Moderators matrixxx Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 ΥΓ LeoNaXe η χρονολογικη σειρα ειναι F1,F2,F3,F4 Ο F3 βγηκε Ιουνιο του 2009 Ο F4 βγηκε Ιουνιο του 2010.
million_voices Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 αν θελεις τωρα δισκο για os οι μηχανικοι ειναι πεταμενα λ7 με την προυποθεση βεβαια οτι εχεις αποθηκευτικο χωρο (γνωμη μου επισης) αν κανω την δουλεια μου δεν θα κατσω να ασχοληθω με το τι υπαρχει στην αγορα και ποσο γρηγοροτερο η μεγαλυτερο ειναι σε χωρητικοτητα,αυτη η διαδικασια δεν σταματαει ποτε οταν μιλαμε για tech προιοντα οσο για το θα ντρεπεσαι σε 1-2 χρονια το θεωρω αστειο ως λογικη και ως νοοτροπια ps οταν μιλαω για ssd μιλαω για αυτον http://www.skroutz.gr/s/256287/Corsair-Nova-Series-64GB.html ο οποιος για τους περισσοτερους ειναι επαρκης,με κατι αλλους των 200+ ευρω δεν ασχολουμαι
Moderators matrixxx Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 αν θελεις τωρα δισκο για os οι μηχανικοι ειναι πεταμενα λ7 με την προυποθεση βεβαια οτι εχεις αποθηκευτικο χωρο αν κανω την δουλεια μου δεν θα κατσω να ασχοληθω με το τι υπαρχει στην αγορα και ποσο γρηγοροτερο η μεγαλυτερο ειναι σε χωρητικοτητα,αυτη η διαδικασια δεν σταματαει ποτε οταν μιλαμε για tech προιοντα οσο για το θα ντρεπεσαι σε 1-2 χρονια το θεωρω αστειο ως λογικη και ως νοοτροπια Συμφωνω στο 1ο. Δεν ξερω για πιο λογο θελει νεο δισκο. Μπορει πχ να φοβαται οτι ο δισκος του ειναι 3 η 4 χρονων και μπορει να κρασαρει. Οσο για αυτο που λες στο τελος επιθετικα και προσβλητικα και ειναι ο λογος που σταματαω να συμμετεχω στο thread, ελπιζω να ειναι αποτελεσμα του οτι δεν καταλαβες πως το ειπα. Δεν ειχα συνδιασει ποτε το nickname σου με τετοιου περιεχομενου ποστ... Με ξαφνιασες... Καλο βραδυ σε ολους...
million_voices Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 μαλλον το πηρες στραβα η καταλαβα λαθος δεν καθομαι να κοντραρω συσκευες και γενικοτερα πραγματα,αυτο ηταν το νοημα ειναι και θεμα ηλικιας βεβαια ειλικρινα no offense meant και ελπιζω να το διαβασεις
The_Judas Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Ο 7200.10 είναι παλιό μοντέλο. Θα δεις διαφορά με τον F3 σε ορισμένες εφαρμογές. http://www.bit-tech.net/hardware/storage/2009/10/06/samsung-spinpoint-f3-1tb-review/9
Beastakos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Κανεις δεν εγγυαται οτι σε 2-3 χρονια θα πεσουν οι τιμες των ssd και οτι οι ssd μεγαλων χωρητικοτητων θα ειναι "mainstream". Για την ακριβεια αυτο το θεμα με τους ssd δισκους και την πτωση τιμων την ακουω εδω και 3 χρονια και τελικως βλεπω ανοδο τιμων τελευταια, αντι για πτωση. Και οι χωρητικοτητες στα ιδια. mainstream οι 30-40gb, ακριβοι οι 80ρηδες και απιαστοι οι μεγαλυτεροι. Η λογικη δεν παιρνω ενα δισκο 64gb επειδη σε 3 χρονια θα ειναι ξεπερασμενος ως προς τη χωρητικοτητα γιατι θα ειναι mainstream oι 500ρηδες, δεν βρισκει εφαρμογη. Με αυτη τη λογικη δε θα επρεπε να αγοραζουμε τιποτα στο χωρο της τεχνολογιας και δη της πληροφορικης. Οποτε αν καποιος θελει επιδοσεις τα ζυγιζει και παει και χτυπαει οτι σηκωνει η τσεπη του σε ssd. Αν εχει σκοπο να περιμενει, να εχει κατα νου οτι μπορει να περιμενει αλλα 3 χρονια (οπως περιμενει ηδη 3 χρονια δηλαδη). Το παν ειναι να ξερουμε τι αναζηταμε με μια αγορα.
million_voices Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Ο 7200.10 είναι παλιό μοντέλο. Θα δεις διαφορά με τον F3. http://www.bit-tech.net/hardware/storage/2009/10/06/samsung-spinpoint-f3-1tb-review/9 γραφω παραπανω οτι ειχα εναν παμπαλαιο western digital 160gb και οταν το αντικατεστησα με τον spinpoint f3 διαφορες στην καθημερινη χρηση αντιληπτες δεν ειδα εκτος και αν μιλαμε για το να καθεσαι με τα χρονομετρα
yiannis_1 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Beastakos πτώση σίγουρα δε βλέπεις το τελευταίο διάστημα αλλά για αυτό σίγουρα φταίνε και οι διαδοχικές αυξήσεις του ΦΠΑ και η πτώση της τιμής του ευρό σε σχέση με το δολάριο ειδικά αν σκεφτείς πως πέρσι τέτοιο καιρό η ισοτιμία πλησίαζε το 1,6 υπέρ του ευρό. Θα δεις σίγουρα πτώση και πολύ μεγάλη όταν η intel κυκλοφορήσει τους G3 με το 1/2 του κόστους και όλοι οι άλλοι αποφασίσουν να γυρίσουν και αυτοί την παραγωγή τους σε 25nm και να μειώσουν το κόστος ανα Gb για να μείνουν στο παιχνίδι. Οι πιθανότητες πάντως για 80άρη SSD στα ~100 ευρό εντός του 2011 είναι πολύ καλές και αυτό πρέπει να μας χαροποιεί όλους. Οποιος εχει 200 ευρω που του περισσευουν, σιγουρα το καλυτερο ειναι να παρει εναν μικρο ssd αλλα πρεπει να ξερει οτι σε 1-2 χρονια θα ντρεπεται να μιλαει γι αυτον και θα πρεπει να δωσει αλλα 100 για να νιωθει παλι "καλα"... Αγόρασα τον πρώτο μου πριν απο ενα περίπου χρόνο. Τον δεύτερο μερά απο 2 μήνες και τον τρίτο μου τον εχω περίπου μισό χρόνο τώρα. Τους εχω κρατήσει όλους και τους εχω για boot - os σε τρια pc. Για την ακρίβεια είναι τα μόνα κομμάτια hardware που εχω αγοράσει φέτος μαζί με εναν QX9650 (που ηταν παλιό αποθυμένο παρά ανάγκη)... Βλέπεις να είμαι απογοητευμένος απο κάτι??? Μετά απο την αγορά του πρώτου αγοράζω μόνο SSD για να εχω την αποκρισιμότητα που πρώτη φορά με ssd είδα, η δυνατόν σε όλα μου τα pc. Σιγά μη ντραπώ κιόλας που την εμπειρία που εσυ και ο μέσος χρήστης θα εχει σε κάποια χρόνια απο τώρα, την εχω ήδη απο πέρσι... Spinpoint F3 1GB εχω εναν (για storage πλέον). Όταν τον είχα για os δεν είχα δει καμιά ουσιαστική αύξηση στην ταχύτητα του υπολογιστή σε σχέση με τον αρκετά παλιότερο WD 200άρη που αντικατέστησε. Απλά 5πλασίασε τον διαθέσιμο χώρο για αποθήκευση, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο...
tarantules Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Έλα σου βρήκα έναν πολύ γρήγορο.Τιμή χώμα.Κοψοχρονιά θα τον πάρεις.... http://www.amazon.com/Fusionio-160-SLC-PCIe-ioDrive/dp/B003XWM4CY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1286912072&sr=8-1
The_Judas Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 γραφω παραπανω οτι ειχα εναν παμπαλαιο western digital 160gb και οταν το αντικατεστησα με τον spinpoint f3 διαφορες στην καθημερινη χρηση αντιληπτες δεν ειδα εκτος και αν μιλαμε για το να καθεσαι με τα χρονομετρα Χωρίς χρονόμετρα πως θα κάνεις σύγκριση; Με το μάτι; Σε εμένα υπήρχε διαφορά σε αρκετούς τομείς. Το access time μόνο παραμένει παρόμοιο (σε wd συνήθως είναι πιο υψηλό). Σε μεταφορά αρχείων είναι πιο εμφανής η διαφορά. Αν δεις στο συγκριτικό τεστ σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μεγάλη η διαφορά. π.χ σε δημιουργία iso ή mp3. Σε άλλες είναι μηδαμινή. Πάντως διαφορά υπάρχει. Το ζήτημα είναι σε τι εφαρμογές περιμένει να δει βελτίωση.
JIMBOAthens Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Πάντως διαφορά υπάρχει. Το ζήτημα είναι σε τι εφαρμογές περιμένει να δει βελτίωση. +1 από JIMBO...
LeoNaXe Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 κοιτάξτε παιδιά εγώ τον σκληρο απλά απο περιέργειες τον θέλω. δεν το θέλω για μεγαλύτερο χώρο, απλά ΑΜΑ είναι λίγο πιο γρήγορος θα ήταν και άλλος ένας λόγος για να το πάρω πιο στα σίγουρα
Beastakos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Οποτε καταληγουμε στο οτι το κριτηριο αγορας σκληρου δισκου, δεν ειναι η χωρητικοτητα και οτι ισως ειναι η ταχυτητα-βελτιωση επιδοσεων. Δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο περαν της συντομογραφιας SSD... Τα επιχειρηματα μου βρισκονται στα παραπανω ποστ. Πεταμενα λεφτα θα ειναι ο HDD που θα αγοραστει για βελτιωση, και οχι ο SSD
LeoNaXe Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 μα δεν το θελω για βελτίωση, απλα κώλυμα. απλά μια και θα πάρω ας πάρω και κάτι κάλο. τη να δώσω 120 ευρα για 64 GB????????? εκει ειΝαι τα πεταμένα λεφτά σε ενα gaming pc, πόσες φορές θα το πω.??????? δεν ασχολούμαι με προγράμματα αλλα με παιχνίδια ταινίες μουσική και ίντερνετ...... ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
Beastakos Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 μα δεν το θελω για βελτίωση, απλα κώλυμα. απλά μια και θα πάρω ας πάρω και κάτι κάλο.τη να δώσω 120 ευρα για 64 GB????????? εκει ειΝαι τα πεταμένα λεφτά σε ενα gaming pc, πόσες φορές θα το πω.??????? δεν ασχολούμαι με προγράμματα αλλα με παιχνίδια ταινίες μουσική και ίντερνετ...... ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ E πεστο απτην αρχη ντε και ψαχνομαστε να σου εξηγησουμε... Οσο για τη 2η παραγραφο, πεταμενα λεφτα ειναι και στον spinpoint τα 60ευρα με την λογικη σου, αφου το pc ειναι για gaming/μουσικη/internet.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.