tropicalone Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 θα ηθελα να ρωτησω ποσο μεγαλο ρολο παιζει η μυτρικη οσο αναφορα σε σχεση με τα αλλα εξαρτηματα.... για να καταλαβετε θελω να πω πως εχω πολυ καλο επεξεργαστη και καρτα γραφικων και επισης 4 gb ραμ....υπαρχει περιπτωση λογο μυτρικης να μην μπορει ο υπολογιστης να ανταπεξελθει με το επιθυμητο αποτελεσμα???
StavrosD Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Η συμβολή της μητρικής στις επιδόσεις γενικά είναι αμελητέα σε σχέση με τα υπόλοιπα υποσυστήματα όταν μιλάμε για το ίδιο chipset. Διαφορές στις επιδόσεις υπάρχουν μόνο όταν υποστηρίζουν διαφορετικές τεχνολογίες. Μερικά παραδείγματα: - Μια μητρική με chipset που υποστηρίζει Dual channel RAM έχει χειρότερες επιδόσεις από μια άλλη που έχει Triple channel - Αν έχει USB 2 μόνο θα γίνεται πιο αργά η μεταφορά δεδομένων σε usb 3 συσκευές απ'ότι αν έχει usb 3. - Ανάλογα με το πως μοιράζει τα pci-e lanes στα διάφορα slot μπορεί να δεις διαφορά στις επιδόσεις. Μπορεί π.χ. μια εταιρεία να έχει 4 PCIe slots που όταν χρησιμοποιούνται όλλα να λειτουργούν ως 8/8/8/8, ενώ σε άλλη μητρική να λειτουργούν ως 16/4/8/4 (τυχαίο παράδειγμα). Στην δεύτερη περίπτωση δεν θα χάνεις επιδόσεις στην κάρτα γραφικών ενώ στην πρώτη θα χάνεις Εδώ για λεπτομέρειες http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=328289 - Μια άλλη λεπτομέρεια είναι πως έχει πολλές ενσωματωμένες συσκευές (raid controlelr, dual marvell lan, sound card, vga, κτλ), οι συσκευές αυτές μοιράζονται τα διαθέσιμα IRQ. Κοίτα στο manual πως μοιράζονται οι πόροι αυτοί. Για παράδειγμα στην μητρική μου ξέρω ότι το PCIe που έχω την κάρτα γραφικών μοιράζεται το IRQ με τον Marvell network controller και την USB 4. Προφανώς φροντίζω να μην συνδέω σκληρό δίσκο για να μεταφέρω δεδομένα στην USB 4 αλλά τον συνδέω στην USB 5 που δεν μοιράζεται η USB το IRQ με άλλη συσκευή.
washcloud Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 ..εγώ πάλι θέλω να ρωτήσω εάν γράφεις "μυτέρα" και "με τρώει η μήτη μου"
LeoNaXe Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 ...έχεις κακιάσει εσύ, lately... ασε έχει όνειρα να πάρει βίλα στην ΧΡΙΣΑ :lol::lol:
benign Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 θα ηθελα να ρωτησω ποσο μεγαλο ρολο παιζει η μυτρικη οσο αναφορα σε σχεση με τα αλλα εξαρτηματα.... για να καταλαβετε θελω να πω πως εχω πολυ καλο επεξεργαστη και καρτα γραφικων και επισης 4 gb ραμ....υπαρχει περιπτωση λογο μυτρικης να μην μπορει ο υπολογιστης να ανταπεξελθει με το επιθυμητο αποτελεσμα??? Ναι υπαρχει οταν ενα τσιπ που υποστηριζει εναν επεξεργαστη ειναι υποδεεστερο.Και μπορει να υπαρχει αντιθετα αλλο τσιπ που να υποστηριζει τον ιδιο επεξεργαστη και να τον ''βοηθα'' να δειχνει τις δυνατοτητες του.
washcloud Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 ...έχεις κακιάσει εσύ, lately... Ανέκαθεν κακιασμένος ήμουν. Ειδικά όταν ακόμα και τη λέξη "μητρική" (προερχόμενη εκ της "μητέρας") την βλέπω έτσι κακοποιημένη, ε δε μπορώ, σκάω. Και δεν είναι μόνο ότι καλό είναι το κράξιμο για ίσως στρώσιμο - βγαίνουν τα μάτια να προσπαθείς να διαβάσεις μπας και βοηθήσεις. Τα μίνι-εγκεφαλικά δε, ας μην τα συζητήσω. Θα μου πεις, ε παράτα το τότε. Ε δεν είναι λύση αυτή θα σου πω. ...Κι ολίγον οντόπικ : Τρόπικαλόουν, η μητρική έχει την ίδια αξία/ρόλο σ' ένα υπολογιστικό σύστημα, που έχουν τα θεμέλια σ' ένα σπίτι : όσο πιο ενισχυμένα είναι, τόσο καλύτερα βαστάνε τα όσα θα χώσεις από πάνω, κι όσο πιο ψαγμένα, τόσο μπορείς να κάνεις διάφορα πρόσθετα (βεράντες πχ). Οπότε, είτε έχεις "τυπικά" θεμέλια κι απλώς χτίζεις 4 τοίχους και βάζεις το κεφάλι σου κάτω από ένα κεραμίδι, είτε φτιάχνεις ουάου θεμέλια και μετά μπορείς να προσθέσεις από πάνω διάφορα ψιψιψόνια.
Ntinaras Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 ..εγώ πάλι θέλω να ρωτήσω εάν γράφεις "μυτέρα" και "με τρώει η μήτη μου" http://www.slang.gr/lemma/show/mutingk_6802
washcloud Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Σωστό κι αυτό (αν κι άσχετο) (...αν και καλό)
probe Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 ...Κι ολίγον οντόπικ : Τρόπικαλόουν, η μητρική έχει την ίδια αξία/ρόλο σ' ένα υπολογιστικό σύστημα, που έχουν τα θεμέλια σ' ένα σπίτι : όσο πιο ενισχυμένα είναι, τόσο καλύτερα βαστάνε τα όσα θα χώσεις από πάνω, κι όσο πιο ψαγμένα, τόσο μπορείς να κάνεις διάφορα πρόσθετα (βεράντες πχ). Οπότε, είτε έχεις "τυπικά" θεμέλια κι απλώς χτίζεις 4 τοίχους και βάζεις το κεφάλι σου κάτω από ένα κεραμίδι, είτε φτιάχνεις ουάου θεμέλια και μετά μπορείς να προσθέσεις από πάνω διάφορα ψιψιψόνια. \
egw_eimai_re Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Καλύτερα μια καλή μητρική με μέτριο cpu παρά εναν καλο cpu με μέτρια μητρική απο την εμπειρία μου μέχρι τώρα... Δύσκολα πάντως θα βρεις για τον μπιπ μητρικές εκτος αν ειναι τπχ mini σε αντίθεση με το παρελθόν οπου μια καλή μητρική ήταν λιγο πολυ ενα δύσκολο deal..
caution Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Πράγματι, πλέον με λίγο ψάξιμο βρίσκεις τιμιότατες μητρικές ακόμα και από τους "φθηνούς" κατασκευαστές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.