ixthy Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 @elven http://en.wikipedia.org/wiki/Macintosh_Portable Και αυτό ήταν το 1ο laptop με trackball, δλδ με ένα device αντίστοιχο του pad κάπως. Επίσης το όλο concept του "βάζω τα χέρια μου πάνω στο laptop, ενώ το πληκτρολόγιο βρίσκεται λίγο πιο πάνω", ή αλλιώς το να υπάρχει χώρος να βάζεις τους καρπούς σου είναι εργονομικό δημιούργημα της Apple. Πρέπει να καταλάβεις ότι ποτέ δεν ξεκίνησα μια συζήτηση περί πoιος το έκανε 1ος. Το πρώτο portable το έφτιαξε η IBM. Είπα απλώς ότι αυτό που δείχνουν στο youtube δεν έχει σχέση με το air, πέρα του ότι χωρά σε φάκελο, αν και το air δε χωρά σε τέτοιο φάκελο με τις 13 ίντσες του... Απλώς ήταν τόσο λεπτό που έμοιαζε με μεγάλο φάκελο. Όσον αφορά τα μικρά laptops σίγουρα η Apple προηγήθηκε όπως μπορείς να δεις και μόνος σου... Sorry για το offtopic.
iznodur Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μόνο εγώ είμαι παράξενος ρε παιδιά δεν ξέρω .. έχω μια νοσταλγία θέλω να έχει το dvd restore... με τον παλιό καλό κλασσικό τρόπο
alexzzz Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 όσο μακρύτερα από cd/dvd τόσο καλύτερα...
elven Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 ixthy δεν σου την λέω μαν,διαφωνώ ότι το air χάραξε κάποιο δρόμο,δεν χάραξε,ακολούθησε
ixthy Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δε λέω ότι μου λες κάτι, όπως και γω δε σου λέω. Ανταλλαγή στοιχείων κάνουμε. Το air είναι το 1ο στο είδος του. Αυτό που δείχνεις έχει το πάχος ενός macbook pro του 2008 και χωρά σε ένα μικρό φάκελο, δλδ έχει λίγες ίντσες. Ίσως είναι το 1ο πολύ εντυπωσιακό netbook, αλλά όχι air. Το air εισήγαγε καινοτομίες όπως το unibody και είναι λεπτό όσο ο ίδιος ο φάκελος. Air = μεγάλο (σχετικά) display σε πολύ μικρό πάχος, αλλά με πολύ στιβαρή κατασκευή + ότι αφαίρεσε τα optical drives που όλοι τότε λέγαμε ότι ήταν μέγα λάθος, ενώ τώρα λέτε ότι είναι η νέα τάση!!! Δλδ πάλι η Apple οδηγεί... αλλά δεν ξέρω αν είναι για καλό τούτη τη φορά.
Tablet Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Παρατηρησατε οτι δεν εχει backlight πληκτρολογιο; τρομερο λαθος κατε'με
haHa Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 ixthy δεν σου την λέω μαν,διαφωνώ ότι το air χάραξε κάποιο δρόμο,δεν χάραξε,ακολούθησε Αυτο ακριβως elven. Aπλα μερικοι τρωνε κουτοχορτο, τι να γινει. Εδω ενδεικτικα λαπτοπ του 2004(στην Αμερικη, γιατι στην Ιαπωνια βγηκε το 2003) χωρις dvd drive, βαρους 800gr και παχους μολις 1χιλιοστο περισσοτερο απο το macbook air που ακολουθησε το δρομο που ειχε χαραξει αυτο το λαπτοπ 4-5 χρονια πριν: Sony x505 http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=1970 8/8/2004 The Sony VAIO X505 was released in Japan last year. We assumed it would never make it to the U.S. Demand for this style of notebook is higher in Japan that it is state-side. But a lot of companies that import Japanese tech products and configure them to be able to sell to U.S. buyers, such as iCube (http://www.icube.us) and Dynamism (http://www.dynamism.com) found that they were doing good business with the X505. So Sony took heed to this phenomenon and released the X505 in North America in the Spring of 2004. Εκτος απο το παχος , σας θυμιζει τιποτα το chiclet keyboard εν ετει 2004?? Το αστειο ειναι οτι υπαρχουν πολλοι που ελεγαν οτι το chiclet keyboard το πρωτοεφερε η apple και μετα το αντεγραψε η sony και οι υπολοιποι.. Οπως ειπα και πριν, δεν ειναι και τοσο σημαντικο ποιος πρωτοεισηγαγε καποιες τασεις(πολυ λεπτα ελαφρια λαπτοπ, χωρις dvd drive, flash memory που δεν ειναι σε ssd case κλπ) στο χωρο των λαπτοπ. Ουτε εγινε και τιποτα που το mba ακολουθει αυτες τις τασεις. Αντιθετα κατι τετοιο ειναι απολυτως θεμιτο. Το μαγικο βεβαια ειναι πως δημιουργειται η εντυπωση οτι τον δρομο τον ανοιξε το MBA και μερικοι δυστυχως ή ευτυχως το πιστευουν.
ixthy Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 High tech μου εσύ!!!:lol::lol: Μακρυά από DVD, αλλά ναι στο Blue Ray (που διαβάζει και DVD)!!! ---------- Προσθήκη στις 17:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:08 ---------- Αυτο ακριβως elven.Aπλα μερικοι τρωνε κουτοχορτο, τι να γινει. Εδω ενδεικτικα λαπτοπ του 2004 χωρις dvd drive, βαρους 800gr και παχους μολις 1χιλιοστο περισσοτερο απο το macbook air που ακολουθησε το δρομο που χαραξε αυτο το λαπτοπ 4 χρονια μετα : Sony x505 Εκτος απο το παχος , σας θυμιζει τιποτα το chiclet keyboard εν ετει 2004?? Το αστειο ειναι οτι υπαρχουν πολλοι αφελεις που ελεγαν οτι το chiclet keyboard το πρωτοεφερε η apple και μετα το αντεγραψε η sony και οι υπολοιποι.. Ούτε unibody (η βασική καινοτομία που ακολούθησαν τα άλλα macbooks), ούτε touchpad, ούτε καν θέση να βάλεις τα χεράκια σου... Μπράβο... Πολύ κουτόχορτο τρώμε όλοι εμείς κύριε haHa!!! Και επιτέλους λέω ότι αυτό της διαφήμισης δεν είναι air... Τώρα εσύ βρες όσα λεπτά Sony θες... Χάρισμά σου... Αααα και κάτι άλλο... Την επόμενη φορά που θα χρησιμοποιείς εκφράσεις τέτοιου τύπου θα σου κάνω αναφορά στους mods για να τελειώνουμε. Δεν είπε κανείς ότι τα ξέρουμε όλα, αλλά δόξα τω Θεώ υπάρχει και μια wikipedia... για κάποια θέματα. Οι εταιρείες που ήταν πρώτες στους υπολογιστές είναι η ΙΒΜ και κάποιες άλλες όπως η Apple. Δεν μπορούμε να λέμε ό,τι θέλουμε εδώ μέσα... Αλλά ακόμα και αν μας διαφεύγει κάτι, δε σημαίνει ότι εμείς τρώμε κουτόχορτο, αλλά ούτε ότι έχουμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε τέτοιες εκφράσεις...
iznodur Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 σαφέστατα και δεν συγκρίνετε με το air για κανένα λόγο αλλά πρέπει να δωσουμε και ένα μπράβο στην sony διότι το ''πάλευε'' καλά με τον σχεδιασμό και πριν λίγα χρόνια που είχε βγάλει ένα πολύ ισχυρο μικρό και ελαφρύ laptop απο ανθρακονήματα δεν θυμάμαι το μοντέλο . Βέβαια το air πέρα απο τον σχεδιασμό , ελαφρύ κλπ κλπ μην ξεχνάμε ότι χρησιμοποιεί και mac osx έτσι δεν πα να βγάζουν οι άλλοι ότι θέλουν , πάλι windows θα ναι χαχαχα κάτι off-topic δεν καταλαβαίνω γιατι στα forum της apple μπαίνουν και όλοι οι άλλοι με σκοπο να κράξουν ....?
invisiblesurfer Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Μπραβο στον/ην HaHa για τα links. Δεν ειχα ιδεα οτι η Sony προσεφερε τετοια λυση. Πραγματι ειναι πολυ ομοιο με το νεο Air. Ανακαλλω το προηγουμενο post μου. ΥΓ Επειδη το Sony της φωτογραφιας εχει κλιση προς τα κατω, θεωρω οτι ο χειριστης θα στηριζε τους καρπους στο γραφειο, οπως ακριβως συμβαινει δηλαδη με τα κανονικα πληκτρολογια (πλην του οτι το Sony θα ειναι πιο ευκολο γιατι ειναι χαμηλοτερο απο ενα πληκτρολογιο)
ixthy Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Σίγουρα η Sony σε σχέση με άλλους κατασκευαστές το παλεύει στο σχεδιασμό. Δε διαφωνώ καθόλου...Απλώς το air δεν είναι ακριβώς το ίδιο με ο,τιδήποτε άλλο και δε νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης ή πρωτοπορίας. Αλλά ρε παιδιά όταν πρωτοείδα το 1ο air δεν παιζότανε σε επίπεδο σχεδιασμού!!! Άλλο αν δεν το αγόρασα διότι δε μου άρεσε για άλλους λόγους... (πανάκριβο και πολύ αδύναμο ακόμα και για την εποχή του). Το νέο air είναι σαφώς καλύτερη πρόταση και στα λεφτά και στις επιδόσεις και στο σχεδιασμό.
kpartsi Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Παρατηρησατε οτι δεν εχει backlight πληκτρολογιο;τρομερο λαθος κατε'με Συμφωνώ! Κι υπήρχε περίπτωση να το αγοράσω, μόνο και μόνο αυτή η έλλειψη με κάνει να αλλάξω ιδέα. Αυτό βέβαια είναι υποκειμενικό ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χρήστη, κάποιον άλλο ούτε που θα τον ένοιαζε, αλλά για μένα το backlight πληκτρολόγιο είναι απαραίτητο!
Whiteyez Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Να τονίσουμε τον σχεδιασμό και εξωτερικά και εσωτερικά.
tr3quart1sta Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 μα καλα ποσο το χρησιμοποιητε πια το φωτιζομενο πληκτρολογιο ... εγω απο τον μαιο 2-3 φορες και αυτες για λιγη ωρα...
panos2000gr Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Εγώ πάλι διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για την θερμική συμπεριφορά των νέων Macbook Air. Αν αναλογιστούμε ότι ζεσταίνονται ακόμη και τα Macbook Pro με πολύ πιο ευρύχωρο σασί, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τα MBA 13" και ακόμη δυσκολότερα για τα 11αρια. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα ψήνονται. Αν δεν συμβαίνει αυτό πιστεύω θα πάνε πολύ καλά σε πωλήσεις. Επίσης επιφυλακτικός είμαι και με τις αυτονομίες που ανακοινώνει η Apple. Στο καινούργιο Macbοοκ Pro ανακοίνωνε 10 ώρες (με wireless & web browsing) όταν με το ζόρι πιάνει τις 4.30 με 5 ώρες. Πολύ φοβάμαι το ίδιο θα ισχύει και με τα MBA.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.