Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση pc

jester7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

λέω να αναβαθμίσω το pc μου το οποίο αυτή τη στιγμή έχει ως εξής:

Intel Core 2 Duo E8400

M/B ASUS P5K Premium wifi

4gb ram Muskin 1000

Ati Radeon 4870 512mb

κτλ....

Ο υπολογιστής προορίζεται για μοντάζ (με την χρήση Pinnacle και μόνο) και gaming σε νορμάλ επίπεδα (όχι σε πλήρεις αποδοσεις γραφικών).

Βασικά λέω να αναβαθμίσω CPU-Mobo-RAM και να κρατήσω την καρτούλα καθώς είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.Το ζητούμενο είναι να μειώσω την διαδικασία του video editing και γενικά το σύστημα να πάει καλύτερα απο το τώρα.

Όσο αφορά το θέμα επεξεργαστή έχω καταλήξει στον i5-760 ο οποίος φαίνεται να με καλύπτει αρκετά σε value for money αλλά και για αυτά που ζητάω.

Στο θέμα του mobo είμαι αρκετά προβληματισμένος καθώς δεν έχω ασχοληθεί με αυτά για πολύ καιρό.

Όσο αφορά την μνήμη του συστήματος λέω να πάω στα 6gb (χρησιμοποιώ windows 7 x64) αλλά δεν ξέρω αν είναι καλύτερα να πάω σε dual ή tripple channel μνήμες και mobo.

Εδώ λοιπόν θέλω τις προτάσεις σας για να με βοηθήσετε στην επιλογή μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας....

Δημοσ.

Αν πας σε i5, τοτε επελεξε μητρικη με chipset P55. Σαν μαρκες δες οτι σε βολευει οικονομικα και στις απαιτησεις σου απο MSI/Gigabyte/Asrock.

Απο θεμα ram δε θα σε απασχολησει το dual/triple channel καθως δεν υποστηριζεται triple channel απο το p55 chipset. Και να υποστηριζοταν οι διαφορες στην αποδοση ειναι μικρες εως ανεπαισθητες. Απο μνημη αν σε παιρνει πηγαινε για 8gb μιας και αποτι καταλαβαινω τα 4gb στη δουλεια που κανεις σε φτανουν οριακα. Καλο ειναι να βρεις dimmakia με χαμηλα timings οσο γινεται και εως 1.65V ταση λειτουργιας.

Παντως, δεδομενου οτι χρησιμοποιεις multitasking γιατι δεν σκεφτεσαι στα ιδια λεφτα εναν 6πυρηνο AMD?

Aν τελικα πας στον 760 (που ειναι διαμαντακι σαν επεξεργαστης) σκεψου οτι θα χρειαστεις aftermarket ψυκτρα γιατι η μανισια δεν κανει, ειδικα απτη στιγμη που θα δουλευει σε 100% load. Ετσι θα μπορεις να πας πολυ ανετα και σε πολλα ghz με overclocking γιατι ο συγκεκριμενος επεξεργαστης εχει πολυ καλο potential. Δηλαδη τα 4ghz+ τα εχεις πανευκολα (αν ασχολεισαι).

Δημοσ.

φίλε μου jester7 εφόσον ασχολείσαι με video δεν πιστεύω να είναι και πολύ παλιός ο υπολογιστής που έχεις, θα σου κάνει την δουλειά σου για λίγο καιρό ακόμα (που θα βγουν τα καινούρια και θα κατέβουν οι τιμές) και μετά παίρνεις ένα πολύ καλύτερο απόσο θα έπαιρνες τώρα.

όπως λέει και ο Beastakos καλή λύση είναι να πας σε x6 amd αλλά το θέμα είναι ότι εκεί θα έχεις dual channel, εγώ σου προτείνω να πας σε triple αλλά εκεί πρέπει να επιλέξεις 1366 socket και αυτό θα σου βγεί ακριβά.

δεν μας είπες τη ποσό προσφέρεις και

Δημοσ.

Αν τελικά κρατήσω το σύστημα μου και βάλω άλλα 4gb μνήμη επάνω,λέτε να δώ αισθητή διαφορά???

Το σκέφτομαι μήπως το κάνω έτσι,βάλω και μια καλή ψύκτρα και κάνω λίγο overclock στην cpu.....

Δημοσ.

Αυτο που σε κοβει αυτη τη στιγμη ειναι κυριως η cpu.

Οποια διαφορα δεις θα την δεις πρωτιστως τοποθετωντας μια αρκετα πιο δυνατη cpu.

Σιγουρα βοηθα και η ram αλλα αμφιβαλλω αν θα δεις αισθητη διαφορα που να αξιζει τα χρηματα που θα επενδυσεις.

Imho -1 στο να τοποθετησεις αλλα 4gb ram, δε θα εχουν αντικρυσμα τα ~80 ευρω που θα δωσεις. Αν θες να αναβαθμισεις τον υπαρχον υπολογιστη, τοτε ψαξε για κανενα πιο δυνατο (τετραπυρηνο) επεξεργαστη quad core 95xx η 96xx . Θαρρω πως θα κανει μεγαλυτερη διαφορα αποτι τα +4gb ram.

ΥΓ. Να εχεις υποψιν οτι αν βαλεις εναν 95χχ θα εχεις παρομοιες επιδοσεις με εναν i5. ελαφρως χειροτερες προφανως. Αυτο στο λεω γιατι ισως να μπορεις να την βγαλεις πολυ πιο οικονομικα

Δημοσ.

Λέω για αρχή να κάνω λίγο overclock τον επεξεργαστή μου μπας και δω κάποια διαφορά.

Βασικά πρέπει να αλλάξω την ψύκτρα μου και ψάχνωντας βρήκα αυτό το σύστημα υδρόψυξης σε προσφορά http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Watercooling/Ready-Kits/Silverstone-Tundra-External-W-C-Black-SST-TD01B.htm .

Τι λέτε,για 30 ευρώ αξίζει να το δοκιμάσω???

Δημοσ.
Αν τελικά κρατήσω το σύστημα μου και βάλω άλλα 4gb μνήμη επάνω,λέτε να δώ αισθητή διαφορά???

Το σκέφτομαι μήπως το κάνω έτσι,βάλω και μια καλή ψύκτρα και κάνω λίγο overclock στην cpu.....

Έτσι να κάνεις γιατί όπως είπε και ο leonax έρχονται τα καινούργια:-)

Δημοσ.

To αυτό ;) Μια prolim και τον Ε8400@4GHz - ακόμα και να μην μείνεις ευχαριστημένος, σου μένει το τέρας για το επόμενο setup σου. Win win situation δηλαδή :-)

Δημοσ.

ok για να μην το κάνουμε λύσσα το θέμα αν μπορείτε προτείνετε μου 2-3 universal ψύκτρες (γιατί μπορεί η επόμενη αναβάθμιση μου να είναι ένα 6core AMD και όχι Intel) και αναλόγως των τιμών να πάρω μία να τελειώνω γιατί απο μια ματιά που έριξα το watercooling είναι μεγάλη ιστορία και είναι καλύτερο να συνθέσεις παρά να πάρεις κάτι ετοιματζίδικο....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...