Προς το περιεχόμενο

εκτύπωση με php μέσω http

Xdanger

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φτιάχνω ένα web application (php σε εξωτερικό host) το οποίο θα χρεισιμοποιείτε από αρκετούς clients σε διαφορετικούς χώρους.

το πρόγραμμα θα φτιάχνει reports (200+ σελίδες Α4 ή/και Α3) από την βάση τα οποία ο κάθε client θα τα τυπώνει στον δικό του εκτυπωτή (μερικοί έχουν dotmatrix).

γίνεται μέσω php να εκτυπώνει κατευθείαν στον εκτυπωτη (εκτος browser)?

χρειάζονται drivers στον server?

βρήκα αυτό πριν λίγο δεν πρόλαβα να το δώ ακόμη.

οι clients θα είναι και windows και linux

Δημοσ.

Το βασικό ερώτημα είναι: σε ποιον εκτυπωτή σε ενδιαφέρει να εκτυπώνεις και σε ποια μορφή;

Πιο αναλυτικά:

α) Σε τι μορφή θα είναι τα reports; (html, pdf, doc, ...)

β) Πού θέλεις να τυπώνονται; Αν θέλεις σε τοπικό εκτυπωτή του κάθε χρήστη, χωρίς κάποια σύνδεση με τον server, νομίζω είναι μάλλον δύσκολο να το στείλεις εκεί από τον server -- πώς θα ελέγξεις έναν εκτυπωτή από μακριά; Αν πρόκειται για εκτυπωτή με τον οποίο έχει κάποιου τύπου σύνδεση ο server, π.χ. στο δίκτυο μιας εταιρείας, ίσως γίνεται με αυτό που βρήκες.

Δημοσ.

α) Σε τι μορφή θα είναι τα reports; (html, pdf, doc, ...)

δεν ξέρω, το ποιο εύκολο θα είναι να φτιάξω ένα pdf και θα είναι ποιο εύκολο στην εκτύπωση, αλλα θέλω να είναι αυτοματοποιημένο και γρήγορο, να μην ανοίγει δλδ το pdf γιατι θα είναι πολλές οι σελίδες που θα πρέπει να φορτώσει.

Επίσεις δεν ξέρω αν το pdf είναι κατάληλο για dot-matrix εκτυπωτές αλλά αυτό κανονίζεται μπορώ να φτιάχνω 2 report ένα σε pdf και ένα σε txt ανάλογα την περίπτωση.

β) Πού θέλεις να τυπώνονται; Αν θέλεις σε τοπικό εκτυπωτή του κάθε χρήστη, χωρίς κάποια σύνδεση με τον server

lol ακριβώς αυτό, δεν ξέρω αμα γίνεται όμως έχω βρεί ότι υπάρχει το IPP (Internet Printing Protocol) αλλά δεν έχω βρεί και πολλές πληροφοριές και δεν ξέρω αν καλύπτει αυτό που θέλω να κάνω.

δλδ αν μπορούσα από έναν web server να πώ να τυπωθεί κάτι στην ip του client η/υ στον τάδε εκτυπωτή που θα δηλώσει ο χρήστης

Δημοσ.

Και εγώ νομίζω πως είναι αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο. Ακόμα κι αν γινόταν αυτό, προσωπικά δεν θα μου άρεσε καθόλου να πατήσω print σε κάποια σελίδα και να αρχίσει να τυπώνει κατευθείαν.

Δημοσ.

Τραβάς τα δεδομένα που θες για το report. Το φτιάχνεις όπως θες. Το αποτέλεσμα αν θες το δείχνεις (αν δε θες δε το δείχνεις) μορφοποιώντας το με css (διαφορετικό απο αυτό που έχεις για την απεικόνιση στην οθόνη, hint: <LINK REL="stylesheet" TYPE="text/css" MEDIA="print" ....). Ο χρήστης είτε κάνει print απο τον browser μόνος του (ctrl-p) ή του έχεις εσύ ενα link (με javascript:window.print() ) το οποίο στην ουσία είναι ίδιο με το ctrl-p.

Η εκτύπωση θα γίνει στον εκτυπωτή που θα επιλέξει ο χρήστης.

---------- Προσθήκη στις 16:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:19 ----------

τώρα είδα οτι το θες να γίνετε εκτός browser... :|

υπάρχει σοβαρός λόγος γι αυτό?

Δημοσ.

το βασικό πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν αρκετές κατηγορίες (40-50) στις οποίες οποίες υπάρχουν 300+ σελίδες με εγγραφές και δεν θέλω να φορτωθούν στον browser γιατί θα είναι ολόκληρο κατεβατό και μάλλον θα αργήσει να φορτώσει (δεν ξέρω σίγουρα ότι θα αργεί πάρα πολύ γιατί δεν έχω φτάσει σε αυτό το σημείο). Επίσης στην εκτύπωση με τον browser μου βγάζει κάτω την σελίδα από όπου έγινε η εκτύπωση.

Βασικά μετά από αρκετή σκέψη και ψάξιμο καταλήγω σε δύο λύσεις.

Η μία είναι να βγαίνει το report σε pdf (με το tcpdf) και η άλλη είναι να φτιάξω ένα desktop application το οποίο να τραβάει από την βάση τα δεδομένα και να τα τυπώνει.

εκτός και αν βρεθεί τρόπος να μπορέσω να το στείλω κατευθείαν στον εκτυπωτή :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...