Προς το περιεχόμενο

Μεταφορα ADSL σε αποσταση

FuZZy_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια εχω το εξης θεμα. Στο σπιτι που μενω εχω μεγαλη αυλη και ο στηλος του τηλεφωνου ειναι αρκετα μακρια απο το σπίτι μου(200 μετρα) θελω να μαθω ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να μεταφέρω την ADSL μου κατευθειαν απο το στιλο ασυρματα μεσα στο σπιτι. Γινεται με 2 rooters? Ενα στο στηλο και ενα σπιτι η θέλει αναγκαστηκα ap? Εχω προβλημα με τις καλοδιωσεις τηλεφωνου γι αυτο θα κανω αυτο το πραγμα. Εχω ενα Linksys wag200 και ενα baudtec(της Connex) και η συνδεση μου ειναι forthnet.

Δημοσ.

Στον στύλο δηλαδή έχει κανονικά βύσμα εξόδου ethernet;

Πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι παράνομο να επέμβει κανείς σε στύλο της ΔΕΗ(λάθος ΟΤΕ ήθελα να πω) έτσι;;

Δημοσ.
Στον στύλο δηλαδή έχει κανονικά βύσμα εξόδου ethernet;

Πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι παράνομο να επέμβει κανείς σε στύλο της ΔΕΗ έτσι;;

εχεις δικιο δεν το εθεσα καλα. λεγοντας στηλο εννοω το κουτι που συνδεω πανω τη καλλωδιοση που φερνει σπιτι μου το τηλεφωνο. Οχι τον καθεαυτου στηλο του οτε. απλα απο τον οτε φευγει το καλωδιο τους και ερχετε σε δικο μου στηλο που εκανα εγω για να μεταφερω μετα με δικο μου μεσω τη γραμμη. απο εκει εχω θαμμενα επιγεια καλοδια που εβαλα εγω μεχρι το σπιτι μου απλα επειδη κατι μαλλον τα εφαγε δεν εχω σημα σπιτι. και απο το να ξανατραβηξω καλωδια ειπα να καταφυγω στο wireless.

Δημοσ.

ubnt και παλι παιζετε λογο 200m???

---------- Προσθήκη στις 14:53 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:51 ----------

to ρευμα.νομιζω.

Δημοσ.

Τα ρούτερ είναι μόνο για να στέλνουν δεν μπορούν να κάνουν και τα δύο ώστε να βολευτείς με δύο από αυτά.

Μπορείς ώμος να έχεις ένα ρούτερ στο στύλο και ένα καλό wi-fi στίκ στο η/υ σου,βέβαια για 200μέτρα μάλλον πρέπει να πας σε κάποια πατέντα.

Δες σε αυτές της σελίδες να πάρεις μια ιδέα.

Δημοσ.

ρε σι ρευμα εχει κι στο στιλο???

alios ti na balis

---------- Προσθήκη στις 15:14 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:10 ----------

δε σακουσα.

---------- Προσθήκη στις 15:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:14 ----------

καλωδιο utp θορακισμενο απο στιλο σπιτι

---------- Προσθήκη στις 15:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:16 ----------

ασε το ασυρματο

Δημοσ.

εχει ρευμα και συνδεση οτε. οτι εχω στο σπιτι ερχετε απο κει. Φτιαχνω ενα κουτι και βαζω μεσα τη συσκευη που θα μου στελνει για να μη βρεχετε.

Δημοσ.

sou ειπε οτι δεν ειναι στυλος του οτε αλλα στην ουσια ειναι εκει που καταληγει ο οτε το καλωδιο του και ενωνεται με του σπιτιου.εκει ρευμα υπαρχει.απλα μου φαινεται χλωμο 200 μετρα αυλη εχεις και ειναι τοσο μακρια?η εννοεις 200 μετρα απο του οτε?για μενα wireless δεν λεει μπλεκεις.η δοκιμασε αναπληρωματικο ζευγαρι αν υπαρχει η κανα εναεριο καλωδιο utp για εξωτερικους χωρους που δεν χρειαζεται σωληνα προσταυτευτικο.αλλιως ναι βαζεις το ρουτερ εκειμεσα και ελπιζεις οτι με wireless θα παιξει αλλιως το βαζεις σε ενα access point πχ air live Που ειναι 300 mw αντι για 100 και παιρνεις και μια κεραια alfa και παιζεις.

Δημοσ.
sou ειπε οτι δεν ειναι στυλος του οτε αλλα στην ουσια ειναι εκει που καταληγει ο οτε το καλωδιο του και ενωνεται με του σπιτιου.εκει ρευμα υπαρχει.απλα μου φαινεται χλωμο 200 μετρα αυλη εχεις και ειναι τοσο μακρια?η εννοεις 200 μετρα απο του οτε?για μενα wireless δεν λεει μπλεκεις.η δοκιμασε αναπληρωματικο ζευγαρι αν υπαρχει η κανα εναεριο καλωδιο utp για εξωτερικους χωρους που δεν χρειαζεται σωληνα προσταυτευτικο.αλλιως ναι βαζεις το ρουτερ εκειμεσα και ελπιζεις οτι με wireless θα παιξει αλλιως το βαζεις σε ενα access point πχ air live Που ειναι 300 mw αντι για 100 και παιρνεις και μια κεραια alfa και παιζεις.

Ευχαριστω πολυ! Το επιασες το σκηνηκο. Θα δω ποσο θα παει αν ειναι να βαλω ενα shielded utp εναεριο μεχρι το σπιτι και βλεπουμε αν συμφερει. Μηπως μπορεις να μου πει και τι να κοιταξω για το καλωδιο? Θελω κατι να ειναι θορακισμενο καλα διοτι θα ειναι εκτεθημενο στον καιρο.

Δημοσ.

υπαρχουν διαφορες λυσεις σε καλωδια.απλο Utp σε σωληνα μεσα.μετα υπαρχει Utp εξωτερικου χωρου που ειναι μαυρο και λιγο πιο χοντρο απο το κανονικο αλλα πολυ πιο αντοχης ακριβως για αυτην την χρηση και μετα υπαρχει ενα καλωδιο νομιζω καπως pet Λεγεται και ειναι νομιζω σαν του οτε με σιδερενιο μπλενταζ απεξω και παρα πολυ σκληρο περιβλημα.

Δημοσ.

Πρόσφατα έστειλα 300 m μακριά το σημα του άθλιου ρούτερ μου από το πατρικό στο δικό μου σπίτι.Χρησιμοποίησα 2 καλώδια coax reverse-sma και δύο κεραίες κατευθυντικές μία 12dbi στο ρούτερ και μία 18dbi στην κάρτα δικτύου τη δική μου. Να 'ναι καλά ο άνθρωπος που μου τις έφτιαξε, οι χειροποίητες κεραίες του είναι πολύ ανώτερες από του εμπορίου. Πιάνω σήμα -69~-71 db ή αλλιώς 56%-47% και ποιότητα σύνδεσης 100%. Κεραίες και καλώδια χρειάζεσαι φίλε, αλλά πρέπει να περιγράψεις πως είναι η περιοχή σου. Δέντρα κτλ, είναι απαγορευτικά για κατευθυντικές κτλ, τα κτίρια επηρρεάζουν πάρα πολύ το σήμα. Πχ εγώ το ρίχνω πρώτα στο κλιμακοστάσιο ενός επειδή έχω μια τεράστια πολυκατοικία μπροστά στο σπίτι μου και από κεί σημαδεύω με τη δική μου και πιάνω. Σήμερα περιμένω καλύτερο ρούτερ γιατί το bautec του πΟΤΕ δε πολυγουστάρει την προστασία wpa κι έτσι κι αποσυνδεθείς μετά δε μπαίνεις που να χτυπάς τον κώλο σου κάτω.

Δημοσ.

ε ναι αμα ειναι να φτιαξεις ολο αυτο καλο ειναι να εχεις ενα καλο ρουτερ.τωρα βεβαια αν ο φιλος μπορει να περασει utp ειναι το καλυτερο.για κεραιες απλα πρεπει να εχεις ρουτερ που να αλλαζει η κεραια κτλ κτλ.παντως για σενα death lord δεν ξερω αν θα ηταν προτιμοτερο να καταργησεις την συνδεση απο το πατρικο και να την βαλεις στο νεο σπιτι.xixi.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...