VitamineQ Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Εδώ και μερικές μέρες το trackpad στο πολυαγαπημένο μου macbook pro που παραλίγο να μου χαρίσει απανωτά εγκεφαλικά επεισόδια, μου έκανε κάτι περίεργα κόλπα. Για αρχή όταν έκανα κλικ (με ταπ) τότε αυτό έμενε πατημένο και μόλις κούναγα τον κέρσορα τότε δίαλεγε μόνο του όλη τη σελίδα. Αν έκανα ταπ σε ένα παράθυρο, τότε κόλλαγε εκεί και μετακινούταν το παράθυρο. Η μόνη λύση πάντα ήταν το restart . Για να καταλάβετε καλύτερα τι λέω δείτε το παρακάτω βίντεο. [ame]http://www.youtube.com/watch?v=S4onMvZEO_g&feature=related[/ame] ο τύπος έχει τα ίδια συμπτώματα με μένα . έχω φάει όλο το ίντερνετ αυτές τις μέρες και έχω δει μέχρι και τις πίο απίθανες λύσεις. Τι επανεκκίνηση με ένα συνδυασμό πλήκτρον για να καθαρίσει η μνήμη, τι να βάλω ένα χαρτάκι κάτω από το trackpad , για φορμάτ μιας και πολλοί εστιάζουν το πρόβλημα στο magic trackpad update… τι για την μπαταρία… τελικά αφού είχα βολευτεί με το usb mouse, και είχα ξεχάσει το πρόβλημα για λίγο, η κατάσταση χειροτέρεψε. Πλέων όταν πληκτρολογούσα, αν ακούμπαγα έστω και λίγο το trackpad τότε κόλλαγε και το usb mouse. Ήταν σαν να έχω συνέχεια το δεξί πλήκτρο πατημένο, και φυσικά όταν κουνιόταν ο κέρσορας, διάλεγε απο μόνο του κείμενα, φακέλους, άνοιγε προγράμματα και άλλα τέτοια καλά… Και φυσικά τα deadline στη δουλειά να τρέχουν… έτσι σήμερα το πρωί αποφάσισα πριν το πετάξω στο τοίχο να του δώσω άλλη μια ευκαιρία. Επειδή τα κόλπα με τα χαρτάκια μου φαίνονταν αρκετά κουλά, είπα να κάνω ένα φορμάτ και απλά να μη περάσω το διαβολικό update του magic trackpad μιας και οι περισσότεροι λέγανε οτι αυτό φταίει. έκανα το φορματ 2 φορές!!! (αν είναι δυνατόν 2 φορές δεν είχα κάνει φορματ στο mac συνολικά και τις έκανα σήμερα). έκανα δεύτερη γιατί με το που τελείωσα την πρώτη έκανα update το os και μετά κατάλαβα οτι το update του magic trackpad ήταν ενσωματωμένο τώρα πια στο ένα αρχείο του update (900+mb). αλά το πρόβλημα εξακολουθούσε να υπάρχει και μετά το δεύτερη φοματ (χωρίς το update)! στα πρόθυρα του εγκεφαλικού λέω δε γ@@@ ας δοκιμάσω το κόλπο με το χαρτάκι! βγάζω καπάκι, μετά μπαταριά, και κάνω ένα κλίκ απο περιέργεια στο trackpad, και κάνει κλικ σαν ναναι καινούργιο! είχα καιρό να το ακούσω να κάνει τόσο θόρυβο όταν το πάταγα. Αφού ακούω το μεγαλοπρεπέστατο κλικ, το βάζω στη πρίζα, το ανοίγω και δούλευε κανονικά. ακόμα και τώρα δουλεύει μια χαρά (μαζι με το update). Τελικά παρατηρώ τη μπαταρία πάνω στο γραφείο μου να κάνει μια κοιλιά . Την κοιτάζω καλύτερα, την ψηλαφίζω και είναι φουσκωμένη!!! Το φούσκωμα της μπαταρίας ήταν αυτό που έκανε το trackpad να έχει τέτοια συμπεριφορά. Πήρα τηλέφωνο στην apple και μου είπε ό άνθρωπος που μίλησα οτι όντος αυτό συμβαίνει (να φουσκώνει η μπαταρία) όταν έχει χαλάσει η μπαταρία, ή όταν έχουν τελειώσει η κύκλοι φόρτισης. Φουσκώνουν λέει οι κυψέλες σαν προστασία (!!!!!) για να μη φύγουν τα υγρά της μπαταρίας!! Η δική μου άποψη είναι ότι έχουν βάλει μαλακίες μπαταρίες. Άλλες περιπτώσεις σε laptop φίλων, το πολύ πολύ να μην άντεχε η μπαταρία πάνω από 10 λεπτά (και εγώ εκεί περίμενα να καταλήξω κάποτε), όχι να φουσκώνει η μπαταρία!!! τι να πώ …. εγώ παιδιά το είχα συνέχεια στο ρεύμα, οπότε σας συμβουλεύω να το βάζετε στο ρεύμα μόνο για να φορτίσει. ---------- Προσθήκη στις 21:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:25 ---------- να προσθέσω οτι για αντικατάσταση ούτε λόγος….
tr3quart1sta Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Πήρα τηλέφωνο στην apple και μου είπε ό άνθρωπος που μίλησα οτι όντος αυτό συμβαίνει (να φουσκώνει η μπαταρία) όταν έχει χαλάσει η μπαταρία, ή όταν έχουν τελειώσει η κύκλοι φόρτισης. Φουσκώνουν λέει οι κυψέλες σαν προστασία (!!!!!) για να μη φύγουν τα υγρά της μπαταρίας!! Η δική μου άποψη είναι ότι έχουν βάλει μαλακίες μπαταρίες. Άλλες περιπτώσεις σε laptop φίλων, το πολύ πολύ να μην άντεχε η μπαταρία πάνω από 10 λεπτά (και εγώ εκεί περίμενα να καταλήξω κάποτε), όχι να φουσκώνει η μπαταρία!!! τι να πώ …. εγώ παιδιά το είχα συνέχεια στο ρεύμα, οπότε σας συμβουλεύω να το βάζετε στο ρεύμα μόνο για να φορτίσει. oτι λεει το bold
VitamineQ Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 το παράπονό μου, και αυτό που κάνει εντύπωση είναι οτι φουσκώνει. Το ξέρω ότι δε κάνει να το έχεις συνέχεια στο ρεύμα, και το περίμενα ότι θα χαλάσει η μπαταρία. Αλλά είναι αυτό που είπα πιο πάνω. Οι άλλες μπαταρίες όταν "χαλάνε" απλά δε φορτίζουν, ή και να φορτίσουν αντέχουν για 10 λεπτά για παράδειγμα… Δεν έχω ξαναδεί μπαταρία να φουσκώνει. Αυτή αν συνέχιζε έτσι θα έσκαγε :S τεσπα κοίταξα και λίγο στο φόρουμ και επειδή ρωτάνε και άλλοι για το αν κάνει να το αφήνουν στο ρεύμα ή όχι, και υπάρχουν διάφορες απόψεις ότι οι καινούργιες μπαταρίες δεν έχουν πρόβλημα κλπ κλπ ας διαβάσουν και αυτό. ίσως σώσει κανέναν. και αν αντιμετωπίσει και κανένας άλλος το ίδιο πρόβλημα με το trackpad μη ψάχνει άδικα λύσεις με χαρτάκια κλπ. να δει κατευθείαν τη μπαταρία
tr3quart1sta Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 ε τοτε δεν μενει τιποτα αλλο απο το: thanx 4 sharing
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.