StavrosD Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα. Έχει ένας φίλος έναν παλιό υπολογιστή με windows 98 και δεν θέλει να κάνει format επειδή έχει ένα πρόγραμμα για την δουλειά. Θέλει όμως να τον χρησιμοποιεί για το internet και δεν βρίσκω κανέναν νέο browser. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια live διανομή που τρέχει από CD με Ελληνικό περιβάλλον; Για internet browsing θα χρησιμοποιείται κυρίως. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Αν ο υπολογιστης ειναι και εποχης windows 98 απο αποψης cpu και ram, καλυτερα να μεινει με win98 και να ξεχασει το browsing. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Νόμιζα ότι το linux είναι ελαφρύ λειτουργικό, δεν ισχύει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Ισχυει, αλλα εν ετη 2010 ενας web browser δεν φτιαχνεται πλεον για συστηματα με λιγοτερο απο 256MB ram. Βασικα, και τα 256 λιγα ειναι. Ακομα και το webconverger (live cd που εχει ΜΟΝΟ εναν firefox και τιποτε αλλο), που το θεωρω ιδανικο για αυτη τη δουλεια, να εβαζε, αν εχει < 256ΜΒ θα σερνεται κυριολεκτικα. Φυσικα η απαιτηση για ελληνικα περναει σε 2η μοιρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Τι επεξεργαστη εχει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
isay Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 StavroD γράψε τι επεξεργαστή και (κυρίως) τι μνήμη έχει. Σε μια ανάλογη περίπτωση (με 192mb ram) έδωσα το slitaz 2 με boot CD και ο χρήστης μπορει να κάνει τα βασικά. Σε κάποια πολύ βαριά sites ή blogs, o browser «κρασάρει». Επιφυλάσομαι να δοκιμάσω το webconverger Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Βάλε opera. Τρέχει σε W98 και με χαμηλές απαιτήσεις μνήμης (πχ 256). Δοκιμασμένος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Βάλε opera. Τρέχει σε W98 και με χαμηλές απαιτήσεις μνήμης (πχ 256). Δοκιμασμένος. Και θα παιξει ο Opera πχ flash video σε 800 mhz cpu? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δεν ξέρω πόσο παλιός είναι, ξέρω όμως ότι δεν είχε καν θύρα δικτύου, του έβαλε επιπλέον μια κάρτα με ethernet. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Και θα παιξει ο Opera πχ flash video σε 800 mhz cpu? Ναι παίζει. Αργεί φυσικά. Αν δεν θέλεις να πετάξεις το pc πας αποκλειστικά έτσι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tritonas00 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Ναι παίζει. Αργεί φυσικά. Αν δεν θέλεις να πετάξεις το pc πας αποκλειστικά έτσι. Αμα ειναι να τον καψεις ...:-D Εδω με 1.7 ghz και τον τερματιζω στο youtube πχ. Βεβαια στα windows ολα καλα:mad: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Σε PIII 800 (512 ΜΒ ram)με το ελαφρύ Lubuntu δυσκολεύεται στο youtube, με πλοηγό τον Chromium. Σε απλό browsing τα πάει καλά... επίσης παίζει και divx. Σε άλλο pc με PIII 450 που έχω δοκιμάσει (παλιότερα με windows) όμως δυσκολευόταν και στα βίντεο divx. Όπως είπαν και οι προλαλήσαντες το πρόβλημα είναι οι σύγχρονες απαιτήσεις του adobe flash, των πλοηγών και γενικά των νέων εφαρμογών. Τα win 98 παρά τις ατέλειες τους (παλαιότητα-updates-συμβατότητα-bugs), είναι σχετικά ελαφρύ λειτουργικό. Αν δεν δουλεύουν γρήγορα οι εφαρμογές που θέλει ο φίλος σου... δεν πρόκειται να δουλέψουν με οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό. Δεν χάνει τίποτα όμως να δοκιμάσει το lubuntu ή το Damn Small Linux και το antiX. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Σχετικα με αυτο Νόμιζα ότι το linux είναι ελαφρύ λειτουργικό, δεν ισχύει; Ειναι ελαφρυ λειτουργικο για οτιδηποτε δεν χρειαζεται γραφικο περιβαλλον για να δουλεψει. Πχ, εχω 80κατι MB καταναλωση με το που εκκινω το pc. Τα 50κατι απο αυτα ειναι το γραφικο περιβαλλον! Και επειδη ειμαι αρρωστος με κατι τετοια, αυτα τα 80κατι ειναι σιγουρα η ελαχιστη δυνατη καταναλωση που μπορω να φτασω. Δεν παει πιο κατω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StavrosD Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Θυμάμαι κάποτε με 128MB και βλέπαμε τα πάντα. Που φτάσαμε... Θα δω τι σύστημα έχει από εβδομάδα. Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας. Ρώτησα για μια διανομή και καταλήξαμε να συζητάμε απαιτήσεις για internet. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
miza Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Εγώ θα προτιμούσα Debian κομμένο και ραμμένο στα μέτρα μου με openbox. Υπάρχει και αυτός ο οδηγός από τον tritona. Άλλες πιθανές διανομές που μπορείς να δεις είναι το Arch και το Puppy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.