Προς το περιεχόμενο

Έκανα καλό PC?

Hambos19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για δείτε λίγο.. Έκανα καλό PC?

Κουτί:

CoolerMaster CM 690 Nvdia Edition Case

1204807.jpg

Τροφοδοτικό:

CoolerMaster GX Series 750W PSU (RS750-ACAAE3-EU)

Επεξεργαστής:

Intel Core I7-950 (s1366, 3.06GHz, 8MB, Box)

Μητρική:

Gigabyte GA-X58A-UD3R (s1366, DDR3, X58)

Gigabyte-GA-X58A-UD3R-s1366-X58-DDR3-GAX58AUD3R-00-G.htm

Μνήμες:

Corsair 6GB DDR3-1600 Ram Kit (3 x 2GB, PC2 12800, 7-7-7-20, TR3X6G1600C7)

Κάρτα γραφικών:

TwinTech GTX 470 (PCI-Express, GDDR5, 1280MB)

1498320.jpg

Σκληρός:

Western Digital Caviar Black WD1002FAEX 1TB HDD (64MB Cache, 7200RPM, Sata III)

Οθόνη:

LG M2762D-PC LCD TV Monitor 27''

1427997.jpg

Plhktrologio:

Logitech Wireless Desktop MK710 Αγγλικό - Πληκτρολόγιο, ποντίκι

ba3bf81c-4322-4b7d-ac94-1021fcf64b84.jpg

To PC το έχω για δουλειές σχεδόν με όλη την σουίτα της Adobe, για Blender και 3ds max αλλά και για κάνα παιχνίδι που και πού. Έβαλα μερικά που βγήκαν τώρα τελευταία και τα παίζω σε full γραφικά χωρίς να λαγκάρει καθόλου. Κουβαλάει φυσικά Windows 7 x64. Πως σας φαίνετε;

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αναλογως την χρηση που προοριζεται...Χρειαζεσαι τοσο πολυ το hyperthreading για να πας σε i7 και οχι i5 πχ?

VGA ειτε θα περιμενα τις νεες AMD, ειτε θα επαιρνα την 5850 που πανω κατω εχει ιδιες επιδοσεις αλλα εχει πολυ χαμηλοτερη καταναλωση/θερμοκρασιες/θορυβο.

Ετσι θα μπορεσεις να πας και σε ενα φθηνοτερο και ποιοτικοτερο τροφοδοτικο πχ το Corsair vx 550W.

Επισης ο σκληρος ειναι fail επιλογη. Το sata3 interface που υποστηριζει ο σκληρος αυτος, δε σημαινει καλυτερες επιδοσεις απο εναν hdd sata2.

Θα παρεις εναν ssd sata2 για το λειτουργικο + εναν samsung f3 για αποθηκευτικο χωρο και θα εχεις κλασεις γρηγοροτερο pc αποτι με τον sata3 hdd :-)

YΓ. Απο περυσι τετοια εποχη, ολο λενε πανε για καταργηση το 1366 και το 1156, μη το ψαχνεις. Οτι ειναι intel "παει για καταργηση" πριν κυκλοφορησει καν... Κι ακομα μια χαρα κυκλοφορουν. Και να καταργηθει, σκοπευεις να αλλαξεις τον ι7 950 μεσα στην επομενη 3ετια? Γιατι μεχρι τοτε θα εχει καταργηθει και το επομενο "υπερσυγχρονο" σοκετ που θα βγει...

Δημοσ.

δηλαδή δεν έχει σχέση που η motherboard μου έχει αποκλειστική θύρα για sata III? έχω δει απίστευτη διαφορά στην ταχύτητα. Για SSD δεν το σκέφτομαι ακόμα πάρα πολύ. Περιμένω να πέσουν οι τιμές. Είχα σκεφτεί για το λειτουργικό αλλά σκέψου. ΈΧω το adobe master suite, δηλαδή 12 GB περίπου, πόσα addons βάλε καμμιά 5 GB, άλλα προγράμματα, κτλ κτλ.. Είναι πανάκριβοι και δεν είναι για μένα ακόμα. Είχα μία δωροεπιταγή στα 2000 ευρώ, και στις δωροεπιταγές δεν παίρνεισ ρέστα ;) για αυτό το έκανα τόσο ακριβό.. ότι έμεινε το πήρα σε άλλα μικροπραγματάκια

Δημοσ.

Η μητρικη σου εχει sata3 αλλα εχει και 8 sata2 θυρες. Ενας ssd σκληρος τον 115 ευρω (64gb) ειναι πολυ πολυ γρηγοροτερος απο αυτον τον sata3 των 100ευρω. Για 15 ευρω δεν αξιζει να κανεις πισωγυρισμα σε παλαια τεχνολογια. Και οταν θες δινεις αλλα 40ευρω και παιρνεις 500gb HDD για αποθηκευτικο χωρο, πχ για το προγραμμα που λες!

Απο κει και περα, προτεινω να αφησεις στην ακρη την υλοποιηση του i7, και να πας σε i5 εκτος αν σου ειναι απαραιτητο το hyperthreading (video editing-rendering). Ετσι θα σου μεινουν λεφτα στην ακρη που θα μπορεις να τα ριξεις σε καλυτερα parts, πχ ssd/καρτα γραφικων κλπ που θα κανουν αληθινη διαφορα στις επιδοσεις, σε σχεση με αυτην που κανει ενας ι7 απεναντι στον ι5.

Αν θες πες μας το ποσο που διαθετεις, την χρηση που κανεις και θα κανεις μελλοντικα, καποιες συγκεκριμενες απαιτησεις σου (πχ 27ρι monitor) και θα σου βγαλουμε μια ολοκληρωμενη αντιπροταση.

Θα προτιμουσα τη dell u2311 παρα αυτη τη samsung.....

Τα υπολοιπα ειναι μια χαρα,εαν τα πηρες στις σωστες τιμες.

Το θεμα ειναι οτι αλλο 27 ιντσες και αλλο 23... Θα του ελεγα την 2711 αλλα ξεφευγει η τιμη της. Αλλα να τον παμε και 4 ιντσες κατω ειναι too much πιστευω.

Δημοσ.
Ναι αλλα η μια εχει TN panel και η αλλη IPS.....

To ξερω, αλλα αντε πες σε αυτον που εχει αποφασισει για 27 ιντσες να παει στις 23...

Εδω εγω εχω 24ρι μονιτορ και δε με παει η καρδια να το αλλαξω για 23ρι, λογω της -1 ιντσας :-)

Αν οι αναγκες του η το γουστο του δεν του επιβαλλουν 27ρα οθονη και συμβιβαζεται με 23 ιντσες, σαφως να παει στην dell. Εξοικονομει και 60 ευρω που θα τα ριξει μεσα στο tower.

Δημοσ.

σωστα ολα αυτα που λενε τα παιδια, αλλα εγω θα σε ρωτησω το εξης. αφου ηδη το εστησες το πισι, γιατι ρωτας αν ειναι καλο? ΑΝ καποιοι σου πουν οτι εχεις κανει λαθη στο στησιμο, τι θα κανεις ? θα πας και θα αλλαξεις τα κομματια τωρα πια?

για παραδειγμα εγω θα σου ελεγα οτι ο 950 ειναι υπερβολη και θα μπορουσες να παρεις τον 930! αφου ανεβαινει ανετα, μπορεις να τον πας στα 3,8-4ghz και να εισαι πιο γρηγορος απο τον 950, αλλα με λιγοτερα λεφτα. επισης, αλλη μια παρατηρηση ειναι στη μητρικη. χρειαζεσαι 4 pci-e για VGA? αν οχι, ποιος ο λογος να παρεις αυτη τη μητρικη και οχι μια πιο φθηνη με 2 pci-e slots?

δεν στο λεω για να σου την πω...!!! απλα, καλο ειναι οι αποψεις να παιρνονται πριν την αγορα. αφου εχει γινει η αγορα, τι να πουμε τωρα? οτι και να αγορασες, το αγορασες! παει και τελος

by the way, καλοδουλευτο το μηχανημα....!!;)

Δημοσ.

χεχ... είχα και μία ημερομηνία λήξης στην δωροεπιταγή... Σκεφτόμουν να πάρω πράγματα για το σπίτι, είχα ετοιμάσει μια λίστα (τηλεόραση, ηχεία κτλ) αλλά την τελευταία στιγμή αποφάσισα υπολογιστή. Απλώς θέλω να έχω γνώμες και από άλλους για το στήσιμο που του έκανα. Δεν είναι απαραίτητο, να μου πει κάποιος πχ να βάλω SSD και εγώ θα τρέξω να βάλω αμέσως (χωρίς παρεξήγηση στο παιδί που μου είπε για τους SSD, ένα παράδειγμα έδωσα). Απλώς γνώμες θέλω

Δημοσ.

A.

Τσαμπα "μελανι" χαλαω τοση ωρα...Νομιζα οτι ηθελες να μας συμβουλευτεις, αλλα τελικως θελεις να σου ευλογησουμε τα γενια του νεο σου pc!

Τεσπα το μηχανημα γενικα ειναι καλο με αρκετες overkill προεκτασεις, θα μπορουσε να ειναι ακομα καλυτερο. Καλοριζικο και καλοδουλευτο :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...