haHa Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Απο μια ερευνα αγορας στην Ελλαδα το μαcmini ξεκιναει απο 775€ το μοντελο με Core 2 Duo 2.4 GHz - MC270ZH/A - 2GB RAM - 320GB HDD ειναι με την μειωμένη τιμη που αναφέρθηκε πιο πριν ή οχι Ναι ειναι με την μειωμενη τιμη.
GoldenEye Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Ναι ειναι με την μειωμενη τιμη. γραψε λαθος ειχα δει σε λαθος στιγμη το skroutz και υπεθεσα οτι ειναι παραεισαγωγη. και παλι ειναι ακριβο συγκριτικα με εξω
billbig Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπερα σε ολους! Ενδιαφερομαι και εγω για mac mini. Εχω βαλει εδω και καιρο το καινουριο μονελο στο ματι, αλλα με οσα διαβασα παραπανω αρχισα να το ξανασκευτομαι. Εγω εχω ενα pc περιπου 3ετιας με 2 giga μνημη, επεξεργαστη 1,4 και για αυτα που θελω το μηχανημα δεν με απογοητευει καπου. Μιλαμε για ταινιες 720 - 1080p, Adobe Illustrator CS3, Photoshop CS3, Premiere, Indesigh. Αυτα ειναι τα πιο βαρια που του βαζω. Οχι ολα μαζι ταυτοχρωνα, αλλα μεχρι 2 ταυτοχρωνα τα καταφερνει χωρις προβλημα. Εχει πολυ καλη καρτα γραφικων, αλλα δεν θυμαμαι τωρα ποια ειναι, αλλα ειναι καποια που πριν 3 χρονια ειχε καμια 300-400αρα ευρω. Αφενως, αυτα που κανω ηδη με το pc, το καινουριο mac mini μπορει να τα κανει απροβληματιστα? Αν οχι το καινουριο, μπορει το προηγουμενο μοντελο? Αξιζει γενικοτερα να κανω μεταβαση σε mac για αυτα που θελω? Απο οικονομικης mac mini μπορω να αγορασω, imac μαλλον οχι. Αξιζει?
Timonkaipumpa Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2011 Καλησπερα σε ολους! Ενδιαφερομαι και εγω για mac mini. Εχω βαλει εδω και καιρο το καινουριο μονελο στο ματι, αλλα με οσα διαβασα παραπανω αρχισα να το ξανασκευτομαι. Εγω εχω ενα pc περιπου 3ετιας με 2 giga μνημη, επεξεργαστη 1,4 και για αυτα που θελω το μηχανημα δεν με απογοητευει καπου. Μιλαμε για ταινιες 720 - 1080p, Adobe Illustrator CS3, Photoshop CS3, Premiere, Indesigh. Αυτα ειναι τα πιο βαρια που του βαζω. Οχι ολα μαζι ταυτοχρωνα, αλλα μεχρι 2 ταυτοχρωνα τα καταφερνει χωρις προβλημα. Εχει πολυ καλη καρτα γραφικων, αλλα δεν θυμαμαι τωρα ποια ειναι, αλλα ειναι καποια που πριν 3 χρονια ειχε καμια 300-400αρα ευρω. Αφενως, αυτα που κανω ηδη με το pc, το καινουριο mac mini μπορει να τα κανει απροβληματιστα? Αν οχι το καινουριο, μπορει το προηγουμενο μοντελο? Αξιζει γενικοτερα να κανω μεταβαση σε mac για αυτα που θελω? Απο οικονομικης mac mini μπορω να αγορασω, imac μαλλον οχι. Αξιζει? Όχι, δεν αξίζει. Το mac mini δεν είναι για τέτοια χρήση. Είναι ένα μικρός, αθόρυβος Η/Υ απλά και ΜΟΝΟ για κάτω από την TV. Τίποτα άλλο!!!! Μπορείς να βλέπεις ταινίες, να ακούς μουσική, να σερφάρεις στο internet, να στέλνεις email, να βλέπεις φωτογραφίες από το καταπληκτικό iPhoto. Σε ό,τι άλλο θα σε δυσκολέψει. Προτείνω να πάρεις, έστω και με δόσεις, τον iMac να δεις την υγειά σου και να μην πάρεις, ξανά, μη apple μηχάνημα.
kebinB Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 ναι ενώ τα imac τέρας επιδώσεων στα low entry. σκας τοσα φράγκα για i3. άσε μας ρε φίλε. γνώμη μου αν θες να εισχωρήσεις στα μακ κανε ενα χακιντος με λίγο διαβασμα όλα γίνοται. το να πληρώνεις το νταβτατζιλίκι, για να έχεις ενα C2D 2.4 εν έτη 2011 με 750 είναι κοροιδία.
tr3quart1sta Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 ναι ενώ τα imac τέρας επιδώσεων στα low entry. σκας τοσα φράγκα για i3. άσε μας ρε φίλε. για τη χρηση που θελει μια χαρα ειναι...
Timonkaipumpa Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 για τη χρηση που θελει μια χαρα ειναι... ΑΚΡΙΒΩΣ! Πολλοί θαμπώνονται από το χαμηλό κόστος και τις επιδόσεις... αγοράζοντας ένα μηχάνημα το οποίο ναι μεν έχει υψηλότερες ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ επιδόσεις αλλά θέλει τόσο ενασχόληση ( = χρόνος + κούραση) για να τρέχει που απλά δεν μπορούν να καταλάβουν πως είναι ο κόσμος με έναν MAC.
billbig Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Oκ, αφενως thanx για τη βοηθεια, αφετερου λυστε μου μια αλλη απορια οσο χαζη και αν ακουστει. Οπως προειπα εχω Pc στα 1,3 με 2 giga RAM. Το καινουριο mini ειναι 2,4 με 2 giga RAM. Σιγουρα εχω καλυτερη καρτα γραφικων απ οτι το mini, αλλα και παλι, δεν θα επρεπε το mini να ειναι καλυτερο απο το τωρινο μου pc ωντας ισχυροτερο? Τι το "κακο" εχει το mini και θα ζοριστει σε πραγματα που κανω τωρα με κατωτερο συστημα?
darklordvader77 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Το μονο "κακό" του Mini (που δε μας πολυνοιαζει εμάς τους Mac Users λόγω φτωχής λίστας παιχνιδιών) είναι ότι σε τόσο μικρό σώμα,δε γίνεται να μπει καλή καλή κάρτα γραφικών για παιχνίδια.. Γενικά για παιχνίδια μόνο Casual θα μπορείς να παίζεις!
billbig Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Το μονο "κακό" του Mini (που δε μας πολυνοιαζει εμάς τους Mac Users λόγω φτωχής λίστας παιχνιδιών) είναι ότι σε τόσο μικρό σώμα,δε γίνεται να μπει καλή καλή κάρτα γραφικών για παιχνίδια.. Γενικά για παιχνίδια μόνο Casual θα μπορείς να παίζεις! Παιχνιδια δεν παιζω καθολου σε υπολογιστη, ειμαι κονσολακιας, οποτε περα απο games ποιο ειναι στην ουσια το θεμα με το mac mini κ δεν θα μπορω να κανω οτι κανω τωρα με το κατωτερο pc μου?
kebinB Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 το να σκας 750€ για μηχάνημα με Core2Duo εν έτη 2011 το θεωρώ κοροιδία. όσο καλό και αν ειναι το Mac OS X δεν δικαιολογεί αυτά τα χρήματα. βάλε και ένα 30άρι για τον αντάποτρα. σκέψου λίγο μελλοντικα. δυσκολοι καιρόι για να βάζουμε το χέρι στη τσέπη για hardware, και επειδή δεν σε κόβω για να το βάζεις συχνά και την παλευεις με ένα 1.4 διπύρηνο μάλλον πρέπει να σκευτείς ότι θα καλύπτεσαι μελλοντικά με ενα μηχάνημα πολύ ανώτερου ενώς διπύρηνου και να σου κρατήσει 3-4 χρόνια το ελάχιχτο. με 800€ κάνεις μηχάνημα σουπερ δυνατό και αθόρυβο (σιγά τα αθόρυβα να πούμε τώρα τα μακ, μολις τους βάλεις κατι απαιτητικό τα ανεμιστήρια ρολαρουν σαν τρελά το θηριο το χακιντος μου ειναι πολυ πιο αθόρυβο). και αν εχεις ορεξη το κάνεις και hackintosh επαναλμάνω για να συ φύγει η κάψα του Mac OS X χωρίς πολλά προβλήματα. το πρώτο macbook που βγήκε με 2006 ήταν με Core2Duo 2.0Ghz guest what? έχουμε ακόμα 2011 και οι διπύροινοι ειναι παντού στα apple products. το χειρότερο; αντι να φτηνίνει το mac mini το ακριβηνε. οκ καλό το καινούργιο καβούκι αλλα να το χέσω, μιλάμε για φράγκα. δεν θα κοιμάσαι με το σκάφανδρο που εχει τον επεξεργαστή αλλά θα κάνεις τη δουλεία σου με το μηχάνημα. γνώμη μου. για μένα πρωσοπικά περάσανε τα χρόνια που τα σκαγα χοντρα στην Apple για recycled products. καλό χρυσό το design αλλα so what; σου μιλάει χρήστης που ασχωλείται τουλάχιστον 5-6 χρόνια με Apple products. τα windows 7 ειναι αξιοπρεπέστατα, έχουν γίνει αναφορές εδώ απο τον HaHa που πολλές φορές αντίστοιχα PC με τις ίδιες δυνατότητες να είναι πιο γρήγορα σε renders και ιστοριες. και αν δεν ειχα κωλήσει με το λειτουργικό τόσα χρόνια θα έκανα ξανά την αλλαγή, απλώς βαριεμαι ξανα το μεταβατικο στάδιο που μείωνεται πλέον η παραγωγικότητα μου. πλέον ειμαι αρνητικός σε καθε τι περι μακ, γιατί γέμησε ο κόσμος όλος, πλέον τα θεωρώ χρυσή επιλογή για τους High end users που θέλουν κάτι παραπάνω και οχι για τον low end user. για την δουλεία τους. ποιος έζησε εποχές powerbook; να συγκρίνει ζημιες. οι ποιότητα έχει πέσει πλέον κατακόρυφα σε ολα τα μακ. απο που να πρωτοξεκινήσεις; super drives;
billbig Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Thanx a lot KebinB! Θα το ψαξω για hachintosh!
kebinB Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 http://tonymacx86.blogspot.com/search/label/CustoMac έτοιμα builds για να δουλεύουν απροβλήματιστα σε hackintosh με το Multibeast method του tonymac ΑΚΡΙΒΩΣ! Πολλοί θαμπώνονται από το χαμηλό κόστος και τις επιδόσεις... αγοράζοντας ένα μηχάνημα το οποίο ναι μεν έχει υψηλότερες ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ επιδόσεις αλλά θέλει τόσο ενασχόληση ( = χρόνος + κούραση) για να τρέχει που απλά δεν μπορούν να καταλάβουν πως είναι ο κόσμος με έναν MAC. ενώ εσυ που σκας το κεφάλι σου να γυρισεις ολο το movie library σου σε mp4 για να ταιρίαζει με το itunes δεν μπαίνει στη κατηγορία χρόνου και κουρασης. μαθετε λίγο να ζυγήζετε τα πράγματα και σταματήστε να στηριζεται οτιδήποτε αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο της Apple, λες και μερικοί έχετε κάποιο οφελος απο ολη αυτή τη κατάσταση. σιγά πως ειναι ο κοσμος με εναν μακ; ολο υπερβολές. λες και σου αλλάζει το νόημα της ζωης. συγνώμη αλλά get a life.
Timonkaipumpa Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 ενώ εσυ που σκας το κεφάλι σου να γυρισεις ολο το movie library σου σε mp4 για να ταιρίαζει με το itunes δεν μπαίνει στη κατηγορία χρόνου και κουρασης. μαθετε λίγο να ζυγήζετε τα πράγματα και σταματήστε να στηριζεται οτιδήποτε αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο της Apple, λες και μερικοί έχετε κάποιο οφελος απο ολη αυτή τη κατάσταση. σιγά πως ειναι ο κοσμος με εναν μακ; ολο υπερβολές. λες και σου αλλάζει το νόημα της ζωης. συγνώμη αλλά get a life. Το σπάω το κεφάλι μου γιατί είδα πως είναι να χρησιμοποιείς iTunes και πώς Windows Media Player. Εάν διαβάσεις στο άλλο θέμα, στην απάντησή μου, έχω 400 GB μουσικής με εξώφυλλα, συνθέτες, καλλιτέχνες, δημιουργούς και άλλα πολλά... Όταν είχα Windows Media Player απλά δεν μπορούσα να τα χειριστώ. Έβαλα το iTunes στα Windows και είδα την διαφορά. Όταν πήρα MAC, απλά του "φόρτωσα" την βιβλιοθήκη και όλα καλά!. Σε καταλαβαίνω που δεν μπορείς να καταλάβεις πώς είναι ο κόσμος με ένα MAC. Τα ίδια ήμουν και εγώ πριν "πάω MAC" (once you go MAC). Ήμουν στα Windows από το 1998. Δεν σου αλλάζει το νόημα της ζωής, αλλά σίγουρα αλλάζει την εμπειρία σου στην χρήση Η/Υ. Είναι a whole new world! Και ακριβώς επειδή θέλουμε να get a life και όχι να ψάχνουμε ποιο patch, τι έγινε στη registry, ποιο update, τι αντιβιοτικό, ποια ασυμβατότητα και γιατί δεν δουλεύει αυτό ενώ έπρεπε να δουλεύει... επιλέγουμε MAC (νομίζω ότι η πλειοψηφία των MAC users συμφωνεί)
kebinB Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2011 Σε καταλαβαίνω που δεν μπορείς να καταλάβεις πώς είναι ο κόσμος με ένα MAC. Τα ίδια ήμουν και εγώ πριν "πάω MAC" (once you go MAC). Ήμουν στα Windows από το 1998. Φυσικά δεν έκανες καν το κόπο να διαβάσεις το προηγούμενο μου ποστ αλλίως δεν θα έγραφες πως δεν έχω ιδέα τι εστί το οργασμικό σοκ που σου προσφέρει το Mac OS. Πρώτον είμαι χρήστης Windows απο το 1997 και μπήκα στο κλίμα του Mac OS X τω 2004 με ένα iBook G4. Σχετικά έχω μεγαλύτερη εμπειρία στο τι μπορεί να σου προσφέρει το λειτουργικό και τι όχι. Δεν ειμαι απο τους ανθρώπους που πήρανε το πρώτο τους mac πριν 1-2 χρόνια και νομίζουν πιάσανε την θεά τη τύχη απ τα μαλλιά. Και ακριβώς επειδή θέλουμε να get a life και όχι να ψάχνουμε ποιο patch, τι έγινε στη registry, ποιο update, τι αντιβιοτικό, ποια ασυμβατότητα και γιατί δεν δουλεύει αυτό ενώ έπρεπε να δουλεύει. Δεν αντιλέγω περί registry, ιούς (είμαι σίγουρος πως τα 3/4 που κατέχουνε Mac αυτή τη στιγμή στο πλανήτη δεν έχουν ιδέα τι είναι registry) με λίγη προσοχή ένα windows PC είναι stable για αρκετό χρόνο, απο ένα σημείο και μετά δεν φταίει το λειτουργικό αλλά ο τρόπος χρήσης του και όχι ο καναβαλισμός του απο άσχετους. Τα Windows 7 είναι ένα αξιόλογο λειτουργικό και έχω πραγματικά βαρεθεί με την καραμέλα όλων των καινούργιων mac users τα μακ είναι τέλεια, πήρα μακ και αγιασα, λες και πριν που έκανες τη δουλεία σου με windows είσουν κουτσός. Δεύτερον το θέμα μας είναι αν ειναι σωστή η σκέψη κάποιος να αγωράσει το mac mini και αν το συμφέρει μελλόντικά. Ποια είναι τα κριτήρια; Εγγύηση Δυνατότητα Αναβάθμισης Καλύτερο Value/money. Value for money. Φυσικά και υπάρχει. 750€ για μηχάνημα C2D 2.4GHZ εν έτη 2011 και 2 giga ram είναι Κ Ο Ρ Ο Ι Δ Ο Ι Α. Δοκίμασε να τρέξεις mac os x αρκετά φορτομένο και να ανοίξεις καμια σούιτα και πες μου μετα τι σέρνεται και τι όχι. με 750€ φτιάχνεις μηχάνημα που με προσοχή άνετα θα σου κρατήσει τετραετία. Δυνατότητα αναβάθμισης. Σου δίνεται μόνο η δυνατότητα αναβάθμισης του σκληρού δισκου και της μνήμης. Μιας και η 4GB μνήμη πλέον θεωρείται must ο φίλος μας πρέπει να σκευτεί κάποια εξτρα έξοδα. άρα πάμε στα 800ευρώ μέσα στο νερό χωρίς να συνιπολογήσουμε κάποιον έξτρα αντάπτορα για να συνδέσυ την οθόνη του με το MINI Display port. Εγγυήση. Ένα χρόνο μόνο, σε αντίθεση με την υπόλοιπή αγωρά που κάποια parts φτάνουν ακόμα και τα τρία χρόνια. εναλλακτική λύση Apple Care plan πάλι χρήματα. Ας πάμε τώρα σύγκριση του λειτουργικού σε πράγματα που θα κάνει ο φίλος όπως photoshop. Συγκρίνεις την άνεση ενώς i5 με την αντίστοιχη του C2D σε renders; όπα ξέχασα τι λέγαμε; κουραση περισσοτερος χρόνος. αλλά δεν γ****αι αφου είναι μακ του συνγχωρώ το αργό render. Είναι ένα μικρός, αθόρυβος Η/Υ απλά και ΜΟΝΟ για κάτω από την TV. Τίποτα άλλο!!!! προφανώς το mac mini είναι ένα entry level και όχι κάποιο media center (μα καλά τόσο λεφτάδες είσται που μπορείτε να τα σκάσετε για να το έχετε κάτω απο τη τηλεόραση σας?)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.