washcloud Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Τα XP μη έχοντας από μόνα τους SATA controller drivers, είναι παλουκάκι να τα εγκαταστήσεις σε λάπτοπ με SATA δίσκο, μιας και δεν τον βλέπουν. Και είτε πρέπει να φτιάχνεις νέο CD με ενσωματωμένο τον disk controller driver, είτε αν έχει το μηχάνημα υποστήριξη για εκκίνηση από USB device, να φτιάξεις bootable στικάκι με τα ΧΡ + τον SATA driver κτλ ---------- Προσθήκη στις 19:01 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:55 ---------- αφού το λέει νομίζω πως πρέπει να το δεχθούμε έτσι Ε;! Παραγέρασα φαίνεται. Ούτε που το είχα δει αυτό. Οπότε popeye68 είχες δίκαιο.
z@xos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Τα XP μη έχοντας από μόνα τους SATA controller drivers, είναι παλουκάκι να τα εγκαταστήσεις σε λάπτοπ με SATA δίσκο, μιας και δεν τον βλέπουν. Και είτε πρέπει να φτιάχνεις νέο CD με ενσωματωμένο τον disk controller driver, είτε αν έχει το μηχάνημα υποστήριξη για εκκίνηση από USB device, να φτιάξεις bootable στικάκι με τα ΧΡ + τον SATA driver κτλ Aποριες: 1) Ποια η διαφορα μεταξύ desktop και laptop στο συγκεκριμενο θεμα? Γιατι σε ενα σταθερο με SATA μπορεις ενω σε ενα laptop oχι? Kαι στα δυο το ιδιο CD μπαινει το οποιο δεν περιεχει (οπως λες) sata controller drivers. Παζει κατι με το BIOS? 2) Tα laptop εχουν sata hdd κατ'εξερεση? Τα περισσοτερα δλδ ειναι IDE? 3) To εκαστοτε bootable CD/USB stick με winXP που προοριζεται για format σε SATA HDD ενος laptop πρεπει να εχει disk controller driver/SATA driver για το συγκεκριμενο laptop (σειρα απο laptops μιας εταιριας) ή ειναι για ολα ο ιδιος οδηγος? Ζητω συγνωμη για τις "offtopic" αποριες μου αλλα θεωρισα οτι ειναι περιτο να ανοιξω καινουριο topic...και δεν εστειλα pm στον washcloud γιατι ισως εχουν και αλλοι τις ιδιες απορίες. Ευχαριστω εκ'των προτέρων.
TheELF Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Aποριες: 1) Ποια η διαφορα μεταξύ desktop και laptop στο συγκεκριμενο θεμα? Γιατι σε ενα σταθερο με SATA μπορεις ενω σε ενα laptop oχι? Kαι στα δυο το ιδιο CD μπαινει το οποιο δεν περιεχει (οπως λες) sata controller drivers. Παζει κατι με το BIOS? 2) Tα laptop εχουν sata hdd κατ'εξερεση? Τα περισσοτερα δλδ ειναι IDE? 3) To εκαστοτε bootable CD/USB stick με winXP που προοριζεται για format σε SATA HDD ενος laptop πρεπει να εχει disk controller driver/SATA driver για το συγκεκριμενο laptop (σειρα απο laptops μιας εταιριας) ή ειναι για ολα ο ιδιος οδηγος? Ζητω συγνωμη για τις "offtopic" αποριες μου αλλα θεωρισα οτι ειναι περιτο να ανοιξω καινουριο topic...και δεν εστειλα pm στον washcloud γιατι ισως εχουν και αλλοι τις ιδιες απορίες. Ευχαριστω εκ'των προτέρων. 1) Ποια η διαφορα μεταξύ desktop και laptop στο συγκεκριμενο θεμα? Γιατι σε ενα σταθερο με SATA μπορεις ενω σε ενα laptop oχι? Kαι στα δυο το ιδιο CD μπαινει το οποιο δεν περιεχει (οπως λες) sata controller drivers. Παζει κατι με το BIOS? Τα laptop αποκλείεται να έχουν floppy που χρειάζεται για να περάσεις επιπλέον driver για xp. 2) Tα laptop εχουν sata hdd κατ'εξερεση? Τα περισσοτερα δλδ ειναι IDE? Όσο πάει όλο και περισσότερο SATΑ 3) To εκαστοτε bootable CD/USB stick με winXP που προοριζεται για format σε SATA HDD ενος laptop πρεπει να εχει disk controller driver/SATA driver για το συγκεκριμενο laptop (σειρα απο laptops μιας εταιριας) ή ειναι για ολα ο ιδιος οδηγος? Πρέπει να είναι τουλάχιστον συμβατός driver με τον controller σου .
titinos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 λοιπόν τα XP που πάω να φορτώσω είναι 'πειραγμένα' και τα έχω ξανά βάλει σε λαπ τοπ(ναι έχω ξανά κάνει φορματ )έχουν ενσωματωμένη μια 'βιβλιοθήκη' με driver με όλους τούς οδηγούς για της συσκευές. και σας ξανά λέω ότι μου βγάζει τα γράμματα 1 με 2 δευτερόλεπτα.δηλαδή προλαβαίνω ίσα ίσα να καταλάβω ότι είναι γράμματα,πόσο μάλλον να διαβάσω τη λέει.απλώς ρώτησα μήπως σε κάποιον αλλονα του έχει τύχη κάτι παρόμοιο και βρήκε λύση.
The_Judas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Αν έλλειπαν οι sata drivers από τα xp... θα έμπαινε στο setup και έπειτα θα του έλεγε ότι δεν "βλέπει" τον δίσκο. Στην περίπτωση αυτή δεν μπαίνει καν στο setup. Το προσπερνάει και περνάει στο ήδη υπάρχων λειτουργικό. titinos: Κάνε έναν έλεγχο το cd των xp με το cd nero speed μήπως και είναι χαλασμένο... ή δοκίμασε ένα άλλο αντίγραφο.
titinos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 ΣΩΣΤΟΣ !!!!!!!!!!!!! ο παίχτης.... εδώ είναι το πρόβλημα, και το ΓΙΑΤΙ το κάνει αυτό ??? :mad: πριν τρεις μέρες το είχα περάσει σε αλο μηχάνημα και όλα κομπλέ.μήπως τίποτα λέω εγώ τώρα κλειδωμένο από την acer e ?????
The_Judas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Κάτι που παρατήρησα τώρα... τελικά xp θέλεις να βάλεις ή win 7;
The_Judas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δηλαδή δοκίμασες win7, xp από cd όσο και από usb και δεν λειτούργησε τίποτα; Και σου βγάζει το ίδιο μήνυμα είτε βάζεις cd είτε usb; Οπότε βγάζουμε εκτός την θεωρία χαλασμένου cd-r ή dvd-rw. χμμ... δύσκολο πρόβλημα. Δοκίμασε να πατήσεις το κουμπί pause/break στην εκκίνηση εκεί που σου βγάζει το μήνυμα.
titinos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 οοοοοοοοπ αυτό δεν το ξέρω,πρώτη φορά το ακουωωωω !!!! για λεγε για λεγε
The_Judas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Στο πληκτρολόγια δεν έχει ένα κουμπί pause/break; Πάτησε το εκεί που βγάζει το μήνυμα μήπως και σταματήσει και το δεις. Δεν είμαι και 100% σίγουρος βέβαια αλλά μπορεί να πιάσει.
z@xos Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 1) Ποια η διαφορα μεταξύ desktop και laptop στο συγκεκριμενο θεμα? Γιατι σε ενα σταθερο με SATA μπορεις ενω σε ενα laptop oχι? Kαι στα δυο το ιδιο CD μπαινει το οποιο δεν περιεχει (οπως λες) sata controller drivers. Παζει κατι με το BIOS? Τα laptop αποκλείεται να έχουν floppy που χρειάζεται για να περάσεις επιπλέον driver για xp. 2) Tα laptop εχουν sata hdd κατ'εξερεση? Τα περισσοτερα δλδ ειναι IDE? Όσο πάει όλο και περισσότερο SATΑ 3) To εκαστοτε bootable CD/USB stick με winXP που προοριζεται για format σε SATA HDD ενος laptop πρεπει να εχει disk controller driver/SATA driver για το συγκεκριμενο laptop (σειρα απο laptops μιας εταιριας) ή ειναι για ολα ο ιδιος οδηγος? Πρέπει να είναι τουλάχιστον συμβατός driver με τον controller σου . 1) Εγω στον σταθερο μου, που αυτη τη στιγμη κανω format με winXP 32bit δεν εχω floppy και ομως μπορω να κανω εγκατασταση(ελπιζω να μην αλλαξω αποψη μετα το φορματ). Και τον εχω ξανακανει, xωρις να χρειαστει να βαλω καποιον οδηγο για τον σκληρο της υπογραφης μου(sata).Τον βλεπει κανονικα (μεχρι και το τελευταιο byte) 3) Oταν λες controller εννοεις της μητρικης ετσι? Τον σωστο driver για εκαστοτε controller(π.χ. acer aspire7520G, τυχαιο?) μπορω να τον βρω στο site της εταιριας? thnks again & sorry που σας ζαλιζω αλλα μου ακουγεται πολυ περιεργο...
TheELF Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 1) Εγω στον σταθερο μου, που αυτη τη στιγμη κανω format με winXP 32bit δεν εχω floppy και ομως μπορω να κανω εγκατασταση(ελπιζω να μην αλλαξω αποψη μετα το φορματ). Και τον εχω ξανακανει, xωρις να χρειαστει να βαλω καποιον οδηγο για τον σκληρο της υπογραφης μου(sata).Τον βλεπει κανονικα (μεχρι και το τελευταιο byte) Δεν είπε κανείς κάτι αντίθετο,αν χρειάζεσαι ώμος driver για sata και έχεις μόνο το γνήσιο CD τον XP και δεν βλέπει τον σκληρό σου τότε χρειάζεται floppy και γενικά περιπλέκεται το θέμα και αυτό έλεγε και ο washcloud. 3) Oταν λες controller εννοεις της μητρικης ετσι? Τον σωστο driver για εκαστοτε controller(π.χ. acer aspire7520G, τυχαιο?) μπορω να τον βρω στο site της εταιριας? Όποιος χρειάζεται για να δουλέψει ο SATA, μερικές φορές είναι της μητρικής μερικές φορές είναι ξεχωριστός.
washcloud Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 ^ Προφανώς τα ΧΡ που έχεις δεν είναι αυθεντικά (και είναι έκδοση με ενσωματωμένους SATA controller drivers)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.