Προς το περιεχόμενο

'Back to the Mac' event στις 20 Οκτωβρίου

alexzzz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Όταν λέω αρχιτεκτονική εννοώ τον επανασχεδιασμό του logicboard και γενικά την τοποθέτηση του hardware με απίστευτο τρόπο ώστε να ταιριάζει στον λεπτό σχεδιασμό. Βλέπουμε για παράδειγμα μπαταρία μοιρασμένη σε κομμάτια και μνήμη flash κολλημένη πάνω στο logicboard.Επιπλέον, αν και πιο λεπτό σε σχέση με το προηγούμενο MBA, κατάφεραν και βόλεψαν +1 θύρα usb +1 card reader (στο 13άρι). Όλα αυτά και από άποψης σχεδιασμού αλλά και παραγωγής έχουν κόστος υψηλότερο από τα συνηθισμένα.

Δεν μιλησα καν για κοστος..

Ουτε η μνημη flash κολλημενη στην motherboard ειναι κατι καινουριο.

Πχ την ιδια ιδεα την υλοποιησε και η sony στο εξισου ελαφρυ 13" που εχει (αλλα πολυ πιο δυνατο και με εξτρα οπως blueray, 3g modem κλπ):

http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fchinese.engadget.com%2F2010%2F03%2F04%2Fvaio-z-explained-by-project-leader%2F&sl=zh-CN&tl=en&swap=1

img_1522_vaioz.jpg

Οπως ειπα , ειναι ωραια τα καινουρια macbook air!

Απλα ηταν μια λογικη αναβαθμιση , που με τις φανφαρες ακουστηκε σαν κατι το τρομερο.

Αν το καλοσκεφτεις, το τωρινο macbook air 13" δεν διαφερει πολυ απο το προηγουμενο που ειχε βγει πριν 1.5 χρονο.

Ε ειναι λογικο σε αυτον τον 1.5 χρονο να καταφεραν να του εβαλαν καλυτερη καρτα γραφικων και να εχει μεγαλυτερη αυτονομια.

Και οπως ειπα βελτιωθηκε ακριβως στα σημεια που υστερουσε(και για αυτο πηγαινε ακλαφτο σε σχεση με τον ανταγωνισμο):

αναλυση,μπαταρια,καρτα γραφικων.

Ηταν μια λογικη αναβαθμιση που χρειαζοταν το macbook air 13" για να πλησιασει τον ανταγωνισμο και να μπορεσει να ξαναπουλησει.

Αν ειχαν και ενσωματωμενο 3g modem, θα ηταν ιδανικα για χρηση on the go.

• Απαντ. 209
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Σωστά αυτά που λες αλλά εγώ σκέφτομαι ότι γεννιέται και εσωτερικός ανταγωνισμός με το MBP 13άρι! Τώρα κάποιος πριν αγοράσει το MBP 13'' σίγουρα θα περάσει από το μυαλό του το MBA 13'' και ίσως καταλήξει σε αυτό. Με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα βέβαια που συνοδεύουν αυτή την επιλογή....

Δημοσ.

Σωστά αυτά που λες αλλά εγώ σκέφτομαι ότι γεννιέται και εσωτερικός ανταγωνισμός με το MBP 13άρι! Τώρα κάποιος πριν αγοράσει το MBP 13'' σίγουρα θα περάσει από το μυαλό του το MBA 13'' και ίσως καταλήξει σε αυτό. Με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα βέβαια που συνοδεύουν αυτή την επιλογή....

Δημοσ.

Ακριβως και αυτο ειναι πολυ θετικο!

Γιατι το προηγουμενο macbook air πηγαινε ακλαφτο. Τωρα μπορει να σταθει απεναντι στον ανταγωνισμο.

Δημοσ.

Ακριβως και αυτο ειναι πολυ θετικο!

Γιατι το προηγουμενο macbook air πηγαινε ακλαφτο. Τωρα μπορει να σταθει απεναντι στον ανταγωνισμο.

Δημοσ.

Βλέπω ότι γενικά στους φορητούς τα πράγματα πηγαίνουν στο δρόμο που ανοίγει το MBA. Δεν θα μου φαινόταν περίεργο σε ένα χρόνο και τα MBP να είναι ακόμα πιο λεπτά και ελαφριά, χωρίς optical drive και σκληρό, αλλά με μνήμη flash! Πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε μια τέτοια λύση και εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ!

Δημοσ.

Βλέπω ότι γενικά στους φορητούς τα πράγματα πηγαίνουν στο δρόμο που ανοίγει το MBA. Δεν θα μου φαινόταν περίεργο σε ένα χρόνο και τα MBP να είναι ακόμα πιο λεπτά και ελαφριά, χωρίς optical drive και σκληρό, αλλά με μνήμη flash! Πιστεύω ότι σύντομα θα δούμε μια τέτοια λύση και εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ!

Δημοσ.

Σιγουρα προς τα εκει πηγαινουμε. Τα optical drives και οι μηχανικοι δισκοι σε φορητους θα εκλειψουν συντομα.

Απλα, ειναι μαγικο πως δημιουργειται η εντυπωση οτι τον δρομο τον ανοιγει το MBA.

Ειδικα αν σκεφτεις οτι υπαρχουν λαπτοπ με καλυτερες επιδοσεις/εξοπλισμο απο το macbook pro 17" ,αλλα με βαρος σαν του macbook air 13" ή υπαρχουν 11" λαπτοπ με βαρος γυρω στα 700gr, οσο δηλαδη ενα ipad!

Ή φυσικα αλλα μικρα λαπτοπ με μεγαλη αυτονομια , χωρις optical drive, ικανοποιητικες επιδοσεις,χαμηλο βαρος και τιμη.

Τον δρομο αυτο τον εχουν δειξει εδω και καιρο αλλα λαπτοπ και για αυτο το macbook air πηγαινε ακλαφτο μεχρι προσφατα.

Το καλο ειναι οτι ακολουθησε αυτον τον δρομο το macbook air και ετσι οι καταναλωτες εχουν περισσοτερες επιλογες.

Δημοσ.

Σιγουρα προς τα εκει πηγαινουμε. Τα optical drives και οι μηχανικοι δισκοι σε φορητους θα εκλειψουν συντομα.

Απλα, ειναι μαγικο πως δημιουργειται η εντυπωση οτι τον δρομο τον ανοιγει το MBA.

Ειδικα αν σκεφτεις οτι υπαρχουν λαπτοπ με καλυτερες επιδοσεις/εξοπλισμο απο το macbook pro 17" ,αλλα με βαρος σαν του macbook air 13" ή υπαρχουν 11" λαπτοπ με βαρος γυρω στα 700gr, οσο δηλαδη ενα ipad!

Ή φυσικα αλλα μικρα λαπτοπ με μεγαλη αυτονομια , χωρις optical drive, ικανοποιητικες επιδοσεις,χαμηλο βαρος και τιμη.

Τον δρομο αυτο τον εχουν δειξει εδω και καιρο αλλα λαπτοπ και για αυτο το macbook air πηγαινε ακλαφτο μεχρι προσφατα.

Το καλο ειναι οτι ακολουθησε αυτον τον δρομο το macbook air και ετσι οι καταναλωτες εχουν περισσοτερες επιλογες.

Δημοσ.
Αν ειχαν και ενσωματωμενο 3g modem, θα ηταν ιδανικα για χρηση on the go.

Αυτό νομίζω είναι το μόνο φάουλ στο νέο Μacbook Air...

Ίσως και το ότι δεν έχουν μια ενιαία μπαταρία που θα έδινε λίγο περισσότερη αυτονομία!

Δημοσ.

Είδα απο κοντά σήμερα τα καινούρια MBA στο Applestore του Liverpool. Εκ πρώτης όψεως πολύ στιβαρά(επόμενο) και πανάλφαρα! Πάρα πολύ όμορφα και απίστευτο instant-on..

post-38816-129063131433_thumb.jpg post-38816-12906313149_thumb.jpg post-38816-129063131536_thumb.jpg

Αύριο θα τα δώ πιο προσεκτικά που θα έχω χρόνο. ;)

Δημοσ.
Είδα απο κοντά σήμερα τα καινούρια MBA στο Applestore του Liverpool. Εκ πρώτης όψεως πολύ στιβαρά(επόμενο) και πανάλφαρα! Πάρα πολύ όμορφα και απίστευτο instant-on..

[ATTACH]36468[/ATTACH] [ATTACH]36469[/ATTACH] [ATTACH]36470[/ATTACH]

Αύριο θα τα δώ πιο προσεκτικά που θα έχω χρόνο. ;)

Τυχερέ! :mad: :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...