Προς το περιεχόμενο

Απελπισία με μητρική Intel D845WN

vickymnt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

Έχω ένα παλιό μηχάνημα με Pentium 4 1.8GHz/400, 1 GB RAM PC133 και motherboard D845WN.

Ξαφνικά, και μάλλον λόγω ελαττωματικού τροφοδοτικού (κάηκε λίγο αργότερα), έσβησε και τώρα, ενώ όλα τα ανεμιστηράκια δουλεύουν μία χαρά και τα leds ανάβουν, κολλάει κατά το boot και δεν εμφανίζει ούτε τα post μηνύματα. Ούτε κανένας ήχος ακούγεται.

Έψαξα πολύ στο internet και ακολούθησα όλες τις ενέργειες που βρήκα να προτείνονται.

Έλεγξα την οθόνη αν πράγματι δουλεύει, άλλαξα κάρτα γραφικών, άλλαξα CPU συμβατή με τη μητρική, άφησα μόνο ένα DIMM (έλεγξα σε άλλο μηχάνημα ότι λειτουργεί), έβγαλα όλα τα περιφερειακά, μέχρι και το πληκτρολόγιο, έκανα clear τη CMOS (έβγαλα τη μπαταρία για πάνω από 1 ώρα χωρίς να είναι στην πρίζα), έλεγξα για φουσκωμένους/ανοιγμένους πυκνωτές.

Ίσως έκανα και άλλα που δεν τα θυμάμαι. :confused:

Τελικά, αφού απελπίστηκα :cry:, προσπάθησα να σβήσω τη CMOS με οδηγίες που βρήκα στο internet ώστε να κάνω BIOS recovery, και, χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρη αφού δε βλέπω ούτε ακούω κανένα μήνυμα, μάλλον τα κατάφερα. Βρήκα το BIOS recovery, ρύθμισα τα jumpers σύμφωνα με τις οδηγίες της μητρικής, το έβαλα σε δισκέτα, σύνδεσα το floppy αλλά είναι νεκρό.

Βέβαια, τώρα, ούτε τα leds λειτουργίας υπάρχουν (οπότε μάλλον κατάφερα να τη διαγράψω).:fear:

Υποψιάζομαι ότι τελικά κάτι κάηκε χωρίς να μπορώ να καταλάβω τι. Οπότε η μητρική είναι άχρηστη.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα είχα σταματήσει τις προσπάθειες πριν από πολλές ώρες. Αλλά αυτό το PCάκι, αν και παλιό, μπορεί να αποδεικνυόταν ευλογία για το εργαστήριο του σχολείου μου. Σκεφτόμουν να του βάλω edubuntu και να το κάνω server για 5 thin clients. Σίγουρα θα δούλευε πιο καλά από τα Intel Pentium III Celeron 450MHz με 128MB και Windows 2000 που έχω τώρα και έχω βαρεθεί να τα βλέπω να κολλάνε, να "χτυπάνε" οι δίσκοι και να τα κάνω format.:shock:

Υπάρχει καμία άλλη ιδέα για να τη δοκιμάσω ελπίζοντας ότι θα δουλέψει ή να κρατήσω τη μητρική για να δείχνω το hardware στα παιδιά;

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Κατ' αρχάς τα συγχαρητήριά μου για όσα έχεις κάνει μέχρι τώρα απλά ψάχνοντας στο net και για την ευαισθησία σου που αφορά στα παιδιά.

Κατά δεύτερον, αφού όπως λες έκανες όλα τα παραπάνω, δε μένουν και πολλά να σου πούμε να κάνεις, λογικά ήρθε η ώρα της :/

Εξάλλου τα 'χει τα χρονάκια της..

Δημοσ.

Αν το EEPROM του BIOS είναι σε τέτοιο στυλ socket

BIOS.jpg

ίσως θα μπορούσες να ψάξεις ένα ίδιο και να προσπαθήσεις ίσως και hot flashing - αλλά λόγω παλαιότητας θέλει πολύ ψάξιμο, και μάλλον θα είναι ασύμφορο :-)

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους, phanispal, TheDevilMayCare, caution, για το χρόνο που αφιερώσατε στο θέμα μου και για τις προτάσεις σας.

Εν μέρει το περίμενα ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία... :-)

Δυστυχώς, caution, το EEPROM δεν είναι σε τέτοιο socket. Όλα είναι κολλημένα αλλιώς μπορεί να έψαχνα και αυτή την πρόταση. Αν και πρέπει να ομολογήσω ότι παραείναι προχωρημένη η διαδικασία για εμένα.

Δεν πειράζει. :-D

Θα κρατήσω όλο τον υπόλοιπο εξοπλισμό εκτός από τη motherboard, μήπως και βρω κάπου να τα αξιοποιήσω.

Φιλικά, vickymnt

Δημοσ.

Βαλε μια αγγελια στη ζητηση για να σου δωθει δωρεαν hardware που καποια μελη δεν χρειαζονται επισης δηλωνοντας τον καλο σκοπο σου και σιγουρα μερικοι θα ευαισθητοποιηθουν.

Δημοσ.

Είναι πολύ καλή η ιδέα σου αλλά, δυστυχώς, είμαι πάρα πολύ "καινούρια" :o στο forum για να βάλω οποιασδήποτε μορφής αγγελία.

Αν και είχα ανακαλύψει το forum εδώ και πολύ καιρό και με είχε βοηθήσει να βρω λύση σε διάφορα προβλήματα, δεν είχα κάνει εγγραφή.

Δεν πειράζει. Υπομονή έξι μήνες... :-)

Δημοσ.

Είναι πολύ καλή η ιδέα σου αλλά, δυστυχώς, είμαι πάρα πολύ "καινούρια" :o στο forum για να βάλω οποιασδήποτε μορφής αγγελία.

Αν και είχα ανακαλύψει το forum εδώ και πολύ καιρό και με είχε βοηθήσει να βρω λύση σε διάφορα προβλήματα, δεν είχα κάνει εγγραφή.

Δεν πειράζει. Υπομονή έξι μήνες... :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...