Προς το περιεχόμενο

Wireless Antenna?

therock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να τροφοδοτησω με ιντερνετ το πανω οροφο σε μια διοροφοφη μονοκατοικια. Το προβλημα ειναι οτι το πατωμα που μεσολαβει ειναι πολυ παχυ με αποτελεσμα να μην βλεπει το ρουτερ ο πανω οροφος. Επειτα το powerline ρωτησα στο πλαισιο και μου ειπαν δεν θα δουλευει επειδη εχει διαφορετικους πινακες ο καθε οροφος, και τελος το να τραβηξω καλωδια ειναι απλα fail...οποτε σκεφτομαι την τελικη λυση να στησω μια κεραια εξωτερικα που να κανει transmit το σημα πανω.

Πρακτικα τι αγοραζω και πως υλοποιειται αυτο το Project?

Δημοσ.

Ίσως με τα μηχχανάκια της ubiquiti να έκανες δουλειά

http://www.skroutz.gr/c/742/wifi-diafora.html?keyphrase=ubiquiti

Δοκίμασε πρώτα σε wireless n.Έχει κάπως μεγαλύτερη εμβέλεια. Επίσης μπορείς να βάλεις ένα wireless access point τραβώντας ένα καλώδιο μόνο στο σημείο που βολέυει πιο πολύ

Απο κεραία μόνο μην περιμένεις τεράστιες διαφορές

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις ενα διακριτικό αυτόκλητο κανάλι (20mm X 15mm) που να πηγαίνει το καλώδιο από το router στον άλλο Η/Υ η σε δεύτερο access point. λύση κοντά στα 60€(αυτόκλητο κανάλι, access point, καλώδιο utp) χωρίς εργασία.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Πηγενε ενα καλωδιο UTP απο το ρουτερ στον πανω οροφο και εκει βαλε ενα αλλο access point και ετσι θα πιανει και επανω.

Αυτοκόλλητο καναλι ειναι ενα καναλι που δεν χρειαζεται να το βιδοσεις στον τοιχο και χωρά μεσα το καλωδιο, ειναι διακριτικο οταν το βαζεις μεσα στο σπιτι σου το βρισκεις σε μαγαζι με ηλεκτρικά.

Netgear WGR614 Wireless Router G (54Mbps)

Asus WL-520GU Wireless Router - Print Server (125Mbps)

Belkin F6D4230 Wireless Router N150 (150Mbps)

Δημοσ.
To Router μου δεν ειναι revision n. Ποσο πιθανο ειναι να δουλεψει το ubiquiti bullet?

Αυτοκλητο καναλι τι σημαινει?

το bullet2 θέλει και κεραία και poe δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα δουλεύει αν ξέρεις τι να κάνεις bullet2 έχω και εγώ με μία omni στην ταράτσα και βλέπω links από Γαλάτσι και είμαι Θρακομακεδόνες

δεν καταλαβαίνω το κόλλημα του chiderboy με την ubiquiti τα προιόντα της δεν είναι τόσο πολύ για έναν home user αλλά αν επιμένεις πάρε ένα nanostation που δεν χρειάζεται κεραία και έρχονται μαζί με τον poe αν θυμάμαι καλά

λίγο μανούρα αλλά πολύ γαμώ λύση ειδικά αν έχεις utp καλωδίωση όπως εγώ

βρες που καταλήγουν τα καλώδια και φτιάξε ένα λινκ από τις τηλεφωνικές γραμμές

αν δεν χρειάζεσε 1000άρι lan φτιάχνεις 100άρι και σου μένει και για το τηλ :P

αν πάλι επιμένεις να πας σε wireless από παράθυρα και ιστορίες

ετοιμάσου για μπελάδες γιατί τα ασύρματα είναι είτε direct είτε ομπρέλες και συνήθως από όροφο σε όροφο θες και δεύτερο AP να κάνει το repeater του πρώτου που έχεις κάτω για να μοιραστεί στο υπόλοιπο σπίτι και δεν παίζουν πολύ καλά καλύτερα δλδ κρέμα ενα καλώδιο από το ένα σπίτι στο άλλο και άλλαζέ το κάθε χρόνο γιατί θα το καίει ο ήλιος πιο εύκολο είναι και πιο λίγα λεφτά θα δώσεις

Δημοσ.

Wait να ανακεφαλαιωσουμε γιατι δεν ειμαι πολυ ψαγμενος στο ζητημα. Καταρχας να επιβεβαιωσω οτι οντως θελει και καιρεα το bullet, Kaθως πηρα στην ewifi.gr και μου το πανε.

Απο κει και περα μανουρα δεν θελω ουτε να τραβηξω καλωδιο. 1000αρι//100αρι δεν με νιαζουν η ταχυτητες, λιγο σημα θελω ισα να μπαινει ο πατερας μου στο ιντερνετ απο πανω να βλεπει καμμια σελιδα.

Και εγω αυτο μεσω δευτερου access point εχω σκεφτει. Να παρω ενα να το βαλω στον κατω οροφο κοντα στην σκαλα που επικοινωνει με τον πανω και καλως εχοντων αν ειναι δυνατο το σημα να το παιρνει ο πανω οροφος.

Πανω σε αυτο τι σκεφτεσαι? Ποιο modem/router N να παρω ως AP?

Δημοσ.

αφού δεν σε νοιάζουν οι ταχύτητες ξέχνα τα draft N πάρε το ποιο φθηνό AP που θα βρεις

ή πάρε ένα AP και βάλτο στο ταβάνι κάπου να μην φαίνεται και δοκίμασε με ένα δεύτερο AP από πάνω αν παίζει 99% θα παίζεις έτσι

Δημοσ.
αφού δεν σε νοιάζουν οι ταχύτητες ξέχνα τα draft N πάρε το ποιο φθηνό AP που θα βρεις

ή πάρε ένα AP και βάλτο στο ταβάνι κάπου να μην φαίνεται και δοκίμασε με ένα δεύτερο AP από πάνω αν παίζει 99% θα παίζεις έτσι

Καποιο που να δινει οσο πιο ενισχυμενο σημα δεν παιζει? Κατι ρουτερ που εχουν 2-3 κεραιες δεν θα ειναι καλυτερες επιλογες απο το να παρω οτι και οτι?

Αν το βαλω στο ταβανι και οχι χαμηλα τι κερδιζω?

Δημοσ.
Καποιο που να δινει οσο πιο ενισχυμενο σημα δεν παιζει? Κατι ρουτερ που εχουν 2-3 κεραιες δεν θα ειναι καλυτερες επιλογες απο το να παρω οτι και οτι?

Αν το βαλω στο ταβανι και οχι χαμηλα τι κερδιζω?

αν το ένα είναι ταβάνι και το άλλο πάτωμα δεν υπάρχει περίπτωση να μην πιάνεις :P η απόστασή μεταξύ τους θα είναι 40-50 πόντους δεν ξέρω πόσο είναι μια πλάκα οικοδομής

οι 3 κεραίες είναι για MIMO ( multiple input - multiple output ) στο Draft N

όχι για πιο δυνατό σήμα

αν θες κάτι σε full δυνατό πάρε ένα bullet ενα poe injector και ένα directional panel και βάλτο να σημαδεύει σε κάποιο παράθυρο στο πάνω σπίτι και εκεί βάλε ένα repeater όπως καταλαβαίνεις έτσι περνάς άνετα τα 100-130 ευρώ

σου ξανά λέω η λύση με ένα καλωδιάκι κρυμμένο καλά είναι η καλύτερη και η πιο safe

κόστος 10-20ευρώ το καλώδιο και όσο έχει ένα ψεύτο Access point για να το βάλεις στην άλλη άκρη του καλωδίου στον άλλο όροφο

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σορρυ για την αποχη. Τελικα αμα τοποθετηω ενα ρουτερ στην σκαλα, πιανει ολος ο πανω χωρος, με 3-4/5 signal strength και χωρις καν να το κολλησω στο ταβανι. Και για να μην τραβαω καλωδιο, λεω απλα να παρω ενα 2ο ρουτερ να το χω διπλα στις σκαλες και να το ενεργοποιω οταν χρειαζεται το ιντερνετ και πανω. Μην γεμισει το σπιτι ακτινοβολια.

Ποιο λετε να παρω? ΜΕχρι στιγμης εχω αυτο το Sagem του ΟΤΕ. Λετε να παρω ενα οποιοδηποτε απλο, ή να παρω κανα καλο για την γραμμη και να εχω το Sagem σαν repeater?

Και επειδη η γραμμη ειναι και χαλια ποιοτητας θα προτιμουσα καποιο που να μην μασαει και να σηκωνει γραμμη οσο καλυτερα μπορει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...