Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή απο stereo σε ac3

GamerManiac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια έχω ενα wd tv hd media player πρώτης γενιάς και δεν μου παίζει τον ήχο στις blu ray ταινίες πρόσφατα ενα φίλος μου ειπε ότι θέλει Μετατροπή απο stereo σε ac3 με το προγραμμα popcornhour Ξέρετε τίποτα για το συγκεκριμένο προγραμμα η υπάρχει άλλος τρόπος λύσης;

Δημοσ.

Ο φίλος σου αν και έχει δίκιο σε αυτό που λέει αλλά τα μπέρδεψε λίγο με τις ορολογίες.

Έχουμε και λέμε:

Τα πρώτα wdtv αν και παίζουν mkv με ήχο DTS δεν στέλνουν τον ήχο στην έξοδο ήχου αλλά στην οπτική ίνα, οπότε πρέπει να συνδεθεί με ενισχυτή DTS που έχει έχει ανάλογη είσοδο.

Αυτό γίνεται γιατί η άδεια χρήσης για την αποκωδικοποίηση του DTS κοστίζει αρκετά και θα ανέβαζε την τιμή της συσκευής σε υψηλά επίπεδα.

Μην στεναχωριέσαι όμως γιατί υπάρχει λύση μέσω software να μετατρέψεις τον ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟ DTS ήχο (και όχι stereo ήχο) σε AC3 που αναπαράγει το wdtv κανονικά.

Το πρόγραμμα λέγεται PopCorn Audio Converter (και όχι popcorn hour το οποίο είναι ένα media player σαν το wdtv).

Όταν τρέξεις το πρόγραμμα θα σου ζητήσει να κατεβάσει τα έξτρα tools, άστο να το κάνει.

Μετά φορτώνεις το mkv, επιλέγεις που θα το αποθηκεύσεις και ξετσεκάρεις στο DTS tab την επιλογή για Preserve DTS track αν δεν θέλεις να κρατήσεις τον dts ήχο.

Δες το tutorial.

Δημοσ.

Φιλε micos000 το wd το έχω συνδέσει με hdmi τηλεόραση.χρειάζεται να το συνδέσω και με τον ενισχυτη μου δηλαδή;Τωρα με το popcorn δηλαδή ποια θα είναι η διάφορα;

Δημοσ.

Δεν είναι απαραίτητο αν κάνεις την μετατροπή με το popcorn.

Δεν καθυστερεί ιδιαίτερα, γύρω στα 5 λεπτά, ανάλογα με το σύστημα και το μέγεθος του mkv.

Τον ενισχυτή θα τον χρησιμοποιήσεις μόνο αν θέλεις να κρατήσεις τον dts ήχο και θα πρέπει να συνδεθεί με την οπτική ίνα.

Αν δεν έχει optical in και dts decoding δεν θα σου κάνει δουλειά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...