Προς το περιεχόμενο

Περίεργο πρόβλημα στη σύνδεση χρήστη

Cyberscout

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω ένα λαπτοπ από το πλαίσιο, με το οποίο δουλεύω πολλές ώρες καθημερινά 1,5 χρόνο τώρα και με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Φοράει ελληνικά vista και είμαι ο μοναδικός χρήστης του (δικαιώματα admin). Τον λογαριασμό Guest τον έχω απενεργοποιημένο. Για να μπω, πάντα βάζω τον κωδικό που έχω ορίσει.

Χθες συνέβη κάτι παράξενο: Σε κάποια φάση, όταν κούνησα το ποντίκι για να φύγει η προφύλαξη οθόνης, έβγαλε το γνωστό παραθυράκι ότι κάποιο πρόγραμμα δεν αποκρίνεται και ότι προσπαθεί να βρει κάποια λύση (ίσως να ήταν κάποιο .dll, δε θυμάμαι, αλλά πού και πού το πετούσε αυτό το μήνυμα, έκλεινα το παράθυρο και όλα καλά).

Από κείνη τη στιγμή, κάποια προγράμματα δεν μπορούσα να τα ανοίξω (ζόμπι) και πήγα έκανα κανονικά επανεκκίνηση. Έβαλα τον κωδικό μου να μπω στα win και βλέπω τα πάντα αλλαγμένα, όπως όταν μπαίνει κάποιος στα windows για πρώτη φορά! Δηλαδή, το στάνταρ φόντο, τα στάνταρ εικονίδια (κάδος και δίκτυο) και τα στάνταρ χρώματα παραθύρων. Όλα τα προγράμματα από το tray είχαν χαθεί. Η κατάσταση έμοιαζε σαν να έμπαινα ως άλλος χρήστης. Πράγματι, τα αρχεία μου και τα προγράμματά μου ήταν στο φάκελο με το όνομα του admin. Παρόλο που είχα συνδεθεί ως admin με έβγαζε σε ένα "ξένο" περιβάλλον. Εννοείται ότι και όλες οι ρυθμίσεις ήταν στάνταρ (προεπιλεγμένος ο ie αντί για τον ff, απενεργοποιημένο το cleartype tuning κλπ.).

Δοκίμασα να κάνω επανεκκίνηση, αλλά τα ίδια. Τον έκλεισα, τον ξανάνοιξα, τα ίδια. Σήμερα πάλι τα ίδια. Εκτός από αυτή την περίεργη κατάσταση, παρατήρησα κι άλλα δυο περίεργα πράγματα: Το ένα είναι ότι κάνω κάποιες ρυθμίσεις (ff προεπιλεγμένος, cleartype ενεργοποιημένο) και στην επόμενη είσοδό μου έχουν απορυθμιστεί (πρέπει να τα ξανακάνω από την αρχή). Το δεύτερο περίεργο είναι ότι ενώ τις 2-3 πρώτες φορές που μπήκα δεν φόρτωνε τίποτα στο tray, τώρα αρχίζει και φορτώνει το zone alarm pro (που το είχα ως admin).

Γενικά είμαι πολύ τακτικός και 1-2 φορές τη βδομάδα κάνω check με malwarebytes antimalware και spybot, ενώ έχω την πλήρη έκδοση του zone alarm pro (αγορασμένη, όχι σπασμένη). Οπότε, δεν μπορώ να πω ότι χτύπησε κανένας ιός (το τσέκαρα και τώρα).

Έχει κανείς ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει;

Δημοσ.

Τσέκαρα και με αυτό που πρότεινες (ΒΤW αθλιότατη η μετάφραση που προσφέρει!) αλλά και με το nod32. Κανένα αποτέλεσμα, συνεχίζει και φορτώνει περιβάλλον άλλου χρήστη με default ρυθμίσεις...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...