Προς το περιεχόμενο

κουφό πρόβλημα με onboard κάρτα δικτύου

ThundeR_21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά χρειάζομαι την βοηθειά σας γιατί δε λίγο θα καταλήξω σε τρελοκομείο.

Πως έχουν τα πράγματα..

Το μεσημέρι λειτουργούσε η κάρτα δικτύου. Πριν απο 2 ώρες που ενεργοποίησα πάλι το pc μου δεν υπήρχε επικοινωνία μεταξύ router και pc (δεν άναβε ούτε το λαμπάκι της θήρας του ρούτερ ούτε τα λαμπάκια της θήρας ethernet του υπολογιστή). Άλλαξα καλώδιο και δοκίμασα όλες της θήρες του ρούτερ. (τα 3 pc που έχω στο δωμάτιο παίζουν κανονικα, άρα το ρούτερ δεν έχει πρόβλημα.)

Και ερχόμαστε στο κουφό κομμάτι. Λέω τα έφτυσε η onboard θήρα του pc και κάνω ping (απ το ιδιο το pc με το πρόβλημα) την ip του 192.168.1.2 και επικοινωνεί. Κάνω ping 127.0.0.1 και επικοινωνεί WTF!!!

Εννοείται ip, subnet, gateway, dns ειναι σωστά χιλιοτσεκαρισμένα και το lan ενεργοποιημένο στο bios.

Πριν φωνάξω παπά για ευχέλεο ρίξτε καμιά πρόταση γιατί έχω φάει ώρα και πάω να τρελαθώ.

Δημοσ.

Tωρα πρεπει να νιωθω ασχετος που δεν ξερω αυτες τις μητρικες καθολου?

Παντως κατασκευαστης της ειναι η ASUS αποτι λεει στο site...

ontopic τωρα.

Αν καταλαβα καλα εκανες απο το pc που δειχνει να εχει προβλημα ping στην ιδια του την IP δηλαδη την 192.168.1.2 καθως και στην 127.0.0.1? Αν ναι, ειναι λογικο να παρεις απαντηση ακομα και αν δεν βρισκεται σε δικτυο το pc. Βγαλε για παραδειγμα το ethernet καλωδιο και ξαναδοκιμασε ping και θα δεις οτι παλι θα παιρνεις απαντηση.

Περνα τελευταιους drivers για την καρτα δικτυου για αρχη. To pc σου να υποθεσω οτι συνεχιζει να βλεπει δικτυο ethernet, εστω και "εκτος συνδεσης"? Το πιθανοτερο ειναι να ειπε το ποιημα η θυρα ethernet της μητρικης σου, η κατι που σχετιζεται με αυτην. Αν σε καλυπτει εγγυηση φευγεις, αν οχι, παρε μια pci καρτα δικτυου (η usb ) να ξεμπερδευεις.

Δημοσ.

Okie, G33, ρώτησα γιατί πήγε το μυαλό μου σε παρόμοιο driver bug που είχαν τα nforce με τους 15.51 drivers και τα windows7.

Διευκρίνηση, όταν σου απαντάει μέσω ping εξακολουθεί να μη δουλεύει φαινομενικά η κάρτα (λαμπάκια κλπ) ή ψοφάει σε ανύποπτους χρόνους;

(σε κάθε περίπτωση πάντως, μία pci λύση είναι πάμφθηνη, αν δεν έχεις την pci ελεύθερη παίζουν και usb λύσεις, λίγο ακριβότερες και με πιθανό bandwidth bottleneck όμως).

---------- Προσθήκη στις 03:56 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:53 ----------

Αν καταλαβα καλα εκανες απο το pc που δειχνει να εχει προβλημα ping στην ιδια του την IP δηλαδη την 192.168.1.2 καθως και στην 127.0.0.1? Αν ναι, ειναι λογικο να παρεις απαντηση ακομα και αν δεν βρισκεται σε δικτυο το pc.[..]

Η 192.168.1.2 είναι η ip του router λογικά, πώς να πάρει απάντηση αν δεν έχει δίκτυο;

Δημοσ.

λοιπον για να μην ταλαιπωρησαι γιατι φαινεσαι ηδη απηυδησμενος. αρχικα ελεγχεις απο bios οτι ειναι ενεργοποιημενο το onboard lan. προφανως και θα ειναι αφου κανει ping στο ρουτερ. κανε μια επαναφορα συστηματος 1 μερα πριν. οποτε οτιδηποτε ισως προκαλεσε προβλημα έστω και ενα update του λειτουργικου θα αναιρεθει. αν παλι ειναι corrupted ο driver επισης θα διορθωθει. ευκολα και γρηγορα. αν δεν δουλεευει παλι υσηχαζεις και ψαχνεις για hardware προβλημα. στην περιπτωση σου βεβαια με onboard τσιπ το απευχομαι

παντως με ενα προχειρο googlarisma ''IPIBL-LB (Benicia) network problem'' δεν βγαζει αποτελεσματα αρα δεν ειναι γενικα προβληματικη η μητρικη...

Δημοσ.

Η 192.168.1.2 είναι η ip του router λογικά, πώς να πάρει απάντηση αν δεν έχει δίκτυο;

Λογικα δεν ειναι IP του router αυτη, συνηθως 192.168.1.1 ειναι το router και οι επομενες ειναι τερματικα (για την ακριβεια δεν εχω ακουσει ever 192.168.1.2 IP σε router, αλλα anything is possible σε αυτη τη ζωη). Παντως γιαυτο το λογο ρωτησα τον ιδιο, μην τυχον ειναι IP του router αυτη, γιατι διαφορετικα ειναι πολυ λογικο να παιρνει απαντηση αν κανει ping απτο pc στο pc. Το 127.0.0.1 ειναι σιγουρα λογικο παντως να του δινει απαντηση, περιμενουμε να μας πει που αντιστοιχει η 192.168.1.2.

Δημοσ.
Λογικα δεν ειναι IP του router αυτη, συνηθως 192.168.1.1 ειναι το router και οι επομενες ειναι τερματικα. Παντως γιαυτο το λογο ρωτησα τον ιδιο, μην τυχον ειναι IP του router αυτη, γιατι διαφορετικα ειναι πολυ λογικο να παιρνει απαντηση αν κανει ping απτο pc στο pc.

Εξαρτάται από το ρουτεράκι, άλλα έχουν 192.168.1.1 default, άλλα 192.168.0.1, άλλα 192.168.2.1, άλλα 192.168.1.254 κλπ.

;)

Δημοσ.

Λοιπον...

Κατα αρχάς έχω arch linux και την κάρτα την αναγνωρίζει κανονικότατα, οι drivers είναι ενσωματομένοι στον kernel.

Συνήθως ακόμα και κλειστός να είναι κάποιος υπολογιστής, επικοινωνία υπάρχει μεταξύ υπολογιστή / ρούτερ, δλδ τα λαμπακια του δικτύου αναβοσβήνουν. Έτσι ήταν τόσο καιρό και οι 3 υπολογιστές μου μέχρι που ο ένας έπαθε το πρόβλημα.

Επίσης, όταν ενεργοποιείς έναν υπολογιστή, απο το post κίολας άναβει το λαμπάκι του δικτύου στο ρούτερ. Εμένα δεν το κάνει.

Άρα έχει παραδώσει πνέυμα και καταφεύγω στην λύση pci nic.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...