mikelamar Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Εχω τον παρακατω Η/Υ (αρχαιολογία) αλλα σκοπευω να του ριξω λιγα χρηματα και να τον κρατησω μεχρι το καλοκαιρι, αντε μεχρι του χρονου τετοια ημερα & θα ηθελα μερικες συμβουλες γιατι δεν ειναι καιρος για να σκορπαμε χρημα. PC info CPU: DualCore Intel Pentium D 940, 3200 MHz (16 x 200) Mobo: Asus P5G41-M LX GPU: ATI Radeon HD 4800 Series Ram: 2x2GB DDR2 - 800Mhz HD: Seagate 320 GB Παιχνιδια δεν παιζω οποτε δεν σκοπευω να δωσω χρημα για καρτα γραφικων. Ο σκληρος δεν με ενοχλει που ειναι μικρος, εχω και τους εξωτερικους μου. Μητρικη εχω αλλαξει γιατι ειχε καει, οποτε κοβω και απο εκει. Το παιχνιδι θα παιχτει στις μνημες & στον επεξεργαστη αλλα δεν ειναι διατεθειμένος να πληρωσω πανω απο 200€ Max Ξεχασα να διευκρινησω τη χρηση που κανω. Ειναι περισσοτερο Multitasking Η/Υ, ασχολουμε λιγο με μετατροπες εικονας & ηχου,ελαχιστα με Corel Draw+Photoshop CS3 και παρα πολυ με internet. Δηλαδη το μεγαλυτερο προβλημα που αντιμετωπίζω ειναι οταν πχ ακουω μουσικη και παιζω λιγο με Corel/Photoshop, καλα οτι κανω κανα ripping+ακουω μουσικη και χαζευω στο internet εκει αρχιζει και παρουσιαζει κολληματα κτλ, οπως και στις (απο)συμπιεσεις αρχειων και γενικα οταν του βαζω να κανει παραπανω απο 2 πραγματα ταυτοχρονα παρουσιαζει κολληματακια, μικρα αλλα εκνευριστικά ωστόσο. Οποτε περιμενω τη βοηθεια σας!
Beastakos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Για να καταλαβω. Σκοπευεις σε αναβαθμιση αποκλειστικα ram/cpu πανω στην ιδια ομως μητρικη? Νομιζω οτι δεν αξιζει, ram εχεις πλουσια και σε καλη συχνοτητα, δεν θα βρεις κατι αισθητα καλυτερο. Ο δε επεξεργαστης δεν ειναι κακος. Βεβαια πρεπει να μας πεις τι χρηση κανεις και για ποιο λογο σκεφτεσαι οτι χρειαζεσαι μια αναβαθμιση, για να δουμε αν και τι χρειαζεται να αλλαξεις. Ο υπολογιστης σου παντως δεν ειναι καθολου κακος. Και καρτα γραφικων 48χχ, και 4gb ram και επεξεργαστη στα 3200.
ColdFusion Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 προχώρα σε αλλαγη cpu+mobo και κρατας μνημες και τα υπολοιπα απο vision studio
Beastakos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 προχώρα σε αλλαγη cpu+mobo και κρατας μνημες και τα υπολοιπα απο vision studio Δε γινεται ρε συ ο 955 να μπει σε μητρικη με AM2 socket! Απτην αλλη αν βαλει μητρικη με AM3 socket για τον 955, θα πρεπει να αλλαξει μνημες γιατι δεν κανουν οι ddr2. Κοινως κατα τη γνωμη μου η μενει ως εχει, η παει για full αλλαγη mobo-ram-cpu που φυσικα θα πρεπει να ξεπερασει αρκετα τα 200 ευρω για να παρει αισθητα καλυτερες επιδοσεις. Ωστοσο πρεπει να μας πει τι χρηση του κανει
LeoNaXe Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 εγώ πιστεύω μόνο έναν επεξεργαστή χρειάζεται και τίποτα άλλον. το καλύτερο θα είναι να βρεί κάποιον μεταχειρισμένο να αγοράσει και τελος ---------- Προσθήκη στις 20:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:24 ---------- Δε γινεται ρε συ ο 955 να μπει σε μητρικη με AM2 socket! Απτην αλλη αν βαλει μητρικη με AM3 socket για τον 955, θα πρεπει να αλλαξει μνημες γιατι δεν κανουν οι ddr2. Κοινως κατα τη γνωμη μου η μενει ως εχει, η παει για full αλλαγη mobo-ram-cpu που φυσικα θα πρεπει να ξεπερασει αρκετα τα 200 ευρω για να παρει αισθητα καλυτερες επιδοσεις. Ωστοσο πρεπει να μας πει τι χρηση του κανει μια χαρά γίνετε να μπεί 955 σε am2
ColdFusion Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δε γινεται ρε συ ο 955 να μπει σε μητρικη με AM2 socket! Απτην αλλη αν βαλει μητρικη με AM3 socket για τον 955, θα πρεπει να αλλαξει μνημες γιατι δεν κανουν οι ddr2. Κοινως κατα τη γνωμη μου η μενει ως εχει, η παει για full αλλαγη mobo-ram-cpu που φυσικα θα πρεπει να ξεπερασει αρκετα τα 200 ευρω για να παρει αισθητα καλυτερες επιδοσεις. Ωστοσο πρεπει να μας πει τι χρηση του κανει εισαι σιγουρος για δε λιγο εδω http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18130&cat=3
LeoNaXe Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 εμένα πάντως η γνώμη μου είναι να βάλει μόνο έναν επεξεργαστή μια και το θέλει για 1 χρόνο. άμα βάλει έναν 2πίρινο θα του κάτσει μια χαρά
Beastakos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Μy bad τοτε. Αξιζει 955 σε am2 ωστοσο? Και αν ναι θα βλεπει και τους 4 πυρηνες? Συμφωνω οτι το μονο που θα μπορουσε να αλλαξει θα ηταν cpu και αυτη μεταχειρισμενη. Επιμενω ομως να μας πει για τι χρηση θελει το συγκεκριμενο pc γιατι εν τελει μπορει να μη δει βελτιωση σε αυτο που κανει με μια αλλαγη cpu.
ColdFusion Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Μy bad τοτε. Αξιζει 955 σε am2 ωστοσο? Και αν ναι θα βλεπει και τους 4 πυρηνες? Συμφωνω οτι το μονο που θα μπορουσε να αλλαξει θα ηταν cpu και αυτη μεταχειρισμενη. Επιμενω ομως να μας πει για τι χρηση θελει το συγκεκριμενο pc γιατι εν τελει μπορει να μη δει βελτιωση σε αυτο που κανει με μια αλλαγη cpu. συχνα με το socket am2 γινεται μπερδεμα αν το θελει μονο για λιγο ας βαλει ενα used cpu αν θελει κατι παραπανω ας βαλει αυτα που του ειπα! Τους πυρηνες θα τους βλεπει κανονικα.......
mikelamar Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Για να καταλαβω. Σκοπευεις σε αναβαθμιση αποκλειστικα ram/cpu πανω στην ιδια ομως μητρικη? Νομιζω οτι δεν αξιζει, ram εχεις πλουσια και σε καλη συχνοτητα, δεν θα βρεις κατι αισθητα καλυτερο. Ο δε επεξεργαστης δεν ειναι κακος. Βεβαια πρεπει να μας πεις τι χρηση κανεις και για ποιο λογο σκεφτεσαι οτι χρειαζεσαι μια αναβαθμιση, για να δουμε αν και τι χρειαζεται να αλλαξεις. Ο υπολογιστης σου παντως δεν ειναι καθολου κακος. Και καρτα γραφικων 48χχ, και 4gb ram και επεξεργαστη στα 3200. Ενημερωνω για την χρηση στο αρχικο ποστ.
EddieObscurant Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Πάρε μόνο επεξεργαστή. Core2 duo ή quad ανάλογα με τις ανάγκες σου. edit: Μια χαρά θα ναι το συστηματακι σου και για παραπάνω απο ένα χρονο αμα βάλεις quad.
caution Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 ...το αυτό. Η μητρική σου δέχεται αρκετούς σύγχρονους επεξεργαστές. Η μνήμη είναι αρκετή και η κάρτα γραφικών (4830 στη χειρότερη) αξιοπρεπέστατη. Οπότε καιρός να κυνηγήσεις έναν used quad και θα είσαι ok για αρκετό καιρό ακόμα
TheDevilMayCare Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Εχεις αποκλεισει τη περιπτωση να throtllaρει o D940 σου? Παιζανe αρκετα στα ορια (+80C!) -ειδικα με στοκ coolers...
caution Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 ( ...δεν αναφέρει τίποτα για temps issues - αλλά και πάλι η μετάβαση από prescott -> core2 είναι σημαντικότατο step up, που θα αναδείξει και το υπόλοιπο rig. )
TheDevilMayCare Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 ( ...δεν αναφέρει τίποτα για temps issues - αλλά και πάλι η μετάβαση από prescott -> core2 είναι σημαντικότατο step up, που θα αναδείξει και το υπόλοιπο rig. ) Θερμοκρασιοπροβληματα ειχαν σχεδον ολοι εκτος "μικρων" (D805). Ας το τσεκαρει πρωτα, γιατι σε 100% cpu utilization π.χ. multitasking, μπορει να cpuμπουκωνει απο πολλα που προσπαθει να ανταπεξελθει, αλλα παιζει και να φρεναρει συχνα: σε περιπτωσεις cpuβρασιματος C... Καθως, στην καλυτερη περιπτωση, αντιστοιχει σε 3800 Χ2 socket 939, δε συζηταμε οτι μια cpu αναβαθμιση, θα εδειχνε ικανοποιητικη διαφορα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.