Προς το περιεχόμενο

DDR2 προβληματισμος

xifias84

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια,

εχω ενα mobo με DDR2 μνημες στα 400 ΜΗz.Το cpu μου ειναι ενα athlon64x2 3800+ που συμφωνα με το cpu-id τρεχει στα 2γιγα (περιπου) με multiplier x10,bus speed στα 199,5 MHz και ΗΤlink στα 997,4 MHz.

για τις μνημες μου δινει DRAM freq=199,5 MHz κ τα υπολοιπα πεδια CL,tRCD,tRP,tRAS,tRC ειναι αντιστοιχα 2,5-3-3-8-11.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης:μπορω να βαλω καποια αλλη μνημη πχ στα 533,667,800 ΜΗΖ κλπ (παντα DDR2)?για λογους οικονομιας.

ευχαριστω προκαταβολικα για το χρονο σας κ τις απαντησεις σας.

Δημοσ.

μπορεις να βαλεις καποια αλλη μνημη αρκει να την υποστηριζει το mobo.

Το μονο ειναι οτι αν παρεις πχ μια 800αρα θα δουλευει στα 400 οπως και οι αλλες!

---------- Προσθήκη στις 16:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:40 ----------

με προλαβανε για το cpu-z...

Δημοσ.
Το μονο ειναι οτι αν παρεις πχ μια 800αρα θα δουλευει στα 400 οπως και οι αλλες!

Όχι απαραίτητα ενδέχεται να υποστηρίζει η motherboard μεγαλύτερη συχνότητα,αλλά να μην βάλανε παλιά επειδή ήταν ακριβές (λέμε τώρα).

Δημοσ.

Πάντως αν είναι όντως DDR2 η πλατφόρμα (τις έχω τις αμφιβολίες μου επειδή ανέφερε 400MHz και 3800Χ2 που μου θυμίζει s939 το σκηνικό), είναι κρίμα καθώς θα μιλάμε για 400άρες DDR2 με πιο αργά timings από 3άρια που είχαν συνήθως οι μεσαίας κατηγορίας DDR1 στα 400MHz.

Δημοσ.

Ωραίος, η μητρική σου υποστηρίζει DDR και όχι DDR2 οπότε δε μπορείς να βάλεις >400MHz.

Δηλαδή ενδέχεται να μπορείς, αλλά εκτός του ότι πρέπει να ψάξεις για ψύλλους στ' άχυρα για >PC3200, πρέπει να παίζουν απροβλημάτιστα με τη μητρική σου στις μεγαλύτερες από 400MHz συχνότητες.

Οπότε ψάχνεις για τις οικονομικότερες DDR, αν όντως χρειάζεσαι αύξηση μνήμης.

Πόση έχεις παρεμπιπτόντως;

Δημοσ.
αρα μιλαμε για DDR1 και ΟΧΙ για DDR2!

οπως φαινεται ναι,mea culpa.:o

@phanispal

εχω 1γιγα με 2χ512 pc3200 400αρες.εχω αλλα δυο σλοτ ελευθερα.πιο παλια ειχα 1,5 γιγα (3χ512) αλλα πηγαινε η μπλε οθονη συννεφο....κ ξυλωσα τη μια.

Δημοσ.

Το έχεις ακόμα εκείνο το dimm; Μπορεί να έπαιζε κάποιος περιορισμός του chipset (είχα μια Gigabyte στο 939 που δεν έκανε boot με 3 dimms πάνω), ή να ήταν ελαττωματικό το συγκεκριμένο dimm μνήμης.

Δημοσ.
Το έχεις ακόμα εκείνο το dimm; Μπορεί να έπαιζε κάποιος περιορισμός του chipset (είχα μια Gigabyte στο 939 που δεν έκανε boot με 3 dimms πάνω), ή να ήταν ελαττωματικό το συγκεκριμένο dimm μνήμης.

αδερφε τοχω ακομα,σιγουρα κατι ελλατωματικο επαιζε,ισως κ η ιδια η θεση των μνημων,αφου μετα απο απειρες δοκιμες εμεινα με 2 μνημες στις θεσεις 1 και 3 (οπως τις κοιτας απο αριστερα με τη σειρα).αν εβαζα κ τη τριτη στη 2ρη θεση,μπαμ παρτα....

Δημοσ.

ειχα δοκιμασει αρκετους συνδιασμους,βεβαια παει καιρος οπου "ισορροπησε" το συστημα οποτε κ το παρατησα.αρχικα ειχε μπλε μια δυο φορες τη μερα...ενιοτε κ συχνοτερα.εχω 7 οποτε το 1 γιγα φτανει στο 90% του με νορμαλ χρηση.

βασικα,σιγουρα υπαρχει καποιο ελατωμα κ ισως στο mobo το ιδιο,γιατι ειναι μτχ,οποτε,σα τελευταια δοκιμη ηθελα να παρω κανα ντιμακι κοψοχρονια να βαλω πανω κ τα 4 ραμακια να δω τι θα γινοταν.λυπαμαι να δωσω 30-40 γιουρο για πλακα,οποτε ηλπιζα σε κανα 10-20 μεγιστο.

ευχαριστω πολλακις για το ενδιαφερον κ τις απαντησεις σας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...