egio13 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Kαλημέρα, μήπως θα μπορούσε κανείς να μου πει τι ενέργειες να κάνω για τα δύο παρακάτω θέματα στο Cool edit (δεν έxω δουλέψει ποτέ ως τώρα το Audacity): 1. πως χαμηλώνω τις συχνότητες σε ηχητικό που έχει "καταγεμίσει" με πράσινο το μαύρο πλαίσιο; 2.πως μπορώ να δυναμώσω την ένταση σεηχητικό mp3 που ακούγεται υποτονικά από την "πηγή" του; Ευχαριστώ εκ των προτέρων . Υ.Γ. Στην αρχή επίσης (του 2.)ακούγεται και ένας δυνατός παρατεταμένος θόρυβος που μετά χάνεται.Εδώ τι μπορεί να γίνει;
micos000 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 1 &2 γίνονται από τα φίλτρα. Ψάξε για Normilise κάπου στα φίλτρα για volume. Πρέπει να επιλέξεις νομίζω πρώτα όλο το κομμάτι. Υ.Γ. Επιλέγεις το μέρος που έχει τον θόρυβο και τον σβήνεις με delete.
Bspus Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Το cool edit pro εχει αγοραστει χρονια τωρα απο την Adobe η οποια το μετονομασε σε audition. Η τελευταια εκδοση ως cool edit πρεπει να βγηκε 2002. Εχουν κανει αρκετες βελτιωσεις απο τοτε. Δυστυχως και τα μενου εχουν αλλαξει. Οχι τοσο ωστε να ειναι αγνωριστο αλλα δεν μπορω να σου πω ακριβως τα βηματα.
micos000 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Το βρήκα τελικά είναι στο effects/amplify/normalize. Βάλε κάτι σαν το παρακάτω: Είναι το ίδιο και για ανέβασμα και για κατέβασμα ήχου. Στο μενού effectys/amplitude/amplify έχει διάφορα εργαλεία για χειροκίνητη ένταση ήχου. Για περισσότερα σχετικά με το Audio Restoration δες ΕΔΩ.
egio13 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Φίλε micos000 ο θόρυβος στο υστερόγραφο που λέω καλύπτει ομιλία,οπότε θα προσπαθήσω να μην τον σβήσω ,αλλά να τον χαμηλώσω όσο γίνεται (φαντάζομαι με τον τρόπο που θα αντιμετωπίσω το πρόβλημα 1. Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια .
egio13 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2010 Φίλε micos000 ο θόρυβος στο υστερόγραφο που λέω καλύπτει ομιλία,οπότε θα προσπαθήσω να μην τον σβήσω ,αλλά να τον χαμηλώσω όσο γίνεται (φαντάζομαι με τον τρόπο που θα αντιμετωπίσω το πρόβλημα 1. Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια .
georgalasg Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 δε θυμαμαι τα κουμπιά αλλα ... επιλεγεις ενα κομματι που εχει μονο θορυβο. Του οριζεις οτι αυτο είναι θορυβος και μετα επιλεγεις το θορυβο μαζί με την ομιλια . και σου σβηνει μονο το θορυβο. Το audition εχει κουμπι που κανει μπαμ οτι είναι αυτο. Δε θυμαμαι πως λεγεται... Το cool edit νομίζω ότι δεν ειχε... Το εκανε αλλα δεν ειχε το κουμπι που καταλαβαινες αμεσως τη διαδικασία. Το εχω κανει δυο τρεις φορες αλλα δεν το εχω στον υπολογιστή μου για να σε βοηθησω περισσότερο...
georgalasg Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2010 δε θυμαμαι τα κουμπιά αλλα ... επιλεγεις ενα κομματι που εχει μονο θορυβο. Του οριζεις οτι αυτο είναι θορυβος και μετα επιλεγεις το θορυβο μαζί με την ομιλια . και σου σβηνει μονο το θορυβο. Το audition εχει κουμπι που κανει μπαμ οτι είναι αυτο. Δε θυμαμαι πως λεγεται... Το cool edit νομίζω ότι δεν ειχε... Το εκανε αλλα δεν ειχε το κουμπι που καταλαβαινες αμεσως τη διαδικασία. Το εχω κανει δυο τρεις φορες αλλα δεν το εχω στον υπολογιστή μου για να σε βοηθησω περισσότερο...
leftermann Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 επιλέγεις ένα σημείο που να έχει μόνο τον θόρυβο που θες να διώξεις. Πας transform > noise reduction > noise reduction > get profile from selection. στην συνέχεια επιλέγεις το τμήμα το οποίο θες να καθαρίσεις από τον θόρυβο, ξαναπάς transform > noise reduction > noise reduction, ρυθμίζεις τις παραμέτρους (παίξε και δοκίμασε, σιγουρέψου ότι έχεις ενεργό το undo), και πάτα οκ.
leftermann Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2010 επιλέγεις ένα σημείο που να έχει μόνο τον θόρυβο που θες να διώξεις. Πας transform > noise reduction > noise reduction > get profile from selection. στην συνέχεια επιλέγεις το τμήμα το οποίο θες να καθαρίσεις από τον θόρυβο, ξαναπάς transform > noise reduction > noise reduction, ρυθμίζεις τις παραμέτρους (παίξε και δοκίμασε, σιγουρέψου ότι έχεις ενεργό το undo), και πάτα οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.