Προς το περιεχόμενο

linksys vs thomson γιατι τόση διαφορά ;;;

fragment_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Έχει τύχει Fritz' date=' Netgear να κλειδώνει στα 5mbit και στην ίδια γραμμή να κλειδώνει με 9 το Dlink σε μέλος από το Forum...

Οπότε...?[/quote']

ωραιοσσς με εχει απογοητευσει η linksys εντελει ουτε connect δε κανει μονο στο dslam συνδεεται ... θα παρω dlink χεχε παρεπιπτοντως βαλτε μια παρενθεση ποια ειναι καλα ρουτερακια;;;

Δημοσ.

επιβεβαιώνω και εγώ τη διαφορά ταχύτητας μεταξύ τους . Συνδέονται και τα 2 κανονικά, αλλά χρησιμοποιώ το linksys λόγω καλύτερου ασύρματου. Ωστόσο το thompson με συνδέει στα 5.8 και το linksys sta 5.3. Επίσης το πρώτο, τις δυσκολες μερες του χειμώνα, μου κάνει λιγότερες αποσυνδέσεις

Δημοσ.

Οτι υπάρχουν διαφορές standard υπάρχουν αλλά πρέπει να είναι πιο πολύ θέμα προκαθορισμένων ρυθμίσεων που έχουν τα modem όταν μιλάμε για τόσο μεγάλες διαφορές

Σε εμένα

WAG200, FritzBox 7140 -> 19.5MBits

SpeedTouch 585v6 -> 23.8MBits :X

Που είναι ο poulinos να μας διαφωτίσει

Δημοσ.

Στην αγορα υπαρχουν routers με chipsets της broadcom, της Infineon (Lantiq) και αλλων εταιριων που κατασκευαζουν ολοκληρωμενα για τετοιες δουλειες.

Αποτελεσμα ειναι το καθε chipset να συνεργαζεται καλυτερα η χειροτερα με το chipset του DSLAM στο οποιο πεφτει πανω η γραμμη σας.

Οσον αφορα το WAG200G, περνα του το τελευταιο OpenWAG Firmware και για το Thomson οποιοδηποτε πανω απο το 8.2.5.0.. (Συντομα θα εχουμε και καινουργιο firmware).

Δημοσ.
Εγω νομιζω οτι τα Thomson ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει. Ας εχει το αλλο τις γεφυρες τις Cisco....

ta linksys ειναι division cisco οχι τα thomson

το εκανα κ αυτο τιποτα ... παιδια το dslam δε πρεπει να ειναι γενικα συμβατο με το μοντεμ του linksys ενω συνδεεται σε brodband οι επιλογες που εχει για internet δεν με κανουν Login βαζω κωδικους επιλεγω pppoE οπως στο thomson αλλα δε με βαζει ... το type του connection στο thomson ειναι g9925aA αυτο δεν υποστηριζεται στο linksys. το φωτακι ειναι παντα κοκκινο στο ιντερνετ δοκιμασα πολλα δε καταφερα καν να το συνδεσω. στην αθηνα μια χαρα ολα ... εδω πρεπει να ειναι διαφορετικα

adsl2+ = g.992.5.και στο linksys μεσα φαινεται αν εχει κλειδωσει adsl2+.sto linksys Μπορεις να βαλεις απλα pppoa/vc αν δεν παιζει με Pppoe/llc Που ειναι το κακονικο

Αν δεν κάνω λάθος τα Thompson έχουν περισσότερη αναισθησία στον θόρυβο από τα υπόλοιπα Router.

ναι αντεχουν πολυ χαλια γραμμες.συνηθως ο κανονας λεει οτι τα Thomson κλειδωνουν καλυτερα σε γραμμες που εχουν πολυ μεγαλλο attenuation και κλειδωνουν χαμηλοτερα οταν εχειςμια καλη γραμμη.

ωραιοσσς με εχει απογοητευσει η linksys εντελει ουτε connect δε κανει μονο στο dslam συνδεεται ... θα παρω dlink χεχε παρεπιπτοντως βαλτε μια παρενθεση ποια ειναι καλα ρουτερακια;;;

καλυτερα Netgear

επιβεβαιώνω και εγώ τη διαφορά ταχύτητας μεταξύ τους . Συνδέονται και τα 2 κανονικά, αλλά χρησιμοποιώ το linksys λόγω καλύτερου ασύρματου. Ωστόσο το thompson με συνδέει στα 5.8 και το linksys sta 5.3. Επίσης το πρώτο, τις δυσκολες μερες του χειμώνα, μου κάνει λιγότερες αποσυνδέσεις

to thomson ειναι κλασεις πιο σταθερο καλος η κακος

Οτι υπάρχουν διαφορές standard υπάρχουν αλλά πρέπει να είναι πιο πολύ θέμα προκαθορισμένων ρυθμίσεων που έχουν τα modem όταν μιλάμε για τόσο μεγάλες διαφορές

Σε εμένα

WAG200, FritzBox 7140 -> 19.5MBits

SpeedTouch 585v6 -> 23.8MBits :X

Που είναι ο poulinos να μας διαφωτίσει

κανονικα δεν θα επρεπε να δεις τοσο μεγαλες διαφορες και ειδικα το να δεις το thomson πιο πανω απο το linksys ειναι λιγακι σπανιο.οπως ειπαν τα παιδια ειναι και θεματα se ti dslam πεφτεις.siemens alcatel τι chipset εχει το ρουτερ σου κτλ κτλ.αυτο που ειχα πει και σε καποιον αλλον που το thomson κλειδωνε καλυτερα απο το Linksys αλλα ηθελε το Linksys για ασυρματο του ειπα το εξης.κανε το Linksys access point.συνδεσε το thomson κανονικα βαλε μια Lan toy thomson με μια Lan tou linksys κλεισε το ασυρματο του thomson ,κλεισε τον dhcp του Linksys και εχεις ενα ωραιο σταθερο ρουτερ με wireless απο το πολυ ωραιο Linksys.annex M αν ειχε βαλει το πιο πιθανο θα ηταν να μην συγχρονιζει.η αμα συγχρονισει θα δεις οτι το upload θα ανεβει προς τα 2 mbit οσο αντεχει η γραμμη σου.παιζω εγω με annex m αλλα στο thomson πχ πρεπει να του δωσεις καρφωτα annex m στο 585.στο Linksys δεν ξερω καν αν υποστηριζει annex m.

μπορει να δοκιμασει και με Openwag αλλα δεν νομιζω να κερδισει κατι.δυστυχως τα παραξενα υπαρχουν και μικρες ασυμβατοτητες και δεν μπορουμε να κανουμε πολλα.εχω δει γραμμη να παιζει οκ μονο με thomson ενω ολα τα αλλα εχαναν sync σε ενα λεπτοπ Including cisco.και επισης γραμμη που συγχρονιζε μονο με thomson και jetspeed.οτι αλλο εβαζες δεν καταλαβαινε καν οτι υπηρχε γραμμη πανω.

Δημοσ.
n κλειδωνε καλυτερα απο το Linksys αλλα ηθελε το Linksys για ασυρματο του ειπα το εξης.κανε το Linksys access point.συνδεσε το thomson κανονικα βαλε μια Lan toy thomson με μια Lan tou linksys κλεισε το ασυρματο του thomson ,κλεισε τον dhcp του Linksys και εχεις ενα ωραιο σταθερο ρουτερ με wireless απο το πολυ ωραιο Linksys.annex M αν ειχε βαλει το πιο πιθανο θα ηταν να μην συγχρονιζει.η αμα συγχρονισει θα δεις οτι το upload θα ανεβει προς τα 2 mbit οσο αντεχει η γραμμη σου.παιζω εγω με annex m αλλα στο thomson πχ πρεπει να του δωσεις καρφωτα annex m στο 585.στο Linksys δεν ξερω καν αν υποστηριζει annex m.

μπορει να δοκιμασει και με Openwag αλλα δεν νομιζω να κερδισει κατι.δυστυχως τα παραξενα υπαρχουν και μικρες ασυμβατοτητες και δεν μπορουμε να κανουμε πολλα.εχω δει γραμμη να παιζει οκ μονο με thomson ενω ολα τα αλλα εχαναν sync σε ενα λεπτοπ Including cisco.και επισης γραμμη που συγχρονιζε μονο με thomson και jetspeed.οτι αλλο εβαζες δεν καταλαβαινε καν οτι υπηρχε γραμμη πανω.

θα σου ημουν ευγνωμων αν ελεγες πιο αναλυτικα την διαδικασια ... τελειο post! βοηθησε με εκτος απο το κλεισιμο του dhcp τι ρυθμισεις θα του βαλω για να συνδεθει εφοσον ειναι συνδεμενο απο το thomson ... επισης τι ειναι το annex m ??? thx

Δημοσ.

Ρε σύ poulinos, βάζε βρε άνθρωπε καμια τελεία!:fear:

Σε broadcom dslam είμαι. Το linksys παίζει και με AnnexM χωρίς πρόβλημα με το download rate στα 17,5Mbit (2mbit κάτω) και upload το ίδιο.Για την ακρίβεια στο multimode επιλέγει αυτόματα annexM. Τώρα για την ταχύτητα κλειδώματος ίσως να φταίει ότι το WAG μου είχε φάει κεραυνό και έχω αλλάξει 3-4 αντιστάσεις μέσα με δικές μου αλλά δε φαινόταν οι τιμές απο τις παλιές και τις έβαλα στο περίπου :P Δεν έβλεπε καθόλου το dsl, τώρα δουλεύει

Το κακό με το linksys είναι ότι είναι μαμώ τα ρουτεράκια με δυνατό wireless και γι αυτό το προιμώ απο τα άλλα δύο καθώς με τα άλλα πρέπει να κάνω ακροβατικά για πιάσω 54Mbps στο σημείο που είμαι

Παρέπιπτόντως άν έχει κανας άλλος WAG και θα μπορούσε να μου πεί τις τιμές των αντιστάσεων θα το εκτιμούσαB)

Δημοσ.

Σε broadcom dslam είμαι. Το linksys παίζει και με AnnexM χωρίς πρόβλημα με το download rate στα 17,5Mbit (2mbit κάτω) και upload το ίδιο.Για την ακρίβεια στο multimode επιλέγει αυτόματα annexM. Τώρα για την ταχύτητα κλειδώματος ίσως να φταίει ότι το WAG μου είχε φάει κεραυνό και έχω αλλάξει 3-4 αντιστάσεις μέσα με δικές μου αλλά δε φαινόταν οι τιμές απο τις παλιές και τις έβαλα στο περίπου :P Δεν έβλεπε καθόλου το dsl, τώρα δουλεύει

Το κακό με το linksys είναι ότι είναι μαμώ τα ρουτεράκια με δυνατό wireless και γι αυτό το προιμώ απο τα άλλα δύο καθώς με τα άλλα πρέπει να κάνω ακροβατικά για πιάσω 54Mbps στο σημείο που είμαι

Παρέπιπτόντως άν έχει κανας άλλος WAG και θα μπορούσε να μου πεί τις τιμές των αντιστάσεων θα το εκτιμούσαB)

Μολις ακολουθησα την συμβουλη του προηγουμενου φιλου το εκανα access point και το ασυρματο δουλευει πολυ σταθερα και δυνατα! επιτελους κανω filwsharing με 12mbit μεσα στο σπιτι. το προτιμω απο τα 300kb/s του thomson ... βεβαια και τα 1,2mb/s λιγα ειναι αλλα το στικακι που εχω στο pc ειναι της crypto οποτε μια χαρα μη μιλαω (προσοχη δε μιλαω για ιντερνετ τωρα αλλα για filesharing σε workgroup των windows) το θεμα ιντερνετ το αναλυσαμε πριν και δεν εβγαλα ακρη το Linksys δεν κανει login στο ιντερνετ παρα μονο αναγνωριζει την συνδεση και αυτη σε χαμηλο κλειδωμα ... οποιος γνωριζει επισημανω ρυθμισεις μεσω open firmware's για wag ας βοηθησει αν και δε βλεπω να κλειδωνει πανω απο 9mbit το wag ουτε να κανει login...

---------- Προσθήκη στις 18:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:36 ----------

τιποτα παιδια μολις εβαλα το .09 firmware σε openwag απο sourgeforce ... στο μονο που συνδεοταν με το dslam ήταν με το ADSL2 ANNEXL και οχι με ADSL2+ ANNEXM επισης με το login τα ιδια προβληματα δεν συνδεεται παραμενει με ολες τις επιλογες κοκκινο το λαμπακι του ιντερνετ και η ταχυτητα συνδεσης ιδια στα 9mbit αντι 14 του thomson ... μαλλον θα το κρατησω για access point αριστο στο ιδως του!

Δημοσ.
θα σου ημουν ευγνωμων αν ελεγες πιο αναλυτικα την διαδικασια ... τελειο post! βοηθησε με εκτος απο το κλεισιμο του dhcp τι ρυθμισεις θα του βαλω για να συνδεθει εφοσον ειναι συνδεμενο απο το thomson ... επισης τι ειναι το annex m ??? thx

απλα αφηνεις το Thomson οπως ειναι και του κλεινεις το wireless απο την καρτελλα home network μετα wlan thomson meta configure και το κλεινεις απο εκει.στο Linksys στην πρωτη καρτελλα γραφει για dhcp το κανεις disable και ολα ειναι οκ.οταν πας 192.168.1.254 φτιαχνεις το Thomson αν πας 192.168.1.1 φτιαχνεις το Linksys.το Linksys μονο το ασυρματο φτιαχνει τιποτε αλλολ

βαζω τελειες.β.δεν θυμομουν αν επαιζε annex m.καπου ειχα δει νομιζω σε καποιο Linksys επιλογη για annex m αλλα δεν θυμαμαι.εγραψες παίζει και με AnnexM χωρίς πρόβλημα με το download rate στα 17,5Mbit (2mbit κάτω) και upload το ίδιο μαλλον εννοεις 2 mbit πανω οχι κατω.γιατι αν απο 17,5 mbit σε παει στα 2 down και 2 up τοτε μονο αnnex m δεν ειναι αυτο.εσυ διαλεγεις Multimode και το βαζει annex m στο status η εχει και επιλογη annex m αν θες χειροκινητα.αν εχει εγγυηση γιατι δεν το πας πισω?αλλιως παρε ενα καινουριο η δανεισου κανενα να δεις αν θα κλειδωσει καλυτερα με τις μαμα αντιστασεις.αν κλειδωσει καλυτερα αξιζει να το παρεις.πατεντες και εσυ.δεν θα καθομουν να αλλαξω αντιστασεις .θα παιρνα αλλο.πολυ μικροδουλεια.

Μολις ακολουθησα την συμβουλη του προηγουμενου φιλου το εκανα access point και το ασυρματο δουλευει πολυ σταθερα και δυνατα! επιτελους κανω filwsharing με 12mbit μεσα στο σπιτι. το προτιμω απο τα 300kb/s του thomson ... βεβαια και τα 1,2mb/s λιγα ειναι αλλα το στικακι που εχω στο pc ειναι της crypto οποτε μια χαρα μη μιλαω (προσοχη δε μιλαω για ιντερνετ τωρα αλλα για filesharing σε workgroup των windows) το θεμα ιντερνετ το αναλυσαμε πριν και δεν εβγαλα ακρη το Linksys δεν κανει login στο ιντερνετ παρα μονο αναγνωριζει την συνδεση και αυτη σε χαμηλο κλειδωμα ... οποιος γνωριζει επισημανω ρυθμισεις μεσω open firmware's για wag ας βοηθησει αν και δε βλεπω να κλειδωνει πανω απο 9mbit το wag ουτε να κανει login...

---------- Προσθήκη στις 18:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:36 ----------

τιποτα παιδια μολις εβαλα το .09 firmware σε openwag απο sourgeforce ... στο μονο που συνδεοταν με το dslam ήταν με το ADSL2 ANNEXL και οχι με ADSL2+ ANNEXM επισης με το login τα ιδια προβληματα δεν συνδεεται παραμενει με ολες τις επιλογες κοκκινο το λαμπακι του ιντερνετ και η ταχυτητα συνδεσης ιδια στα 9mbit αντι 14 του thomson ... μαλλον θα το κρατησω για access point αριστο στο ιδως του!

για το login pppoa/vcmux >για το παραπανω κλειδωμα χλωμο να αλλαξει κατι.κρατατο για access point.επισης annex l σου επαιξει.τι αλλο θα δουμε.αννεχ l = often referred to as Reach Extended ADSL2 or READSL2

annex m πρεπει να υποστηριζει και το dslam σου για να παιξεις.σε καποιες εταιρειες δεν ειναι στο αυτοματο αλλα πρεπει να ρυθμισουν αυτοι annex m για να παιξεις και μετα δεν παιζεις με adsl2+ παρα μονο annex m αν θυμαμαι καλα.

Δημοσ.

Να βάζεις και κεφαλαία μετά σαν όλο το κόσμο γιατί από μόνες τους δε φαίνονται εύκολα! B) Πλάκα κάνω..

Εννοώ ότι με "adsl 2+" κουμπώνω 19.500/1.024 ενώ με "annexM" κουμπωνω 17.500/1024. Όταν δε επιλέξω "Multimode" που είναι και η προεπιλογή στο οποίο επιλέγει αυτόματα με συνδέει με "AnnexM". AnnexL και εδώ παίζει. Σχεδόν όλα όσα είχε η λίστα έπαιζαν..

Τι θα μου λέγαν στην εγγύηση αν το πήγαινα καρβουνιαμένο; Άσε που έχει λήξει. Περιττό να πω πώς τις άλλαξα κάμια 10αριά φορές μέχρι να βρώ αυτές που φαινόταν να ταιριάζουν καλύτερα. Με μικρότερες αντιστάσεις κούμπωνε 1-2Mbit ψηλότερα αλλά μου έδινε λάθος τα στατιστικά της γραμμης

Τέσπα δε έχω πρόβλημα και έτσι όπως είναι. Αφού και δίπλα να κάθομαι πρώτα μπουκώνει το ασύρματο και μετά τερματίζει η γραμμή. Και το router μάλλον πάει για αλλαγή με κανα dgn2000 γιατί τελευταία κολλάει τουλ. μια φορά τη μέρα και με το επίσημο .09 και με το openWAG

Και το 585v6 έχει ένα θέμα και παίζει μόνο με static ip. Ότι και να το έκανα factory defaults, firmware upgrade το dhcp γιοκ..

Δημοσ.

ναι μετα τις τελειες πραγματι δεν βαζω κεφαλαια.

κανονικα αμα σε ειχαν γυρισει σε annex m και μεσα στον Isp θα πρεπε το Upload σου να ανεβει με Max ta 2 mbit.

απορω γιατι πηγαινει μονο του annex m σε Multimode αλλα δεν σε ανεβαζει σε upload.γιατι σιγουρα εχεις αρκετο περιθωριο στο Up>πανω απο 10 Margin πρεπει να εχεις λογικα.εκτος αν σε περιοριζουν σε αυτο.

για annexl δεν το εχω δοκιμασει να δω αν κερδιζεις κατι.ποσο κλειδωσες σε annex l?

sthn εγγυηση δεν θα ανοιξουν το ρουτερ μεσα .αμα δεν παιζει οκ παιρνεις αλλο.δεν θα το ανοιξουν να δουν τι καηκε.

αν κλειδωνε πιο ψηλα και πραγματι κατεβαζε πιο γρηγορα τοτε καλυτερα ας το αφηνες ετσι και ας σου εβγαζε λαθος τα στατιστικα.χαρας στο κουραγιο σου παντως να κανεις αυτο.

το ασυρματο μερικες φορες δεν δινει Full speed αυτο ειναι η αληθεια.ε ναι καιρος να το αλλαξεις.

τι εννοεις παιζει μονο με static?απο την αρχη δεν νομιζω να ειχε αυτο το θεμα.κατι το δημιουργησε.πρωτη φορα το ακουω οσο θυμαμαι αυτο για thomson.εκτος αν τοpc ειχε κανα θεμα.

Δημοσ.

Θα το ξαναδοκιμάσω το AnnexL όταν πάω σπίτι. Τώρα είμαι εκτός νησιού.Νομίζω το ίδιο κούμπωνε

Για margin δε θυμάμαι. Στα 200 μέτρα από το dslam είμαι όμως αν και το καλώδιο δεν έρχεται εντελώς ευθεία. 8-9db attenuation έχω

Για χαβαλέ το σκάλιζα. Μ' αρέσει να αποσυναρμολογώ, να σκαλίζω και να πειραματίζομαι με τα πάντα που θα βρεθούν στο οπτικό μου πεδίο. Από μικρός το χω το πρόβλημα.:P

Ναι το 585 στην αρχή δεν είχε το πρόβλημα και αυτό είναι που με παραξενεύει πιο πολύ. Έχω συνδέσει πάρα πολλά pc πάνω του και κάνει πάντα το ίδιο

Τέσπα εντάξει είναι και έτσι. Ευχαριστώ για το χρόνο σου

Δημοσ.

mporei κατι να επαθε μετα.ενταξει ωραιο να σκαλιζεις και να μαθαινεις αλλαπροτιμω να μην πηγαινω σε τοσο βαθυ σημειο να αλλαζω πυκνωτακια:P.

ενταξει αμα παιζει με καρφωτα Ip και απλα δεν δινει ο dhcp μικρο το κακο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...