Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με τον υπολογιστη

AnnaLew

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
οτι σπασμένα και να βάλεις τα ίδια θα γίνουν αν βάλεις παρόμοιο update.. Αλλα υπάρχει λύση ανώδυνη χωρίς format για να το βγάλεις και να τα χεις πάλι "νόμιμα".

υπαρχει λυση? :whistle: δηλαδη? τι πρεπει να κανω?

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αντικαλημέρα καλή μου πειρατίνα - υπάρχουν διάφορα "patches" τα οποία κάνουν αυτή τη δουλειά, αλλά γι' αυτά μόνο "στ' αυτί" μπορούμε να σου πούμε

Δημοσ.

Αντικαλημέρα καλή μου πειρατίνα - υπάρχουν διάφορα "patches" τα οποία κάνουν αυτή τη δουλειά, αλλά γι' αυτά μόνο "στ' αυτί" μπορούμε να σου πούμε

Δημοσ.

σου παραδίδω το αυτι μου :-D πηγα ρωτησα για το pc ειναι το τροφοδοτικο οπως μου ειχαν πει τα αλλα παιδια. παρασκευη θα ερθουν μου είπε και με ρώτησε με ποσα watt. δεν ηξερα να του πω εσεις θα μου πείτε...:-) να ρωτησω επειδη καηκε το τροφοδοτικο εβγαλε κινεζικα? η φταινε τα windows?

Δημοσ.
να ρωτησω επειδη καηκε το τροφοδοτικο εβγαλε κινεζικα? η φταινε τα windows?

Τώρα αυτό είναι σκέτη εικασία και τα δύο είναι πιθανά αν και της ποιώ πολλές φορές είναι ζήτημα τον windows.

Ο θεός έπλασε πρώτα τον άντρα και μετά την γυναίκα. Πρώτα κάνουμε πειράματα κ μετά θαύματα...

Αφού ο θεός έπλασε τον Άντρα μέσα στον παράδεισο και είδε ότι καλοπερνούσε σκέφτηκε «τώρα πως μπορώ να του κάνω την ζωή κόλαση;;»

Δημοσ.

Aννούλα, τα "Κινέζικα" είναι λίγο δύσκολο να σχετίζονται με το τροφοδοτικό σου, αφ' ενός.

...Αφ' ετέρου, γενικά υπάρχουν ζητηματάκια με την περίπτωσή σου.

Πάμε να τα πιάσουμε απ' την αρχή :

Ο υπολογιστής αυτός, είναι όλος αγορασμένος ως "πακέτο"; Αν ναι, κι αν δεν έχουν περάσει πάνω από 1-2 χρόνια απ' την αγορά του, κι αν αυτή έχει πραγματοποιηθεί απ' το εν λόγω μαγαζί (το "tech ιτ ήηηηηηζι")(...κάνουν και λογοπαίγνια, τρομάρα τους), παίζει να είναι εντός εγγυήσεως. Είναι; Δεν είναι; Η οποία επίσης εξαρτάται τί ακριβώς καλύπτει. Καλύπτει συγκεκριμένα hardware parts; Kαλύπτει μήπως ΚΑΙ service; (τη δουλειά που θα κάνουν δηλαδή).

...Ή μήπως είναι τελείως "ανασφάλιστος"; Αν είναι, είσαι στο "έλεος" του καταστήματος που τον πήγες. Αν όμως υπάρχουν σχετικές εγγυήσεις κι αποδείξεις, καλό είναι να γνωρίζεις τα δικαιώματά σου. Τεσπα αν αγοράστηκε παρουσία άλλου (γονιού πχ) ρώτα τον σχετικά.

...από 'κει και πέρα : η περιγραφή των στα-καλα-καθούμενα-προβλημάτων σου, υποδηλώνει πως απ' τη μια έτυχε να έχεις πρόβλημα με το λειτουργικό (...τί το ήθελες τα update αλήθεια; Νομίζεις ότι είναι τόσο απαραίτητα; Τσούκου. Δεν είναι, και προκειμένου να σου ξανακλειδώσει το λειτουργικό, θα έλεγα να μην τα κάνεις. Εκτός κι αν γνωρίζεις ότι υπάρχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πρόβλημα με κάτι στο λειτουργικό, και διαβάζοντας περί των διαθέσιμων update, βγάζεις συμπέρασμα ποιό σου είναι απαραίτητο, και μόνο τότε τα χρησιμοποιείς), αποσύνδεσες καλώδια και σούξου-μούξου, κι όταν πήγες να τα ξανασυνδέσεις, κάπου έγινε απλά κάποιο βραχυκύκλωμα. Πιθανώς ήταν δηλαδή αλλοιωμένο κάποιο φις (και ακόμα πιθανότερα κάτι κάπου στο πολύμπριζο που ανέφερες).

Με λίγα λόγια, όχι δεν έχουν τα Κινέζικα να κάνουν με το μπαμ-ούτε ο καθαρισμός του πληκτρολογίου με κάτι, κτλ κτλ. Ήταν μάλλον απλά η ώρα ενός βραχυκυκλώματος να συμβεί. Και καθώς συνέβει, μάλλον "πήρε μαζί του" και το τροφοδοτικό σου. Και για την ακρίβεια, το πάρσιμο αυτό μπορεί να κοστίζει μόλις μερικά Ευρωλεπτά, διότι δεν είναι καθόλου απίθανο απλά να έχει καεί η ΑΣΦΑΛΕΙΑ εντός του τροφοδοτικού. Που είθισται να είναι αλλάξιμη. Αλλά ποιός τεχνικός θα κάτσει να την ψάξει έτσι; Θα σου πει "δε δουλεύει το τροφοδοτικό", θα σου πει "λεφτά έχεις-πάρε άλλο", θα πουλήσει έτσι κι ένα τροφοδοτικό, και θα χρεώσει κι "εργατικά". Το όπερ και μας φέρνει στο ερώτημα, δεν υπάρχει κάποιος σχετικός γνωστός, να ασχοληθεί με το ζήτημα, για να γλυτώσεις όλα τα πιθανά αυτά;

Tεσπα, υποθέτοντας ότι αν υπήρχε τέτοιος, θα είχες ήδη απευθυνθεί, και υποθέτοντας ότι προκειμένου να ξεμπερδεύεις, χαλάλι το νέο τροφοδοτικό, κι επειδή ρωτάς, θα σε ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου : πόσο καινούριος (ή παλιός αν θες) είναι ο υπολογιστής; Κι αν ξέρεις, τί επεξεργαστή/μητρική/κάρτα γραφικών έχει (και δεν εννοώ "Intel/MSI/Nvidia" απλώς, αλλά τα μοντέλα...Αν έχεις τα βιβλιαράκια που πιθανώς συνόδευαν τον υπολογιστή, ρίξε τους μια ματιά...); Για να μπορέσουμε να σου πούμε τι τροφοδοτικό ("πόσα Watt") χρειάζεσαι. Για να μην παραγγείλεις ένα "ξεκάρφωτα", και το χρυσοπληρώσεις.

Σε περίπτωση βέβαια που γνωρίζεις καλά από τι μέρη αποτελείται ο υπολογιστής σου, ένας ενδεικτικός τρόπος για να βγάλεις συμπέρασμα πόσα Watt τροφοδοτικό χρειάζεσαι (λογικά από 400 έως 600 πες μέσο όρο πάντως), είναι να χρησιμοποιήσεις online εργαλεία υπολογισμού όπως αυτό :

http://educations.newegg.com/tool/psucalc/index.html .

...Aν σ' έχει πιάσει πονοκέφαλος όμως απ' ολ' αυτά, απλά συζήτα με τον τεχνικό, τί κάνεις στο pc (βασικά να του πεις αν παίζεις παιχνίδια και αν ναι ποιά, που είναι η πιο καθοριστική παράμετρος) για να αποφασίσει αυτός (...) πόσα Watt το λιγότερο χρειάζεσαι - μιας και το pc τουλάχιστον το έχει στα χέρια του.

Σε κάθε περίπτωση, να του πεις πως το θες το παλιό τροφοδοτικό, μην το πετάξει.

Κι όταν με το καλό λυθεί το ζήτημα του τροφοδοτικού, ξαναπέρνα Windows (είχες αφήσει να εννοηθεί ότι ίσως το κάνει αυτός. Γιατί; Θα στο χρεώσει, κι αλμυρά μάλιστα...), αν στο partition C: δεν έχεις αρχεία που θες (γι' ΑΥΤΟ είναι καλό τ' αρχεία μας να τα αποθηκεύουμε σε άλλο partition που είχαμε φροντίσει να μαγειρέψουμε πριν πεινάσουμε - για να ξαναπερνάμε μόνοι μας τα Win χωρίς απώλειες ή "βοήθειες" από τεχνικούς). Και για την ακρίβεια, είτε ξαναπέρνα αυτά που έχεις και μην ξανασχοληθείς με updates - είτε βρες κάποια άλλα που να διευκρινίζουν ότι έχουν "patch" που λέγαμε, αν σώνει και καλά θες updates... (προσωπικά δε σου πρότεινα κάτι "στ' αυτί", αναφορικά με εργαλεία για...πατσά, επειδή γενικά είναι λίγο αμφίβολα αυτά, και θέλει να κάνεις δοκιμές - απλά το τόνισα μήπως και το κάνει άλλος με κάτι δοκιμασμένο...)

Δημοσ.

Κοιτα απο οτι μου ειπε αυτος το τροφοδοτικο κοστιζει γυρω στα 20 με 25 ευρω με ρωτησε με ποσα watt (και απαντησε μονος του 400) Format δεν εκανε και το πιο πιθανο ειναι μολις τον ανοιξω να εχει τα κινεζικα παλι και εδω πες μου τι θα κανω.... Format? παλι αλλη μια? δεν λεει.... A οσο για το απο που τον πηρα δεν τον πηρα απο το μαγαζι που το πηγα αν τον πηγαινα εκει που τον πηρα θα πηγαινε αθηνα και θα μου τον εστελναν σε 3 μηνες γιατι δεν εχουν τεχνικο.

Δημοσ.

...το οποίο σημαίνει θα σου βάλει ένα τροφοδοτικό "της σειράς", κι όσο πιο φτηνιάρικο γίνεται...Αν έκρινε ότι καλύπτει τις ανάγκες σου, οκ (υποθέτω ότι 400άρι θα ήταν και το παλιό λοιπόν).

Αν ΔΕΝ ζορίζεσαι (στην κυριολεξία όμως) οικονομικώς, ασ' τον να κάνει ό,τι νομίζει (...το καλύτερο θα ήταν βέβαια να αγγαρέψεις ένα..."πείραμα" βέβαια. Υποθέτω από αυτά που λες, πως σπουδάζεις εκεί πέρα στη Νεραντζοκωλία, οπότε ε, κα'νας σχετικός συμφοιτητής δεν παίζει; Κούνα λίγο και 'συ το...θαύμα σου, και βρες κανέναν ν' ασχοληθεί, σε παρόμοιες περιπτώσεις...). Αν πάλι παίζει ζόρι, πες και βλέπουμε (διότι μην ξεχνάς ότι θα σου πάρει ΚΑΙ εργατικά, τα οποία δεν αποκλείεται να είναι από 30 έως 50 Γιούρος...Στην καλύτερη λέμε).

...Περί Windows : αν το έχω πιάσει καλά, ξαναλέω πως τα Win σου έχουν κλειδώσει. Εξ' ου πιθανώς και κάνουν τον Κινέζο. Το οποίο σημαίνει ναι άλλη μια φορμάτ. Σιγά όμως. Μια ώρα υπόθεση είναι πάνω-κάτω. Μέχρι ν' ανοίξεις φύλλο ή μέχρι να πλέξεις ένα μανίκι στη ζακέτα (σ' έχω κόψει εγώ, χρυσοχέρα είσαι), θα έχει ολοκληρωθεί άλλωστε.

...Και για το τί από 'δω και πέρα, ξανατονίζω πως είτε εγκαθιστάς πατσαρισμένη έκδοση εξ' αρχής (λίγο ψάξιμο και λίγο διάβασμα στα reviews από εκεί που πειρατεύεις αρκεί), είτε απλά απενεργοποίησε τις αυτόματες ενημερώσεις στην έκδοση που έχεις (αν/όταν την ξαναεγκαταστήσεις) κι όλα θα παν καλά εφεξής...

Δημοσ.

καλε μου washcloud σου ξαναλεω εκει που το κατεβασα ειχε και ενα σχετικο προγραμματακι που δεν σου βγαζει προβληματα απ το update το κατεβασα το εβαλα και δεν εγινε τπτ οι περισσοτεροι εκλεισαν τα updates χωρις τα updates ομως εγω δεν ειχα ουτε ηχο....αν με καταλαβαινεις... απλα θα κοιταξω τι θα βρω μεσω google. Αυτα....

Δημοσ.

Άννα (παρακολουθώ αυτά που γράφεις, μη νομίζεις), τα updates των Windows από και κλείεται να έχουν σχέση με το αν θα έχεις ήχο ή όχι. Το οποίο σημαίνει, αν όταν εγκατέστησες τα Win δεν είχες ήχο, πολύ απλά θα έφτανε να ψάξεις για driver της κάρτας ήχου σου μέσω του site της εταιρίας της (αλλιώς είναι σα να στέλνεις το pc Αθήνα μέσω Κρήτης-κι εννοώ τα updates για να έχεις ήχο).

Όσο για το "προγραμματάκι", στο είπα κι εγώ πως τα ξεχωριστά patches είναι αμφιβόλου λειτουργίας ή διάρκειας (μη τονίσω ότι θέλουν προσοχή, γιατί ενδέχεται να είναι ΤΙΓΚΑ στα μαμούνια...).

Αν το ζήτημά σου είναι απλώς ο ήχος, βάλε ξανά εσύ Win αν είναι, και πες να δούμε το θέμα "ήχος".

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...