Προς το περιεχόμενο

Απορια σχετικα με nvidia cuda

nickvas19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια εχω ενα pc me 280gtx...και καπου διαβαζα για cuda κτλ.τι ακριβως κανει?η δικη μου υποστηριζει κατι τετοιο?!και...πως το ενεργοποιώ?thanx

Δημοσ.

CUDA is the computing engine in NVIDIA graphics processing units (GPUs) that is accessible to software developers through variants of industry standard programming languages (απο wikipedia)

με λίγα λόγια μπορεί κάποιος να προγραμματίσει την κάρτα γραφικών σου να κάνει υπολογισμούς και άλλες διεργασίες.. αυτό χρειάζεται σε πολλές εφαρμογές όπως εξομοιώσεις φυσικής (αεροδυναμικές σύραγγες, παιχνίδια, βιολογικές εφαρμογές -> "διπλώσεις" πρωτεινών, κ.α) ..

η κάρτα σου υποστηρίζει CUDA αλλα δυστυχώς οι δυνατότητες της δεν είναι και πολύ μεγάλες για να κάνει κάτι το ιδιαίτερο... οι κάρτες επόμενης γενιάς τουλάχιστον διπλασιάζουν τις δυνατότητες του, και μελλοντικά τα πράγματα δείχνουν ακόμα πιο αισιόδοξα.. επίσης σιγά σιγά το CUDA μάλλον τείνει να σταματήσει να χρησιμοποιείται και να αντικατασταθεί απο άλλα interfaces όπως το OpenCL ή το DirectCompute...

Δημοσ.
...οι δυνατότητες της δεν είναι και πολύ μεγάλες...

...εχμ, δεν είναι και καμιά ιδιαίτερα underpowered κάρτα η GTX280 με τα 32 rops της :-)

Δημοσ.
...εχμ, δεν είναι και καμιά ιδιαίτερα underpowered κάρτα η GTX280 με τα 32 rops της :-)

όχι δεν είναι... αλλα δεν νομίζω να συγκρίνεται με καμια 5870...?? :P

edit: χμ...για να είμαι δίκαιος ακόμα δεν βρήκα κάτι που να δείχνει οτι ισχύει κάτι τέτοιο.. ίσα ίσα βρήκα οτι μέχρι και το ati stream 2.0 η 5870 έχανε απο την gtx280... θα ψάξω να βρώ κανα συγκριτικό για σιγουρία.. πάντως η gtx 280 χάνει απο την gtx 470 περίπου με διπλάσια διαφορά...

Δημοσ.

( ...είναι τόσο πρόχειρο και σε εμβρυακή φάση το gpgpu software - που η 280 "τυχαίνει" να είναι αρκετά δυνατή σε τέτοιες εργασίες, εννοείται ότι μια 5870 έχει πολύ περισσότερο raw power ;) )

Δημοσ.
CUDA is the computing engine in NVIDIA graphics processing units (GPUs) that is accessible to software developers through variants of industry standard programming languages (απο wikipedia)

με λίγα λόγια μπορεί κάποιος να προγραμματίσει την κάρτα γραφικών σου να κάνει υπολογισμούς και άλλες διεργασίες.. αυτό χρειάζεται σε πολλές εφαρμογές όπως εξομοιώσεις φυσικής (αεροδυναμικές σύραγγες, παιχνίδια, βιολογικές εφαρμογές -> "διπλώσεις" πρωτεινών, κ.α) ..

η κάρτα σου υποστηρίζει CUDA αλλα δυστυχώς οι δυνατότητες της δεν είναι και πολύ μεγάλες για να κάνει κάτι το ιδιαίτερο... οι κάρτες επόμενης γενιάς τουλάχιστον διπλασιάζουν τις δυνατότητες του, και μελλοντικά τα πράγματα δείχνουν ακόμα πιο αισιόδοξα.. επίσης σιγά σιγά το CUDA μάλλον τείνει να σταματήσει να χρησιμοποιείται και να αντικατασταθεί απο άλλα interfaces όπως το OpenCL ή το DirectCompute...

Αν είναι έτσι τότε γιατί πολλοί λένε "πάρε nVidia έχει CUDA", " xμμμ θα προτιμήσω nVidia, εκτός των άλλων έχει και CUDA", "ρε παιδιά καλές οι Radeon αλλά οι nVidia έχουν και CUDA"...; Μπορεί λοιπόν ο μέσος χρήστης-gamer να χρησιμοποιήσει όλα αυτά; Μάλλον όχι. Άρα αν ισχύουν αυτά που λές σωστά πίστευα οτι το CUDA όπως και το PhysX είναι marketing tricks της nVidia και οτι στην ουσία δεν έχουν καμία χρησιμότητα.

Eπίσης η GTX280 είναι πανίσχυρη κάρτα ακόμα και σήμερα. Αν την έχει κάποιος δεν υπάρχει λόγος να την αλλάξει...:-)

Δημοσ.
Αν είναι έτσι τότε γιατί πολλοί λένε "πάρε nVidia έχει CUDA", " xμμμ θα προτιμήσω nVidia, εκτός των άλλων έχει και CUDA", "ρε παιδιά καλές οι Radeon αλλά οι nVidia έχουν και CUDA"...; Μπορεί λοιπόν ο μέσος χρήστης-gamer να χρησιμοποιήσει όλα αυτά; Μάλλον όχι. Άρα αν ισχύουν αυτά που λές σωστά πίστευα οτι το CUDA όπως και το PhysX είναι marketing tricks της nVidia και οτι στην ουσία δεν έχουν καμία χρησιμότητα.

Eπίσης η GTX280 είναι πανίσχυρη κάρτα ακόμα και σήμερα. Αν την έχει κάποιος δεν υπάρχει λόγος να την αλλάξει...:-)

ναι συμφωνώ και εγώ οτι δεν έχει κάποια χρησιμότητα.. ο λόγος που τα λένε αυτά είναι γιατι τους τα λένε οι πωλητές γιατι πρέπει και αυτοί κάπως να πουλήσουν... και αυτοί τα πιστεύουν..

Πάντως οκ για να μην τα ισωπεδώνουμε όλα, όλα απο κάπου πρέπει να αρχίσουν... και κάποιος πρέπει να δείξει ενδιαφέρον για κάτι για να αναπτυχτεί.. και "εσείς" τώρα παίζετε BC2 και Civ5 γιατι κάποτε κάποιοι παίζαν Rampage και Xenon II σε Amiga... !! (με το άπαιχτο OST) :P :p

Σε λίγα χρόνια λοιπόν δεν θα θυμάται κανείς την gtx280...

Δημοσ.

Marketing tryck το PhysX ??

Eγω απ οτι εχω ακουσει το PhysX κανει μεγαλη διαφορα στα παιχνιδια που το χρησιμοποιουν. Ας μας πει ενας φιλος που δοκιμασε το ιδιο game με Physx και χωρις PhysX... τι διαφορα ειδε?

Οσο για το Cuda δεν εχω ιδεα, αν ειναι οπως τα λεει ο Luci τοτε (μας)ειναι αχρηστο.

Δημοσ.

εγω τα βαζω ολα on...οποτε δεν ξερω να σου πω...εγω θα σου πω το αλλο...εσυ εαν ησουνα παραγωγος θα εβγαζες mia επιλογη γραφικων την οποια θα την διαφημιζες και δεν θα ειχε διαφορα εαν το εβαζε καποιος off?!...πιστεψε με θα εκανες τα αδυνατα δυνατα ωστε οταν ειναι στο off...να δειχνει χαλια :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...