Προς το περιεχόμενο

επιλογή καρτας γραφικών(αποριες κ προτασεις)

telis_petsotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω να αναβαθμισω την ATI Radeon Xpress 1150 που εχω σε AMD Athlon 64 3800+ 2.4Ghz, μητρικη MSI 0A7C,

3gb ram ddr2, 17''monitor.

θέλω να παιζω κανενα παιχνιδακι αλλα κ να βλεπω επιτελους τα mkv 720p κ (ίσως τα 1080p) χωρίς κολληματα k na exei HDMI. δεν ξερω κ πολλα απο graphic hardware αλλα υποθετω πως οσα mb παραπανω εχει μια καρτα τοσο περισσοτερα θα σηκωνει.

ετσι με βαση την ηλικια του συστηματος μου επελεξα το 1gb κ ειμαι αναμεσα στις δυο πρωτες καθως θελω να ειναι γυρω στο πενηνταευρο...

καθε βοηθεια η διευκρινηση ειναι ευπροσδεκτη

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

HD4670 1GB, ισχυρότερη από αυτές που κοιτάς (αν και το bottleneck είναι αναπόφευκτο από τον επεξεργαστή σου), με ελάχιστες απαιτήσεις από το τροφοδοτικό σου, hdmi out και κοντά στο budget σου.

Αν σε ενδιαφέρει περισσότερο ο παράγοντας θόρυβος από τις επιδόσεις, και μία 4550 του 20ευρου θα σε καλύψει στην αναπαραγωγή hd υλικού.

Δημοσ.

γενικοτερα τι θα πρεπει να κοιταζω; λογικα η μνημη που εχω θα πρεπει πρεπει να ειναι του ιδιου τυπου με την καρτα αρα DDR2.

η συχνοτητα κ το directx 10-11 παιζουν μεγαλο ρολο στις επιδοσεις;

Δημοσ.

Όχι, μη συγχέεις τους τύπους μνήμης, δεν παίζει ρόλο. Εσύ κοιτάς για DDR3 και πάνω στην κάρτα γραφικών.

Η συχνότητα ναι, παίζει ρόλο, αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο η αρχιτεκτονική και το chipset που φοράει.

Δημοσ.
Όχι, μη συγχέεις τους τύπους μνήμης, δεν παίζει ρόλο. Εσύ κοιτάς για DDR3 και πάνω στην κάρτα γραφικών.

Η συχνότητα ναι, παίζει ρόλο, αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο η αρχιτεκτονική και το chipset που φοράει.

DDR2 ειναι οι ραμ μου ομως.. μαλλον μπερδευτηκες.

επισης να ρωτησω αν οντως παιζει μεγαλο ρολο σαυτη την χαμηλη κατηγορια αν ειναι 512 η 1gb; παραπανω ειπωθηκε οτι η 220 με 512 ειναι συνατοτερη απο αυτες που κοιτουσα με 1γβ γιαυτο μπερδευτηκα..

Δημοσ.

Δε νομίζω πως μπερδεύτηκα, κατάλαβα ότι η μητρική σου φοράει DDR2, και είπα ότι δεν παίζει ρόλο αν η κάρτα γραφικών σου φοράει GDDR5, ίσα-ίσα που (υπό προϋποθέσεις) είναι καλύτερο.

Δε σημαίνει ότι πρέπει να ψάξεις για κάρτα γραφικών με GDDR2 επειδή οι μνήμες σου είναι DDR2.

Και όχι, δεν παίζει πρωτεύοντα ρόλο η μνήμη της κάρτας σου, με το σκεπτικό ότι υπάρχουν κάρτες γραφικών με 512ΜΒ μνήμης που είναι ταχύτερες από άλλες με 1GB.

Δημοσ.
Δε νομίζω πως μπερδεύτηκα, κατάλαβα ότι η μητρική σου φοράει DDR2, και είπα ότι δεν παίζει ρόλο αν η κάρτα γραφικών σου φοράει GDDR5, ίσα-ίσα που (υπό προϋποθέσεις) είναι καλύτερο.

Δε σημαίνει ότι πρέπει να ψάξεις για κάρτα γραφικών με GDDR2 επειδή οι μνήμες σου είναι DDR2.

Και όχι, δεν παίζει πρωτεύοντα ρόλο η μνήμη της κάρτας σου, με το σκεπτικό ότι υπάρχουν κάρτες γραφικών με 512ΜΒ μνήμης που είναι ταχύτερες από άλλες με 1GB.

α οκ μαλλον εγω χαθηκα....

οποτε να κοιταξω κ με 512 για τη δουλεια που τη θελω;

Δημοσ.

Στην ανάλυση που θα παίζεις δε θα δεις διαφορές μεταξύ 512ΜΒ και 1GB (όχι ότι σε μεγαλύτερες αναλύσεις οι διαφορές είναι αισθητές), αλλά αν η διαφορά στην τιμή είναι αμελητέα, γιατί να πας στα 512ΜΒ;

Εσύ απλά αποφάσισε προς τα πού θα κινηθείς να σου πούμες αν αξίζει ή όχι.

Δημοσ.

δεν ξερω αν οντως ειναι δυνατοτερη κ ετσι βαση τιμης προτιμησα την 5450.

ισχυει ομως οτι σε αυτη την κατηγορια ειναι απο τις καλυτερες η 4670; τα δινω τα 16 ευρω παραπανω αν ειναι να κανω την καλυτερη απο τις 2 επιλογες

Δημοσ.

Κοίτα, η κάθε επιλογή έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Η μεν 4670 είναι σαφώς ταχύτερη, η δε 5450 φοράει παθητικό σύστημα ψύξης.

Η 4670 καταναλώνει έως και 80W, ενώ η 5450 με το ζόρι αγγίζει τα 20W, κι αν, που δεν :Ρ

Δημοσ.
βρηκα κ αυτον τον πινακα αλλα δεν μπορω να καταλαβω τιποτα

Εδώ πρέπει να ξέρεις να αποκρυπτογραφείς κάποια απ' τα νούμερα που βλέπεις :Ρ

Μείνε σε όσα σου είπα για τις 2 προαναφερθείσες.

το οτι ειναι ταχυτερη το βλεπουμε απο που;

Είναι συνδυασμός κάποιων στηλών, αλλά μη σπας το κεφάλι σου και βγάζεις τα μάτια σου, ένα 5450 vs 4670 να googlάρεις, θα καταλάβεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...