Lagoudisio Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά. Είμαι σε δίλημμα και θέλω την άποψή σας πάνω στο θέμα. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Ο υπολογιστής μου έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: Επεξεργαστής: Intel Core 2 Quad Q6600, 2400 MHz Μητρική: MSI P7N SLI (MS-7380) Κάρτα γραφικών: Gainward GeForce 9800 GT 1GB Μνήμη: 2x2 GB Crucial Ballistix Μέχρι τώρα έπαιζα όλα τα games στο full και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Όμως αρχίζουν και βγαίνουν παιχνίδια τα οποία δεν τα σηκώνει(σε καλά settings φυσικά) το πιτσι μου. Για αγορά καινούργιας κάρτας γραφικών είναι κάπως δύσκολο αυτή τη στιγμή μιας και δεν έχω τα λεφτά για να αγοράσω μια καλή(άσε που για να πάρω μια καλή κάρτα γραφικών θα πρέπει να πάρω και άλλη μητρική κτλ), οπότε σκέφτηκα το SLI. Πιστεύετε ότι αξίζει να το κάνω(με βάση τα χαρακτηριστικά του pc μου)? Επίσης, μιας και δεν γνωρίζω πολλά περί SLI, χρειάζομαι το ίδιο μοντέλο κάρτας ή μπορώ να βάλω και κάποια σχετικά ίδια? Ευχαριστω!
doc1991 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Σιγουρα νεα καρτα θα σου λγα να περημενει λιγο της καινουριες ατι.Αλλιως μια 460 εισαι οκ http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=gtx460
Ntinaras Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 sli κανε θα βρεις παμφτηνη νεα καρτα με 60 ευρω πιστευω εισαι κομπλε τι τροφοδοτικο εχεις?
Beastakos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Αν δεν εχεις χρηματα στην ακρη κανε sli με 9800gt. Αν εχεις χρηματα στην ακρη προχωρα για μια 460. Αν σε νοιαζουν αποκλειστικα οι επιδοσεις σε υψηλα details και αναλυσεις, παλι gtx460. Γενικα με μια 460 θα εχεις και καλυτερες επιδοσεις και χαμηλοτερη καταναλωση και χαμηλοτερο θορυβο και χαμηλοτερες θερμοκρασιες. Ειδικα σε υψηλοτερες αναλυσεις. Και φυσικα δε θα σε βαλει σε διαφορους πονοκεφαλους που σε βαζει το sli με τις "ασθενειες" του, πχ microsluttering κλπ. Απο εμενα +++++ για μια 460 :>
Psycho_Warhead Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Και γω μια 460 θα ελεγα,αλλα να ανεβει λιγο αυτος ο Q6600(Κριμα ειναι να τρεχει στα 2.4Ghz) http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20524&cat=5 Κατι αλλο σε τι αναλυσεις παιζεις?Και τι τροφοδοτικο εχεις
LeoNaXe Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 μην κάνεις sli θα το μετανιώσεις τρελά. δεν θα κερδίσεις σχεδόν τίποτα. την καλύτερη κάρτα σου την πρόσφερε ο Psycho_Warhead. μάζεψε λεφτά και πάρε αυτήν και δεν θα χρειάζεσαι τίποτα άλλο. θα τα παίζεις όλλα στα full χορίς κανένα πρόβλημα. αμα βάλεις sli δεν θα πάρεις σχεδόν τίποτα, ιδικά με την 9800 ---------- Προσθήκη στις 01:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:41 ---------- οπότε σκέφτηκα το SLI. Πιστεύετε ότι αξίζει να το κάνω(με βάση τα χαρακτηριστικά του pc μου)? Επίσης, μιας και δεν γνωρίζω πολλά περί SLI, χρειάζομαι το ίδιο μοντέλο κάρτας ή μπορώ να βάλω και κάποια σχετικά ίδια? πρέπει να βάλεις την ίδια κάρτα (οχι απαραίτητα υλοποίηση). απλά πρέπει να έχουν ίδιες μνίμες και τα υπόλοιπα να ρυθμίζεις. αμα βάλεις sli δεν θα πάρεις το 100 της απόδοσης απο την 2η κάρτα. άλλη φάση είναι και ότι μπορεί να σου βγάζει προβλήματα σε μερικά σημεία
Lagoudisio Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Καταρχας ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις σας. Απο την στιγμη που ακουσα την λεξη "προβλημα" με το SLI, το απεκλησα. Οποτε μου μενει αγορα καρτας γραφικων. Να ρωτησω γιατι ολοι προτεινετε την ιδια καρτα? Εχει κατι το ιδιαιτερο η λογο της τιμης της? Επισης θα λειτουγει καλα με το συστημα μου(κυριως με την μητρικη που εχω)? Παιζω σε αναλυση 1680χ1050 (Samsung SyncMaster 2243NW/2243NWX). Τροφοδοτικο ε? Δεν θυμαμαι ποσα wat ειναι. Μπορω να δω ποσο ειναι με καποιο προγραμμα η πρεπει να ανοιξω το πιτσι? Αν πρεπει να το ανοιξω θα σας πω αυριο ποσο. Τελος, τι εννοεις να ανεβει λιγο ο επεξεργαστης Psycho_Warhead? Με overclock? Δεν ξερω καν πως γινεται. Ευχαριστω και παλι!
liopyr Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Kαι μία 5770 είναι σεβαστό step up από την 9800Gt που έχεις τώρα αν θες κινηθείς σε κάτι οικονομικότερο πάντως.
Beastakos Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 H gtx460 ειναι αυτη τη στιγμη οτι καλυτερο υπαρχει στα λεφτα της γιαυτο στην προτεινουν ολοι. Αν θες να κατεβεις λιγο σε budget μπορεις να πας στην ati 5770, θεωρητικα θα ανταπεξελθει στις αναλυσεις σου για πολυ καιρο, αλλα για +20/30 ευρω αξιζει με το παραπανω η 460. Για το τροφοδοτικο ειτε πρεπει να ανοιξεις το pc να δεις μαρκα/watts, ειτε να ανατρεξεις στην αποδειξη αγορας αν την εχεις ακομα. Πρωτου παρεις οποιαδηποτε απτις 2 -ειδικα την 460- καλο ειναι να μας πεις τι τροφοδοτικο εχεις για να μην εχεις δυσαρεστες εκπληξεις (αν και δυσκολο).
phanispal Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Κι εμένα η άποψή μου είναι πως ειδικά αν βρεις να δώσεις την 9800GT, δεν αξίζει το SLI, εκτός κι αν τα παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν το αξιοποιούν στο μέγιστο βαθμό (ή όσο περισσότερο γίνεται). Αν ψάχνεις για δεύτερη 8800GT πάντως, ξέρω πού θα βρεις :Ρ
Dropsreef Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Χαχαχα, τι διάολο.. πώς μου κόλλησε; :Ρ Mυρίζομαι ξεστοκάρισμα :Ρ
phanispal Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 It could be.. αλλά όπως είπα, δεν πολυαξίζει το SLI, ειδικά αν βρει να δώσει κι εκείνος τη δική του
Lagoudisio Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Λοιπον. Ανοιξα το πιτσι και εχω ενα Thermaltake 750W. Νομιζω οτι ειναι αρκετο η κανω λαθος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.