Προς το περιεχόμενο

Παρανοϊκό Πρόβλημα με PC

xandros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πρόσφατα έστησα ένα νέο PC με χαρακτηριστικά

I7 c0 920 , Dfi X58 LanParty H6 , Sapphire 5770 1GB , 6GB OCZ DDR3 1600 , Corsair 620 , 1TB Western Digital .

Όλα είναι πλήρως Λειτουργικά καθότι λειτουργούν άψογα σε 3 διαφορετικά PC i7.

Και ερχόμαστε στο κυρίως Θέμα. Κάθε φορά που κάνω Install Drivers Καρτας Γραφικών , Διαφορετική Version Κάθε φορά ( 10.9 - 10.4 catalyst OR 260 - 196 Nvidia ) , σε διαφορετικές εγκαταστάσεις Windows ( Win7 or Vista 32 & 64 bit) με Διαφορετικές Κάρτες φυσικά ( GTX 285 gigabyte , 5770 sapphire) Κάθε φορά παίρνω την ίδια Blue Screen of Death και φυσικά Restart. Μετά το Restart τα Windows σε Normal Mode ΔΕΝ ανοίγουν ΠΟΤΕ - Πάντα Crasharoun με την Ίδια Blue Screen. Για να μπορέσω να μπω στα Windows πρέπει να μπω Safe Mode και να αφαιρέσω τους Drivers με drivesweeper.Μετά μπαίνει κανονικά σε Normal Mode χωρίς Drivers Κάρτας Γραφικών και όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν Κανονικότατα .

Στην Αρχή νόμιζα οτι είναι πρόβλημα Hardware , έτσι λοιπόν άλλαξα κάρτα γραφικών . μια προς μια , και σε διαφορετικά PCI express , Πάντα Blue Screen . Οι κάρτες δουλεύουν μια χαρά στα άλλα PC.

Μετά άλλαξα τους σκληρούς με άλλους που δουλεύουν , Πάντα Blue Screen

Μετά έβαλα αλλο τροφοδοτικο Toughopower 850 που δουλευει στο κυριος PC

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ αλλαξα και Μητρικη με DFI X58 H8 ενος φιλου που την εβγαλε απο το Main PC του και παλι Blue Screen ( ΟΤΑΝ ΕΒΑΖΑ DRIVERS καρτας γραφικων παντα)

Το μονο που δεν εχω αλλαξει απο ολα τα PART ειναι ο CPU , που ομως τρεχει Benchamark κανονικα , και για να σιγουρευτώ για ρευματα του ετρεξα Benchamark και σε OC 3,9GHz και Stock 2,66GHz . Παρακαλω Σωστε με γιατι θα το πεταξω.

Δημοσ.

offtopic:

Πριν δοκιμασεις οτιδήποτε κανε ενα ευχελαιο... και αν δεν πιάσει αυτο, τοτε πρεπει να προβεις σε ποιο δραστικές κινήσεις οπως ο εξορκισμός.

Δημοσ.

Όχι ότι ξέρω και πολλά αλλά δεν τρέχεις και ένα τεστάκι στις RAM; Ή να δοκιμάσεις να βάζεις μία μία να δεις τι παίζει;

Ας μας πουν και τα παιδιά, αν πχ δεν φταίει κάποια RAM υπάρχει περίπτωση να είναι χαλασμένο κάποιο slot της Μ/Β?

(Απλά για να είσαι σίγουρος ότι δοκίμασες τα πάντα ξεχωριστά!!!)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Διαφορα αντιστοιχα προβληματα ειχα κι εγω οταν αφησα τις μνημες μου στα 1600... Οταν τις κατεβασα στα 1333 ολα πηγαν καλα... Δεν ξερω ποσο σχετικο μπορει να ειναι αυτο που λεω, απλα μου θυμισε τα κολληματα και τις μπλε οθονες που "ετρωγα" στην μαπα, οχι ομως κατα την εγκατασταση drivers, αλλα οποιαδηποτε ωρα και στιγμη...

Δημοσ.

Μερικές ιδέες:

1.Για να βρεις πιό είναι το προβληματικό κομμάτι πρέπει να δοκιμάσεις τα ύποπτα (εγώ λέω κάρτα γραφικών ή μνήμες) σε άλλο pc που δουλεύει. Αν δουλέψουν κανονικά οι υποψίες πέφτουν στη mobo.

2.google "dfi x58 blue screen death"

3.Δες στο site της dfi για bios updates

Υ.Γ Μόλις ξύπνησα... Μπορεί να σκεφτώ κάτι πιο έξυπνο αργότερα :)

Δημοσ.

Παίζει να χρησιμοποιείς τίποτα περίεργες πειραγμένες εκδόσεις windows;

Βασικά έχεις αλλάξει τα πάντα, δε μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να φταίει.

Πιθανότατα είναι software θέμα, τα driver conflicts είναι από τις συνηθέστερες αιτίες bsod, αλλά και με διαφορετικές περιπτώσεις λειτουργικών φαίνεται ακόμα και αυτό απίθανο.

Δοκίμασε σε μία καθαρή εγκατάσταση λειτουργικού να περάσεις drivers πριν περάσεις οτιδήποτε άλλο.

Επίσης, έχεις άλλες pci συσκευές στο pc σου;

(κάρτα ήχου - δικτύου κλπ);

Δημοσ.

τσεκαρε τις Ram , μπορει να εχουν αυτες το προβλημα, να τις βαζεις μια μια μεχρι να ανοιξει (καλυτερα βαλε τα 32 bit )

Δημοσ.

μπορείς να δεις στη BSOD τι ακριβώς crasharει? Τροφοδοτικό έχεις μεγάλο; Μήπως με τους drivers ζητάει η gpu έχτρα watt και δε μπορεί να τα δώσει; Επίσης θα συμφωνίσω σε bios upgrade, αφού πρώτα κάνω μια δοκιμαστική εκκίνηση τα windows μαζί με τους drivers και με default τα settings στο bios. Μετά δοκίμασε μνήμες μια-προς μια. Και τέλος ένα ευχέλαιο και ένα βράσιμο του σκληρού δίσκου στους 120 βαθμούς Κελσίου για να σκοτωθούν όλοι οι ιοί (φυσικά αστειεύομαι για τα τελευταία -ΜΗ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...