Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση κάρτας απορίες και προτάσεις

tugito

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κάποιες απορίες και θέλω βοήθεια.

Εχω μια 8800gt εδώ και 2-3 χρόνια. Δεν πολυασχολιόμουν με games στο Pc όπου τωρα τελευταία και λόγο του ότι πηρα 27αρα οθόνη full hd άρχισα να πάιζω καποια (κυριως fps, τα αλλα τα παιζω σε ps3).

H απορία μου είναι η εξής, ότι εχω παίξει (μεχρι και το καινουριο medal of honour) το παίζω σε full hd ανάλυση και high settings όλα και τρέχει άψογα. Antialiasing και τέτοια δεν βάζω , εκεί μασάει λίγο αν ανεβάσω πολύ. Οπότε ποιος ο λόγος ακριβώς να αναβαθμίσω και να δώσω 200 ευρώ για νέα κάρτα; Για το antialising ή θα βελτιώσει γενικότερα τα γραφικά; Επαναλαμβανω, full hd, high settings και δεν εχω θεμα frames.

Επίσης θα είχε διαφορά πχ. ν απάρω μια Gigabyte GTS 450 (PCI-Express, GDDR5, 1GB)?

Τι θα προτείνατε για αναβάθμιση και γενικότερα;

Δημοσ.

Έλα μου ντε..

Κοίτα, αυτοί που αναβαθμίζουν κάθε λίγο και λιγάκι ξέρουν γιατί το κάνουν, πέρα απ' το μικρόβιο του να έχεις το καλύτερο δυνατό (για αυτά που μπορείς να διαθέσεις), πολλοί κυνηγούν το πιο smoother gameplay και τους πόντους στο 3DMark.

Tώρα στην περίπτωσή σου, με μια GTS450 δε θα έβλεπες τεράστια διαφορά, καλύτερα να πήγαινες σε GTX460 ή 5850, εκτός κι αν περιμένεις λίγες μέρες να δούμε τι θα γίνει με τη σειρά 6 της ATi.

Γνώμη μου πάντως είναι ότι όπως το παλεύεις ακόμα κι εσύ κι εγώ με 8800GT σε 1920*1080, μια 5850 μπορεί να σε κρατήσει για πολύ καιρό ακόμα, εκτός κι αν ζητάς το κάτι έως πολύ παραπάνω.

Δημοσ.
πολλοί κυνηγούν τους πόντους στο 3DMark.

:lol::lol::lol::lol::lol::lol: εθισμός είναι οι πόντοι.

εφόσον φίλε μου tugito τα παίζεις όλα μια χαρά και είσαι οκ με αυτό ( δλδ δεν σεν ενδιαφέρουν τα antianalising και τα υπόλοιπα που δίνουν πλεονέκτημα στα γραφικά) τότε δεν είναι ανάγκη να αλλάξεις κάρτα. όταν δεις ότι η κάρτα δεν τα τραβάει ακόμα τότε άλλαξε.

Δημοσ.

Πάντως υπάρχουν μπόλικα fps πλέον που (μάλλον) θα μασήσει η 8800Gt στην οθόνη σου.

(crysis, metro 2233 ίσως και το MW2 αν παίζεις online να έχει framedrops που θα επηρεάσουν το gameplay).

Καλό είναι πάντως όσο σε παίρνει να αναβάλλεις την αλλαγή κάρτας, μιας και είναι το part που χάνει γρηγορότερα από οποιοδήποτε άλλο την αξία του..

Δημοσ.

Πάντως κάτι Crysis, Metro 2233 κ.λπ. δε θα 'πρεπε να σε απασχολούν, μην ασχολείσαι με αυτά :Ρ

Σωστο το spoiler του Φανη.Αν και αν δεν εχεις τη λοξα του ολα τερμα μια χαρα τα παιζεις αυτα τα δυο με 5850 οπως και ολα τα παιχνιδια που υπαρχουν.Αν και εγω με την 5850 οτι εχω παιξει μεχρι στιγμης,ολα τερμα τα βαζω σε 1680χ1050.

Απο βδομαδα που θα ερθει το 1920χ1080 να δουμε τι θα γινει. :P

Δημοσ.

ναι αλλα εχει και 27αρα και σε πολλα παιχνιδια η καρτα δε θα τα βγαλει ανετα περα

κι εγω την ιδια καρτα ειχα και μολις πηρα full hd οθονη παροτι αρκετα παιχνιδια συνεχιζε να τα παιζει καλα , σε αρκετα ειχα προβλημα λογω αναλυσης (δε μιλαω να ριχνεις διαφορα φιλτρα, αυτο εννοειται οτι το κανω και τωρα) , προβληματα που με τη μικροτερη οθονη δεν ειχα

αναλογα τι θελει να παιζει ο καθενας βεβαια , αλλα η οθονη παιζει μεγαλο ρολο

η 8800 σηκωνε ουσιατικα τα παντα ανετα στα 1280 x 1024 (και crysis χωρις aa) , ομως σε μεγαλυτερη αναλυση υπαρχει προβλημα και αν ο φιλος δεν εχει συναντησει ακομα κανενα , υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα καποια στιγμη στο μελλον να συναντησει

ειναι "λιγη" αυτη η καρτα για τετοια οθονη, αλλα αν μεχρι στιγμης δεν εχει θεμα δεν υπαρχει λογος να μπει σε εξοδα

ΥΓ το medal o honor ειναι παναλαφρο αλλα εχει και κακα γραφικα.. για να βαλει ενα bad company, ή ακομα και το farcry 2 που ειναι ψιλοπαλιο.. για να βαλει ενα mafia..

ναι υπαρχουν κακα παιχνιδια οπως το metro που το μονο που κανουν ειναι επιδειξη εφφε, αλλα υπαρχουν και πολυ καλα παιχνιδια που εχουν ωραια γραφικα και εχουν απαιτησεις

Δημοσ.

Το ότι έχει 27άρα δε λέει (από μόνο του) τίποτα, σε 1920*1080 παίζει κι αυτός όπως αρκετοί.

Η 8800GT όντως θα μασήσει σε κάποια παιχνίδια, εκτός κι αν δεν καίγεται για full settings.

Γι' αυτό είπα εξάλλου ότι όπως έχει «αντέξει» τόσο καιρό με την 8800GT, ακολούθως θ' αντέξει με μια 5850.

Δημοσ.

Αφου δεν εχεις προβλημα, γιατι να αλλαξεις? ;)

Το πολυ πολυ βαλε μια για sli και αντε γεια, και εγω το ιδιο εκανα με την 4850. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...