Nik.K Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Φυσικα και αναφερομαστε σε Sequential και οχι σε 512/4k, αυτο ειναι λογικο. Και μονο ομως που ενας μηχανικος δισκος και μαλιστα ενας απλος μπορει να τον κοντραρει εστω και σε Seq αυτο λεει πολλα. Αν βαλεις φρεσκο τον 7200 χωρις τπτ πανω θα σου βγαλει ακομα καλυτερα νουμερα. Απο την αλλη ενας Spinpoint F3 ειναι ακομα πιο γρηγορος απο τον 7200. Οπως καταλαβαινεις για μενα εστω τα 90MB Write ειναι αποτυχια.
LuNaTiC Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Μπορεις να βαλεις αυτα τα δυο disk να τα συγκρινουμε με το ΑΤΤΟ φιλε Beastako ?
LouCi4er Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Φυσικα και αναφερομαστε σε Sequential και οχι σε 512/4k, αυτο ειναι λογικο.Και μονο ομως που ενας μηχανικος δισκος και μαλιστα ενας απλος μπορει να τον κοντραρει εστω και σε Seq αυτο λεει πολλα. Αν βαλεις φρεσκο τον 7200 χωρις τπτ πανω θα σου βγαλει ακομα καλυτερα νουμερα. Απο την αλλη ενας Spinpoint F3 ειναι ακομα πιο γρηγορος απο τον 7200. Οπως καταλαβαινεις για μενα εστω τα 90MB Write ειναι αποτυχια. Μολις τωρα τον τεσταριζα και μου εβγαλε 100 write.99 για την ακριβεια
Beastakos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Μολις τωρα τον τεσταριζα και μου εβγαλε 100 write.99 για την ακριβεια Aνεβασε κανα ss. Φυσικα το αν πιανει ενας δισκος max write σε seq παραπανω απο εναν postville δεν σημαινει οτι ειναι γρηγοροτερος απο τον postville σε write speed οπως προαναεφερα. Επουδενι. Αυτο δε σημαινει φυσικα οτι για τα δεδομενα των SSD (και μονον αυτων) ο postville δεν ειναι αργος στα writes. Ναι ειναι αργος σε write speeds, σε σχεση με καλους ssd. Μπορεις να βαλεις αυτα τα δυο disk να τα συγκρινουμε με το ΑΤΤΟ φιλε Beastako ? Nαι μισο, περναω ενα ΑΤΤΟ τον baracuda και ανεβαζω το ss του edit: Πανω ο postville, κατω ο seagate baracuda 7200.12 500AS
LouCi4er Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Φυσικα το αν πιανει ενας δισκος max write σε seq παραπανω απο εναν postville δεν σημαινει οτι ειναι γρηγοροτερος απο τον postville σε write speed οπως προαναεφερα. Επουδενι.Αυτο δε σημαινει φυσικα οτι για τα δεδομενα των SSD (και μονον αυτων) ο postville δεν ειναι αργος στα writes. Ναι ειναι αργος σε write speeds, σε σχεση με καλους ssd. Κοιτα εννοειτε και δεν ειναι πιο αργος απο ενα μηχανικο.Αυτο ελλειπε αλλωστε.Το θεμα ειναι οτι σαν νουμερο ειναι μικροτερο απο αυτο που πιανει ενας μηχανικος.
insomnian Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Kι αλλη μια ερωτηση, οι πανακριβοι ssd το πιανουν το οριο του 7.9 στο "Πληροφοριες και εργαλεια επιδοσεων" των Win 7? Tα αλλα υποσυστηματα επηρεαζουν την αποδοση και τη βαθμολογια του δισκου? Ρωταω γιατι ειχα 7.6 με τον δικο μου ssd, εκανα αλλαγη καρτας γραφικων με μια πανω-κατω παρομοια, και η βαθμολογια επεσε στο 7,2 !...
Nik.K Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Ναι η γενικη βαθμολογια ειναι ο μεσος ορος ολων.
antonl Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 [...]Tα αλλα υποσυστηματα επηρεαζουν την αποδοση και τη βαθμολογια του δισκου? [...] Ναι η γενικη βαθμολογια ειναι ο μεσος ορος ολων. Όχι δεν την επηρεάζουν. Αν το ξανάτρεχες πριν αλλάξεις την κάρτα 7.2 θα βγαζες. Τώρα γιατί την πρώτη φορά έβγαλες 7.9, δεν ξέρω. Ίσως να παίχτηκε κάτι με το trim;
Beastakos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Ναι η γενικη βαθμολογια ειναι ο μεσος ορος ολων. Η γενικη βαθμολογια ειναι η χαμηλοτερη βαθμολογια που θα παρεις σε μια απο τις μετρησεις και οχι ο μεσος ορος τους. Σχετικα με την αλλαγη βαθμολογιας, καπου διαβασα οτι η ms ανανεωνει τη "βαση δεδομενων" με οτι νεο κυκλοφορει και ετσι ενας δισκος που σημερα παιρνει 7.9, θα παιρνει μικροτερη βαθμολογια οταν κυκλοφορησει γρηγοροτερος συμφωνα με το benchmark της ms. Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει, αλλα ετσι εξηγειται η σταδιακη πτωση των βαθμολογιων.
insomnian Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Όχι δεν την επηρεάζουν. Αν το ξανάτρεχες πριν αλλάξεις την κάρτα 7.2 θα βγαζες. Τώρα γιατί την πρώτη φορά έβγαλες 7.9, δεν ξέρω. Ίσως να παίχτηκε κάτι με το trim; Oxι φιλε μου, πριν αντικαταστησω τη καρτα ειχα 7.6 φρεσκομετρημενο... To 7.6 το ειχα κανει πολλες φορες, οχι μονο 1. Μηπως οι νεοι graphic drivers αλλαξαν το score? (απο ati σε nvidia) 4-5 φορες το ετρεξα και εβγαλα 7.1-7.2 Ναι η γενικη βαθμολογια ειναι ο μεσος ορος ολων. Δε μιλαμε για τη γενικη βαθμολογια, μόνο για τη βαθμολογια του δισκου. Σημειωση για οσους δεν το ξερουν, οι μηχανικοι δισκοι παιρνουν max 5.9 5.9 θα παρει ο green 5400rpm, 5.9 θα παρει και ο velociRaptor 10000rpm...
Nik.K Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Οντως, Determined By Lowest.....Αν και δεν το βρισκω λογικο αλλα οντως ετσι ειναι.
Beastakos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Oxι φιλε μου, πριν αντικαταστησω τη καρτα ειχα 7.6 φρεσκομετρημενο...To 7.6 το ειχα κανει πολλες φορες, οχι μονο 1. Μηπως οι νεοι graphic drivers αλλαξαν το score? (απο ati σε nvidia) 4-5 φορες το ετρεξα και εβγαλα 7.1-7.2 Ε εφοσον αλλαξες καρτα γραφικων προφανως τα τεστ της ms την καινουρια σου την "βλεπουν" λιγο πιο αργη απο την προηγουμενη. Χωρις να σημαινει οτι ειναι πιο αργη σωνει και καλα. Ποια καρτα επαιρνε το 7.6 και ποια το 7.1?
antonl Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 [...]Σχετικα με την αλλαγη βαθμολογιας, καπου διαβασα οτι η ms ανανεωνει τη "βαση δεδομενων" με οτι νεο κυκλοφορει και ετσι ενας δισκος που σημερα παιρνει 7.9, θα παιρνει μικροτερη βαθμολογια οταν κυκλοφορησει γρηγοροτερος συμφωνα με το benchmark της ms. Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει, αλλα ετσι εξηγειται η σταδιακη πτωση των βαθμολογιων. Δεν ξέρω αν συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά εδώ κι έναν χρόνο έχω σταθερές βαθμολογίες σ όλα τα υποσυστήματα (κι ο SSD -postville 80GB- ο οποίος αγοράστηκε πριν ~9 μήνες).
insomnian Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Ε εφοσον αλλαξες καρτα γραφικων προφανως τα τεστ της ms την καινουρια σου την "βλεπουν" λιγο πιο αργη απο την προηγουμενη. Χωρις να σημαινει οτι ειναι πιο αργη σωνει και καλα. Ποια καρτα επαιρνε το 7.6 και ποια το 7.1? Μαλλον δεν καταλαβες φιλε μου, 7.6 και 7.1 πανε στον ssd δισκο. Οι καρτες ειναι ισαξιες και παιρνουν 6.8. Με την αλλαγη καρτας επεσε η βαθμολογια του ssd, αρα υποθετω οτι η αλλαγη υλικου ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ τη βαθμολογια του υπολοιπου υλικου(στην προκειμενη περιπτωση του σκληρου).
Beastakos Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Μαλλον δεν καταλαβες φιλε μου, 7.6 και 7.1 πανε στον ssd δισκο. Οι καρτες ειναι ισαξιες και παιρνουν 6.8. Με την αλλαγη καρτας επεσε η βαθμολογια του ssd, αρα υποθετω οτι η αλλαγη υλικου ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ τη βαθμολογια του υπολοιπου υλικου(στην προκειμενη περιπτωση του σκληρου). α τωρα καταλαβα τι λες. Οχι δε θα επρεπε να συμβαινει αυτο θεωρητικα οπως ειπαν και τα παιδια. Η αποδοση του δισκου δεν εξαρταται απο drivers της vga, φυσικα ουτε και απο την ιδια τη vga. Το μονο λογικο που βλεπω ειναι, ειτε σε συγκριση με παλιοτερα που επαιρνεσ 7.1 να εχεις πιο γεματο τον ssd, oποτε πεφτει η αποδοση του ως γνωστον, ειτε καμια μλκια με το trim αν εχει γινει και δεν εχει ενεργοποιηθει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.