bluesattack Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Δε βγαίνω εκτός θέματος, αλλά παράλληλα θα ήθελα να συζητήσουμε και το εξής: Πες μου τις μεθόδους σου, γιατί κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με την κλασική μουσική και μπορεί να έχεις σκεφτεί κάτι καλύτερο από μένα ως τακτική οργάνωσης. Στον ιστο διαβασα κατι που πιθανοτα να σας λυσει τα χερια.Αλλα θα περιμενετε λιγουλακι... Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2010 από bluesattack
bluesattack Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Δε βγαίνω εκτός θέματος, αλλά παράλληλα θα ήθελα να συζητήσουμε και το εξής: Πες μου τις μεθόδους σου, γιατί κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με την κλασική μουσική και μπορεί να έχεις σκεφτεί κάτι καλύτερο από μένα ως τακτική οργάνωσης. Στον ιστο διαβασα κατι που πιθανοτα να σας λυσει τα χερια.Αλλα θα περιμενετε λιγουλακι... Επεξ/σία 20 Οκτωβρίου 2010 από bluesattack
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Καλό θα είναι να βγει και για Mac, μια που οι περισσότεροι μουσικοί...
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Καλό θα είναι να βγει και για Mac, μια που οι περισσότεροι μουσικοί...
YiN Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Δεν ξέρω αν πρέπει να ευχηθώ να βγει και για μακ. Μόνο που σκέφτομαι τις ώρες που έχω να φάω για να τα αρχειοθετήσω ακόμη καλύτερα με πιάνει απελπισία. =ρ
YiN Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2010 Δεν ξέρω αν πρέπει να ευχηθώ να βγει και για μακ. Μόνο που σκέφτομαι τις ώρες που έχω να φάω για να τα αρχειοθετήσω ακόμη καλύτερα με πιάνει απελπισία. =ρ
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Ε, τώρα είναι ήδη αρχειοθετημένα! Η αρχειοθέτηση που κάνεις στο iTunes ισχύει για όλα τα προγράμματα, μιας που βασίζεται στα tags και όχι σε κάποια λειτουργία που αφορά μόνο το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
YiN Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Ναι απλώς μετά θα βαλθώ να τα αρχειοθετήσω ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Είναι ψυχαναγκασμός ρε 'συ. You should know better =ρ
andreapaog328 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 ξεθάβω το θέμα λοιπόν... τι χρησιμοποιείτε σήμερα για οργάνωση μουσικής? ψάχνω κάτι που να έχει ενα καλα οργανωμένο library, player προφανως, να κάτεβάζει απο το net τα tags/artwork με βάση τίτλο και καλλιτεχνη, δίνει info για artist/song/album όπως κάνει το last.fm ξέρω γω... δοκίμασα το itunes, δε βρίσκει μονο του tag, κατεβαζει artwork αλλα εστω και ενα γραμμα ναναι λαθος στο album, δε το βρίσκει. επισης δε δίνει info όπως είπα πιο πάνω...
parsifal Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Δημοσ. 11 Μαΐου 2013 Επ, τί δουλειά είχε αυτό στο subforum της Μουσικής; Για να μετακινούμαστε στo Software, παρακαλώ. @andreapaog328, ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσες! 1
draculias Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2016 Καλημέρα σε όλους (ξανά και ξανά)ξεθάβοντας το topic απ' ότι βλέπω. ψάχνω κι εγώ ένα πρόγραμμα διαχείρισης της μουσικής μου ψηφιακής συλλογής. Εφόσον καλύπτει τα γούστα/ιδιοτροπίες μου να το αγοράσω. η περίπτωσή μου: γύρω στο 1,5TB μουσικής, με μπόλικη χρόνια τώρα δουλειά από πλευράς μου στο windows explorer για την οργάνωσή σύμφωνα με τα γούστα μου, 80% σε mp3 320 και ένα 20% σε FLAC format, το οποίο ολοένα και αυξάνεται και τμηματικά αντικαθιστά και τα mp3 (όπου είναι διαθέσιμο και εφικτό) Το 30% περίπου του συνολικού όγκου είναι audio rips από φυσικό μέσο (CD/DVD), τα υπόλοιπα κατεβασμένα από το internet. ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ 4 βασικά folders OST Greek Various Pre 2000 Various 2000 onwards Ο κακός ο χαμός από πλευράς όγκου ως retrofan είναι στα "Various Pre 2000" με τα πάντα folk, rock, pop, jazz κτλ. Η δομή πάει ως εξής μετά το κάθε βασικό directory/folder: A Artist A1. Studio/Album/*/Title Track A2. Live/Album/*/Title Track A3. Bootlegs/Album/*/Title Track A4. Collaborations/Album/*/Title Track * ο αστερίσκος για όπου είναι παραπάνω από ένα CD ή DVD, δλδ CD1, CD 2 περιπτώσεις.. Έχει οργανωθεί αρκετά καλά όλα αυτά τα χρόνια. Λόγω όγκου βέβαια, ενώ ακούω συνεχώς μουσική από πάρα πολλά διαφορετικά θέματα, κάποια αναπόφευκτα μου διαφεύγουν. Θα ήθελα από ένα πρόγραμμα διαχείρισης/οργάνωσης μουσικής - να δημιουργήσει ένα δικό του database καταγραφής (σε access ή οτιδήποτε άλλο βολικό για export τουλάχιστον μετά σε excel ή access) με τις πληροφορίες που έχω δώσει ήδη σύμφωνα με την παραπάνω δομή. Από κει και πέρα σαν πρόσθετα columns/πληροφορίες, ότι δίνει σαν επιλογή το εκάστοτε software θα θεωρηθεί σαν bonus όχι κάτι υπεραπαραίτητο. Και μία ερώτηση στο παραπάνω: αυτό το αρχείο καταγραφής/database/λίστα/inventory που θα δημιουργηθεί, υπάρχει δυνατότητα να είναι ενεργό, δλδ με την επιλογή κάποιου album ή music track να κάνει απευθείας αναπαραγωγή του (οκ, σαφώς within το software το ίδιο και όχι εκτός ως export list..)??? - να προσφέρει ένα λειτουργικό και καλαίσθητο (οκ υποκειμενικό το 2ο) interface με τα covers του κάθε album (το έχω κάνει στον explorer, αλλά θα ήθελα να "ανανεώσω" λίγο το ενδιαφέρον μου και οπτικά, πέρα από ακουστικά ) - να έχει παραμετροποίηση όχι εξεζητημένη, να κάνει κάποια sort (αφού τα εισάγω όλα και δημιουργηθεί το database) κατ' επιλογή μου, τύπου recently added, per music theme κτλ. Πρέπει να είναι standard feature αυτό που ζητάω, απλά το αναφέρω.. - να έχει την δυνατότητα να αντλεί πληροφορίες (cover art, id tags etc) από όσα mp3 δεν την διαθέτουν, αλλά κυρίως από τα FLAC που ΔΕΝ εμφανίζουν τίποτε από σχετικό info Ήδη ερευνώ (μόλις χθες το κατέβασα) το trial version του AlbumPlayer, φαίνεται αξιόλογο. Απλά εάν υπάρχει κάτι άλλο πιο πλήρες (το κόστος αγοράς δεν με απασχολεί, σε λογικά πλαίσια πάντα βέβαια, από την στιγμή που θα προσφέρει αυτά που θέλω, το αγοράζω) να το ερευνήσω πριν προβώ σε αγορά, μη μου μείνουν στο "ράφι" κι άλλα πληρωμένα Οπότε (μετά το κατεβατό μου!), έχετε να μου προτείνετε κάποιο δοκιμασμένο με τις παραπάνω παραμέτρους ή τουλάχιστον στην πλειοψηφία αυτών? Εάν υπάρχουν ήδη διάφορα παρεμφερή θέματα που έχουν αναλυθεί παραπάνω, ένα sorry από μένα και ένα redirect από τους mods και να συνεχίσουμε από κει. Δεν γνωρίζω καν αν είναι κάτι εξειδικευμένο ή απλό θέμα αυτό που ψάχνω.. Τα φώτα σας όποιος μπορεί και ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα