ όμως δεν επικαλείται και το νόμο που το προβλέπει αυτο. Φαίνεται σαν να είναι μια προσωπική γνώμη. Εάν ήταν έτσι ο κάθε ενοικιαστής θα μπορούσε κάλλιστα να πληρώνει μόνο το ενοικιο για να μην μπορεί να τον διώξει ο ιδιοκτήτης και τα κοινόχρηστα να τα γραφει στα παλιά του τα παπούτσια.

Δημοσ.

Εδώ όμως δεν επικαλείται και το νόμο που το προβλέπει αυτο. Φαίνεται σαν να είναι μια προσωπική γνώμη. Εάν ήταν έτσι ο κάθε ενοικιαστής θα μπορούσε κάλλιστα να πληρώνει μόνο το ενοικιο για να μην μπορεί να τον διώξει ο ιδιοκτήτης και τα κοινόχρηστα να τα γραφει στα παλιά του τα παπούτσια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...