Προς το περιεχόμενο

Ποιο ειναι το καλυτερο προγραμμα που εχετε φτιαξει;

geo1st487

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν έχει τελειώσει και ούτε πρόκειται γιατί συνέχεια προσθέτω πραγματάκια αναλόγως με τα προγράμματα που δημιουργώ.

Αποτελείται (σήμερα και όχι αύριο)

1. Ο καιρός (πρόβλεψη) από το meteo.gr τα στοιχεία χωρίς άνοιγμα σελίδας με φώτο δορυφόρου (Αυστριακού) και με δυνατότητα fire and forget (δηλ. πατάς πλήκτρο - εξαφανίζεται η φόρμα - εμφανίζεται όταν έχει τα στοιχεία από το web). Για εμφάνιση Αθήνα Κέντρο ειδικά τις πρωινές ώρες ο server του meteo είναι πολύ αργός.

2. Speech (what ever!) με το ενισχυμένο(sic!) api (5 φωνές) για να παίζει η κόρη μου. Ξεκίνησε για να έχει γενικά δυνατότητες ομιλίας η σουίτα αλλά αφέθηκε στην τύχη του με την τελική προσθήκη στο Textbox ομιλίας των φράσεων recognize speech, wreck a nice beach, wreck an eyes peach.

3. ΟΤΕ Αντίστροφη εύρεση στοιχείων τηλεφώνου (από αριθμό) με fire and forget λειτουργία αναγκαστικά λόγω της ηθελημένης καθυστέρησης του ΟΤΕserver.

4. Emails Αποστολή email από "ελεύθερους" servers χωρίς καμμία σημασία για στοιχεία αποστολέα. Στέλνει μόνο ένα mail κάθε φορά για να μην μπω στον πειρασμό να αποστείλω bulk mail με fake sender. Εχω κάνει (έγκλημα) κάποιες πλάκες σε φίλους που τους έχω απαντήσει από το δικό τους mail. Ταυτόχρονα έχει και εναν RTF επεξεργαστή κειμένου με υποφερτές λειτουργίες.

5. Outlook contacts. Η ανάγκη μ’ έκανε να μαζέψω από όλους τους φακέλους επαφών του OutLook τις εγγραφές μήπως και τις βάλω σε τάξη (διπλοεγγραφές, αποσπασματικές κτλ) Δεν το έχω καταφέρει ακόμα!

Ενδιαφέρον και συνάμα αρκετά αστείο κάθε φορά που τραβάω τα στοιχεία που ρωτά το OutLook αν δίνω άδεια και για πόσο χρόνο. Χρησιμοποίησα μηχανισμό της Microsoft για να βλέπω κάθε φάκελο του Outlook και όχι μόνο τον οριζόμενο ως επαφές.

Η βάση χρησιμοποιείτε και για τα επιμέρους υποπρογράμματα της σουίτας. Επίσης λειτουργούν και ως βοηθητικά πάνω στην βάση. (πχ έρευνα τηλεφώνου της βάσης με ΟΤΕ search κτλ)

6. Calendar. Εορτολόγιο, ημερολόγιο, σαν σήμερα και ότι άλλο παρεμφερές , υπό εξέλιξη. Λάθη στο στήσιμο (πχ xml δεδομένα) το έχουν τελματώσει. Μάλλον θα πρέπει ριζικά από την αρχή. Είδωμεν!

7. Google Image searcher. Για το παιδί ξεκίνησε για να μην χρειάζεται να ανοίγει σελίδες για Power Rangers και να τις εμφανίζει με τα κριτήρια που θέλω (safe ktl).

Αν θέλει τις σώνει για να παίξει μετά. Ο μπαμπάς της το βρήκε πολύ χρήσιμο γιατί όποτε θέλει καμία εικόνα για background σε κανένα button κτλ βοηθά πολύ.

8.SMS by com port. Συνδέουμε κινητό με υπολογιστή και εκτός από modem το βλέπει για να στείλει και sms με το πληκτρολόγιο του PC. Έρχεται από τις αρχές του χρόνου τότε που συνέδεα Nokia και Motorola συσκευές για να στέλνουν προγράμματά μου sms και να λαμβάνουν. Άρα έχει κάποια καλούδια αλλά όχι πολλά.

(παρωχημένο)

9. SMS by Otenet. Συνδεόμαστε στον server του Otenet ή Connx για οικιακή χρήση και στέλνουμε SMS από 5 καθημερινά για κάθε email οικιακό μέχρι 20 την ημέρα για εταιρικά mail. Σε CRM εφαρμογές το χρησιμοποιώ για αποστολές ειδοποιήσεων και ενημερώσεων σε πελάτες. (υπ’ όψη: 20 λογαριασμοί εταιρικού mail με 20 μηνύματα την ημέρα είναι υπεραρκετά για μικρές εταιρίες). Για την κόρη έχω βάλει διακόπτη φραγής για να στέλνει μόνο σε μπαμπά, μαμά κινητά.

10.Φαρμακεία Αθηνών. Επειδή ως γνήσιος Αιγαλιώτης δεν έχω ιδέα για τις περιοχές της Αθήνας όπως αυτές ορίζονται στα εφημερεύοντα φαρμακεία (πχ Πλατεία Κολίατσου, Άγιος Λουκάς κτλ) μαζεύει τα στοιχεία από τον Φαρμακευτικό σύλλογο τα εμφανίζει ανάλογα την ώρα σε Ανοικτά και Κλειστά αυτή την στιγμή και έχοντας καταγράψει την διεύθυνσή σου παρουσιάζει σε Google Map σημαίες. Πίσω από αυτό υπάρχει μια βάση περιοχών που όπως προείπα έχει «χτενιστεί» για να μπορούν να βρεθούν στο Google map αυτόματα οι διευθύνσεις. (η μισή ντροπή δική μου και η άλλη μισή της Google που αδυνατεί να καταλάβει ότι Πατησίων 232 είναι Αθήνα και ας γράφει Άγιος ο Θεός.)

11.(Google maps) Bing Map.Ξεκίνησε με το api της Google αλλά λόγω των κλειδιών και της αποκλειστικής χρήσης από site μόνο (όροι χρήσης) και εντελώς τυχαία από τον περιορισμό στην δρομολόγηση έως 8 σημεία (η σταγόνα που ξεχείλισε …) άλλαξε σε Microsoft Bing και μάλιστα με μια βιβλιοθήκη που την sponsάρει η ίδια και ο δημιουργός της λέει ΟΚ για Desktop Application. Κατά τα άλλα, όχι Ελληνικά (τόσος καιρός πάει που εξαγόρασε την εταιρία που βρίσκεται από πίσω!!!) αλλά έως 20 σημεία για δρομολόγηση και κανένα παράπονο για ταχύτητες και ευκολίες. Ίσως και πολύ καλύτερα λόγω βιβλιοθήκης που έχω αμφίδρομη επικοινωνία δεδομένων και συμβάντων με τον χάρτη.

12.Τηλεφωνία. Από εφαρμογές CRM αλλά και αυτοματισμών γραφείου οι ρουτίνες εκείνες που αναγνωρίζουν τον αριθμό που καλεί εμφανίζουν τα στοιχεία : 1. αν είναι γνωστός από τις επαφές (βλέπε πάνω outlook) 2. αν είναι άγνωστος μπορεί (διακόπτης) να ψάξει OTE για σταθερό. O Χειριστής επιλέγει αν αφορά άλλον να του αποστείλει μήνυμα SMS ή Email (Τηλεφωνήτρια σε Πωλητές) κτλ Γενικά Διαδραστικό με τα υπόλοιπα μέρη της σουίτας. Δεν ανοίγει την γραμμή παρά απλά αναγνωρίζει τον αριθμό μέσω του πιο παλιού modem που είχα (στην περίπτωσή μου Data Modem) και τηλεφωνικό καλώδιο από πρίζα σε modem και από modem σε συσκευή.

13. Hack The Duck. Άσχετο – αδιάφορο. Βρήκα πρόγραμμα στο δίκτυο που έλεγε ότι «σπάει» τους εργοστασιακούς κωδικούς WEP - WPA των Thomson router. Αντέγραψα τις ρουτίνες γιατί έχω Speedtoutch(Thomson) router και ναι δεν υπάρχει καμία ασφάλεια αν αφήσετε τους εργοστασιακούς κωδικούς…

Γενικά έχω ανοικτό το WiFi (no wep, nothing) εκτός των περιπτώσεων που θέλω όλη την μπάντα και το αποσυνδέω εντελώς.

14. WiFi. Το ένα έφερε το άλλο και είπα να χαρτογραφήσω τα WiFi της περιοχής μου μια που η Google (όπως πάντα!) μας δίνει το api ώστε όταν στείλουμε το σήμα μαζί με την MAC Address και το SSID των γειτονικών μας WiFi σταθμών μας βρίσκει την θέση μας!. Το αυτό γίνεται αν το κινητό μας στείλει αντίστοιχα στοιχεία για GRS κεραίες ή και τα δύο αν είναι τόσο smart. Χάρτες για αποτύπωση και τα λοιπά καλούδια. Πολύ ενδιαφέρον αν έτυχε να διαβάσουμε για τον σάλο σε Αυστραλία, Αγγλία, Γερμανία που έγινε επειδή το streetview αυτοκίνητο εκτός από φωτογραφίες κατέγραφε και όλα τα WiFi δίκτυα όταν περνούσε και αναλογιστούμε για την χρησιμότητα της τριγωνομετρίας που διδασκόμασταν κάποτε.

Αυτά. Τα υπόλοιπα έρχονται ή θα ‘ρθούν.

Πιστεύοντας ότι το καλύτερο πρόγραμμα είναι αυτό που δεν τελειώνει ποτέ. (Αυτή η Ελληνική ετυμολογία που θέλει το τέλος να έχει ίδια ρίζα με το τέλειο και το τελειώνει με την τελείωση.)

Ευπρόσδεκτες παρατηρήσεις και συμβουλές.;)

Δημοσ.

Το καλύτερο πρόγραμμα που έχω φτιάξει μέχρι στιγμής είναι ένας mp3 player... αν και έχει μερικά προβληματάκια ακόμα :P

Δημοσ.

Δε θα επιτραπεί σε μέλη που δεν έχουν τίποτα καλύτερο να κάνουν, να χαλάσουν ή να οδηγήσουν σε κλείδωμα το παρόν thread. Ήδη σβήστηκαν 4 μηνύματα και προειδοποιώ δημόσια, γιατί την επόμενη φορά δε θα μείνουμε στο σβήσιμο μηνυμάτων.

Δημοσ.

Ενα παιχνιδι τυπου score 4 για κινητα με λειτουργικο android.

Multiplayer μεσω server ωστε να μπορει ο καθενας να παιζει απο το σπιτι του.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=q0GKLY95Q0o]Video[/ame]

Δημοσ.

Ποίο είναι το καλύτερο πρόγραμμα που έγραψα; Δεν νομίζω ότι μπορώ να απαντήσω καθώς δεν τα ξεχωρίζω, από την άλλη πλευρά όμως με σιγουριά μπορώ να πω πως τα πιο αγαπημένα μου λογισμικά είναι τα παιχνίδια που γράφω κατά καιρούς καθώς μου θυμίζουν άλλες όμορφες 8 & 16bit εποχές.

Το πιο αγαπημένο μου λοιπόν από τα παιχνίδια είναι το BLOB! ένα platform με όλα τα κλασσικά στοιχεία, ιπτάμενους και επίγειους εχθρούς, σκάλες, παγίδες, μετακινούμενες πλατφόρμες κλπ.

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=lGGOhhaErNk[/ame]

@reallife:

Ωραίος!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...