Προς το περιεχόμενο

'Back to the Mac' event στις 20 Οκτωβρίου

alexzzz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Είδα απο κοντά σήμερα τα καινούρια MBA στο Applestore του Liverpool. Εκ πρώτης όψεως πολύ στιβαρά(επόμενο) και πανάλφαρα! Πάρα πολύ όμορφα και απίστευτο instant-on..

[ATTACH]36468[/ATTACH] [ATTACH]36469[/ATTACH] [ATTACH]36470[/ATTACH]

Αύριο θα τα δώ πιο προσεκτικά που θα έχω χρόνο. ;)

Ειναι υπερβολικα δελεαστική αυτη η λεπτότητα που έχει...απο βαρος να φανταστω πολυ light Ε? Οταν το "παίξεις" λιγακι πες μας εντυπωσεις!!

• Απαντ. 209
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, όταν πρωτοβγήκε το macbook air, δεν υπήρχε άλλο netbook ή notebook με τις σχεδιαστικές τάσεις του πιο πριν. Για άλλη μια φορά οι άλλοι ακολούθησαν την Apple βελτιώνοντας φυσικά σε χαρακτηριστικά τα δικά τους παρόμοια προϊόντα. Ακόμα και τώρα που βλέπω σχεδιαστικά τα λεπτά vaio σε σύγκριση με το air, απλά σύγκριση δεν υπάρχει. Επίσης κανείς άλλος δεν έχει unibody κατασκευή, ούτε το touchpad της Apple ακόμα.

Όσον αφορά άλλες τάσεις, όπως η απουσία optical drive, είναι προφανές ότι είναι μια αρνητική εξέλιξη που πρέπει να γίνει αποδεκτή μόνο σε υπέρλεπτα προϊόντα, όπως το air, στα οποία δε χωρά το optical drive. Βέβαια είναι φανερό από εταιρείες όπως η Apple, ότι προτιμούν όχι τη φυσική, αλλά την απ' ευθείας ηλεκτρονική διάθεση των ψηφιακών προϊόντων. Όμως εμάς σαν καταναλωτές αυτό δεν πρέπει να μας βρει σύμφωνους. Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα γίνει η εγκατάσταση του λειτουργικού σε περίπτωση που τα φτύσει ο SSD και χρειαστεί αντικατάσταση. Εκεί δε θέλει εξωτερικό optical drive? Ελπίζω λοιπόν να μην είναι αυτό το μέλλον των laptop και αν η Apple οδηγεί σε τέτοιες τάσεις (ελπίζω πως όχι διότι άλλο air και άλλο white ή pro), ελπίζω να μην ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Δημοσ.

Εγώ πάλι περιμένω να βγάλουν το επόμενο Mbp 13" χωρίς dvdrw combo super pipa που δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ από το 2006. Άντε να τελειώνουμε με τα μηχανικά μέρη που προσθέτουν όγκο, βάρος, κόστος, και κατανάλωση για να τα χρησιμοποιήσεις μια φορά και αν. Μπορώ να ζήσω και με εξωτερικό drive γι' αυτή τη φορά.

Δημοσ.
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα γίνει η εγκατάσταση του λειτουργικού σε περίπτωση που τα φτύσει ο SSD και χρειαστεί αντικατάσταση. Εκεί δε θέλει εξωτερικό optical drive? Ελπίζω λοιπόν να μην είναι αυτό το μέλλον των laptop και αν η Apple οδηγεί σε τέτοιες τάσεις (ελπίζω πως όχι διότι άλλο air και άλλο white ή pro), ελπίζω να μην ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι.

Ευτυχώς μπορούμε να δουλέψουμε και με εξωτερικό σκληρό το Mac OS.

Δημοσ.
Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα γίνει η εγκατάσταση του λειτουργικού σε περίπτωση που τα φτύσει ο SSD και χρειαστεί αντικατάσταση. Εκεί δε θέλει εξωτερικό optical drive?

Στα νέα MacBook Air, το Mac OS X δεν δίνεται σε DVD αλλά σε USB! ;)

Δημοσ.

:confused::confused::confused::confused::confused::confused::shock::shock::shock::shock: Τι χωρητικότητα εχει αυτο το USB ξέρουμε???

Φανταστείτε διάλογο...

( - Φιλε ηρθα με το φλασακι μου να κανω copy 2-3 τραγουδια

- Οκ φιλε..Α μια που εχεις αυτο το φλασακι δεν μου περνάς και το new OS της Apple ?? )

:-D

Βασικα να φανταστώ δεν θα είναι κανονικο flasaki ετσι ?

Δημοσ.

Λίγες ίντσες και χοντρό, όταν το air είχε 13'' και ήταν πολύ λεπτό. Είναι το εντελώς αντίθετο... Αυτό ίσως και να είναι ο πρόγονος των netbooks όχι του air... Άλλο αν τώρα το air ανταγωνίζεται τα netbooks αφού έκανε μετάβαση στις 11''. Όχι ότι η Apple δεν είχε G4 aluminum laptops 12'' (netbooks???) πολύ πιο παλιά πολύ πριν βγάλει η ASUS το πολύ ωραίο eeepc.

---------- Προσθήκη στις 14:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:13 ----------

Cool!!!! Μου είχε διαφύγει αυτό!

Δημοσ.
:confused::confused::confused::confused::confused::confused::shock::shock::shock::shock: Τι χωρητικότητα εχει αυτο το USB ξέρουμε???

Φανταστείτε διάλογο...

- Οκ φιλε..Α μια που εχεις αυτο το φλασακι δεν μου περνάς και το new OS της Apple ?? )

Ειναι κανονικο flash με το OSX για περιπτωση restore. Γιατι εκπλησεσαι? Η φαση των dvd περασε. Τελος.

Δημοσ.
Υπαρχει εξωτερικος οδηγος αν χρειαστει.

Και εγω θεωρω οτι το CD/DVD drive ειναι 99% αχρειαστο στις μερες μας.

Ίσως, αλλά μ'αρέσει το superdrive μου!!!:-D Για να μη σου πω ότι θα'θελα η Apple να τα σκάσει στη Sony για να πάρει και δικαιώματα Blue Ray!!! :-D Ξέρω ένα κομμάτι του εαυτού μου ανήκει στην dark side!!! :lol:

Δημοσ.

Φανταστείτε διάλογο...

Και τώρα ακόμα μπορείς να περάσεις το λογισμικό από το dvd σε φλασάκι και να το τρέχεις κανονικά.

Δημοσ.
Ειναι κανονικο flash με το OSX για περιπτωση restore. Γιατι εκπλησεσαι? Η φαση των dvd περασε. Τελος.

flash αλλά μόνο με read only permissions

Δημοσ.
Λίγες ίντσες και χοντρό, όταν το air είχε 13'' και ήταν πολύ λεπτό. Είναι το εντελώς αντίθετο...

Απλά το παλικάρι το έβαλε για το θέμα της διαφήμισης με το φάκελο.

Άλλωστε είναι από το 1994 οπότε μια χαρά πρόδρομος του Air μπορεί να θεωρηθεί.

Καλή κίνηση αυτή με το USB stick γιατί τώρα δίνει εξ' αρχής μια ασφάλεια στον υποψήφιο αγοραστή ότι μπορεί να ζήσει χωρίς optical drive. Εγώ για παράδειγμα δεν χρειάζομαι, ακόμα και για λογισμικό USB χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια, αλλά για ένα μέσο χρήστη χρειάζεται ακόμα. Και αν η Apple θέλει αυτό το MBA να είναι η εξέλιξη του laptop, χρειάζεται αντίπαλο δέος του optical

Γενικά ωραίο προϊόν φαίνεται αλλά όπως πάντα:

Αν πράγματι (όπως αναφέρθηκε από άλλο χρήστη) υπάρχουν πιθανά προβλήματα με θέμα CPU + GPU (Intel + NVidia) σε τέτοιο προϊόν, πότε θα αποφασίσει ότι είναι καιρός να κάνει συμφωνία με AMD, που μια χαρά CPU έχει και στα GPU (ακόμα και ενσωματωμένα) είναι κλάσεις μπροστά; Άσε που θα ρίξει και το κόστος της. Δεν χρειάζεται σε ΟΛΑ τα μοντέλα της να έχει πανίσχυρο i7, i55, i119 κοκ

PS. Πλάκα πλάκα με τη μπαταρία, άμα υπήρχε εύκολος τρόπος αλλαγής της, το μόνο που θα χρειαζόσουν να κουβαλάς για ώρα ανάγκης δεν θα ήταν μια ολόκληρη δεύτερη μπαταρία αλλά μόνο το 1/4 αυτής...

Δημοσ.
Λίγες ίντσες και χοντρό, όταν το air είχε 13'' και ήταν πολύ λεπτό. Είναι το εντελώς αντίθετο... Αυτό ίσως και να είναι ο πρόγονος των netbooks όχι του air... Άλλο αν τώρα το air ανταγωνίζεται τα netbooks αφού έκανε μετάβαση στις 11''. Όχι ότι η Apple δεν είχε G4 aluminum laptops 12'' (netbooks???) πολύ πιο παλιά πολύ πριν βγάλει η ASUS το πολύ ωραίο eeepc.

---------- Προσθήκη στις 14:15 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:13 ----------

Cool!!!! Μου είχε διαφύγει αυτό!

Ούτε στην διαφήμιση δεν πρωτοπόρησε.

συγκρίνεις 2007 με 1994;χμμμμ

αν η apple έβγαλε το πρώτο laptop τότε παίζει να ταν η πρωτοπόρος σε laptops.netbooks,ήταν;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...