elven Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Επίσης επιφυλακτικός είμαι και με τις αυτονομίες που ανακοινώνει η Apple. Στο καινούργιο Macbοοκ Pro ανακοίνωνε 10 ώρες (με wireless & web browsing) όταν με το ζόρι πιάνει τις 4.30 με 5 ώρες. Πολύ φοβάμαι το ίδιο θα ισχύει και με τα MBA. πολύ χαμηλά είσαι,σερί εννοείς,αν όχι να το μετρήσω να σε πω
tr3quart1sta Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 πολύ χαμηλά είσαι,σερί εννοείς,αν όχι να το μετρήσω να σε πω γιατι εχει σημασια εαν ειναι σερι η οχι? εμενα 4ωρο πιανει 15αρι 2010 με τακτικο calibration, κλειστα προγραμματα, χαμηλο φωτισμο, κλειστο bluetooth, intel only κλπ...
kpartsi Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 μα καλα ποσο το χρησιμοποιητε πια το φωτιζομενο πληκτρολογιο ... εγω απο τον μαιο 2-3 φορες και αυτες για λιγη ωρα... Εξαρτάται από το περιβάλλον χρήσης... Σε παρουσιάσεις και σεμινάρια που γίνονται σε ημισκότεινα αμφιθέατρα και αίθουσες ώστε να φαίνονται καλά οι διαφάνειες του παρουσιαστή το backlight πληκτρολόγιο δίνει τεράστια βοήθεια. Για παράδειγμα, δεν θα μπορούσα να συμμετέχω στο προχτεσινό ''Back to the Mac'' event χωρίς φωτειζόμενο πληκτρολόγιο!!!!! γιατι εχει σημασια εαν ειναι σερι η οχι? εμενα 4ωρο πιανει 15αρι 2010 με τακτικο calibration, κλειστα προγραμματα, χαμηλο φωτισμο, κλειστο bluetooth, intel only κλπ... Εμένα, μετά από 2 χρόνια κουρασμένης μπαταρίας παλαιού τύπου, το MBP late 08 πιάνει ακόμα το τρίωρο με wifi ανοιχτό και οθόνη μια κουκίδα πριν το μέγιστο της φωτεινότητας. Επειδή δούλεψα πρόσφατα με το MBP 17 i5 (νομίζω April 10) μπορώ να πω ότι περνάει άνετα τις 5 ώρες, πάντα με wifi ανοιχτό και φωτισμό οθόνης μια κουκίδα πριν το μέγιστο!
ixthy Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Εμένα το δικό μου τις έχει τις 9 με 10 ώρες (17'' core i7), αλλά δε θέλει να συνδέεις εξωτερικούς σκληρούς, ποντίκια κτλ. Τότε ναι πέφτει στις 5 ώρες, αλλά λογικό δεν είναι;
panos2000gr Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 πολύ χαμηλά είσαι,σερί εννοείς,αν όχι να το μετρήσω να σε πω Σε όλα τα benchmarks που αφορούν wireless productivity, οι μετρήσεις πάντα γίνονται με συνεχές web browsing. Αυτό είναι αυτονόητο καθώς ο χρόνος των "διαλειμμάτων" μπορεί να είναι για μένα 1 ώρα, για σένα 2 και για κάποιον άλλο 4 ώρες. Στο δικό μου Macbook Pro (2010) πάντως με μέση φωτεινότητα, σχεδόν άριστη μπαταρία (+calibration ανα μήνα), κλειστό bluetοoth, χωρίς φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και χωρίς συνδεδεμένες συσκευές επάνω βγάζει 4.30-5 ώρες βαριά. Και το παρακάτω review με επιβεβαιώνει: http://www.notebookcheck.net/Review-Apple-MacBook-Pro-13-2010-04-2-66-GHz-Notebook.33236.0.html Battery runtime Idle (without WLAN, min brightness) : 9h 31min (σχεδόν δεν δουλεύει εδώ..είναι σαν την αναμονή των κινητών) Surfing with WLAN : 4h 42min (αυτό μας αφορά άμεσα) DVD: 4h 31min (...και αυτό) Load (maximum brightness) : 1:56 (αυτό είναι το ακραίο ενεργοβόρο σενάριο) ---------- Προσθήκη στις 08:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 08:33 ---------- Εμένα το δικό μου τις έχει τις 9 με 10 ώρες (17'' core i7), αλλά Ελα να μου βγάλεις με Macbook 17αρι (i7) 10 ώρες συνεχόμενο web browsing και θα σου πάρω άλλο ένα δώρο. Σε όλα τα review που διάβασα το δίνει γύρω στις 4-4.30 ώρες κάτι που συμφωνεί και με την λογική και τα απλά μαθηματικά που ξέρουμε. Καταρχήν μόνο ο επεξεργαστής που φοράει είναι στα 45W, έναντι των 25W της σειράς P της Intel που φοράνε τα νέα 13αρια Macbook Pro. Η ίδια η apple που δίνει 10 ώρες για το 13αρι (βλ. 4-5 ώρες στην πραγματικότητα) για το 17αρι δίνει 8-9 ώρες. http://www.apple.com/macbookpro/features.html Παιδιά καλή η αγάπη για τα MAC αλλά μην φτάνουμε σε σημείο να βλέπουμε όνειρα ξύπνιοι.
haHa Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Καταρχήν μόνο ο επεξεργαστής που φοράει είναι στα 45W, έναντι των 25W της σειράς P της Intel που φοράνε τα νέα 13αρια Macbook Pro. Νομιζω οτι 35w ειναι και οι 2: http://en.wikipedia.org/wiki/Arrandale_%28microprocessor%29 Εγώ πάλι διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την θερμική συμπεριφορά των νέων Macbook Air. Αν αναλογιστούμε ότι ζεσταίνονται ακόμη και τα Macbook Pro με πολύ πιο ευρύχωρο σασί, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τα MBA 13" και ακόμη δυσκολότερα για τα 11αρια. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα ψήνονται. Πολυ λογικες οι επιφυλαξεις σου, ειδικα αν σκεφτουμε οτι και το προηγουμενο macbook air ειχε προβληματα θερμοκρασιων και εριχνε για αυτο τον λογο την συχνοτητα λειτουργιας του επεξεργαστη του.(πχ το προηγουμενο μοντελο 2.13GHz δεν μπορουσε να δουλεψει για ωρα σε αυτην την συχνοτητα λογω θερμοκρασιων και ετσι στις μετρησεις κατεληγε να ειναι πιο αργο απο το 1.86GHz) http://www.macworld.com/article/141296/2009/06/macbook_air_mid09.html What’s weird about the new high-end MacBook Air model is that although it cost dramatically less than its immediate predecessor, it was also slower than that model. The late-2008 1.86GHz MacBook Air was faster than the new top-of-the-line model in 11 of our 18 tests, and as a result, the old system’s final Speedmark score was slightly higher. The low-end 1.86GHz model did a better job versus its predecessor, besting it on most tests and improving on its Speedmark score. We also saw several cases in which the lower-end systems, with slower processors but with hard drives rather than solid-state drives, bested their high-end equivalents. Some of these results simply come down to the fact that solid-state drives are faster than physical hard drives at some tasks and slower at others. But on tasks we tend to consider particularly processor intensive, such as compressing video or rendering 3-D objects, the low-end systems also outperformed the higher-end systems. We’re not quite sure why this is happening, though it’s possible that the Air’s thermal-protection systems are aggressively ratcheting down the speed of the faster, hotter processors when they’re asked to perform those tasks, slowing their performance. Το πιο ανησυχητικο που επιβεβαιωνει τις επιφυλαξεις σου ειναι η δηλωση της ιδιας της apple οτι δυστυχως ο επεξεργαστης του macbook air μπορει να μην τρεχει στην μεγιστη συχνοτητα λογω θερμοκρασιων. http://www.apple.com/macbookair/features.html MacBook Air continuously monitors system thermal and power conditions, and may adjust processor speed[/b'] as needed to maintain optimal system operation. Αυτο το γραφει στην σελιδα features του macbook air κατω-κατω στις σημειωσεις. Δεν γραφει πχ κατι αναλογο στα macbook,macbook pro.
panos2000gr Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Νομιζω οτι 35w ειναι και οι 2:http://en.wikipedia.org/wiki/Arrandale_%28microprocessor%29 Και Είμαι 100% σίγουρος ότι όλη η σειρά P της Intel είναι στα 25W. Η παλιά σειρά T της Intel έκαιγε 35W αλλά σταμάτησε να την χρησιμοποιεί η apple λόγω μεγαλύτερων θερμοκρασιών από το μοντέλο Mid-2009 και μετά. Ο πίνακας που κοιτάς αναφέρει την σειρά P των Celeron & Pentium (βλ. P6000 κτλ) και όχι την Penryn C2D. Οι περισσότεροι i7 τώρα είναι στα 45W (τουλάχιστον αυτοί που χρησιμοποιούνται από VAIO, TOSHIBA, HP) αν και λογικά η apple επέλεξε αυτόν που όντως καίει 35W. http://www.notebookcheck.net/Intel-Core-i7-620M-Notebook-Processor.23043.0.html Υπάρχουν και κάποιες σειρές I7 που καίνε ακόμη και 55W.
haHa Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Ο πίνακας που κοιτάς αναφέρει την σειρά P των Celeron & Pentium (βλ. P6000 κτλ) και όχι την Penryn C2D. Οχι, δεν κοιταω αυτον τον πινακα,αλλα τον πινακα για τους διπυρηνους i5/i7. Είμαι 100% σίγουρος ότι όλη η σειρά P της Intel είναι στα 25W. Η παλιά σειρά T έκαιγε 35W αλλά σταμάτησε να την βάζει η apple λόγω μεγαλύτερων θερμοκρασιών από το μοντέλο Mid-2009 και μετά. Οι i7 πάλι είναι στα 45W. Δεν ξέρω αν η apple έχει κάνει κάποια ειδική υποχρονισμένη παραγγελία αλλά πολύ αμφιβάλω. H τωρινη σειρα (διπυρηνοι i5/i7) καιει 35w, αλλα περιλαμβανει και την καταναλωση της ενσωματωμενης intel gpu και του ενσωματωμενου memory controller.(οποτε σε σχεση με την παλια core 2 duo P σειρα που εκαιγε 25w ειναι λιγο καλυτερα , γιατι εκεινη δεν περιελαμβανε gpu+memory controller στην καταναλωση. ) Εδω οι διπυρηνοι intel i5, οι διπυρηνοι i7 Αντιθετα, οι τετραπυρηνοι i7 ειναι που καινε 45w, χωρις μαλιστα να εχουν ενσωματωμενη intel gpu. Για αυτο δεν τους εχει βαλει η apple ακομα στα λαπτοπ της. (Εδω οι τετραπυρηνοι intel i7) ..Οι περισσότεροι i7 τώρα είναι στα 45W... Oι τετραπυρηνοι i7 καινε 45w, οχι οι διπυρηνοι που εχουν τα apple laptops.
panos2000gr Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Oι τετραπυρηνοι i7 καινε 45w, οχι οι διπυρηνοι που εχουν τα apple laptops. Τελικώς είχες δίκιο για τον i7 (είχα στο μυαλό μου τα 4πυρηνα) αλλά όχι για τον P ο οποίος είναι στα 25W. Όπως και να έχει όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι το 17αρι δεν βγάζει 10 ώρες wifi παρα μόνο αν του φορέσουμε ΑΤΟΜ.
haHa Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Τελικώς είχες δίκιο για τον i7...είναι στα 35W αλλά όχι για τον P ο οποίος είναι στα 25W. Δεν το εγραψα σωστα.. Οταν ελεγα οτι και οι 2 καινε 35w,εννοουσα τους i5 και i7 που βαζει η apple στα λαπτοπ της τωρα. Καινε και οι δυο 35w, οποτε θεωρητικα δεν επηρεαζει την αυτονομια αν θα εχεις i5 ή i7. (Η προηγουμενη σειρα P Core 2 Duo καιει οπως σωστα ειπες 25W, αλλα τα 35w των i5/i7 ειναι ουσιαστικα χαμηλοτερα λογω οτι περιλαμβανουν και την καταναλωση της ενσωματωμενης intel gpu+memory controller που βρισκονται μεσα στον επεξεργαστη, σε αντιθεση με τους core 2 duo που περιελαμβαναν σκετη την καταναλωση της cpu , μιας και η ενσωματωμενη gpu και ο memory controller ηταν σε αλλο chip.) ---------- Προσθήκη στις 09:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:38 ---------- Όπως και να έχει όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι το 17αρι δεν βγάζει 10 ώρες wifi παρα μόνο αν του φορέσουμε ΑΤΟΜ. Πραγματι. Σε 17αρι i5 γνωστου βλεπω γυρω στις 5 ωρες πραγματικης αυτονομιας σε browsing.
elven Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 γιατι εχει σημασια εαν ειναι σερι η οχι? εμενα 4ωρο πιανει 15αρι 2010 με τακτικο calibration, κλειστα προγραμματα, χαμηλο φωτισμο, κλειστο bluetooth, intel only κλπ... όχι,απλά δεν το χω μετρήσει σερί,είμαι σίγουρος ότι είμαι πολύ παραπάνω απο 4 ώρες,γύρω στις 6 θα λεγα. πχ 2 ώρες σερφινγκ,το κλείνω και μετά άλλες 2 ώρες κτλ,δεν το χω δει ποτέ σερί για αυτό το ρώτησα
atheatos Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Τώρα το μόνο που απομένει είναι να δούμε ARM επεξεργαστες και iOS σε Mac παράλληλα με Mac OS X.Δηλαδή υβριδικά Mac με onboard SSD και ARM.Οταν θες να δουλέψεις θα είσαι σε Mac OS και όταν θέλεις να διασκεδάσεις θα είσαι σε iOS...
kdiamant Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Καλησπέρα και απο μένα! Βλέπω ότι ρωτάτε για τις μπαταρίες και το πόσο κρατάνε. Να έχετε υπόψιν σας ότι ανάλογα με το ποια κάρτα γραφικών έχετε επιλέξει να χρησιμοποιεί αλλάζει πολύ η διάρκεια της μπαταρίας. Εγώ έχω ένα MacBook Pro Unibody Core 2 Duo late 2009 και παρατηρώ ότι η διαφορά στις κάρτες γραφικών είναι τουλάχιστον 2 ώρες. Επίσης παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η φωτεινότητα στην οθόνη κυρίως αλλά και στο πληκτρολόγιο. Η Apple βγάζει τις ώρες υπολογίζοντας με κάποιες συγκεκριμένες επιλογές. π.χ. όλα τα παραπάνω. Αυτά απο εμένα.
ixthy Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Παιδιά δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να κάτσω να σερφάρω για 5 ώρες να δω αν θα ξελιγώσω την μπαταρία. Εδώ ήθελα να καλιμπράρω το 17άρι και αυτή η μπαταρία δεν έπεφτε... Οπότε και γω έβαλα το logitech G9x και σκίστηκα στο gaming (Starcraft 2). Αφού έπαιξα μερικές παρτίδες (σίγουρα πάνω από ώρα, μπορεί και 2), είδα ότι η μπαταρία είχε πέσει κάπου στο 17% αν θυμάμαι καλά. Λέω "ωραία πάμε για ύπνο"! Τελικά το calibration ολοκληρώθηκε την άλλη μέρα το βράδυ!!!!!!!! Εγώ αυτό ξέρω... Αααα και το wifi συνεχώς ανοιχτό!!! Βέβαια αν φίλε Πάνο όταν λες "συνεχές browsing" εννοείς κάτι σελίδες όπως το sport24.gr που είναι τίγκα στα flash και στρεσσάρει τον επεξεργαστή κάργα (ξέρουμε ότι mac και flash δεν τα πάνε και πολύ καλά), εεε ναι και οι 5 ώρες που έβγαλες είναι άθλος!!!
panos2000gr Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Βέβαια αν φίλε Πάνο όταν λες "συνεχές browsing" εννοείς κάτι σελίδες όπως το sport24.gr που είναι τίγκα στα flash και στρεσσάρει τον επεξεργαστή κάργα (ξέρουμε ότι mac και flash δεν τα πάνε και πολύ καλά), εεε ναι και οι 5 ώρες που έβγαλες είναι άθλος!!! Μιλάω για φυσιολογικό browsing και όχι απαραίτητα ασταμάτητο. Έχω ένα vaio που λέει 3.5 ώρες αυτονομία και βγάζει 3 με wifi+browsing. Αντίστοιχα το καινούργιο μου Macbook λέει 10 ώρες αυτονομία και βγάζει 4.30-5. Οι 4-5 ώρες δεν είναι μικρή αυτονομία....το να διαφημίζεις όμως 10 και να δίνεις 4 ή 5 ώρες (50-60% κάτω δηλαδή) είναι τεράστια εξαπάτηση. Εγώ έτσι το βλέπω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.