Toufas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 θελω να παρω ενα macbook. Η χρησεις που θελω : προγραμματα μουσικης (ableton live και ισως traktor, logic) 720p ταινιες και μεγαλη μπαταρια (για πτησεις) Εκτος απο τα 2gb ram και τον δισκο, ποια αλλη διαφορα εχουν? Αν παω στο macbook pro αξιζει να δωσω τα παραπανω και να παρω το πιο γρηγορο?
Crizzt Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Macbook vs Macbook pro: Οι διαφορες ειναι +2GB RAM, firewire port, SD card reader και back-lit keyboard. Ο δισκος στη βασικη εκδοση ειναι ο ιδιος. Για παραπανω Pro, απο αυτα που λες οτι θα κανεις σε καλυπτει. Προσωπικα, επειδη δε περνω καθε λιγο και λιγακι, πηρα πιο πανω απο το βασικο... Α, ξεχασα. Δε ξερω αν ειναι απαραιτητο για τη μουσικη σου, αλλα το Pro εχει χωριστα βυσματα Audio IN/OUT, το απλο εχει ενα βυσμα. Επισης το απλο εχει καλυτερη ληψη wireless.
haHa Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Macbook vs Macbook pro: Οι διαφορες ειναι +2GB RAM, firewire port, SD card reader και back-lit keyboard. Ο δισκος στη βασικη εκδοση ειναι ο ιδιος. Σε αυτα προσθεσε και αλλα 2 πολυ πιο σημαντικα πλεονεκτηματα που εχει το pro: καλυτερη οθονη και μακρα καλυτερη ποιοτητα κατασκευης απο αλουμινιο αντι για φθηνιαρικο πλαστικο που γραντζουνιεται* πανευκολα οπως αυτο που εχει το απλο macbook . Επισης εχε υποψην σου οτι το macbook το απλο ειναι πιο βαρυ, πιο χοντρο και πιο μεγαλο απο το macbook pro. Με την διαφορα να ειναι περιπου στα 150€ (1157€ το macbook pro , 1000€ το macbook)δεν νομιζω οτι αξιζει να παρεις το φθηνιαρικο και μη ποιοτικο απλο macbook. * Εδω τα περι γραντζουνιων: http://www.engadget.com/2009/10/22/unibody-macbook-late-2009-review/ Μεσα σε 2-3 μερες σε εσωτερικη χρηση γραφειου ειχε ηδη γραντζουνιστει αισθητα.. Here's the thing about that gloss plastic, though: while it's not the fingerprint magnet we expected it to be, it scratches like crazy. Seriously -- all we've really done with our review unit is take it out of the box, snap some photos, and move it around the office for a day, and the top looks like it's been attacked by a bear. Considering how durable our older (black) plastic MacBooks have been, that's pretty disappointing -- we're guessing the case-protector market for this machine will do brisk business. On the flipside, it's certainly easier to clean the glossy palmrests, so we're hoping they won't discolor as easily as on the outgoing model. Oh, and that gloss-plastic that scratches so easily up top? Yeah, it's just as wimpy on the sides -- we've maybe plugged one or two things into this USB port and it's already dented up. In fact, the more we used the MacBook, the more disheveled it got -- the unibody build might make it stronger internally, but on the outside it's soft white plastic, and it shows right away.
Toufas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 πως εχει πιο καλο wireless σημα? Επισης για το πιο ακριβο ενοουσα το 2.4 με το 2.66 pro. Για ηχο, εχω εξωτερικη καρτα ηχου ετσι και αλλιως (xone 2d) To backlit keyboard μου αρεσει, οπως μου αρεσει και το μη πλαστικο περιβλημα του pro edit: θα το παρω απο αγγλια και με student discount μεσω μιας γνωστης
Crizzt Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Το πλαστικο συμπεριφερεται καλυτερα στο σημα απο οτι το αλουμινιο. Μη φανταστεις καμια τραγικη διαφορα ομως... @Haha, ιδια οθονη δεν εχουν;
elven Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Τoufas δεν αξίζει η διαφορά χρημάτων για να πας απο 2.4 σε 2.66, δε θα δεις αξιοσημείωτη διαφορά σε επιδόσεις
haHa Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 πως εχει πιο καλο wireless σημα?Επισης για το πιο ακριβο ενοουσα το 2.4 με το 2.66 pro. To πλαστικο macbook εχει οριακα καλυτερο σημα wireless απο το αλουμινενιο macbook pro , γιατι το αλουμινιο εμποδιζει λιγο την ληψη. Τιποτα το ιδιαιτερο ομως. Τελος, δεν νομιζω οτι αξιζει να δωσεις +300€(1450€ εναντι 1150€) για να παρεις το ακριβο macbook pro. Η ουσιαστικη διαφορα ειναι ο 10% ταχυτερος επεξεργαστης που δυσκολα θα το δεις στην πραξη. Χιλιες φορες με αυτα τα 300€ να βαλεις εναν ssd και να αγορασεις επεκταση εγγυησης στα 3 χρονια. Ενας ssd θα δωσει πολυ μεγαλυτερη αυξηση στις επιδοσεις που θα την καταλαβεις αμεσα, σε αντιθεση με τον ελαχιστα γρηγοροτερο επεξεργαστη. ---------- Προσθήκη στις 17:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:09 ---------- @Haha, ιδια οθονη δεν εχουν; To macbook pro εχει λιγο καλυτερη οθονη. http://www.engadget.com/2009/10/22/unibody-macbook-late-2009-review/ As far as the screen, it's much nicer than previous plastic MacBook screens -- it's similar to the panel in the MacBook Air and 13-inch MacBook Pro in that it's LED-backlit and has a nice wide viewing angle, but the Pro has a 60 percent great color gamut. We didn't notice the difference in day-to-day usage, but we did notice that it's rather dim -- to the point where we initially assumed the max brightness setting was only halfway up. It's still a nice screen, don't get us wrong; we just wish it was a little brighter.
Toufas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 £858.93 μαλλον θα εχει με student discount, τωρα περιμενω να μαθω αν ο γνωστος στην apple εχει πιο καλη εκπτωση.
CtrlFreak Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Ρε με ψήσατε και μένα. Παρακολουθώ την ενότητα για καιρό τώρα και λέω να το κάνω και γω το βήμα για το μικρό, περιμένω όμως την επόμενη ανανέωση σε 3-4 μήνες.
Toufas Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 την αλλη βδομαδα θα γινει οτι γινει λογικα και εγω θα περιμενω.
yayawoot Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Αααχ και γω έτοιμος είμαι!!Περιμένω να δω αν υπάρχει περίπτωση να βγουν καινούργια αλλιώς θα το τσιμπήσω το 13αρι το mbp
alexx Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 ΚΑι γω παρακολουθω το θεμα εδω και πολυ καιρο και ειμαι ετοιμος για την αγορα του mbp 13. Ελπιζω το πολυ μεχρι τις γιορτες να το εχω.!!
kebinB Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 το 13αιρι αλουμινο σε σχεσι με το πλαστικο είναι κλάσης ανώτερο. ειναι προτιμότερο να μαζεψεται το ποσο σε 1-2 μηνες παρα να παρεται το πλαστικο λόγω έλειψης χρημάτων. δεν μιλάμε και για καμια τεραστια διαφορά. τα χρηματα θα πιασουν σιγουρα τοπο.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Προσθέτω κι εγώ την ψήφο μου υπέρ του αλουμινένιου MacBook Pro. Η ποιότητα κατασκευής και η αίσθηση είναι μακράν ανώτερη από του πλαστικού MacBook. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα (ως ευτυχισμένος κάτοχος του MacBook Alu Late 2008).
panos2000gr Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 To Macbook Pro 2.4Ghz αποτελεί μακραν το καλύτερο value for money σε όλα τα Macbook αυτή τη στιγμή. Το μοντέλο με τον P8800 (2.66Ghz) ξεφεύγει αρκετά σε τιμή και η διαφορά στην απόδοση με τον 2.4Ghz (P8600) είναι σχετικά μικρή. Το λευκό θα το κοιτούσα μόνο αν ήταν 400-500 ευρώ φτηνότερο από το αλουμινένιο. Η διαφορά στην ποιότητα και την γενικότερη αίσθηση είναι πολύ μεγάλη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.