Προς το περιεχόμενο

Ο Opera 11 θα υποστηρίζει επεκτάσεις

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πολύ καλές εντυπώσεις από την 11 beta σε gnu/linux. B)

Μου φαίνεται πιο γρήγορη (ειδικά ο χρόνος εκκίνησης έχει βελτιωθεί αισθητά)

και μ'άρεσαν οι μικρές αλλαγές στο gui.

προβλήματα με τους τόνους στα search bars που δεν τους γράφει και κάποιες εντολές javascript που δεν τις εκτελεί

παραμένουν, αλλά μικρό το κακό. :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Moderators

Σήμερα κυκλοφορεί ο (τελικός) Opera 11 :D

Προσωπικά, νομίζω ότι βιάστηκαν αρκετά να τον κυκλοφορήσουν και ο λόγος δεν είναι ξεκάθαρος σε μένα, αλλά υποθέτω θα υπάρχει καιρός μετά για να λυθούν τα 1-2 πιο ενοχλητικά θεματάκια που έχω με την τρέχουσα έκδοση (Opera 11 RC3 η οποία είναι η ίδια με την τελική).

Φυσικά ο Opera 11 περιέχει πολλές βελτιώσεις και κάποια αρκετά καλοδεχούμενα features (επεκτάσεις, ομαδοποίηση tabs, νέο πεδίο διευθύνσεων, πρόβλεψη αναζητήσεων στο Google, πολύ γρήγορος installer στα windows κλπ) σε σχέση με την προηγούμενη τελική έκδοση (10.6).

Το πλήρες changelog για την έκδοση για windows είναι εδώ για linux εδώ και για Mac εδώ.

(edit: από ό,τι βλέπω μόλις κυκλοφόρησε)

Ωραια πραγματα... κατεβαζω αμεσως, ελπιζω να εχουν διαρθωθει τα προβληματα της ΒΕΤΑ την οποια απεγκατέστησα. 2 φορες μου ειχε χασει τα "αγαπημενα" και ειχε γυρισει σε default ρυθμισεις ολος ο οπερα.

edit: για τι το exe απο την σελιδα ειναι 8,9μβ και η αναβάθμιση μεσα απο τον 10,6 ειναι 13 μβ?

• Moderators

edit: για τι το exe απο την σελιδα ειναι 8,9μβ και η αναβάθμιση μεσα απο τον 10,6 ειναι 13 μβ?

(υποθέτω) Γιατί όπως αναφέρουν ο νέος installer είναι optimized (και όντως λειτουργεί πολύ διαφορετικά από τους προηγούμενους και είναι πολύ πιο γρήγορος).

Το update μέσα από τον 10.6 μάλλον λειτουργεί διαφορετικά (?) .

Ωραια πραγματα... κατεβαζω αμεσως, ελπιζω να εχουν διαρθωθει τα προβληματα της ΒΕΤΑ την οποια απεγκατέστησα. 2 φορες μου ειχε χασει τα "αγαπημενα" και ειχε γυρισει σε default ρυθμισεις ολος ο οπερα.

τώρα με σκότωσες, μάλλον θα περιμένω λίγο μέχρι να περάσω την 11

Πολύ καλό release.. Μάλλον βιαστικό μεν, μπορεί να υπάρχουν διάφορα μικροbugs, αλλά τουλάχιστον είναι πολύ σταθερό.. Έχει να μου κρασάρει εδώ και πολλά builds...

To tab stacking πολύ καλό, όσο περισσότερο το συνηθίζω τόσο πιο χρήσιμο μου φαίνεται.Και η αλλαγή στα pinned tabs..Έχουν βγει ήδη πολλά extensions (200) κάποια απ τα οποία αρκετά χρήσιμα.. Οι αλλαγές στο mail panel πολύ θετικές. Ο installer για win πολύ καλός, μικρός, γρήγορος, όμορφος.

Το μόνο κάπως αρνητικό είναι η χειρότερη, σε σχέση με τις προηγούμενες stable, απόκριση των mouse gestures, απόρροια μάλλον των "visual mouse gestures"..

Πιθανόν θα την είχες εγκαταστήσει σε άλλο φάκελο, οπότε στην ουσία θα ήταν clean install..

• Moderators

Πολύ καλό release.. Μάλλον βιαστικό μεν, μπορεί να υπάρχουν διάφορα μικροbugs, αλλά τουλάχιστον είναι πολύ σταθερό.. Έχει να μου κρασάρει εδώ και πολλά builds...

Στην τρέχουσα τελική έκδοση και από μένα όλα καλά από άποψη crashes.

εγώ είχα μερικά crashes στις εκδόσεις που ακολούθησαν την beta, μέχρι και την πρώτη RC1. (Σε windows 7x64 αυτά, ενώ σε linux κανένα crash, μόνο ένα freeze που δεν μπόρεσα να αναπαράγω)

Το μόνο κάπως αρνητικό είναι η χειρότερη, σε σχέση με τις προηγούμενες stable, απόκριση των mouse gestures, απόρροια μάλλον των "visual mouse gestures"..

Αυτό δυστυχώς ισχύει και από μένα. Στα comments της RC3 κάποιος dev έγραψε ότι όντως ο νέος χειρισμός των mouse gesture είναι συνυφασμένος με την εισαγωγή του gesture visual interface, και δεν είναι πολύ εύκολο να επιστρέψουν στο παλιό τρόπο (υποστηρίζοντας συγχρόνως και τον νέο -που υποθέτω τον θεωρούν κάτι κάλο για νέους χρήστες) προσφέροντας δηλαδή κάποιο setting στο configuration του Opera. Προσωπικά, αν ήταν στο χέρι μου θα το ξήλωνα όλο το νέο χειρισμό μαζί με το visual interface.

PS: Σε Linux (Ubuntu 10.04.1 εγώ έχω πρόβλημα με τους τονισμούς στα ελληνικά ΚΑΙ με την εμφάνιση του Visual Guide (όταν το ενεργοποιώ τέλος πάντων). Αυτό το πρόβλημα δείχνει να λύνεται (στην περίπτωση των τονισμών, διορθώνεται σε μεγάλο βαθμό αλλά όχι εντελώς -υπάρχει μια randomness στην συμπεριφορά) τρέχοντας τον opera με το switch "-noargb" .

Μπραβο ρε Praet καλα νεα. Και γω ειχα αρκετα crashes με τις beta εκδοσεις σπαστηκα και χρησημοποιουσα μονο τον 10.63. Για να δουμε λοιπον. :P Βιαστηκανε ομως λιγο ή μου φαινεται?

Αυτό δυστυχώς ισχύει και από μένα. Στα comments της RC3 κάποιος dev έγραψε ότι όντως ο νέος χειρισμός των mouse gesture είναι συνυφασμένος με την εισαγωγή του gesture visual interface, και δεν είναι πολύ εύκολο να επιστρέψουν στο παλιό τρόπο (υποστηρίζοντας συγχρόνως και τον νέο -που υποθέτω τον θεωρούν κάτι κάλο για νέους χρήστες) προσφέροντας δηλαδή κάποιο setting στο configuration του Opera. Προσωπικά, αν ήταν στο χέρι μου θα το ξήλωνα όλο το νέο χειρισμό μαζί με το visual interface.

Χμμ.. Βάζοντας 0 στην επιλογή Gesture Threshold (5 default) φαίνεται να καλυτερεύει την κατάσταση..

αυτό με την βιασύνη,το παρατήρησα και εγώ.Γιατί να βγουν 4 εκδόσεις σε 1 μέρα;Λες και τους κηνυγάνε...Στην σελίδα της ομάδας του opera, φαίνεται να υπάρχουν ακόμα προβλήματα.

Μπορώ να πω, ότι η προσθήκη των extensions ήταν το καλύτερο feature που θα μπορούσαν να εισάγουν.(Max OSX font rendering ftw!!)

@sokonik_ είσαι σίγουρος οτι χάθηκαν τα αγαπημένα σου; Για λόγους ασφαλείας οι εκδόσεις rc, εγκαθίστανται σε άλλο φάκελο. Πχ οι rc 2,3 και η final εκδόσεις της 11 δημιούργησαν φάκελο "Opera 11.00" στα program files, ενώ οι beta δημιουργούσαν "Opera".Το παράξενο είναι οτι η rc 1 έκδοση της 11 έκδοσης δημιούργησε φάκελο "Opera 11.00 internal".Το ίδιο πράγμα γίνεται και με τις ρυθμίσεις στον φάκελο appdata/roaming.

άρα φίλε sokonik υπάρχουν ακόμα τα αγαπημένα σου και οι ρυθμίσεις!

Ειχα κανει εγκατασταση σε αλλον φακελο απο τον 10,6 και χρησιμοποιουσα και τους 2, τα αγαπημενα τα ξαναφορτωσα αφου τα εκανα εξαγωγη απο τον 10,6 και δεν ανησυχησα ιδιαιτερα, το σπαστικο ειναι οι μικρορυθμισεις μετα, οταν εγινε και δευτερη φορα τον αφαιρεσα και ειπα ας περιμενω την final.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...