Προς το περιεχόμενο

Γνώμες για αυτή τη σύνθεση

FKLDS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκοπεύω να αγοράσω επιτραπέζιο υπολογιστή. Παιχνίδια πλέον δεν παίζω, τον χρειάζομαι κυρίως για εφαρμογές office, autocad, internet. Υπόψιν πως πολλές φορές χρειάζεται να έχω ανοικτές πολλές εφαρμογές (multitasking), θέλω έναν υπολογιστή όσο γίνεται αθόρυβο, "δροσερό" και "δυνατό" και με προοπτική να μην χρειάζεται να τον αλλάξω την επόμενη διετία. Το χρηματικό ποσό δεν είναι θέμα, αλλά να μην ξηλωθούμε κιόλας :-). Η παρακάτω σύνθεση έγινε μετά από στοιχειώδες ψάξιμο στο στο ίντερνετ. Περιμένω να δω τις γνώμες σας.

39039298.jpg

Η παραπάνω σύνθεση κοστίζει 1388 ευρώ.

Υ.Γ 1: Δεν είμαι expert στους υπολογιστές, οπότε συγχωρήστε μου τα όποια λάθη στη συνθεση.

Υ.Γ.2: SSD σκληρό δίσκο δε θέλω να αγοράσω - για μένα είναι υπερτιμημένοι.

Υ.Γ.3: Εναλλακτική κάρτα γραφικών σκέφτομαι μια sapphire 5770.

Υ.Γ.4: Ξέρω πως τα APC είναι τα καλύτερα ups, αλλά και πάλι μου φαίνεται τσιμπημένη η τιμή τους

Δημοσ.

Η οθόνη της Dell θα ήταν το ΥΓ5. Τέλεια οθόνη. Αλλά μάλλον θα καταλήξω στην εναλλακτική της που είναι και φτηνότερη.

Ο λόγος που βάζω τη σύνθεση από το πανάκριβο πλαίσιο είναι πως είμαι από Κρήτη, και θέλω όταν έχω πρόβλημα με το pc να μιλάω με το service πρόσωπο με πρόσωπο. Ο προηγούμενος επιτραπέζιος υπολογιστής ήταν από το eshop, και όταν είχε πρόβλημα έκανα ένα μήνα να τον πάρω πίσω (δε νομίζω οι χρόνοι εξυπηρέτησης να αλλάζουν στο Πλαίσιο, αλλά εκεί θα μπορώ να τα χώνω από κοντά :devil:).

Δημοσ.
δε νομίζω οι χρόνοι εξυπηρέτησης να αλλάζουν στο Πλαίσιο, αλλά εκεί θα μπορώ να τα χώνω από κοντά :devil:

Οπως το ειπες. Δεν νομιζεις. Το πλαισιο αν εχει κατι καλο τωρα πια αυτο ειναι το aftersales του. Προσωπικα εχω χρειαστει καμποσες φορες το aftersales τους και ποτε δεν με καθυστερησαν πανω απο 2 μερες, ενω στην πλειονοτητα των περιπτωσεων με εξυπηρετουσαν την ιδια ημερα. Παρατραγουδα τυπου "δε βρισκουμε το προβλημα σου ελα παρτο πισω" δεν εχω συναντησει μεχρι στιγμης.

Anyway οταν θα εχω περισσοτερο χρονο θα επισημανω μερικες αποψεις μου. Στο θεμα περι ssd μου φαινεται αδιανοητο πως σε ενα pc που δινονται 1400 ευρω με διαφορα overkills να θεωρειται απο τον αγοραστη overkill o ssd και να αποδεχεται να τρωει απειρο bottleneck απο εναν hdd σε ενα πολυ δυνατο pc. Εντωμεταξυ ο σκληρος που εχεις επιλεξει ειναι ο ορισμος του υπερτιμημενου, πληρωνεις για την ακριβεια +40 ευρω επειδη τον ονομασαν sata3. Tη στιγμη που ενας ssd με πολλαπλασιες επιδοσεις κοστιζει μολις 10-20 ευρω παραπανω. Anyway εσυ ψωνιζεις, αρα εσυ ξερεις καλυτερα τι θες να αγορασεις.

Δημοσ.

Το ξαναγράφω, δεν είμαι ειδικός στους υπολογιστές, ούτε μπορώ να κάτσω με τις ώρες στο internet για να ξεψαχνίσω το hardware. Οι SSD αυτή την εποχή είναι ακριβοί και μικρής χωρητικότητας. Εννοείται πως τα 1400 ευρώ είναι πολλά, αλλά ποτέ δεν έγραψα πως έχω 1500 ευρώ για σκότωμα και ούτε απέτρεψα να μου προτείνετε pc με λιγότερα χρήματα. Έκανα μία σύνθεση με εξοπλισμό που πιστεύω πως θα με υπερκαλύψει. Οποιαδήποτε πρόταση και μάλιστα με λιγότερα χρήματα είναι ευπρόσδεκτη. :-)

Δημοσ.

To παραπανω μου ποστ αφορουσε κυριως την απολυτη αποψη περι ssd ενω οπως λες και εσυ δεν το εχεις μελετησει τοσο το θεμα hardware!

Να η δικη μου γνωμη.

-6πυρηνος AMD

-Πιο συγχρονο chipset και περισσοτερα features σε μητρικη

-nvidia gtx460 το καλυτερο value for money σε αυτην την κατηγορια τιμων

-Πιο δυνατες μνημες

-ΑPC ups που ειναι αρκετο για το κουτι σου (επειδη δεν ειμαι 100% βεβαιος αν κανω λαθος να με διορθωσει καποιος πιο ειδικος, αλλα εχω πιο ενεργοβορο κουτι σε ενα APC 600ρι 10ετιας).

-Συνολο 1000ευρω και σου μενουν αλλα 382ευρω για dell οθονη/πληκτρολογιο/usb wireless adapter/(ssd δισκο για να βαλεις το λειτουργικο σου και να πεταει το μηχανημα)

14888290.jpg

Δημοσ.

Δεν ήμουν απόλυτος αλλά οκ.

Σχετικά με την παραπάνω σύνθεση, σε βαριές εφαρμογές CAD θα υπάρχει πρόβλημα;

Κρίνεις απαραίτητο να "πάω" σε εξαπύρηνο επεξεργαστή;

Δημοσ.
...

Φιλε εγώ έχω το αδερφάκι της gigabyte την GA-MA790FXT-UD5P.

Μου βγήκε μεγάλη πατάτα το μηχάνημα....η 3 κατά σειρά πατάτα από αυτή την εταιρία.Δεν σημαίνει βέβαια ότι το ίδιο θα είναι και σε σένα.Απλά μια γνώμη λέω.

Το δεύτερο γιατί δεν κοιτάς με την καινούργια σειρά chips από την ατι;

Και τρίτο τι θα έλεγες για μνήμες στα 1600 mhz;

@Beastakos κοίταξε και την asrock 890FX deluxe 4 λίγη διαφορά έχει αλλά πιο καλή.Τι λίγη... κοιτάω πρόχειρα εδώ σε γερμανικιά σελίδα 94 την έχουν... αγόρασε από αλλού.http://www.skroutz.gr/

Δημοσ.
Δεν ήμουν απόλυτος αλλά οκ.

Σχετικά με την παραπάνω σύνθεση, σε βαριές εφαρμογές CAD θα υπάρχει πρόβλημα;

Κρίνεις απαραίτητο να "πάω" σε εξαπύρηνο επεξεργαστή;

Εαν κανεις video editing/rendering ή χρησιμοποιεις αλλες multithreaded εφαρμογες ναι προτιμησε τον 6πυρηνο (νομιζω πως οι CAD εφαρμογες δεν ειναι multithreaded αλλα δεν παιρνω ορκο).

Σε καθε αλλη περιπτωση δεν ειναι αναγκαιο, ακομα και ο phenom x4 955 σε καλυπτει θεωρω!

Για βαριες εφαρμογες CAD θεωρω οτι δεν προκειται να εχεις προβλημα. Η καρτα γραφικων ειναι πολυ δυνατη, οι επεξεργαστες που συζηταμε εξισου δυνατοι, αρα δεν βλεπω κατι να σε "κοβει". Χωρις να ξερω βεβαια τι ακριβως απαιτησεις σε hardware εχουν τα CAD.

Oποτε αν βλεπεις τον 6πυρηνο να μη σου χρειαζεται εξοικονομησε ενα ποσο ακομα πηγαινοντας σε 4πυρηνο και ξανασκεψου την περιπτωση ενος καλου value for money ssd για το λειτουργικο και τις εφαρμογες σου οπως αυτος http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=18989&cat=6&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined.

ΥΓ. Αφου θα δουλευεις CAD νομιζω πως η dell ειναι μονοδρομος απεναντι στην lg. Αξιζουν με το παραπανω τα επιπλεον 50 ευρω της dell :-)

Δημοσ.

Και κάτι που ίσως φανεί χαζό: Τα 64gb SSD κάποια στιγμή δε θα μου φανούν λίγα; Καλά να βάλω το λειτουργικό, αλλά αν θέλω να εγκαταστήσω και άλλα προγράμματα;

Σε ό,τι αφορά τη μητρική, βλέποντας τα σχόλια και των 2 σας μάλλον θα καταλήξω στην 890.

Α και για να μην το ξεχάσω, ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα προτάσεις σας. :-)

Δημοσ.
Και κάτι που ίσως φανεί χαζό: Τα 64gb SSD κάποια στιγμή δε θα μου φανούν λίγα; Καλά να βάλω το λειτουργικό, αλλά αν θέλω να εγκαταστήσω και άλλα προγράμματα;

Σε ό,τι αφορά τη μητρική, βλέποντας τα σχόλια και των 2 σας μάλλον θα καταλήξω στην 890.

Α και για να μην το ξεχάσω, ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα προτάσεις σας. :-)

Ειναι οπως οταν κανεις ενα partition για το λειτουργικο σου, συνηθως τετοιο χωρο εχει.

Εαν ν φροντιζεις εστω και μεσω καποιου προγραματος να τον διατηρεις "καθαρο" απο αχρηστα αρχεια, νομιζω οτι και ο πιο απαιτητικος χρηστης καλυπτεται απο 64gb. Οπως επισης downloads κλπ θα τα περνας στο δευτερευων σκληρο και οχι τον ssd.

Eπισης καποια προγραμματα/παιχνιδια κλπ μπορεις εναλλακτικα να τα εγκαθιστας στον μηχανικο σκληρο δισκο σου, εαν προκειται να πιανουν απειρο χωρο.

Ο ssd ουσιαστικα "δινει φτερα" στο reading δεδομενων. Δηλαδη στο loading εφαρμογων/windows/παιχνιδιων κλπ θα δεις θεαματικες διαφορες σε οτι εχεις εγκατεστημενο εκει.

Ενδεικτικα, οι εικονες παρακατω. Αριστερα ο ssd και δεξια ο συμβατικος σκληρος στις 7200rpm στο ιδιο συστημα ο οποιος συμβατικος ειναι απτους γρηγοροτερους στις 7200 rpm παρεπιμπτοντως. Οι διαφορες σε read σε μεγαλου μεγεθους αρχεια ξεπερνουν το 100%, ενω σε μικρου μεγεθους αρχεια τοσο σε read οσο και σε write ειναι εντυπωσιακες. Απλα σκεψου οτι ειναι σαν να πληρωνεις 120 ευρω extra για το "partition" που θα εγκαθιστουσες το λειτουργικο σου και τα προγραμματα σου. Απο εκει και περα κρινεις αν σε παιρνει για μια τετοια αγορα, αλλιως την αφηνεις για αργοτερα!

newerk.jpg seagatep.jpg

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...