Προς το περιεχόμενο

Χρειαζομαι πολυ καθοδηγηση για αγορα νεου υπολογστη!

FohNaKoS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδες!Μιας και περασα στο πανεπιστημιο(μηχανολογος μηχανικος στη Θεσσαλονικη) αποφασισα να αγορασω νεο υπολογιστη.

Αρχικα εχω επιλεξει οθονη,την παρακατω http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Monitors/Monitors/SAMSUNG-LCD-TV-MONITOR-27-SM-P2770HD-SM-P2770HD.htm .

Πληκτρολογιο-ποντικη τα http://www.plaisio.gr/Peripherals/PC-Peripherals/Keyboards/Microsoft-3000-Keyboard-Wireless-Desktop-Greek.htm

κ ηχεια http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501608 .

Τωρα τα δυσκολα..δεν εχω ασχοληθει και ποτε με το εσωτερικο της κεντρικης μοναδας και ετσι ειμαι σχεδον εως τελειως ασχετος! Ξερω οτι θα σας παρει χρονο αλλα μηπως μπορειται να μου συνθεσεται μια κεντρικη μοναδα απο το πλαισιο ή απο το e-shop? Η τιμη της κεντρικης μοναδας αν ειναι δυνατον να μην ξεπερνα τα 1200 ευρο. τον υπολογιστη τον χρειαζομαι περισσοτερο για παιχνιδια και για να σηκωνει διαφορα προγραμματα με ανεση,οπως για παραδειγμα προγραμματα για σχεδιο! Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

Δημοσ.

Συγχαρητηρια για την εισοδο σου στην σχολη.

Η οθονη που επελεξες ειναι υπερβολικη για games και οχι μονο αυτο αλλα θα χρειαστεις πανισχυρη και πανακριβη καρτα γραφικων και αντιστοιχο επεξεργαστη για να παιξεις σε αυτη.Μιλαμε για τρελλα εξοδα που ξεπερνουν τα 1200 συνολικα του προυπολογισμου σου.Ειναι αυτο που λεμε τα μεταξωτα βρακια ειναι για τους μεταξωτους .... .

Εγω σου προτεινω μια ποιοτικη 22αρα ,κατα προτιμηση Dell.

Τα υπολοιπα που επελεξες ειναι θεμα γουστου.

Και χωρις να θελω να φανω αγενης η σπαστικος,τις τελευταιες εβδομαδες εχουν υπαρξει αμετρητα νηματα παρομοια με το δικο σου θεματα σχετικα με αναβαθμισεις κοντα στο ποσο που διαθετεις.Ισως αν εψαχνες και διαβαζες προσεκτικα να ηξερες ηδη τωρα τι σου χρειαζεται.

Αλλα επειδη ειναι καλο site εδω συντομα θα σου δωσουν καλες συμβουλες,δυστυχως εγω πρεπει να φυγω τωρα για δουλεια και δεν προλαβαινω να σου προτεινω.Παντως ο λογος που ποσταρα ειναι για να σου πω να μην παρεις τοσο μεγαλη οθονη,ωστε να προλαβω τυχον λανθασμενη αγορα.

Δημοσ.

Καταρχην συγχαρητηρια για την επιτυχια σου, καλες σπουδες, καλη φοιτητικη ζωη και καλη σταδιοδρομια.

Στο θεμα μας. Δε νομιζω οτι τα πραγματα ειναι τοσο τραγικα οπως τα λεει ο benign.

Με 1200 ευρω στηνεις tower με 6πυρηνο επεξεργαστη, 8gb ram, ssd+1TB HDD και 5870 καρτα γραφικων. PC που αποσπα το χαρακτηρισμο high end δηλαδη.

Πιο συγκεκριμενα απο visionstudio (αφου περασες Θεσσαλονικη γιατι δε το αγοραζεις απο τα visionstudio που εχουν εκει εδρα?)

24417902.jpg

Στην παραπανω συνθεση καποια πραγματα μπορει να μοιαζουν overkills, και εαν θες μπορουμε να ριξουμε αρκετα το budget εως και 400+ ευρω πηγαινοντας σε μια πιο φθηνη πλην ομως δυνατη καρτα γραφικων (gtx460), καθως και σε 4gb ram αντι για 8 που κι αυτα θα σε βγαλουν ανετα για καποια χρονια. Σε αυτη τη περιπτωση θα κατεβουμε και σε ενα φθηνοτερο τρφοδοτικο, το corsair με τα 550W στα 99 ευρω. Μπορουμε εαν θες κι αλλη οικονομια να κοψουμε και τον ssd δισκο και να μεινεις με τον samsung για main γλυτωνοντας αλλα 112 ευρω.

Θα σου φτιαξω και θα σου παραθεσω και τη φθηνη υλοποιηση, που θεωρω ωστοσο οτι θα σε καλυψει 100% στις απαιτησεις που εχεις.

Η επιλογη δικη σου.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση! Και ευχαριστω για τις συμβουλες σας! Beastakos μηπως εχεις μσν για να μπορεσουμε να μιλισουμε λιγο και να με βοηθησεις λιγο περισσοτερο?

Δημοσ.

Eδω ειναι και η εναλλακτικη φθηνοτερη επιλογη που θεωρω οτι θα σε καλυψει 100%

57586662.jpg

+ αυτο το τροφοδοτικο:http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-550W-CMPSU-550VXEU.htm

Συνολο 807 ευρω.

Mπορουμε φυσικα να βρουμε και μια ενδιαμεση λυση αναμεσα στις 2 συνθεσεις αναλογως τις επιπλεον απαιτησεις/προτιμησεις σου.

---------- Προσθήκη στις 15:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:15 ----------

[/color]

Ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση! Και ευχαριστω για τις συμβουλες σας! Beastakos μηπως εχεις μσν για να μπορεσουμε να μιλισουμε λιγο και να με βοηθησεις λιγο περισσοτερο?

Η αληθεια ειναι οτι δε θυμαμαι καν το pass , δε το χρησιμοποιω χρονια τωρα:-)

Στειλε μου pm εδω, η ακομα καλυτερα ρωτα στο thread εδω!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...